Nejsi přihlášen
Jakou banku?
Vyplatí se mi přejít od ČSOB k FIO nebo MBank?
Už mne serou jejich poplatky za všechno
Použití:
Internetbanking
klasická platba bytu atd trvalými příkazem
většinou pouze příchozí platby
Max 5-10 jednorázových příkazů měsíčně
Jsem zvyklej na Visa kartu, takže její vydání s 50tis týdením limitem
Mívám tak 2 výběry z bankomatu měsíčně u nás a sem tam něco v zahraničí
Občas zaplatím v obchodě nebo na benzince
Poraďte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
God Save The Queen!
Re: Jakou banku?
No ja sem mel postovni sporitelnu , produkt "Era osobni ucet zadarmo" , kterej fakt byl zadarmo , takze to letos v dubnu zpoplatnili 50 kc , coz me nasralo , a prechazim k Fio bance http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/banko … kovni-ucet Ale maj teda zadara k tomu uctu jinou kartu nez Visu , tu muzes mit taky ale za poplatek , jak velkej nevim , nezjistoval jsem to . Jde to uzavrit i On - line , coz je pro me zajimavy , nerad nekde chodim po bankach.
XJelen psal:richie psal:Fio mám pouze E-Brokera, ale prej aji ten účet je supr
.... FÍJÓÓÓ
Jinak ČSOB prej fakt hrůza... snad i horší než Komerčka (a to je co říct)akorát internetbanking u komerčky je na zastřelení autora
jj Expresní linka je zajímavá .... ale zas na druhou stranu, bude asi jedna z nejbezpečnějších
Gruene Hoelle und volle Beschleunigung :-)
Já mám Mbank a jedinej poplatek kterej jim platím je za informační SMSky (1,4 kč za jednu) o zbytku peněz na účtě - to se dá zrušit aby ti nechodilo...
A když neplatíš dostatečně bezhotovostně (pod 4000 měsíčně) tak je tam za první tři výběry z bankomatu v měsíci 9,- kč za další 39,- což je naproti polatkum u KB jen za to že tam ten účet mam + spousta dalších poplatků (mam tam hypošku) naprosto luxusní...
Jaký si to uděláš, takový to máš...
Platíš ty buď převodem jinam nebo bezhotovostně v krámě... příchozí platby se do toho limitu nepočítaj...
Jsem u Mbank dva roky a zatim žádnej průser...
A proč si můžou dovolit nemít poplatky? Prej protože maj minimum pevnejch poboček v budovách, takže žádný nájmy, neplatěj tolik zaměstnanců, údržbu atd atd...
Maj jen pár kiosků (takový ty stánky většinou v nákupácích) kde sedí jeden člověk...
Taky nemaj svoje bankomaty, takže určo platěj něco ostatním ale furt je to asi levnější než když by měli mít svoje a spravovat je... A to je pro tebe další plus protože můžeš vybrat u kterýho chceš...
A povinná úložka tam není žádná...
Jediný mínus je, když chceš uložit peníze v hotovosti protože těch pevnejch poboček kde je to možný je 9 v ČR
Jaký si to uděláš, takový to máš...
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 16.04.2011 11:12:08 Offline |
mam u fio teď všechno už od loňskýho listopadu, přetáh sem tam soukromý i firemní účty a zatim jenom prostě nemůžeš chodit na pobočku (je jich málo a je to tam dycky nadlouho), takže nastavit limit na kartu třeba 100000 měsíčně a případný vklady řešit složenkou na poště
jinak platby do zahraničí za 50kč nemaj chybu
doba je temná...
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 16.04.2011 11:17:14 Offline |
deny1234 psal:Ale maj teda zadara k tomu uctu jinou kartu nez Visu , tu muzes mit taky ale za poplatek , jak velkej nevim , nezjistoval jsem to . Jde to uzavrit i On - line , coz je pro me zajimavy , nerad nekde chodim po bankach.
klasická elektronická čipová je zdarma, limit 30000/měs a embosovaná visa/master je za nějakej poplatek, nevim kolik už to bylo, mam od nich dvě, ale oproti raiffce co sem měl před tim je to nepodstatnej zlomek
doba je temná...
Mám KB a mBank - KB ted zrovna rusim a k mBanku nemam jediny vyhrady.
Neplatim za vedeni uctu - bez ohledu na to kolik prijde penez. 4000kc /mesicne kartou zaplatit je srandovni, takze vybery z bankomatu mam zdarma (3x mesicne). Embossovana karta - platby na netu bez problemu
Ale hlavne - NIKDO mne nevola a nevotravuje se super akcim nabidkama a supersezonnima nabidkama
Na tohle byla KB na zabiti - rok me baba otravovala at se stavim, ze ma neco dulezityho no a pak na me vybalila novy produkty a pujcky
Takze za me mBank- jen si zjisti jak je to s vyberama hotovosti v zahranici - to nepouzivam.
Second Class Citizen
1130 Café Racer
richie psal:XJelen psal:richie psal:Fio mám pouze E-Brokera, ale prej aji ten účet je supr
.... FÍJÓÓÓ
Jinak ČSOB prej fakt hrůza... snad i horší než Komerčka (a to je co říct)akorát internetbanking u komerčky je na zastřelení autora
jj Expresní linka je zajímavá
.... ale zas na druhou stranu, bude asi jedna z nejbezpečnějších
to si nemyslím, že by to bylo něco jiného než u ostatních, jenom obnovování certifikátů je pokaždý na telefonát na datovou podporu, prostě jak v čůrákovým mlejně
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:richie psal:XJelen psal:
akorát internetbanking u komerčky je na zastřelení autorajj Expresní linka je zajímavá
to si nemyslím, že by to bylo něco jiného než u ostatních, jenom obnovování certifikátů je pokaždý na telefonát na datovou podporu, prostě jak v čůrákovým mlejně
...to seš nésvépravnej nebo co? ...sice ho obnovuju jen jednou za rok, ale mám při tom pocit že by to zvládlo dítě předškolního věku
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:XJelen psal:richie psal:jj Expresní linka je zajímavá
...to seš nésvépravnej nebo co?
...sice ho obnovuju jen jednou za rok, ale mám při tom pocit že by to zvládlo dítě předškolního věku
já mám svoje u čsob a když mám pani obnovit certifát od KB tak jsem vytočenej jenom mi to oznámí, hlavně když už je propadlej jestli ti ten jejich systém připadá user friendly, tak zkus někde něco jinýho.
Strýcfajtr !!!
2 Kelly01: Než začneš dělat blbosti, zajdi do banky, řekni, že platíš moc a co jako s tím můžou udělat.
Abych teda to nějak podpořil, tak já (předchozí stav):
Česká spořitelna
roční poplatek za vydání karty
4 kč příchozí platba, 4 kč odchozí
6 kč výběr z bankomatu ČS
úrok 1%
Současný stav:
Česká spořitelna
VISA zdarma (včetně plateb na internetu)
poplatky 0,- (akorát teda 9,50 kč za výpisy)
Výbery z bankomatu ČS zdarma neomezeně
Úrok 2,5 %
Tož tak... Jen nemít línou hubu.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Student, ale do 26-ti
Já od ledna Mbank a lituju toho, že jsem to už neudělal loni. Poštovní spořitelna byla jak upír
Jedinej handicap vidím snad jen v té kartě, bo když ji ztratíš, tak si tejden musíš počkat na novou a do tý doby si bez prašulí.
Internetbanking MBank proti ČSOB bezkonkureční, autorizace dle SMS a převod mezi bežným a spořícím účtem je ihned po zadání příkazu.
Další plus je možnost online měnit limity výše výběru a převodu.
Jak psala žirafka od ledna, slovy dva poplatky za 2 smsky celkem 2.80,- Kč = 2x výplata.
Založení zdarma a karta zdarma do týdne
P.S.: Vydělávaj na poplatcích za platbu kartou u obchodníka.
P.S.S: Ať ostatní banky chcípnou na muribundus poplatky.
P.S.S.S: Uf, jdu na
Lepší někdy, než nikdy.
Sice ne do 26, ale do 30, i když to neni podstatný.
Lze toho dosáhnout i u normálního (nestudentského) účtu.
http://www.csas.cz/banka/content/inet/i … cs_191.xml
Ovšem ty podmínky jsou tam razantně odlišné oproti studentu.
Ochcat by se to dalo... Ale to už bych radši šel do jiný banky.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
XJelen psal:osiris psal:XJelen psal:to si nemyslím, že by to bylo něco jiného než u ostatních, jenom obnovování certifikátů je pokaždý na telefonát na datovou podporu, prostě jak v čůrákovým mlejně
...to seš nésvépravnej nebo co?
...sice ho obnovuju jen jednou za rok, ale mám při tom pocit že by to zvládlo dítě předškolního věku
já mám svoje u čsob a když mám pani obnovit certifát od KB tak jsem vytočenej jenom mi to oznámí, hlavně když už je propadlej
jestli ti ten jejich systém připadá user friendly, tak zkus někde něco jinýho.
...když jste ťululum a necháte to propadnout i přes upomínky a urgence který trvaj minimálně měsíc :o))))))))) ...jinak jak říkám, pohoda, banalita
...mám přímý porovnání tý komerčky se spořkou a ge, zkušenost s čsob a nevidím v tom převládající negativa ani pozitiva ať tam a nebo tam, stačí to jako ta zkouška? ;o)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 17.04.2011 08:29:55 Offline |
Jaster psal:jde u mBank platit přes paypal do zahraničí? co jsem koukal tak v nabídce nemají ještě platby do zahraničí ani pro přijetí... nebo se pletu?
paypal nemá nic společnýho s bankou, stačí aby si měl krditní kartu s aktivovanejma internetovejma platbama a můžeš ho používat kdekoliv
doba je temná...
inkvizitorr psal:Jaster psal:jde u mBank platit přes paypal do zahraničí? co jsem koukal tak v nabídce nemají ještě platby do zahraničí ani pro přijetí... nebo se pletu?
paypal nemá nic společnýho s bankou, stačí aby si měl krditní kartu s aktivovanejma internetovejma platbama a můžeš ho používat kdekoliv
ok. díky. já tolik do toho nevidím, teprve si budu nějakej účet zakládat, se mi nahromadilo víc peněz, předtím to nemělo cenu někam ukládat
motto "Vem za heft a val"
mám obě a jako kombinace super, při malých podmínkách Ti garantuji, že nezaplatíš ani korunu, každá je na jiné platby, mají i nedostatky (např.FIO: přehodíš Kč ze spořícího na běžný účet, ale kartou nevybereš hned, protože karty jsou ČSOB apod), dalo by se o tom psát dlouho
jsem pomalejší - ale ne vždy
žádný účet zadarmo není úplně ideální na všechny možnosti, na to si dají banky velký pozor, protože potom by každému stačil jeden účet a k tomu, že nejsi IT - pokud už obsluhuješ jeden účet přes inet, tak umíš samozřejmě obsluhovat i ten druhý, a hned máš slevu na poplatcích víc než povinných 20 %
ČS mě sere,mam mBank,s tou je spokojenost. Pak mam Clydesdale Bank,ve Skotsku a ty po men nechtej vubec,ale vubec nic a este mi posilaj vypisy do CZ ( zdarma ) se zustatkem.
Jen tady v CZ,by se jeden zeblil,kdyz vidim,na konci mesice,kolik si berou v ČS,ale musim eště počkat chvili apak papá. . .
Kelly a na důchod už si spoříš?
Amen. . .
to Kelly - tak máš výhodu, že do FIo můžeš vkládat i vybírat Kč (do mBank ne - nemají pobočky), jsem pro oba dva účty a musíš to mít vše zdarma, pozor na výběr kartou mBank v cizině - blbý kursy, najeď na forum mBank a máš co číst, jsou tam i všeobecné rady pro finance
Stránky: 1