Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Výměna oleje

Tony (Člen)
21.04.2011 12:51:41

Výměna oleje

Zdravím. Mám pro vás asi trochu směšný a zbytčný dotal ale prosím o radu. Na banditovi mám najeto necelých 24tkm a tudíž bych měl vyměnit olej. Je ho tam opravdu málo. V manuálu jsem si výměnu oleje proštudoval, je tam, že by se s olejem měl vyměnit i olejový filtr, ale v tabulce údržby je zase, že při 24tkm se filtr nemění, jen olej. Poraďte mi prosim jestli teda měnit i filtr, nebo ne. Filtr i olejcool byly měněny pří 17200km. Díky za rady

Občas mi muj anděl stážný nestačí... Ale vyždycky mě zase tak nějak  dožene nebo zastavim a počkám na něj...(posledně jsem čekal ve škarpě)
osiris (Člen)
21.04.2011 12:54:43

Re: Výměna oleje

...dočetl jsi se správně, můžeš, ale nemusíš, je to na tobě

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Tony (Člen)
21.04.2011 13:03:28

OK, dík za raducool   A ještě abych nezakládal nové téma. Předchozí majitel dával motorovej olej MOTUL FORMULA 10W/40  a třeba kamarád mi radil CASTROL POWER 1  10W/40.   Je to jedno, který z nich banditovi dám, nebo je některý z nich ,,lepší"?  Máte s nimi někdo nějaký zkušennosti?

Občas mi muj anděl stážný nestačí... Ale vyždycky mě zase tak nějak  dožene nebo zastavim a počkám na něj...(posledně jsem čekal ve škarpě)
K.a.s.y.m. (Člen)
21.04.2011 13:10:16

v principu jakoukoliv motorkovou 10W40 ale můžeš i 15W40 nebo 10W50 na značce vcelku nesejde.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Tony (Člen)
21.04.2011 13:12:56

A syntetika či polosyntetika?

K.a.s.y.m. (Člen)
21.04.2011 13:18:36

syntetiku nedávej bude ti klouzat spojka normální polo...Bandit je vývojově 20 let starej tak do toho neper novoty bigsmile

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Tony (Člen)
21.04.2011 13:24:01

Super, dík, kdybych tohle nevěděl, třeba bych tam nalil syntetikuheadshakesmile1

luig (Člen)
21.04.2011 19:06:26

A pro klid duše vyměň i ten filtr. Měnim ho vždycky a nemusim přemejšlet jestli jsem ho měnil minule nebo ne bigsmile
A to kilko navíc už se neass

Ne asi
Tony (Člen)
22.04.2011 09:33:12

Vyměnim, včera jsem koupil HF 138good

Tony (Člen)
22.04.2011 10:26:38

Ještě jeden dotaz prozím. Hledám ale trochu jsem se do toho zamotal. Na foru jsem nejvíc dobrejch ohlasů viděl asi u oleje Motul 5100...a Castrol POWER GPS.   A zároveň se často dočítám že plnou syntetiku ne, protože pak prokluzuje (někdy) spojka. No ale vždyť MOTUL 5100 je právě plná syntetika ne??? A můžete mi někdo, prosím, říct, co je ten CASTROL zač? Nikde jsem se nedopítil jestli je to plná syntetika nebo polo nebo ještě jinak.sick Díkcool

Filous (Člen)
22.04.2011 10:32:39

...Motul 5100 10W40 i Castrol Power GPS 10W40 sou voba polosyntetický voleje a ani s jednim neuděláš chybu...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Tony (Člen)
22.04.2011 10:41:03

OK, dík. Vyberu teda podle cenysmile1

MaraKM (Člen)
23.09.2011 07:40:50

Nechce se mi zakládat nové vlákno a sem by to mohlo sednout jako ass na hrnec smile1

Jaký je váš názor na výměnu oleje před zimou?!
Současnej má najeto 6400km a teď váhám, jestli jezdit e neřešit nebo vyměnit a neřešit zimu (garáž by neměla promrznout, ale nemám to ověřený) nebo ukončit sezónu a vyměnit olej někdy v únoru před první jízdou?!? idontknow

Olej už mám doma a spíše se klaním k variantě vyměnit, jezdit spokojeně dál a to i pak v příští sezóně... hmm?

Nic lidského mi není cizí
Filous (Člen)
23.09.2011 07:47:45

MaraKM psal:

Nechce se mi zakládat nové vlákno a sem by to mohlo sednout jako ass na hrnec smile1

Současnej má najeto 6400km a teď váhám, jestli jezdit e neřešit nebo vyměnit a neřešit zimu (garáž by neměla promrznout, ale nemám to ověřený) nebo ukončit sezónu a vyměnit olej někdy v únoru před první jízdou?!? idontknow

Olej už mám doma a spíše se klaním k variantě vyměnit, jezdit spokojeně dál a to i pak v příští sezóně... hmm?

...vyměň ho a neřeš zimu...stejně uš si přes a eště něco najezdíš...ty štyry měsíce v motoru f garáži mu neublížeš, to daj víc "zabrat" motoru ty sračky, kerý sou ve starym voleji...i dyš i to bys moch řešit třeba v laborce, ale tak i tag, vyměň ho teť...

redik27 (Člen)
23.09.2011 08:34:31

Tony psal:

Zdravím. Mám pro vás asi trochu směšný a zbytčný dotal ale prosím o radu. Na banditovi mám najeto necelých 24tkm a tudíž bych měl vyměnit olej. Je ho tam opravdu málo. V manuálu jsem si výměnu oleje proštudoval, je tam, že by se s olejem měl vyměnit i olejový filtr, ale v tabulce údržby je zase, že při 24tkm se filtr nemění, jen olej. Poraďte mi prosim jestli teda měnit i filtr, nebo ne. Filtr i olejcool byly měněny pří 17200km. Díky za rady

Měním každých 6 tisíc i s filtrem a mám klid. Dodržuju ještě API :)

Who is Zed?
Zed is dead, Baby.
barynek (Člen)
23.09.2011 21:27:37

Filous psal:
MaraKM psal:

...vyměň ho a neřeš zimu...stejně uš si přes a eště něco najezdíš...ty štyry měsíce v motoru f garáži mu neublížeš, to daj víc "zabrat" motoru ty sračky, kerý sou ve starym voleji...i dyš i to bys moch řešit třeba v laborce, ale tak i tag, vyměň ho teť...

takže rada mekánika zní, na zimu vyměnit i když se interval nestihl zajet? dycky jsem měnil až před sezonou...

Bandit 4EVER!!!
MaraKM (Člen)
23.09.2011 22:17:02

No já se ještě přiznám, že přemýšlím o docela kompletní rozborce Bandasky idontknow nějak se mi nezdá rám nebo možná zadní kolo se mi hnulo nebo jsme debilně ojel gumu kvůli špatnému posezu... nějak mi táhne bandaska na pravou stranu, i když po nehodě, když jsem motku opravil to jelo v poho rovně.

Nebo dá se přeměřit rám i na neočesané bandasce?

Filous (Člen)
24.09.2011 13:44:43

barynek psal:
Filous psal:
MaraKM psal:

takže rada mekánika zní, na zimu vyměnit i když se interval nestihl zajet? dycky jsem měnil až před sezonou...

...ále piču, Mára uš je přejetej, tag nevidim důvod na něco čekat a ty esi najedeš letos pjet, tag na jaře ten tyšonc dojezdi a vyměň ho pag...

Kelly01 (Člen)
24.09.2011 20:19:03

Teď jsem ho vyměnilsmokin

God Save The Queen!
Petr J. (Člen)
24.09.2011 20:41:05

Já taky...bigsmile

A před měsícem na druhý a na třetí....bigsmile

MaraKM (Člen)
25.09.2011 11:19:09

Mě se teďkomc ještě nece idontknow v garage bordel a nářadí půl .... dneska ještě vyjedu na starej (14dní zpět jsem tam crcknul asi 250ml svěžího evil mazadla) tak to už nehraje roli a nad 200km stejně spíše nedám) bigsmileass

MaraKM (Člen)
02.10.2011 12:29:32

pussypussypussypussyfuckfuckfucksicksickheadshakehelpsurprised

zkupussy nej vypouštěcí šroub... nepohne se a nepohne... ještě chvilec a strhnu všechny hrany tak, že už to nepůjde vůbec headshake

(si jen potřebuji ulevit) Hold dokud si nekoupím pořádnou ráčnu a ořech (mám tu akorát nějakou levnou ludru zasass, kterou jsem kdysi kdesi dostal), tak to neudělám... klíče nepomáhaj, trubkový taky ne a s očkem tu 17-tku taky nemám smile2

ass na motorku, jdu vrtat poličky a jiné sráče fuck

faitík (Člen)
02.10.2011 12:44:33

MaraKM psal:

pussypussypussypussyfuckfuckfucksicksickheadshakehelpsurprised

zkupussy nej vypouštěcí šroub... nepohne se a nepohne... ještě chvilec a strhnu všechny hrany tak, že už to nepůjde vůbec headshake

(si jen potřebuji ulevit) Hold dokud si nekoupím pořádnou ráčnu a ořech (mám tu akorát nějakou levnou ludru zasass, kterou jsem kdysi kdesi dostal), tak to neudělám... klíče nepomáhaj, trubkový taky ne a s očkem tu 17-tku taky nemám smile2

ass na motorku, jdu vrtat poličky a jiné sráče fuck

a povoluješ na správnou stranu?evil

Když to nejde silou, tak to pude ještě větší silou!
MaraKM (Člen)
02.10.2011 12:57:43

faitík psal:

a povoluješ na správnou stranu?evil

už nevím kterej šroubek s matkou mám použít jako pomůcku, aby mi vyšlo něco jiného než povolovat proti hodinovým ručičkám  evil
tam bude zažraná ta podložka hliníková nebo jaká tam je + jsme to minule asi navíc utáhnul zbytečně moc... jak říkám, z domu jsem zvyklej, že mám vše co je třeba a po ruce... tady je toho zatím jen část a na gola sadu nezbyly hrašule tenhle měsíc idontknow

osiris (Člen)
02.10.2011 14:05:07

...pobouchej zátku pořádným kladivem

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Filous (Člen)
03.10.2011 08:39:09

...Osi má recht, nandej mu jí kladivem, neboj se toho...ale esi to žvejkáš stranovym klíčem nebo plechovym trubkáčem, tag se na to rači vyser...dochtor tě taky nebude kuchat rezavym svačiňákembigsmile

MaraKM (Člen)
03.10.2011 17:16:45

Vím, že stranovej není úplně košér, když to nejde "zlehka", pak jsem to valil poctivým trubkáčem, žádná tenkostěná čína, spussyčil jsem to trochu jednou spussyčenou čínskou "hobby" ráčnou s ořechem... většinu škody odnesl ořech.
Já se jen tak nevzdám evil právě jsem dorazil z práce a cestou přikúpil očkovou 17-tku (TONA) a WD-čko ... násadu ke kladivu, které tu mám (pouze železo) prej nikde nevedou evil budu muset vyhledat nějakého truhláře nebo tak bigsmile za chvilec jdu na to... menší kladivo snad bude stačit s kombinací ostatním. good

Kelly01 (Člen)
03.10.2011 17:43:24

Heftni tam pořádnou matku a vymalováno...

I když to kladivo je 99,99% procent úspěchu, a kdyby mi tohle nepomohlo a neměl po ruce svářečku tak bych to vzal stupeným sekáčem - tomu už neodolá nicbigsmile

God Save The Queen!
MaraKM (Člen)
03.10.2011 19:30:35

A pak, že nepoteče evil

Jen ta pozice byla "zajímavá" bigsmile měl jsem protichúdné požadavky... 1. pořádně zabrat, ALE 2. né moc, aby mi nespadla motka z centrálu přímo na mě ležícího surprisedbigsmile pravačka tlačící na spolujezdcovu stupačku to jistila cool
Takovej porod jsem teda posledně při výměně oleje neměl - šrub je ještě použitelnej, nicméně nejpozději při další výměně jde do šrotu.

Mimochodem nekoupí někdo repasovanej olej? evil něco přes 3l a přihodím i nacucanej hadr! 50,-Kč za litr a poštovné v rámci ČR zdarma good

Kelly01 (Člen)
03.10.2011 19:41:20

Proč to neděláš jak my ostatní nad kanálemsurprised

God Save The Queen!
Mour (Člen)
03.10.2011 19:51:28

Já to liju do lesa surprised

MaraKM (Člen)
03.10.2011 21:19:02

Vy barbaři fuck ... na to mám dvě betonový jámy 210x80x55 cm a jak budou plné podobného svinstva, beru vozík a šup do sběrného dvoru smile1

Tohle jsem zažil kousek od Českýho Těšína, byl jsem tam v kopcích koupit budíky + přední brzdovou nádobu a borec vylejval na svý zahradě brzdovku asi 15m od neuvěřitelně krásného, divokého a průzračného potoka... absolutně jsem nechápal sick smile2
a do kanálu? Jim vymlátíte kompletní kulturu bakterií a budou je muset pěstovat znovu...

Filous (Člen)
03.10.2011 22:06:39

...já to leju rovnou do potoka, přeci si neskurvim trávník přet barákem, takle to vodteče a je to f pohoděsmokin

bigsmile

Mour (Člen)
03.10.2011 22:20:54

... a právě proto jsou minerální oleje! Ty se do potoka lít můžou, jelikož tam jsou ty minerály goodbigsmile

Filous (Člen)
03.10.2011 22:28:45

Mour psal:

... a právě proto jsou minerální oleje! Ty se do potoka lít můžou, jelikož tam jsou ty minerály goodbigsmile

...to je jasný, že bych tam nelil žádnou chémijiidontknow ...já tam leju jenom přírodní minerální voleje a bijobrzdofkucool ...vopčas teda i polosyntetiku, ale ta je jedovatá jenom napůl, tagže to se taky eště dáredface

Luk (Člen)
04.10.2011 14:06:43

hovadabigsmile

Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
hlemejzd999 (Člen)
04.10.2011 14:21:01

já to používám na natírání plotu ... a nasírání sousedů.... když jdou okolo a přátelsky se opřou o plot a chtějí přátelsky poklábosit , jdou pak s přátelskýma pruhama na břiše a na rukou domu bigsmile...kurva ,co se mi maj co vopírat vo plot ? ...už takle je dost chatrnej a spuchřelej tim volejem evil

Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky 

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS