Nejsi přihlášen
Světla pro denní svíceni...
Nazdar chlapi asi špatně hledám tak se zeptám tady.
Jaké jsou podmínky pro světla pro denní svícení myslím umístění homologace atd....
umístění myslím hestli musí být třeba v nějaké výšce nebo nebo pozici? a musí se zapisovat do Tech průkazu? kdo už to montoval a byl s tím na technické?
Re: Světla pro denní svíceni...
tak už jsem něco vygooglil...
http://www.getzclub.net/view.php?cisloclanku=2006040202
VikecB12 psal:A k čemu je to dobrý? To přes den nestačí normální světlo?
stačí ale když máš ty dodatečné tak nemusíš mít rozsvícené hlavní tak že ti svítí jen ty dvě malé...
Monty Jack (Člen) 22.07.2008 14:58:35 Offline |
taky by nemusely tak rychle odcházet paraboly
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
Monty Jack psal:taky by nemusely tak rychle odcházet paraboly
asi tak a pakod máš parabolu z polska jako já (už nikdy nekoupím takový šit dohnalav blednutí 14 starou parabolu za 2 roky) a nespleteš si auto s motorkou portože svíti mnohem míň a jsou níž...
ross psal:uvítal bych to u xenonů, jinak asi zbytečný
ale určitě bych tam dal LEDky /viz AUDI/
ty jsou sice pěkný ale stojí přes litr a já našel sadu normálních za 300 což na fačko stačí...
Banditatom (Člen) 22.07.2008 19:43:09 Offline |
kde jsi je sehnal? taky by se mi jedny šikly
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Banditatom psal:kde jsi je sehnal? taky by se mi jedny šikly
na aukru ještě tam myslím jsou...
K.a.s.y.m. (Člen) 23.07.2008 07:34:15 Offline |
Ondráš psal:A výhoda?
výhoda tam asi není jen ti nesvítí normální světla jak vepředu tak vzadu a palubka(úspora energie)zapojený to můsí bát tak ,že jak nastartuješ tak se ti rozsvítí světla pro denní svícení..v momentě kdy zapneš normální světla se musí tyhle vypnou.Jo pokud to někoho napadne montovat tak kupujte pouze homologovaný..policajti jsou na tohle dost háklivý a hledají na jich tu malou značku která je odlišuje od mlhovek a jinejch přídavnejch světel...bohužel nevim co to konkrétně je.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:výhoda tam asi není jen ti nesvítí normální světla jak vepředu tak vzadu a palubka(úspora energie)zapojený to můsí bát tak ,že jak nastartuješ tak se ti rozsvítí světla pro denní svícení..v momentě kdy zapneš normální světla se musí tyhle vypnou.Jo pokud to někoho napadne montovat tak kupujte pouze homologovaný..policajti jsou na tohle dost háklivý a hledají na jich tu malou značku která je odlišuje od mlhovek a jinejch přídavnejch světel...bohužel nevim co to konkrétně je.
No pokud to dělá kvůli úspoře energie, tak bych rád viděl nějakej výpočet co ušetří když mu sice klesne odběr z alternátoru, ale vzroste aerodynamický odpor.
Pokud to dělá z estetického hlediska, tak to beru, ikdyž tomu nerozumim... Tohle maji choppry (nic proti nim).
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
K.a.s.y.m. (Člen) 23.07.2008 10:00:45 Offline |
tak na motorce ti to bude asi prd platný..motorka musí svítít normálníma pokud vim...na autě nemá smysl řeši odpor vzduchu když je to skovaný v nárazníku.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Fik-B6S psal:ross psal:uvítal bych to u xenonů, jinak asi zbytečný
ale určitě bych tam dal LEDky /viz AUDI/ty jsou sice pěkný ale stojí přes litr a já našel sadu normálních za 300 což na fačko stačí...
to se mi nezdá jako moc
hlavně, že to vypadá
u fáčka by to bylo trochu směšný ale na nový ochcáfce jsem to viděl a uchcával jsem jako barynek
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
K.a.s.y.m. psal:tak na motorce ti to bude asi prd platný..motorka musí svítít normálníma pokud vim...na autě nemá smysl řeši odpor vzduchu když je to skovaný v nárazníku.
Tak to jo... Já myslel, že to chce na moto. To se měl spíš zeptat nějakejch hustejch vogo tunérů...
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
ross psal:uvítal bych to u xenonů, jinak asi zbytečný
ale určitě bych tam dal LEDky /viz AUDI/
Při dnešní ceně nýhradních výbojek to nemá význam už ani u xenonů..
Je zvláštní, že takové -viny napadají vždycky jen Fáčkaře, Ochcávkaře a vesnické balíky s ojetou audi Á-fír....
..... velký kšefty dělaj velcí kokoti! (Černá kočka, bílej kocour/e.Kusturica)
gapa psal:ross psal:uvítal bych to u xenonů, jinak asi zbytečný
ale určitě bych tam dal LEDky /viz AUDI/Při dnešní ceně nýhradních výbojek to nemá význam už ani u xenonů..
Je zvláštní, že takové -viny napadají vždycky jen Fáčkaře, Ochcávkaře a vesnické balíky s ojetou audi Á-fír....
moje představa je něco takovýho:
http://www.tuning-no1.cz/scripts/aktual … php?IDA=47
nesmíš si to plést s dřevěným křídlem na Š105
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
Snad někdo nechce dávat kolotočářský LED na moto, jako to má dneska každá piča na kdejaký starý autopiksle
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
snowflake600 (Člen) 07.06.2011 17:07:51 Offline |
gerrik psal:Jsem nevěděl že motorky musí svítit hlavním světlometem Fakt je, že nedávno jsem videl borca, co měl zaplý hlavní světlo a k tomu dvě led světla na bocích chladiče. Pravdou ovšem je, že byl celkem dobře vidět
a nebyla to SV650 a ty diody nebyly modrý?
Banditatom (Člen) 07.06.2011 20:37:19 Offline |
gerrik psal:nn, myslím že ducatka, diody měl něco ve stylu audi, bílé
kolotočář.. bych s toho jdu si jednoho z krámu a před borec v superB!! košilečka vedle tak samo boreček s pasátem a boreček s pasátem měl na narazníčku diody ala kit nightrider tupý usměv jsem si neodpustil
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Já teda nevím jak ostatní ale já jezdím téměř výhradně s dalkovýma.... přes den skoro pořád, když už se smráká tak dám třeba jen potkávačky, nebo když nás jede víc (jezdívám poslední) tak taky často jen potkávačky.... ale jak už jsme tu kdysi psal, nejvíce prekérek pociťuji na kruháčích a nedávno jsem zrovna četl jak kdesi sejmul škodovkář na kruháči motorkáře - nechápu to, ale taky se mi to stává, že mi nedávají přednost i když jedu kolikrít pomaleji jak bych jel v autě - takže já dělám vše proto, abych byl vidět!
Nic lidského mi není cizí
gerrik psal:já jezdím taky s dálkovejma, lepší bejt živej než ohleduplnej
hele ale víš že je to píčovina.... když svítíš dálkovejma tak silný světlo překryje obrys motorky a daleko hůř se odhaduje vzdálenost a rychlost třeba tomu kdo vyjíždí z vedlejší a nebo střelci v protisměru kterej se chystá předjet slimáka před sebou...
potkávačky jsou ve dne pro tebe daleko bezpečnější.
na 90% klopený
na 10% dálkový, zjeména když se smráká a mám slunko v zádech, nebo v lese, kde se střídá stín, světlo,stín, nebo když předjíždím víc aut a čekém kdo mi to tam pošle...
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Lihy psal:gerrik psal:já jezdím taky s dálkovejma, lepší bejt živej než ohleduplnej
hele ale víš že je to píčovina.... když svítíš dálkovejma tak silný světlo překryje obrys motorky a daleko hůř se odhaduje vzdálenost a rychlost třeba tomu kdo vyjíždí z vedlejší a nebo střelci v protisměru kterej se chystá předjet slimáka před sebou...
potkávačky jsou ve dne pro tebe daleko bezpečnější.
tak totok mne nikdy nenapadlo - Lihy
jardagsf
MOTO KOZZI GRISO
Stránky: 1