Nejsi přihlášen
stanley210 (Člen) 23.07.2011 22:30:31 Offline |
Spojka Bandit 400
Zdravim všechny...najde se tu někdo,kdo mi poradí vše o spojce?Myslím tím seřízení,schéma,složení,poruchy a jejich odstranění,prostě vše,co vás napadne.Mám totiž problém a to ten,že jak se zdá,tak mi podle všeho špatně vypíná.I přes to,že jsem se ji pokoušel seřídit na lanku a na bovdenu a to tak,že zabírala sotva jsem povolil páčku až po takovou úroveň,že i po úplným spuštění nezabrala vůbec,tak i přes to když stojim a zařadim,tak ve špajzce dost škubne a motorka má tendenci popojet i přes spojku a tím pádem jde špatně řadit.Díky za veškerý rady...
Kdysi jsem býval velmi namyšlený, ale teď už jsem úplně bez chyby!
stanley210 (Člen) 24.07.2011 01:17:20 Offline |
Re: Spojka Bandit 400
redik27 psal:kolik na ní máš?
Spojka nevim,motorku mám teprv měsíc,ale motorka má 50tisíc.Už jsem začal uvažovat o tom,že bych koupil komplet spojkovou sadu.
stanley210 psal:Spojka nevim,motorku mám teprv měsíc,ale motorka má 50tisíc.Už jsem začal uvažovat o tom,že bych koupil komplet spojkovou sadu.
No tak to už bys mohl.
Nevím jak na 400, ale těch 50 tis je akorát tak na výměnu (u B12). Samozřejmě s přihlédnutím jak se k tomu člověk chová, což ty asi nevíš jak s tím jezdil předchozí majitel, ale vzhledem k tomu řetězu asi nic moc údržba.
Jestli jsi automechanik, tak myslím, že to podle tohodle manuálu (http://www.ulozto.cz/9778157/service-91-93gsf400-pdf) zvládneš vyměnit sám.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:No tak to už bys mohl.
Nevím jak na 400, ale těch 50 tis je akorát tak na výměnu (u B12)..........
a ještě jednou
vogo máš školy, ne? tak čistě selskym rozumem, když (podle tebe) B12 s cca 100 Nm už od nízkejch otáček měníš při 50 tisících kolik bys to šacoval u něčeho co má 37 Nm až v nějakej 9000?
...když teda pominu fakt, že mu spojka neklouže, takže nevidim důvod jí měnit.
Jedinou věc, kterou může mít pomrdanou pokud má všechno správně nastavený je řadící mechanizmus nebo převodovka, ale při tý muší síle co ten stroj má budou tak maximálně ohlý řadící vidličky (jak na to každej trouba dupe, když mu nevystvuje spojka a nejde mu lehce zařadit)
Lihy psal:Ondráš psal:No tak to už bys mohl.
Nevím jak na 400, ale těch 50 tis je akorát tak na výměnu (u B12)..........a ještě jednou
vogo máš školy, ne? tak čistě selskym rozumem, když (podle tebe) B12 s cca 100 Nm už od nízkejch otáček měníš při 50 tisících kolik bys to šacoval u něčeho co má 37 Nm až v nějakej 9000?
...když teda pominu fakt, že mu spojka neklouže, takže nevidim důvod jí měnit.
Jedinou věc, kterou může mít pomrdanou pokud má všechno správně nastavený je řadící mechanizmus nebo převodovka, ale při tý muší síle co ten stroj má budou tak maximálně ohlý řadící vidličky (jak na to každej trouba dupe, když mu nevystvuje spojka a nejde mu lehce zařadit)
Lihy
...a bude hůř!
2 Líh:
Selský rozum mi říká, že spojka na 400, kde je 37 Nm při 9 tis otáčkách je jiná než na B12, kde je 100 Nm už od nízkejch otáček.
Otázka je kolik má skutečně najeto a jak moc tomu dával předchozí majitel... Mohl bejt předchozí majitel vocas a může mít zkroucený lamely.
Znáš teorii bílé vrány?
Nejsem si teda jistej, že ohlá řadička by mohla za to, že mu zabírá spojka i když má být rozepnutá.
Ale jsem jen prostý zabíječ much... Fláj bój jak říkají američané. Od doby Jawy 50/555 se toho hodně změnilo.
Dokud to nerozebere (resp. neopraví), tak se jen můžeme hádat čím to je. Ale jestli to nerozebere ani teď (tu spojku), když jsem mu do dal odkaz na manuál, kterej je sice v aj, ale podle obrázků bych to udělal snad i já, tak se to asi nedozvíme nikdy.
TO stanley210: Tak to prodej tu vranu a kup plnotucnou a problem mas vyresenej
Ondráš psal:2 Líh:
Selský rozum mi říká, že spojka na 400, kde je 37 Nm při 9 tis otáčkách je jiná než na B12, kde je 100 Nm už od nízkejch otáček.
Otázka je kolik má skutečně najeto a jak moc tomu dával předchozí majitel... Mohl bejt předchozí majitel vocas a může mít zkroucený lamely.
Znáš teorii bílé vrány?
Nejsem si teda jistej, že ohlá řadička by mohla za to, že mu zabírá spojka i když má být rozepnutá.
Ale jsem jen prostý zabíječ much... Fláj bój jak říkají američané. Od doby Jawy 50/555 se toho hodně změnilo.
Dokud to nerozebere (resp. neopraví), tak se jen můžeme hádat čím to je. Ale jestli to nerozebere ani teď (tu spojku), když jsem mu do dal odkaz na manuál, kterej je sice v aj, ale podle obrázků bych to udělal snad i já, tak se to asi nedozvíme nikdy.
v tomhle případě stejně radama maříš čas
...holt nerozuměl obrázku v angličtině
...a bude hůř!
Ondráš psal:2 Líh:
Znáš teorii bílé vrány?
...a fakt myslíš že je vůbec co opravovat a rozebírat?
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Lihy psal:Ondráš psal:Nejsem si teda jistej, že ohlá řadička by mohla za to, že mu zabírá spojka i když má být rozepnutá.
To si nejseš jistej správně.... jetu však jedno velké ALE....řadička neni to samý jako řadící vidlička
jo a jen pro upřesnění, pokud by byla ohlá, může spojka rozepínat správně, ale řadit ti půjde blbě. Proto píšu "pokud má vše správně nastavené"
Lihy psal:jo a jen pro upřesnění, pokud by byla ohlá, může spojka rozepínat správně, ale řadit ti půjde blbě. Proto píšu "pokud má vše správně nastavené"
Ale řešíme tu to, že i když zařadí, tak mu ve stavu kdy má být rozeplá (a podle jeho slov dobře seřízená) ta spojka zabírá a tahne moto dopředu. To že nejde zařadit, bych viděl spíš jako důsledek...
Jsem však jen prostý zabíječ much...
Víš co? Nebudem se už tím hovnem mazat, jo? A si to vyřeší sám. Je to přece automechanik a navíc, všechny nápovědy už vyčerpal.
Ondráš psal:Lihy psal:jo a jen pro upřesnění, pokud by byla ohlá, může spojka rozepínat správně, ale řadit ti půjde blbě. Proto píšu "pokud má vše správně nastavené"
Ale řešíme tu to, že i když zařadí, tak mu ve stavu kdy má být rozeplá (a podle jeho slov dobře seřízená) ta spojka zabírá a tahne moto dopředu. To že nejde zařadit, bych viděl spíš jako důsledek...
Jsem však jen prostý zabíječ much...
Víš co? Nebudem se už tím hovnem mazat, jo? A si to vyřeší sám. Je to přece automechanik a navíc, všechny nápovědy už vyčerpal.
...to že ti spojka "táhne" moto dopředu dělá i tobě, ať už škubneš při řazení jedničky, nebo se ti na stojanu kolo unáší ...přidržíš (předržíš) to vlastně a lamely se rozlepěj, jen už na rozdíl od něj víš, že to tak je běžný ...a tohle si myslím že se tu řeší (někde psal, že měl spojku seřízenou tak i tak, že mu brala hned na začátku, tak i u konce, že s tím laboroval, takže tohle je tím pádem eliminovaný a má tím teda myslím "seřízeno" tak aby to bylo schopný provozu)
osiris psal:...to že ti spojka "táhne" moto dopředu dělá i tobě, ať už škubneš při řazení jedničky, nebo se ti na stojanu kolo unáší ...přidržíš (předržíš) to vlastně a lamely se rozlepěj, jen už na rozdíl od něj víš, že to tak je běžný ...a tohle si myslím že se tu řeší (někde psal, že měl spojku seřízenou tak i tak, že mu brala hned na začátku, tak i u konce, že s tím laboroval, takže tohle je tím pádem eliminovaný a má tím teda myslím "seřízeno" tak aby to bylo schopný provozu)
Já teda pochopil, že mu to táhne i když má zařazeno a "rozepnutou" spojku.
Pokud jde o to škubnutí při řazení jedničky, tak to považuji za normální.
...všechno je možný, já ale myslím, podle toho co kde uved, že se jedná i o to unášení, čili když to má na stojanu děsí ho, že při vymáčknutý spojce se mu kolo točí a potřebuje trošku síly aby ho zastavil a pak na to navazuje vyděšení, při shození ze stojanu a "poslouchání jak roste tráva", že mu motorka má snahu ujet pod prdelej (nadneseně samo)
...tohle jako mechanik od aut se suchou spojkou ještě nezná (i kdyby měly mokrou vícelamelovou, tak by možná na tunu a půl těžkou věc na čtyřech kolech moc velkej vliv při samosunutí kupředu neměla)
stanley210 (Člen) 26.07.2011 10:26:02 Offline |
Čaute.no co názor,to perla Teď čekám na řetězovku,až bude hotová,tak se pustim do tý spojky.Díky za manuál,myslim,že to podle něho půjde.Nejsem nasranej,jak tu někdo psal,beru to hold tak,že tu jsou ti,kteří chtějí poradit a ti,kteří jsou Dokonalí a všeznalí,tak z některých problémů maj jen prdel.Nedá se nic dělat.Je teda na že se člověk zmíní o tom,že je mechanik a zřejmě to bude mít na talíři pořád a tím pádem musí rozumět všemu
stanley210 (Člen) 26.07.2011 10:35:34 Offline |
Ondráš psal:osiris psal:...to že ti spojka "táhne" moto dopředu dělá i tobě, ať už škubneš při řazení jedničky, nebo se ti na stojanu kolo unáší ...přidržíš (předržíš) to vlastně a lamely se rozlepěj, jen už na rozdíl od něj víš, že to tak je běžný ...a tohle si myslím že se tu řeší (někde psal, že měl spojku seřízenou tak i tak, že mu brala hned na začátku, tak i u konce, že s tím laboroval, takže tohle je tím pádem eliminovaný a má tím teda myslím "seřízeno" tak aby to bylo schopný provozu)
Já teda pochopil, že mu to táhne i když má zařazeno a "rozepnutou" spojku.
Pokud jde o to škubnutí při řazení jedničky, tak to považuji za normální.
Pochopil jsi to správně,tahá i když je vymáčklá spojka.Po výměně oleje a nastavení spojky se to řazení celkem zlepšilo,za jízdy už trefim neutral téměř vždy,akorát když stojim,tak to občas stávkuje,ale to je nejspíš normální.Ale díky,asi jsi tu jeden z mála,kdo chápe o čem je řeč.
stanley210 psal:Pochopil jsi to správně,tahá i když je vymáčklá spojka.Po výměně oleje a nastavení spojky se to řazení celkem zlepšilo,za jízdy už trefim neutral téměř vždy,akorát když stojim,tak to občas stávkuje,ale to je nejspíš normální.Ale díky,asi jsi tu jeden z mála,kdo chápe o čem je řeč.
Máš štěstí, že jsem šel kolem a měl světlou chvilku, protože já tomu vůbec, ale opravdu vůbec nerozumim. A to si nedělám prdel.
Pokud se to po seštelování a výměně oleje zlepšilo, ale na místě to furt dělá, budou to ty vůle (o kterých tu taky byla řeč), které vzhledem ke stáří motorky budou odpovídající.
Za na konci sezóny už neutrál trefíš na místě bez přemýšlení.
Pokud stojíš na rovině sedneš si na moto, zvedneš nohy a ono to přesto má tendenci se rozjíždět, tak to není normál. Když to nemá tendenci rozjíždět, tak bych na to prděl.
stanley210 (Člen) 26.07.2011 11:47:04 Offline |
Ondráš psal:stanley210 psal:Pochopil jsi to správně,tahá i když je vymáčklá spojka.Po výměně oleje a nastavení spojky se to řazení celkem zlepšilo,za jízdy už trefim neutral téměř vždy,akorát když stojim,tak to občas stávkuje,ale to je nejspíš normální.Ale díky,asi jsi tu jeden z mála,kdo chápe o čem je řeč.
Máš štěstí, že jsem šel kolem a měl světlou chvilku, protože já tomu vůbec, ale opravdu vůbec nerozumim. A to si nedělám prdel.
Pokud se to po seštelování a výměně oleje zlepšilo, ale na místě to furt dělá, budou to ty vůle (o kterých tu taky byla řeč), které vzhledem ke stáří motorky budou odpovídající.
Za na konci sezóny už neutrál trefíš na místě bez přemýšlení.
Pokud stojíš na rovině sedneš si na moto, zvedneš nohy a ono to přesto má tendenci se rozjíždět, tak to není normál. Když to nemá tendenci rozjíždět, tak bych na to prděl.
Nejsoíš jo,teď už to tak neřešim,hlavně že jde vyřadit aspoň za jízdy.Ale je to tak,spojka je v záběru,ale zase né tak,že by se se mnou motorka rozjela,to zas ne.To je asi ten normální odpor,jen já nevěděl,že je to normální. a zbytek budou vůle
Stránky: 1