Nejsi přihlášen
ČKP - info ze zákulisí....
Ahoja bando,
mám tu žhavé novinky ze zákulisí ČKP.
Poslední jednání asiciace pojišťoven a ČKP přineslo následující:
- promlčecí lhůta pro příspěvek do garančního fonfu je 3 roky. To znamená, že kdo neměl povinné ručení v lednu a únoru 2009, tak již ČKP nemůže požadovat poplatek do garančního fondu...je to prolčeno. Netýká se samozřejmě již otevřených případů....
- vozidlo které se NENACHÁZÍ na dálnici, silnici, místní komunikaci a účelové komunikaci, s výjimkou účelové komunikace, která není veřejně přístupná nemusí mít uzavřeno povinné ručení podle zákona
- k prokází bodu výše nestačí jen čestné prohlášení, ale je třeba potvrzení servisu, autobazaru, svědci atd.....čím více,tím lépe.
Takže pokud napíšete, že auto stálo na veřejném parkovišti a nejezdilo se s ním, je to špatně.
Je třeba napsat, že vozidlo se nenacházelo na veřejné komunikaci, nýbrž např. za plotem na soukromém pozemku, který není veřejně přístupný a toto Vám potvrzují Vaši sousedi č. 1 2, 3.....
No osobně to vidím jako posun kupředu....
Co přinese praxe uvidíme.
![]() |
kneehammer (Člen) 20.03.2012 14:50:31 Offline |
Re: ČKP - info ze zákulisí....
Znamená to teda, že můžu Jawce vrátit značky z depozitu, na pojišťovnu "poslat fotku, že je parklá v kůlně" a je to?
Dík
..:: B12 inside ::..
![]() |
Banditatom (Člen) 20.03.2012 17:56:46 Offline |
Re: ČKP - info ze zákulisí....
stejně se mě chce s těch kur... loni jsem jim daroval něco kolem 4000kč za nic!!! takže stejně kdybych chytnul toho .... kdo posílá ty dopisy v tu ránu je můj zákazník
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Stránky: 1