Nejsi přihlášen
Rozkmitání řidítek
Čus, když pustím na mojí Modřině řidítka za jízdy, tak se mi začnou rozkmitávat postupně řidítka až do fáze, kdy je to fakt vohubu Mám tam D208 jetou 2tis. km, odskákaná nevypadá, dokonce tam mám ještě ty čumfrdlíky po obvodu.
Mám rovnanej ráfek, nový ložiska v krku a nový olej. Je to dělaný před rokem a najeto na tom cca 9tis. a v vše ok až teď. Vůle v krku neni, nikde to nesákne, nic povolenýho jsem nenašel
Podobný odkazy na tento problém jsem čet, ale řešení jsem nenašel.
Jen podotknu, že mám asi křivý spodní brýle-stále mám ten trabl s tim přednim kolem jak jsme to řešili letos na srazu v Jedasích(Filouš, Americkej atd....) ALE tohle to nedělalo nikdy, takže to s tim asi nebude souviset. Poraďte, díky
Já fakt nemám Banďoura ale Modřinu
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Re: Rozkmitání řidítek
Hmm, koukám že podobnej problém Taky nevim kde je zakopanej pes
http://www.suzukibandit.cz/openforum/vi … hp?id=3102
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
Bedřich psal:Dělal mi to celý Halbich, tak doufám že jo. Já to rozebraný ještě neviděl...
Jak si to ověřit??? Momenťákem? Kolik Nm?
...z hlavy nevim , musel bych pohledat f chytrý kníšce...nicmémě na momenťák potřebuješ i přípravek, nejni tam klasická matice...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Monty Jack (Člen) 10.08.2007 11:57:06 Offline |
Bedřich psal:Dělal mi to celý Halbich, tak doufám že jo. Já to rozebraný ještě neviděl...
Jak si to ověřit??? Momenťákem? Kolik Nm?
V knížce stoji 65 Nm ten šroub nad horní brejlí a 45 Nm ve spod (hned nad horním ložiskem).
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
Monty Jack (Člen) 10.08.2007 11:58:17 Offline |
Monty Jack psal:Bedřich psal:Dělal mi to celý Halbich, tak doufám že jo. Já to rozebraný ještě neviděl...
Jak si to ověřit??? Momenťákem? Kolik Nm?V knížce stoji 65 Nm ten šroub nad horní brejlí a 45 Nm ve spod (hned nad horním ložiskem).
jo, samo šroub čtěte jako matku
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
ja jsem na chalupě, nemam tu ty chytrý pdf a net je šnek takže nic nesáhnu a nevim jak to tam vypadá.
2 filous: jako schodit horní brejle a pak budu potřebovat ten přípravek? Nebo jen dotáhnout horní a spodní matku???
Bedřich psal:ja jsem na chalupě, nemam tu ty chytrý pdf a net je šnek takže nic nesáhnu a nevim jak to tam vypadá.
2 filous: jako schodit horní brejle a pak budu potřebovat ten přípravek? Nebo jen dotáhnout horní a spodní matku???
...přesně tag...dyš schodíš vrchní brejle, tag pod nima je ta matka na kterou potřebuješ ten přípravek...ale klidně bych to skusil lechce dotáhnout ruskym nářadim, dyš nemáš u sebe momenťák a projet to...dyštag si poznač fiksou původní polohu, abys to moch případně vrátit...
dělalo mě to, totéž.A udělal jsem to, že jsem si dofoukl pneu na 2.5 a bylo to lepší, pak jsem si srovnal zadní gumu do lajny a zase o kus lepší, no a nakonec jsem si koupil novou gumu a není problém, jo a ještě mi radili chytří scorocamarádi, že když je asimetricky vydojená řetězovka tak to muže rozechvět větev jako prd,ale věř dneska někomu
blbej můžeš bejt,ale musíš si umět poradit
Hmm, tak pneu nahuštěno tak jak má být, zadní pneu srovnána podle rysek na kyvce, pryže nový...
A stále řidítka kmitaj v rozmezí 50 - 70km/h (špička 60km/h)
Teď mi řekněte: může mít na to vliv olej v tlumičích? Ložiska v krku (vůli sem zkoušel a nezdá se mi, že by tam byla). Ložisko(a) v kole?
Roman GSX1400 (Nový člen) 24.08.2007 20:55:04 Offline |
Ja jsem si nechal na autobusu vymenit loziska v rizeni. Na zaruku samozrejme. Takze zitra si to vyzvednu a hned poreferuju.
Autobus je autobus.
spidys psal:Hmm, tak pneu nahuštěno tak jak má být, zadní pneu srovnána podle rysek na kyvce, pryže nový...
A stále řidítka kmitaj v rozmezí 50 - 70km/h (špička 60km/h)
Teď mi řekněte: může mít na to vliv olej v tlumičích? Ložiska v krku (vůli sem zkoušel a nezdá se mi, že by tam byla). Ložisko(a) v kole?
...cokolif na podvosku na to může mít vlif...ložiska f kole, f krku, staf tlumičů, gumy, nesouosost..........
Roman GSX1400 psal:Ja jsem si nechal na autobusu vymenit loziska v rizeni. Na zaruku samozrejme. Takze zitra si to vyzvednu a hned poreferuju.
Ty taky furt něco reklamuješ Počkej až ti na to přijdou
Roman GSX1400 (Nový člen) 24.08.2007 21:41:04 Offline |
Jeste 3 tydny a zaruka je v tahu. Kdyz chteji 400kc za hodinu tak proc je nepumpovat co to jde?
Autobus je autobus.
Roman GSX1400 (Nový člen) 24.08.2007 21:46:59 Offline |
Hlavne at si neublizis! . Jsi na chate? Kolem 11 pojedu z phy.
Autobus je autobus.
Roman GSX1400 psal:Hlavne at si neublizis! . Jsi na chate? Kolem 11 pojedu z phy.
Ne ne, jsem u rodičů v JČ u Blatný
Jak to, že nemáš vyplněnej profil - sem si myslel, že si tě přidám do ICQ a z profilu sem se dozvěděl akorát, že Autobus je Autobus
Roman GSX1400 (Nový člen) 24.08.2007 21:56:39 Offline |
Na pocitaci umim akorat najit prasofotky a ne neco vyplnovat.
Autobus je autobus.
V sedesati jsem upustil riditka,a zacali kmitat ,az jsem se lek,a predtim jsem skousel prebrzdit predni kolo a v pohode,a ted jak jsem to udelal, tak mi kopli riditka do strany,kdyby to bylo vic,tak udelam kotrmelec.
Männer sind primitiv,aber glücklich!
Tak sem to dnes řešil...
Převážili sme přední kolo, dotáhly závaží v řidítkách a dotáhly krk řízení (ložiska)
Výsledek:
kmitání zmizelo z rychlostí 50 - 60, nicméně se posunulo trochu vejš a to na 70 - 80km/h
Teď se mi ještě zdá, že když pustim řidítka abych zjistil, jestli se mi klepou nebo ne, tak mi to táhne na pravou stranu
Kde mám zkoumat dál??
Nebo sem slyšel dobrý reference na nějakej servis u Benátek n. Jizerou.
Nebyl by tu nějakej machr, kterej by se mi na to mrknul? Už fakt nevim co s tím.
Martin B12 (Člen) 27.08.2007 20:55:15 Offline |
ten machr má tenhle tejden dovolenou,tak vydrž - do Benátek to máš kousek
street triple picco
spidys psal:Filous už je z dovolený?
...spátky sem...a nejsem machr, enem pucvol na dílně ...nevim votkut máš reference, já ti řeknu enem tolik, že f USB zvostane motyka rači vo tejden dýl na dílně neš by vyjela sprasená a používaj se kvalitní a nový díly, bastlí se enem na výslovný přání zákazníka...co se týká kmitání...jag uš sem něgde psal, vlif na to může mít cokolif na podvosku, samo že záklat je dobrý gumy, rovný ráfy a kotouče, dobrý ložiska f krku (dyšs je dotahoval, koukals na ně???, měls je venku???), volej f teleskopech...dyš to budeš chtít přivíst, kólni...
spidys psal:Hele asi to před srazem nestihnem - co? Jestli tam pojedeš, že bysme se tam domluvili??
Ložiska venku neměl, pryž je nová
...nevim esi zvládnu dovalit na sras, nejspíš né a dyš tag enem na votočku f sobotu...v dílně budu možná dneska, určitě zejtra, ale nemůžu ti nic slíbit, je tam toho mraky, byli dofči, lidi padaj, dva motory na ponku, nestíhá se, esi to nejni kritický, nech to na příští tejden...
Jak a kdy naposledy to máš vyvažované??? Zavažíčka máš uprostřed nebo stranově lepené jak na autě
Zapomeň na všechny "autovyvažovačky". Pokud chceš mít jistotu tak jedině na statické vyvažovačce a nevyvažovat ráfek stranově, ale uprostřed.
Pak teprve můžeš hledat problém jinde....
..... velký kšefty dělaj velcí kokoti! (Černá kočka, bílej kocour/e.Kusturica)
Když usadim kolo na hřídeli na dva body-vodorovně a zastavený se mi někam hejbe samo od sebe,tak zjistim ten bod a naproti něco nalepim...
Je to ale stejně jen pro klid duše...
Nikdy jsem nevyvažoval a nikdy žádnej problém nebyl...
To by to muselo bejt jó fest nevyvážený...
Vždy mi stačilo nějakých 5-10g a jakmile se kolo samovolně nerozjede,tak to nechávám a mam klid...
PURE NAKED BIKE!
gapa psal:Jak a kdy naposledy to máš vyvažované??? Zavažíčka máš uprostřed nebo stranově lepené jak na autě
Zapomeň na všechny "autovyvažovačky". Pokud chceš mít jistotu tak jedině na statické vyvažovačce a nevyvažovat ráfek stranově, ale uprostřed.
Pak teprve můžeš hledat problém jinde....
Vyvažoval to teď asi před týdnem - než sem jel na Jawáč - klepe se to pořád - jak sem psal dotáh krk řízení - trochu to zmizelo, ale spíš se to klepání posunulo od 70km/h do 80km/h + to ještě táhne do prava, ale to sme se shodli na tom, že to táhne, protože je to dotažený už moc.
Závažíčka sou lepený na límec. ne z boku ale uvnitř kola na lem - to co mám vyleštěný (viz. foto v profilu)
Lepím to na límec 10 let a bez problémů
Možná to Gapovi německý manuál přikazuje jinak
A vždy než vyzuji tak to cvičně převážím a zadek mívá běžně 60gramů a předek měl jednou 40gramů(na ojetých gumách)...
A nikdy jsem s vibracemi kvůli gumám nic neměl
God Save The Queen!
Výjimečně-ač nerad musim s Kellym souhlasit
To by člověk musel převažovat pořád,kdyby to chtěl mít na nulách...
Vyhoď tu gumu a kup jinou...třeba zmetek v výroby..
Nebo jí třeba ve skladu přejeli ještěrkou
Jestli ti nešoustá kolo,nemáš v ložiska(všechny),neblbnou ti brzdy,tak to snad nemůže bejt nic jinýho...
PURE NAKED BIKE!
Meloun psal:Když usadim kolo na hřídeli na dva body-vodorovně a zastavený se mi někam hejbe samo od sebe,tak zjistim ten bod a naproti něco nalepim...
Je to ale stejně jen pro klid duše....
No a tomu se říká statické vyvažování. A tenhle ten "primitivní" způsob je daleko nejpřesnějším vyvažováním, které se používá.. Takže možná aniž to tušíš, vyvažuješ kolo daleko přesněji než ty šílené digitální vyvažovačky..
spidys psal:Vyvažoval to teď asi před týdnem - než sem jel na Jawáč - klepe se to pořád - jak sem psal dotáh krk řízení - trochu to zmizelo, ale spíš se to klepání posunulo od 70km/h do 80km/h.........
Problém bude asi opravdu jinde. Nicméně, když hledám závadu postupuji systematicky krok po kroku... je to pracnější, ale jistější.... a většinou v konečném důsledku i levnější a rychlejší...
Kelly01 psal:Lepím to na límec 10 let a bez problémů
Možná to Gapovi německý manuál přikazuje jinak
Hned dneska prostuduji deutsche Bedienungsanleitung jestli nehlásám bludy.... ale nemám to z vlastní hlavy a motorky z výroby mají závažíčka na vnitřním límci na sponě nelepené........
a nebo možná ne....
Bedřich: Covece,nemáš náhodou nekopnutej zadek kratšíma kostma a třeba popuštěný vidle v brejlích? Na mé staré B12 sem měl vo kousíček popuštěný vidle a když sem pak dal kratší kosti,tak se mě trochu chvěli řídítka,tak sem vidle vrátil a bylo po problému
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
VikecB12 psal:Bedřich: Covece,nemáš náhodou nekopnutej zadek kratšíma kostma a třeba popuštěný vidle v brejlích? Na mé staré B12 sem měl vo kousíček popuštěný vidle a když sem pak dal kratší kosti,tak se mě trochu chvěli řídítka,tak sem vidle vrátil a bylo po problému
podobná zkušenost
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Je to jasné - ten problém se měl taky. Jak píšeš - máš rovnaný ráfek. Já ho měl taky. První sezonu to bylo dobrý - mírné kmitání při 80 km/h. Po zimě se to rapidně zhoršovalo. Nepomohlo ani několikanásobné vyvažování! A nejhorší to bylo, když jsem na to obul nové pneu. Našel jsem machra, který mi řekl, že postupem času se ráfek opět pokřivil (holt jak už je něco jednou bouchnutý a rovnaný, tak je to potom mnohem náchylnější a to na všechno) - působení teplot, promrznutí přes zimu, přezouvání pneu,... Nakonec když si vzal ten ráfek do parády tak říkal, že ani po 20 letech praxe nevěřil, že to srovná a tak to vzal jako výzvu. Hrál si s tím 3 dny a srovnal to úplně neuvěřitelně a to za pouhých 1.000 Kč. Od té doby byl pokoj.
Better safe than sorry!
Paja_77 psal:...Hrál si s tím 3 dny a srovnal to úplně neuvěřitelně a to za pouhých 1.000 Kč. Od té doby byl pokoj.
No a nekouk by se mi taky na ráfek? I když všichni kdo se na to koukali, tak řikali, že ráfek je rovnej
...i na rovným ráfku může "šoustat(šmajdat)" guma...pokud je v a začínám si bejt pomalu jistej tím,že je!
Sundat-prohlídnout ráfek zevnitř,jestli tam neni nějakej nezabroušenej hrbol od sváření apod...
Koupit novou pryž-ta se nikdy neztratí...
PURE NAKED BIKE!
Tak už je problém naštěstí odstraněn - UFF!
Ve finále pomohlo vyměnit ložiska v krku řízení (dal mi tam nějaký válečkový - nechci loserovi fušovat do řemesla, ale taky tomu rozumim) a vyměnil olej v tlumičích.
A bylo po kmitání
spidys psal:Tak už je problém naštěstí odstraněn - UFF!
Ve finále pomohlo vyměnit ložiska v krku řízení (dal mi tam nějaký válečkový - nechci loserovi fušovat do řemesla, ale taky tomu rozumim) a vyměnil olej v tlumičích.
A bylo po kmitání
Mám rovnanej rám a ráfek, novej olej ve vydlích a nový ložiska v krku. Tohle všechno dělal Halbich. Jeho znám osobně, dělal jsem s nim nějakej kšeft, tak si myslím, že to nevodflák, snad
Zadek nakoplej asi nejni.
Jem nechápu, že tak najednou se to zkurvilo...
Zatim nebyl čas se na to podívat ... novej job, málo času
spidys psal:Tak už je problém naštěstí odstraněn - UFF!
A bylo po kmitání
...sem si to myslel, tagže ať je to
čau chlapi, podobný problém mám, rozkmitají se mi řidítka od 60 - 70km/h když je pustím, je fakt že mám bandita teprve měsíc a něco, ale pak se mi rozkmitají a nebo "rozvibrují" když jedu 160 a více, dříve to nedělalo, dával jsem novou zadní gumu, ve předu mám pirelku a vzádu mám dunlopku. Mám novou řetězovku. No a pak jsem ještě koukal na přední kolo a nenašel jsem nikde závaží, že by bylo nalepený apod. Tak myslíte že to bude tím že na předku není závaží? Díky za rady.
tak závaží tam v některých případech ani nemuselo bejt, jinak tady http://www.suzukibandit.cz/openforum/vi … p?id=13520
Strýcfajtr !!!
Krvesaj psal:čau chlapi, podobný problém mám, rozkmitají se mi řidítka od 60 - 70km/h když je pustím, je fakt že mám bandita teprve měsíc a něco, ale pak se mi rozkmitají a nebo "rozvibrují" když jedu 160 a více, dříve to nedělalo, dával jsem novou zadní gumu, ve předu mám pirelku a vzádu mám dunlopku. Mám novou řetězovku. No a pak jsem ještě koukal na přední kolo a nenašel jsem nikde závaží, že by bylo nalepený apod. Tak myslíte že to bude tím že na předku není závaží? Díky za rady.
tak ti to dělá voskákaná přední guma. Měl jsem vyteklej přední tlumiš a pneu se voskákala. Mám udělané tlumiče, novu pneu a richtig.
Who is Zed?
Zed is dead, Baby.
Filous psal:spidys psal:Filous už je z dovolený?
...spátky sem...a nejsem machr, enem pucvol na dílně ...nevim votkut máš reference, já ti řeknu enem tolik, že f USB zvostane motyka rači vo tejden dýl na dílně neš by vyjela sprasená a používaj se kvalitní a nový díly, bastlí se enem na výslovný přání zákazníka...co se týká kmitání...jag uš sem něgde psal, vlif na to může mít cokolif na podvosku, samo že záklat je dobrý gumy, rovný ráfy a kotouče, dobrý ložiska f krku (dyšs je dotahoval, koukals na ně???, měls je venku???), volej f teleskopech...dyš to budeš chtít přivíst, kólni...
Tak tady se nabízí servis ... a netvrdils Filous, že už tam neděláš?. Si mě teda ranil kámo. Kvůli tomu sem to musel odvézt do Yamahy
Never drive faster
than your guardian angel can fly!
syky psal:Filous psal:spidys psal:Filous už je z dovolený?
Tak tady se nabízí servis ... a netvrdils Filous, že už tam neděláš?. Si mě teda ranil kámo. Kvůli tomu sem to musel odvézt do Yamahy
...nic takovýho sem nigdy netvrdil
syky psal:Filous psal:spidys psal:Filous už je z dovolený?
před třema rokama byla jiná doba
Strýcfajtr !!!
Filous psal:syky psal:Filous psal:
...spátky sem...a nejsem machr, enem pucvol na dílně ...nevim votkut máš reference, já ti řeknu enem tolik, že f USB zvostane motyka rači vo tejden dýl na dílně neš by vyjela sprasená a používaj se kvalitní a nový díly, bastlí se enem na výslovný přání zákazníka...co se týká kmitání...jag uš sem něgde psal, vlif na to může mít cokolif na podvosku, samo že záklat je dobrý gumy, rovný ráfy a kotouče, dobrý ložiska f krku (dyšs je dotahoval, koukals na ně???, měls je venku???), volej f teleskopech...dyš to budeš chtít přivíst, kólni...Tak tady se nabízí servis ... a netvrdils Filous, že už tam neděláš?. Si mě teda ranil kámo. Kvůli tomu sem to musel odvézt do Yamahy
...nic takovýho sem nigdy netvrdil
No volali jsme si cca tři měsíce zpátky, teda aspoň doufám, že jsi to byl ty ... :)
Never drive faster
XJelen psal:syky psal:Filous psal:
...spátky sem...a nejsem machr, enem pucvol na dílně ...nevim votkut máš reference, já ti řeknu enem tolik, že f USB zvostane motyka rači vo tejden dýl na dílně neš by vyjela sprasená a používaj se kvalitní a nový díly, bastlí se enem na výslovný přání zákazníka...co se týká kmitání...jag uš sem něgde psal, vlif na to může mít cokolif na podvosku, samo že záklat je dobrý gumy, rovný ráfy a kotouče, dobrý ložiska f krku (dyšs je dotahoval, koukals na ně???, měls je venku???), volej f teleskopech...dyš to budeš chtít přivíst, kólni...Tak tady se nabízí servis ... a netvrdils Filous, že už tam neděláš?. Si mě teda ranil kámo. Kvůli tomu sem to musel odvézt do Yamahy
před třema rokama byla jiná doba
A KURVA!
Never drive faster
syky psal:Filous psal:syky psal:
Tak tady se nabízí servis ... a netvrdils Filous, že už tam neděláš?. Si mě teda ranil kámo. Kvůli tomu sem to musel odvézt do Yamahy...nic takovýho sem nigdy netvrdil
No volali jsme si cca tři měsíce zpátky, teda aspoň doufám, že jsi to byl ty ... :)
...uš ty drogy neber, voe
...já teda nevim, musim se chudáka sykyho zastat, páč mě to přet tema třema měsícema taky filous řikal, pamatuju si to naprosto přesně, páč mě volal vo půl štvrtý ráno z butky něgde u parku a ke všemu taky řikal, že uš ten telefoní seznam co tam visí na šňůře přečet a chtěl si děsně povídat vo poslední kapitole
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Filous psal:huskyb12 psal:Filous psal:...uš ty drogy neber, voe
Syky se nám vrátil z detoxu ? :)))
...evidentně se lédžba nepodařila a jede f tom svinctvu furt
Vy chcete, abych mel nejakou schizu?? Ale ted vazne Filousi. Mas cislo 606 xxx 942? S kym jsem teda kurva mluvil?!
Diky nacelniku, ze ses me zastal.
Never drive faster
syky psal:Filous psal:huskyb12 psal:
Syky se nám vrátil z detoxu ? :)))...evidentně se lédžba nepodařila a jede f tom svinctvu furt
Vy chcete, abych mel nejakou schizu?? Ale ted vazne Filousi. Mas cislo 606 xxx 942? S kym jsem teda kurva mluvil?!
Diky nacelniku, ze ses me zastal.
...ty motáku, uš tomu rozumim ...todle číslo sem přet třema měsícema míval a řikal sem ti že končim s dispečeřinou a né s motorkama ty vole
Stránky: 1