Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Při rozjezdu klapne v převodovce

papaja (Člen)
12.07.2011 12:52:02

Při rozjezdu klapne v převodovce

Ahoj všichni,
při rozjezdu mi tak jednou z 5ti případů klapne v převodovce, podobnej zvuk jako když se řadí jednička, akorát je to tišší. Necuká to, nemá na to vliv studenej nebo teplej motor, jen prostě v tom sem tam klapne. Častěji mi přijde že to dělá když tam lupnu za jedna a hned rozjezd. Klapne v tom jakmile začne zabírat spojka. Najeto 11K. Díky za rady.

papaja (Člen)
13.07.2011 08:50:57

Re: Při rozjezdu klapne v převodovce

A ještě doplním, zkoušel jsem popojíždět s motorkou ručně vpřed a pak dát do záběru spojku, pak je klapnutí vždycky. Evidentně je to jakoby vůle která klapne když se dostanou převody do záběru. Dřív sem to nepozoroval, tak se radši ptám, jestli je to normální, nebo je možné že se někde udělala vůle a je potřeba to řešit. Dík všem za názory, popř. zkušenosti z jejich strojů.

Lachtan (Člen)
13.07.2011 09:18:31

mě to příde jako dyž ten kvalt nedořadíš uplně a docvakne až rozjezdem.
co na to mistr Filous?

Lepší první v pekle, než druhej v nebi...
Monty (Člen)
13.07.2011 13:00:53

Mě to dělá to samý.Mám být za chvíli za kámošem v servisu tak potom dám vědět na co jsme přišli.1250 K8 12000km

Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod.
Monty (Člen)
13.07.2011 14:13:02

Monty psal:

Mě to dělá to samý.Mám být za chvíli za kámošem v servisu tak potom dám vědět na co jsme přišli.1250 K8 12000km

Ta jsme přišli na hovno.Dělá to jenom někdy a jak píšeš když se tam lupne kvalt a hned pustí spojka.Stačí vteřinu počkat a je to ok.Gumy na rozetě jsou ok.Tak uvidím počkám jestli se to bude zhoršovat.

Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod.
papaja (Člen)
13.07.2011 15:27:36

Lachtan psal:

mě to příde jako dyž ten kvalt nedořadíš uplně a docvakne až rozjezdem.
co na to mistr Filous?

Tím to určitě není. Když dám jedna a popojedu, tak když pohnu motkou nohama vpřed bez vyhození kvaltu, klapne to taky.

Lachtan (Člen)
13.07.2011 20:33:55

jo, taky sem měl u svý bandasky volný přední kolečko na řetězovce, ale volný, jako že se docela dost mrdalo.

Lepší první v pekle, než druhej v nebi...
papaja (Člen)
30.08.2011 18:08:30

Tak buď se to zhoršuje, nebo se na to moc soustředim. Klapnutí teď slyšim i při řazení, a to že zařadím, klapne zapadnutí rychlosti a pustim spojku a klap. (Hlavně při klidný jízdě). Je to naprosto stejnej zvuk, jako když dam motorku na hl. stojan a při zařazenym kvaltu jebnu zadním kolem vpřed, nebo vzad. Vim že taková vůle je normální a nějaký zvuk to vydávat musí, ale že by to způsobovalo takový klapnutí při rozjezdu nebo záběru spojky při přeřazení ?

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS