Nejsi přihlášen
zazimování
Zdar lidi, možná další blbej dotaz, ale jak to děláte s olejem? Měníte ho před zimou nebo až po? V příručce doporučují vypustit olej, dát tam novej až po hrdlo a po zimě ho vyměnit znova, nejni to trochu ujetý?
Jinak ptám se proto, že se chci o víkendu ještě projet a mám asi tak 200 km do výměny oleje, tak jestli ho mam radši vyměnit nebo to nechat na jaro (těch 200 km určitě za víkend dám...)
PS: jakej olej doporučujete do Banďoura ´98 ? Mam tam teď Schell VSX, ale přemýšlim o Motulu 5000 nebo 5100.
Jezdím dle svých možností, někdy i pomaleji ... B6N ´98
Re: zazimování
...esi máš najeto na výměnu, tag ho vyměň teď před zimou, starej volej vopsahuje nečistoty a sračky, kerý nedělaj motoru moc dobře...a po hrdlo ho určitě nelej, neděláš s toho armádní uloženku...a jakej??? ...Castrol GPSo nebo ten Motul 5100...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:...esi máš najeto na výměnu, tag ho vyměň teď před zimou, starej volej vopsahuje nečistoty a sračky, kerý nedělaj motoru moc dobře...a po hrdlo ho určitě nelej, neděláš s toho armádní uloženku...a jakej??? ...Castrol GPSo nebo ten Motul 5100...
já jen jestli ze přes zimu s tym olejem nic neposere když přemrzne, nemam vyhřejvanout garage
Jezdím dle svých možností, někdy i pomaleji ... B6N ´98
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 12.11.2009 09:41:21 Offline |
smilflek psal:Filous psal:...esi máš najeto na výměnu, tag ho vyměň teď před zimou, starej volej vopsahuje nečistoty a sračky, kerý nedělaj motoru moc dobře...a po hrdlo ho určitě nelej, neděláš s toho armádní uloženku...a jakej??? ...Castrol GPSo nebo ten Motul 5100...
já jen jestli ze přes zimu s tym olejem nic neposere když přemrzne, nemam vyhřejvanout garage
jestli ho máš po výměně tak nic neřeš..hod přes to plachtu a na jaře nastartuj.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
smilflek psal:Filous psal:...esi máš najeto na výměnu, tag ho vyměň teď před zimou, starej volej vopsahuje nečistoty a sračky, kerý nedělaj motoru moc dobře...a po hrdlo ho určitě nelej, neděláš s toho armádní uloženku...a jakej??? ...Castrol GPSo nebo ten Motul 5100...
...nic se mu nestane, neboj...
smilflek psal:oukej, tak to ho vyměnim asi ještě dneska, ať mohu přes vejkend jet trochu dál... pokud to počásko vyjde
thank you za rady(Motul 5100)
...já bych teť jel eště na starym a hnet po jízdě ho za tepla vypustil, nalil novej, dal filtr a do jara se na to vysral, ale dělej jag chceš...
K.a.s.y.m. psal:smilflek psal:Filous psal:...esi máš najeto na výměnu, tag ho vyměň teď před zimou, starej volej vopsahuje nečistoty a sračky, kerý nedělaj motoru moc dobře...a po hrdlo ho určitě nelej, neděláš s toho armádní uloženku...a jakej??? ...Castrol GPSo nebo ten Motul 5100...
jestli ho máš po výměně tak nic neřeš..hod přes to plachtu a na jaře nastartuj.
Ale nějakou prodyšnou, aby se tam nedržela vlhkost. Klidně prostěradlo...
andre.marek (Člen) 12.11.2009 12:04:24 Offline |
Když už se tady řeší olej, taky se zeptám - mám v moto olej Shell Advance a budu ho měnit. Prý v té motorce byl už poněkolikáté (dle dřívějšího majitele), vždy ten Shell a nejsou s ním problémy. Když dám ten Motul 5100 který tady určitě min. 1/2 z vás doporučuje nemůže mi nastat nějaký problém (prokluzující spojka nebo něco podobného)?
Omlouvám se za příspěvek, ale nechci zakládat další příspěvek o oleji...
p.s. Poctivě jsem si prošel všechny dřívější příspěvky o olejích, a že jich není málo, ale tento konkrétní problém - změna značky se tam nikdy moc neřešila i když zmínky byly...
andre.marek psal:Když už se tady řeší olej, taky se zeptám - mám v moto olej Shell Advance a budu ho měnit. Prý v té motorce byl už poněkolikáté (dle dřívějšího majitele), vždy ten Shell a nejsou s ním problémy. Když dám ten Motul 5100 který tady určitě min. 1/2 z vás doporučuje nemůže mi nastat nějaký problém (prokluzující spojka nebo něco podobného)?
p.s. Poctivě jsem si prošel všechny dřívější příspěvky o olejích, a že jich není málo, ale tento konkrétní problém - změna značky se tam nikdy moc neřešila i když zmínky byly...
...klidně ho tam nalej, neměl by bejt problém...spojka může začít zlobit, záleží na momentálnim stavu a vopotřebení, ale to může začít i s tym Shellem, páč do toho nevidíš...
![]() |
Progear 650 (Člen) 12.11.2009 12:32:20 Offline |
andre.marek psal:Když už se tady řeší olej, taky se zeptám - mám v moto olej Shell Advance a budu ho měnit. Prý v té motorce byl už poněkolikáté (dle dřívějšího majitele), vždy ten Shell a nejsou s ním problémy. Když dám ten Motul 5100 který tady určitě min. 1/2 z vás doporučuje nemůže mi nastat nějaký problém (prokluzující spojka nebo něco podobného)?
Už semmělv motorce Castrol? motul i Repsol... Nikdy žádná změna... Prostě 10W-40 jako 10W-40... tak se toho neboj.... (samozřejmě se jednalo vždy o olej do motorkej, teda bud GPS, 5100, nebo Moto Sintetico od Repsolu...)
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
![]() |
Progear 650 (Člen) 12.11.2009 12:33:56 Offline |
Progear 650 psal:andre.marek psal:Když už se tady řeší olej, taky se zeptám - mám v moto olej Shell Advance a budu ho měnit. Prý v té motorce byl už poněkolikáté (dle dřívějšího majitele), vždy ten Shell a nejsou s ním problémy. Když dám ten Motul 5100 který tady určitě min. 1/2 z vás doporučuje nemůže mi nastat nějaký problém (prokluzující spojka nebo něco podobného)?
p.s. Poctivě jsem si prošel všechny dřívější příspěvky o olejích, a že jich není málo, ale tento konkrétní problém - změna značky se tam nikdy moc neřešila i když zmínky byly...Už semmělv motorce Castrol? motul i Repsol... Nikdy žádná změna... Prostě 10W-40 jako 10W-40... tak se toho neboj.... (samozřejmě se jednalo vždy o olej do motorkej, teda bud GPS, 5100, nebo Moto Sintetico od Repsolu...
)
zkurvená klávesnice na rozbitým noťasu....
"44 HONDA CBR 600RR 44"
![]() |
Progear 650 (Člen) 12.11.2009 13:04:36 Offline |
SLUGI psal:... nebo máš absťák (z moto) a klepou se ti ruce
kdyby jen z moto...
"44 HONDA CBR 600RR 44"
![]() |
Progear 650 (Člen) 12.11.2009 13:09:38 Offline |
SLUGI psal:... až tak
![]()
![]()
asi jo...
ne ted vážně.... moto mi zatím moc nechybí,mám rozebráno, tak mě to netáhne, pač vím že nemůžu.... až bude zas v kupě, tak to bude jiná....
"44 HONDA CBR 600RR 44"
voleje vděčné téma
leju z Polo ten jejich Viscoil 10W40 Teilsynthetisch už po ikstý a pořád dokola po šesti tisících (sem tam teda přepísknu vo nějakou stovku ) ale motoru říkám, že je to Motul střihlej Castrolem s nálepkou Repsol a nikdá neprotestoval
Strýcfajtr !!!
![]() |
Progear 650 (Člen) 12.11.2009 13:23:18 Offline |
XJelen psal:voleje vděčné téma
leju z Polo ten jejich Viscoil 10W40 Teilsynthetisch už po ikstý a pořád dokola po šesti tisících (sem tam teda přepísknu vo nějakou stovku) ale motoru říkám, že je to Motul střihlej Castrolem s nálepkou Repsol a nikdá neprotestoval
Tak v tom případě leješ ten nejlepší v celým kosmosu....
"44 HONDA CBR 600RR 44"
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 12.11.2009 17:26:59 Offline |
na co zimovat..já dneska vrátil baterku a byl vrknout
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
![]() |
Progear 650 (Člen) 12.11.2009 19:16:13 Offline |
VikecB12 psal:Já dneska aspoň 30km do města
Taky zásadně nezazimovávám,není důvod na ty 3měsíce
njn, tam u vás v azii, to se ti to machruje pičo....
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 psal:VikecB12 psal:Já dneska aspoň 30km do města
Taky zásadně nezazimovávám,není důvod na ty 3měsícenjn, tam u vás v azii, to se ti to machruje pičo....
jo,dneska to tady bylo jak najaře,mašiny se mě hemžily pod voknem....
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
redik27 psal:http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 12-007.jpg
Únor 2012
...při přectavje že takle parkuju by mi jeblo uš v listopádu
Filous psal:redik27 psal:http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 12-007.jpg
Únor 2012...při přectavje že takle parkuju by mi jeblo uš v listopádu
dyk je to honda, tam to nevadí
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:Filous psal:redik27 psal:http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 12-007.jpg
Únor 2012...při přectavje že takle parkuju by mi jeblo uš v listopádu
dyk je to honda, tam to nevadí
...asi bych neměl to srdce takle parkovat ani ňákou ludru činckou
Filous psal:barynek psal:Filous psal:
...při přectavje že takle parkuju by mi jeblo uš v listopádudyk je to honda, tam to nevadí
...asi bych neměl to srdce takle parkovat ani ňákou ludru činckou
no vono zaparkovat ji takhle u vás nebo v Chomutově, tak ti ani nestačí zasněžit, natož se na ní udělat ráno rosa..
jsem na tom stejně, mě je líto i tej mojí, je sice přikrytá a v "garáži", ale nevytopená a fouká na ní, po letech ve vytápěnym prostoru si taky holka užije
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:............ale nevytopená a fouká na ní, po letech ve vytápěnym prostoru si taky holka užije
...ty vole neblbni, když učíš smrady, tak seš snad inteligentní a víš, že je to jenom stroj, tak nenastydne
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:barynek psal:............ale nevytopená a fouká na ní, po letech ve vytápěnym prostoru si taky holka užije
...ty vole neblbni, když učíš smrady, tak seš snad inteligentní a víš, že je to jenom stroj, tak nenastydne
noo, to joo, uplnej idiot nejsem, jseš hodnej žes mi to připomněl
Bandit 4EVER!!!
redik27 psal:http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 12-007.jpg
Únor 2012
Vždit je to jen Hornet Ten to snese :-P
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Frodo89 psal:redik27 psal:http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 12-007.jpg
Únor 2012Vždit je to jen Hornet
Ten to snese :-P
mlhoooo
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:Frodo89 psal:redik27 psal:http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 12-007.jpg
Únor 2012Vždit je to jen Hornet
Ten to snese :-P
mlhoooo
Raději na dvou kolech jezdit, než se nechat tlačit...
Stránky: 1