Nejsi přihlášen
Re: LED žárovky do blinkrů.
ale houno - vymen a zapni - jestli ti blikaji rychle ( a to budou ) mas dve moznosti:
nechat to byt a skousnout to
zaradit tam odpor a ten ziskas dvema zpusoby:
koupis odpor v radioamateru za cca 15Kc a namontujes (kostka cca 20x10x5mm)
anebo tam do skrytu prdnes normal zarovky
a zapojis to podle fyziky z 5.tridy
jardagsf po trosce ginu neskutecne chytry
MOTO KOZZI GRISO
Banditatom (Člen) 09.01.2011 11:13:43 Offline |
vyser se na nějaký odpory topěj jak hovado a stejně to nebude fungovat. kup přerušovač za 300kč a máš klíííd.
Banditatom do chytrého jardygsf šťourající
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Našel jsem na netu tyhle žárovky a napsali ně že k nim už není potřeba žádné relé,že nebudou blikat rychle že mají v sobě už integrovaný rezistor.
http://www.motobikers.cz/detail/led-sve … ranzove-1/
Editoval osiris (10.01.2011 14:56:01)
snad jenom na doplněnou... originál sklíčka a celý tělíska blinkru takňák počítaj se žhavou koulí, takže když tam dáš to cos tu ukázal, bude to celkem na pikaču bo dioda ta kurva svítí jenom jedním směrem a pod sklíčkem bude v lepším případě jenom jeden bod. Nevypadalo to dobře
Strýcfajtr !!!
Banditatom (Člen) 10.01.2011 15:25:25 Offline |
XJelen psal:snad jenom na doplněnou... originál sklíčka a celý tělíska blinkru takňák počítaj se žhavou koulí, takže když tam dáš to cos tu ukázal, bude to celkem na pikaču bo dioda ta kurva svítí jenom jedním směrem a pod sklíčkem bude v lepším případě jenom jeden bod. Nevypadalo to dobře
přesně tak klasický blinkr má něco jak parabolu kdežto dioda "rozbíjí" světlo většinou o sklíčko.
To libor: jo jsou i takové ale cena je někde jinde
Banditatom (Člen) 10.01.2011 16:05:22 Offline |
Libor.P psal:Ty co jsem našel mají 30 diod a jsou i do boku...tak by snad mohli i v té paraboli v blinkru tu žárovku nahradit nebo ne?
ti mluvíš o diodových "žárovkách"?
Libor.P psal:Ty co jsem našel mají 30 diod a jsou i do boku...tak by snad mohli i v té paraboli v blinkru tu žárovku nahradit nebo ne?
ten poslední odkaz??? jestliže 24 diod svítí dopředu a šest do boku, tak to asi nebude to pravý vyser se na to, napiš do lujze, maj ve výprodeji ledkový blinkry http://www.louis.de/index.php?topic=art … r=10033946 za deset ojro kus a budeš fešák
Strýcfajtr !!!
Cele LED blinkry kupovat nechi,chci zachovat originál tělo,mě stačí jen poradit ze zkušenosti jaké LED žarovky koupit aby v blinkru solidně blikali.
Co třeba tyhle?
http://tuning.shop5.cz/cz-detail-207312 … w-kus.html
Banditatom (Člen) 14.01.2011 17:06:41 Offline |
a vleze se tam vůbec?
Banditatom (Člen) 14.01.2011 17:29:33 Offline |
tyhle žárovky jsem používal na mojí tjuning škodovce pač jsem to měl všude čirý a fungovalo to celkem slušně ( nebyli takovéhle jen ty ploché)
XJelen psal:pod čirou optikou dejme tomu, v originálech mi nějak uniká smysl ale záleží na vkusu každého soudruha že?
smysl? vzhled?
Mě naprosto vytáčí to pomalý rozsvěcování a zhasínání žárovek
LEDky jsou prostě bud 1 nebo 0
Noa pak taky někomu může imponovat životnost.
Second Class Citizen
1130 Café Racer
mr.BSE psal:XJelen psal:pod čirou optikou dejme tomu, v originálech mi nějak uniká smysl ale záleží na vkusu každého soudruha že?
smysl? vzhled?
Mě naprosto vytáčí to pomalý rozsvěcování a zhasínání žárovek
LEDky jsou prostě bud 1 nebo 0
Noa pak taky někomu může imponovat životnost.
no právě když to nacpe do originálu, tak proč mluvit o vzhledu
Strýcfajtr !!!
Tak jsem je ty LED žarovky namontoval a musím říct že je to nadhera,blikají přez čiré sklíčka o 100% jasněji než žárovky,i z bočního pohledu to bliká stejně dobře jak ze předu.Jen nemužu nikde najít na netu to rélé co bych ho vymněnil za to stávajívcí.Originál relé má 7 konektorů,nemáte někdo nějaký odkaz?
originál relé je spojený s bočním stojanem v jednom, proto má sedm pinů, jinak jsou to jenom dva, barvy drátů už si nepamatuju. Relé jsem bral u Lujze nebo v Polu ale musíš dát pozor aby bylo dvoupinový.
Strýcfajtr !!!
K.a.s.y.m. (Člen) 17.01.2011 10:10:48 Offline |
XJelen psal:originál relé je spojený s bočním stojanem v jednom, proto má sedm pinů, jinak jsou to jenom dva, barvy drátů už si nepamatuju. Relé jsem bral u Lujze nebo v Polu ale musíš dát pozor aby bylo dvoupinový.
ále může bejt i troj..to třeti je stejně jen kostra
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:XJelen psal:originál relé je spojený s bočním stojanem v jednom, proto má sedm pinů, jinak jsou to jenom dva, barvy drátů už si nepamatuju. Relé jsem bral u Lujze nebo v Polu ale musíš dát pozor aby bylo dvoupinový.
mluvíme každej o jiným, to co já myslím je levá a pravá strana zvlášť, žádná kostra
Strýcfajtr !!!
K.a.s.y.m. (Člen) 17.01.2011 12:54:23 Offline |
XJelen psal:K.a.s.y.m. psal:XJelen psal:originál relé je spojený s bočním stojanem v jednom, proto má sedm pinů, jinak jsou to jenom dva, barvy drátů už si nepamatuju. Relé jsem bral u Lujze nebo v Polu ale musíš dát pozor aby bylo dvoupinový.
mluvíme každej o jiným, to co já myslím je levá a pravá strana zvlášť, žádná kostra
tak to joooo
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Libor.P psal:Tak jsem je ty LED žarovky namontoval a musím říct že je to nadhera,blikají přez čiré sklíčka o 100% jasněji než žárovky,i z bočního pohledu to bliká stejně dobře jak ze předu.Jen nemužu nikde najít na netu to rélé co bych ho vymněnil za to stávajívcí.Originál relé má 7 konektorů,nemáte někdo nějaký odkaz?
Jebat na odpory, pájení žároviček, kup to relé za pětikilo a jsi spokojenej parchant a navíc to i vypadá kulturně!
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
Stránky: 1