Nejsi přihlášen
OT - hlídání žárovek u aut
Omlouvám se za OT, ale chodí sem spousta chytrých hlav, snad mi nějaká odpoví: mnoho dnešních aut má hlídané žárovky, při přepálení vlákna je závada diagnostikována třeba rozsvícením kontrolky. Zajímá mne, na jakém principu je to založeno, zda se měří nějak odpor obvodu se žárovku, nebo úplně jinak?
Předem díky.
..svět se řítí do ďáblovy řiti..
Re: OT - hlídání žárovek u aut
Mám ten dojem, že třeba Škodovky to tak mají(měření odporu), spousta "tunerů" to pak musí řešit při výměně za LEDky pač jim to dělá neplechu...
K.a.s.y.m. (Člen) 23.02.2012 11:51:21 Offline |
kontrolkou??to se nemci dostali ve vyvoji hodne dalekome to starej Rencek normalne rek..sice nemecky ale lepsi jak feancouzstina
ikdyz nekdy to bylo spis otravny zvlast kdyz to hlasilo rezervu ale dalo se to vypnout.
jinak to taky fungovalo na principu mereni odporu.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
![]() |
Banditatom (Člen) 23.02.2012 13:14:26 Offline |
K.a.s.y.m. psal:kontrolkou??to se nemci dostali ve vyvoji hodne daleko
me to starej Rencek normalne rek..sice nemecky ale lepsi jak feancouzstina
ikdyz nekdy to bylo spis otravny zvlast kdyz to hlasilo rezervu ale dalo se to vypnout.
ten můj hajzl na mě žvatlal frantícky
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
K.a.s.y.m. psal:kontrolkou??to se nemci dostali ve vyvoji hodne daleko
jo kontrolkou ale napíše ti na displeji kterou že to máš žárovku v
ale česky
je to na odporu, ale bacha, po výměně žárovky vypnout a znova zapnout zapalování ohledně resetu.
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:K.a.s.y.m. psal:kontrolkou??to se nemci dostali ve vyvoji hodne daleko
jinak to taky fungovalo na principu mereni odporu.jo kontrolkou
ale napíše ti na displeji kterou že to máš žárovku v
ale česky
je to na odporu, ale bacha, po výměně žárovky vypnout a znova zapnout zapalování ohledně resetu.
No a zachvílu se s tim bude muset do ofic servisu,aby vymazali paměť chyb
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 24.02.2012 06:57:51 Offline |
XJelen psal:K.a.s.y.m. psal:kontrolkou??to se nemci dostali ve vyvoji hodne daleko
ale česky
tak bylo to auto z 1988 to tu jeste nejezdili ani Facka takze cestina by byl uz fakt luxusa myslim ze Banditom ma(mel) jeste starsiho.
![]() |
Banditatom (Člen) 24.02.2012 08:47:26 Offline |
K.a.s.y.m. psal:XJelen psal:K.a.s.y.m. psal:kontrolkou??to se nemci dostali ve vyvoji hodne daleko
ale česky
je to na odporu, ale bacha, po výměně žárovky vypnout a znova zapnout zapalování ohledně resetu.tak bylo to auto z 1988 to tu jeste nejezdili ani Facka takze cestina by byl uz fakt luxus
a myslim ze Banditom ma(mel) jeste starsiho.
jj mám 86 ale už nemluví
potřebuju někde splašit přední světla
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 24.02.2012 13:10:38 Offline |
Banditatom psal:K.a.s.y.m. psal:XJelen psal:
jo kontrolkouale napíše ti na displeji kterou že to máš žárovku v
ale česky
je to na odporu, ale bacha, po výměně žárovky vypnout a znova zapnout zapalování ohledně resetu.tak bylo to auto z 1988 to tu jeste nejezdili ani Facka takze cestina by byl uz fakt luxus
a myslim ze Banditom ma(mel) jeste starsiho.
jj mám 86
ale už nemluví
ja uz to s tatikem prodal.obe ted jezdi v USB a ten typek ma snad i vrakac a servis na ne kontakt bych asi nekde nasel.dalsi variantu zkus Blondaky v praze.tel. 608330028 a nebo 608330029 posilaj i postou.
![]() |
Banditatom (Člen) 24.02.2012 14:40:26 Offline |
K.a.s.y.m. psal:Banditatom psal:K.a.s.y.m. psal:
tak bylo to auto z 1988 to tu jeste nejezdili ani Facka takze cestina by byl uz fakt luxusa myslim ze Banditom ma(mel) jeste starsiho.
jj mám 86
ale už nemluví
ja uz to s tatikem prodal.obe ted jezdi v USB a ten typek ma snad i vrakac a servis na ne kontakt bych asi nekde nasel.dalsi variantu zkus Blondaky v praze.tel. 608330028 a nebo 608330029 posilaj i postou.
díky moc v pondělí tam cinknu že bych si jí opravil
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 24.02.2012 14:49:03 Offline |
Banditatom psal:K.a.s.y.m. psal:Banditatom psal:
jj mám 86ale už nemluví
díky moc v pondělí tam cinknu
že bych si jí opravil
kdyby nemeli..coz pochybuju..tak sem pisni zkusim pohledat cislo na toho typka z Benatek.ten by taky mohl mit.
ja uz to s tatikem prodal.obe ted jezdi v USB a ten typek ma snad i vrakac a servis na ne kontakt bych asi nekde nasel.dalsi variantu zkus Blondaky v praze.tel. 608330028 a nebo 608330029 posilaj i postou.díky moc v pondělí tam cinknu
že bych si jí opravil
kdyby nemeli..coz pochybuju..tak sem pisni zkusim pohledat cislo na toho typka z Benatek.ten by taky mohl mit.
...méno???
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
![]() |
Banditatom (Člen) 24.02.2012 15:16:06 Offline |
ja uz to s tatikem prodal.obe ted jezdi v USB a ten typek ma snad i vrakac a servis na ne kontakt bych asi nekde nasel.dalsi variantu zkus Blondaky v praze.tel. 608330028 a nebo 608330029 posilaj i postou.díky moc v pondělí tam cinknu
že bych si jí opravil
herdek to jak řeknu mojí, že si opravím renaultka tak mě už opravdu zabije
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 24.02.2012 16:12:50 Offline |
Filous psal:K.a.s.y.m. psal:Banditatom psal:
díky moc v pondělí tam cinknuže bych si jí opravil
...méno???
hele zna te..delal v MTC prej jsi ho nechal vyhoditmalej tmavy vlasy..bydli nekde v ty casti jak se prijede od dalnice na tu velkou krizovatku tak na ni do prava ale na jmeno si nevzpomenu.musel bych se podivat do smlouvy.
K.a.s.y.m. psal:Filous psal:K.a.s.y.m. psal:
kdyby nemeli..coz pochybuju..tak sem pisni zkusim pohledat cislo na toho typka z Benatek.ten by taky mohl mit....méno???
hele zna te..delal v MTC prej jsi ho nechal vyhodit
malej tmavy vlasy..bydli nekde v ty casti jak se prijede od dalnice na tu velkou krizovatku tak na ni do prava ale na jmeno si nevzpomenu.musel bych se podivat do smlouvy.
...takovejch bylo víc ...nevim...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 24.02.2012 16:16:17 Offline |
Filous psal:K.a.s.y.m. psal:Filous psal:
...méno???hele zna te..delal v MTC prej jsi ho nechal vyhodit
malej tmavy vlasy..bydli nekde v ty casti jak se prijede od dalnice na tu velkou krizovatku tak na ni do prava ale na jmeno si nevzpomenu.musel bych se podivat do smlouvy.
...takovejch bylo víc
...nevim...
kouknu se do smlouvy treba si vzpomenes
![]() |
Banditatom (Člen) 24.02.2012 17:10:52 Offline |
Jaster psal:já mám v bmw taky kontrolku, která se rozsvítí kde praskla žárovka.ale nepípá, nemluví ani mi nic naštěstí nepíše, mám to vypnutý. jinak by to taky mluvilo
co se tady vytahuješ polamanou vrtulí tady je řeč o autech né o hračkách
pro upresneni, funguje to na zaklade mereni zateze. Ja jen aby nekoho nenapadlo davat nejaky odpory seriove s nejakou min zravou "zarovkou", napr. LED... Je poterba tomu vytvorit zatez - tzn. dat to paralelne
Second Class Citizen
1130 Café Racer
Tak ste se tady namasírovali,jak vám to mluví,bliká,svítí a je nevím co ještě Na volvu je kontrolka taky,ale neblikí,nemluví,nesvítí-protože fšecko funguje a nějakým pálením žárovak netrpím
Zato pežot,to je žrout žárovak jak prase
No a dneska sem dokonce ráno přestal dobíjet,takže místo do říše sem jel do prdele,teda vlastně do servisu,ale to vyjde nastejno
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
![]() |
Banditatom (Člen) 24.02.2012 18:24:33 Offline |
VikecB12 psal:Tak ste se tady namasírovali,jak vám to mluví,bliká,svítí a je nevím co ještě
Na volvu je kontrolka taky,ale neblikí,nemluví,nesvítí-protože fšecko funguje a nějakým pálením žárovak netrpím
Zato pežot,to je žrout žárovak jak prase
No a dneska sem dokonce ráno přestal dobíjet,takže místo do říše sem jel do prdele,teda vlastně do servisu,ale to vyjde nastejno
čeče zrovna u tebe jsem si říkal, že už jsis na ty francouze zvyknul
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 25.02.2012 19:07:27 Offline |
K.a.s.y.m. psal:Filous psal:K.a.s.y.m. psal:
hele zna te..delal v MTC prej jsi ho nechal vyhoditmalej tmavy vlasy..bydli nekde v ty casti jak se prijede od dalnice na tu velkou krizovatku tak na ni do prava ale na jmeno si nevzpomenu.musel bych se podivat do smlouvy.
...takovejch bylo víc
...nevim...
kouknu se do smlouvy treba si vzpomenes
Jaroslav Martinek ulice Kalistova
Stránky: 1