Nejsi přihlášen
IT pošuci - dotaz
chápu to dobře, že tohle zapojení je pro com port?
http://www.ecmspy.com/kabel_pc.shtml
a pro připojení na usb potřebuju ještě redukci (převodník) z com na usb? ....teda asi ani nepotřebuju bo mám i strej comp s com portem...akorát už nějaký 3 járy neběžel, tak snad naskočí a první brnknutí
Jako je mi divný že tam na tom obrázku má jen 6 žil a com jich má tušim že osm...nebo 9?
Re: IT pošuci - dotaz
Lihy psal:Tak von byl rychlejší....holt píše jako blesk
voe ale jde o to CO tam mám připájet
No to je zcela jasné:
modrý s červeným, hnědý s černým, orandžový s bílým, růžový z světle modrým, tmavě modrý se světle zelenym a zelenožlutý se zalenožlutym, bo to je zem.
Mour psal:Lihy psal:Tak von byl rychlejší....holt píše jako blesk
voe ale jde o to CO tam mám připájetNo to je zcela jasné:
modrý s červeným, hnědý s černým, orandžový s bílým, růžový z světle modrým, tmavě modrý se světle zelenym a zelenožlutý se zalenožlutym, bo to je zem.
...proč ho mateš??? ...jediný co je pravda, že zeleno/žlutej je zem, to sedí
...pag je jasný, že červenej na červenej, to je fáze a modrej na modrej, to je nulák, vostatní sou tam jen proto, aby to vypadalo složitější a nemaj tam žádnou funkci, to sou prostě jen kurvítka
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:Mour psal:Lihy psal:Tak von byl rychlejší....holt píše jako blesk
voe ale jde o to CO tam mám připájetNo to je zcela jasné:
modrý s červeným, hnědý s černým, orandžový s bílým, růžový z světle modrým, tmavě modrý se světle zelenym a zelenožlutý se zalenožlutym, bo to je zem....proč ho mateš???
...jediný co je pravda, že zeleno/žlutej je zem, to sedí
...pag je jasný, že červenej na červenej, to je fáze a modrej na modrej, to je nulák, vostatní sou tam jen proto, aby to vypadalo složitější a nemaj tam žádnou funkci, to sou prostě jen kurvítka
ty vado
Strýcfajtr !!!
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 21.07.2011 12:40:46 Offline |
budeš jezdit na motorce , nebo si na tom přehrávat empétrojky ? ...ser na káble...
...stejnak nejlepší spoj je „motanej“.
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
![]() |
nicola.foxx (Člen) 21.07.2011 12:49:09 Offline |
Hele Lihousi, řek bych, že to jako chápeš dobře RS232 je seriovej starej pomalej port.
Pro použití na novým zařízeni bez RS232 použít tu redukci http://yescom.proeshop.cz/cs/zbozi/redu … dapter-lpt a ještě tam máš bonus redukci LPT.
Tos chtěls slyšet?
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
nicola.foxx psal:Hele Lihousi, řek bych, že to jako chápeš dobře RS232 je seriovej starej pomalej port.
Pro použití na novým zařízeni bez RS232 použít tu redukci http://yescom.proeshop.cz/cs/zbozi/redu … dapter-lpt a ještě tam máš bonus redukci LPT.
Tos chtěls slyšet?
Jo to bych chtěl slyšet, nicméně jsem přišel na to, že to neni až tak jednoduchý a i ke COM portu by byla potřeba další součástka bo řídící jednotka pracuje na 5V(1) 0V(0) kdežto standardní sériovej port +12V(1) -12V(0)....takže nejjednodušší řešení je koupit ten USB kabel kterej má už v sobě čip, kterej to převádí (ten sem snad našel za cca 450 Kč, ale je celkem trabl najít konektor na druhou stranu bo je složenej ze 3 dílů který se dodávaj samostatně a co jsem našel nejde objednat po jednom kuse , takže to asi budu muset koupit komplet a holt si připlatit.
Stránky: 1