Nejsi přihlášen
Stržený závit na olejové vaně
Zdravím bandiťáci. Vlastní blbostí se mi povedlo strhnout závit na výpusti olejový vany a soused mi řekl, že špony z dělání novýho závitu na moto by mi mohli vykurvit motor. Jeden dost zkušenej motomechanik mi řekl, že před sundáním vany se musej sundat svody a že to neni prdel a prý by mě to u něj vyšlo asi do 1500kč. Prosím napište mi kolik z vás se s tímto už taky setkalo a jak jste to řešili... Nebo jsem tak blbej jen já? Dík za poznatky
Občas mi muj anděl stážný nestačí... Ale vyždycky mě zase tak nějak dožene nebo zastavim a počkám na něj...(posledně jsem čekal ve škarpě)
Re: Stržený závit na olejové vaně
já jsem teda krapet prase, ale nebál bych se toho.....když vyřezáváš závit, obvykle jdou špony ven....to málo co ti možná vjede dovnitř bych vyplách olejem...řek bych, že se ti to tam nemá kde seknout....možná....
No já bych byl nejradši taky prase a udělal to tak. Tak jsem zvědav. Jinak to zítra večer povezu do servisu, pokud se nerozhodnu pro to jednodušší řešení
Občas mi muj anděl stážný nestačí... Ale vyždycky mě zase tak nějak dožene nebo zastavim a počkám na něj...(posledně jsem čekal ve škarpě)
neboj se toho,je to uplně normální,dělal jsem to na motoru několikrát a nikdy žádnej problém..
teda jedinej problém jsem mněl jako ty když jsem to dělal poprvý..
normálně vypust olej,vyřízni větší závit podle kterýho si nech vysouistružit šroub,nalej novej olej a hotovo..
Tak teď tu řeším spíš ten závit no, nikdo ze známejch nemá takovej závitník na jemnej závit:( A stejně se těch špon docela bojim. A taky sehnat na to pak šroub no. Ale pořád asi lepší než 1500 a hlavně bych musel výst tu motorku asi 20km na vozejku
čeče tak co chceš za radu vlastně?
brečíš tady že neviš jestli to řezat na vaně ,poradim ti a brečíš zas že nemáš závitník a strejně že se bojíš špon a že ti nemá kdo udělat novou zátku..
co bys tak chtěl čeče?
aby jako někdo přijel,celý ti to udělal,ještě ti přidal pětikilo na benzín a k tomu ti ho vykouřil?
hlemejzd999 (Člen) 07.05.2011 21:45:12 Offline |
KOVAL psal:čeče tak co chceš za radu vlastně?
brečíš tady že neviš jestli to řezat na vaně ,poradim ti a brečíš zas že nemáš závitník a strejně že se bojíš špon a že ti nemá kdo udělat novou zátku..
co bys tak chtěl čeče?
aby jako někdo přijel,celý ti to udělal,ještě ti přidal pětikilo na benzín a k tomu ti ho vykouřil?
ted si mi připoměl...jdu si zahulit na férande....
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Nene, já tady řešim, kolik by mě stály závitníky a tak. Prostě hledám nejlepší řešení. Dík, Tvá rada mi moc pomohla, já pořád něco řeším A to pětikilo na benzín by se mi k tomu hodilo
Tony psal:Nene, já tady řešim, kolik by mě stály závitníky a tak. Prostě hledám nejlepší řešení. Dík, Tvá rada mi moc pomohla, já pořád něco řeším A to pětikilo na benzín by se mi k tomu hodilo
Tony,kurva chlape,když si chceš bejt jistej,že tam žádný špony nebudou,
sundej pojebanou vanu,kup nějakej vypoušťák,kterej pásne,třeba na renault,
jako mám já,vem jí k nějakýmu soustružníkovi v okolí,ať ti tam řízne závit a
a zas tam vanu flákni,cena byla tuším pade za závit a zhruba pade za vypoušťák.
aspoň si vanu zvenku pořádně umeješ a taky vyleštíš svody
...a bude hůř!
To Karlos100... Kdybych uměl sundat vanu, tak ani tato otázka neexistuje. Jenže ani soused, kterej měl bandita a hodně dlouho se hrabe v autech a občas i v motorkách, si netroufá mi tu vanu sundat a člověk, ke kterýmu to povezu mi řekl 300kč na hodinu, takže prý do 1500kč. Takže jestli seženu závitník, tak to udělám bez sundání tý vany ale zatím tady u nás nikdo nemá jemnej závitník, nejlépe 16x1,25
Banditatom (Člen) 08.05.2011 10:43:54 Offline |
prosím tě co porád řešíš ano sundání těch svodů je drbačka ale nic co by nešlo zvládnout ( jen dát majzla na ty půlměsíčky) jinač na tom nic nejni.
když jsem vanu tahal ven sundal jsem výfuck a svody jen povolil ale nesundával. Pak už jsem si s tím jen hrál( pozor na délku šroubu). Pokud toto nezvládneš hold 1500 za blbost je dobrá sumička
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Banditatom (Člen) 08.05.2011 11:36:02 Offline |
Tony psal:Tohle bych ještě zvládnul ale nevím co chladič...
co tam taháš chladič?
Banditatom (Člen) 08.05.2011 11:46:56 Offline |
Prosím tě než někomu tady pukne cévka a pošle tě do oněch končin stáhni si tady příručku http://www.suzukibandit.cz/download.php?sekce=2 prolistuj jí ( ano je v angličtině ale je obrázková pak si sedni k motorce použíj to zařízení v kebuloj a hurá na to v nejhorším to do servisu povezeš po částech
Tony psal:Tohle bych ještě zvládnul ale nevím co chladič...
...na chladič se vyser...ale dyš tě tag čtu, tag snat rači vobjetuj tech patnáct kil...myslim to vážně a bes urášky...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Banditatom (Člen) 08.05.2011 12:01:03 Offline |
Filous psal:Tony psal:Tohle bych ještě zvládnul ale nevím co chladič...
...na chladič se vyser...ale dyš tě tag čtu, tag snat rači vobjetuj tech patnáct kil...myslim to vážně a bes urášky...
takej bych to tak viděl
hm tak dík. Nurazil jsem se, protože vím, že technicky jsem střevo Tak jsem se radši zeptal jak je to se sundaváním vany, když mi soused automechanik tvrdí, že se do toho bojí jít! Bandita mám krátce, jedinej motor ve kterym jsem se hrabyl byl simson, tak je snad pochopitelný, že se bojim abych si moto ještě víc neposral
No nic no, budu to muset udělat tou dražší metodou, protože u žádnýho soustružníka jsem závitník 16 x 1,25 nesehnal. Jinak dík no
Jo a jinak dík všem za rady, nakonec jsem sehnal ten závitník, objednal si novou zátku a udělám tam novej závit přímo na moto... Vim že jsem hroznej řešitel a ale i když vám to možná tak nepřipadá, tohle vlákno mi dost pomohlo Dík za pevný nervy
Banditatom (Člen) 08.05.2011 12:49:04 Offline |
Tony psal:Jo a jinak dík všem za rady, nakonec jsem sehnal ten závitník, objednal si novou zátku a udělám tam novej závit přímo na moto... Vim že jsem hroznej řešitel a ale i když vám to možná tak nepřipadá, tohle vlákno mi dost pomohlo Dík za pevný nervy
nejsi ale než něco začneš řeit zamysli se nad tím
Tony psal:OK Jsem tu novej a taky to tak vypadá, ale já se zabydlím
jen na okraj.. až tam zalomíš závitník,nebo vykloktáš díru,jsi v prdeli..
masa je tam jen tak na jeden pokus,pak budeš stejně muset
k soustružníkovi,aby ti tam udělal futro
...a bude hůř!
To jo, ale tenhle pokus mě nic nestojí, pak kdyžtak to budu muset sundat, ale tohle je zatím jednodušší možnost. Když se to stane, tak to budu řešit pak Jo a pro některý jedince píšu že to nebudu dělat já ten závit, ale kamarád kovář a soustružník
Jestli "Tommy" jsem já, tak postup nesháním, zítra mi tam udělá snad novej závit- M16x1,25 no a pak si musim nechat udělat odpovídající šroub.
Stránky: 1