Nejsi přihlášen
|
hlemejzd999 (Člen) 30.03.2012 18:21:38 Offline |
výplach olejového prostoru
přátelé,kamarádi....![]()
jelikož mi muj zbořenej karter furt rosil olej , tak jsem to vodvez do firmy ,dneska mi to pan vyvařil znova( vodbrousil tu hroudu a vyvařil načisto ) a ted mám všude v prostoru ,kde je spojka a čidlo otáček na klice piliny hliníku od ruční frézy a pecky a pecičky od sváření....
sice jsme to měli ucpaný hadrama ,ale nějakej bordel se dostal i do olejový vany , tak jsem si myslel , že to proleju techničákem a výpustním šroubem to vypustim![]()
otázka zní: vyteče ten techničák všechen ,když to tam takhle z boku chrstnu ,nebo zevnitř tý vany jsou nějaký přepážky,nebo prolákliny , nebo žebírko , že by se tam eventuelně moh ten benzín zadržet ? ...ptám se proto, protože když vypustim olej , tak pak třeba druhej den při naklonění odněkud trochu vyteče, tak bych nerad ,aby tam někde v nějakým ďolíku zůstala louže techničáku a já tam dal novej olej...![]()
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Re: výplach olejového prostoru
Já osobně bych to odškrábal ty pecičky, ofoukal komresorem, pořádně prolil benzínem a sundal vanu, abych měl jistotu, že tam nic nezbylo. ty hliníkové piliny od flexi by měli projít čerpadlem a zůstat ve filtru, ale těma kuličkama bych byl nejistéj. A vana je zespodu zcela určitě všelijak profilovaná. A ta tlipka benzínu, co bys smíchal s olejem by neměla vůbec vadit. Odpaří se a vyjde ven přes ovzdušnění.
sou různí lidé mezi námi
hlemejzd999 psal:přátelé,kamarádi....
jelikož mi muj zbořenej karter furt rosil olej , tak jsem to vodvez do firmy ,dneska mi to pan vyvařil znova( vodbrousil tu hroudu a vyvařil načisto ) a ted mám všude v prostoru ,kde je spojka a čidlo otáček na klice piliny hliníku od ruční frézy a pecky a pecičky od sváření....
sice jsme to měli ucpaný hadrama ,ale nějakej bordel se dostal i do olejový vany , tak jsem si myslel , že to proleju techničákem a výpustním šroubem to vypustim
otázka zní: vyteče ten techničák všechen ,když to tam takhle z boku chrstnu ,nebo zevnitř tý vany jsou nějaký přepážky,nebo prolákliny , nebo žebírko , že by se tam eventuelně moh ten benzín zadržet ? ...ptám se proto, protože když vypustim olej , tak pak třeba druhej den při naklonění odněkud trochu vyteče, tak bych nerad ,aby tam někde v nějakým ďolíku zůstala louže techničáku a já tam dal novej olej...
Sundej vanu, jestli je to jako u 12ky tak můžeš nechat motor v rámu, jen sundáš svody vejfuku. Ve vaně jsou takový "plástve", jsou teda mělký, ale jsou a kolem vypoušťáku je rantl kterej v zobě má jen nějaký zářezy kudy teče zbytek oleje ven, nějakej větší bordel by tam klidně mohl zůstat....bych to rači prolil a vanu vyčistil zvlášť.
|
hlemejzd999 (Člen) 30.03.2012 21:48:54 Offline |
Lihy psal:takhle to vypadá:
http://filousb12.rajce.idnes.cz/Lihy_B1 … isteno.JPG
ty pičo to si děláš prdel ,né ? ![]()
to mám na celý votpolodne ![]()
ale fakt je , že se tamv tom ten bordel a benzín usadí a neodteče...![]()
|
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 07:38:20 Offline |
Inženýrek psal:ty vogo ja cekal nejakou picovinu typu uplne ponoreny motorky v bahne a ty jako zcela vazne a seriozne? Cumim jak puk
jo hochu - doba je zlá ![]()
|
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 13:21:39 Offline |
Dík Filousoj
...
...doufám, žes to pořádně vyčistil, páč jak ti Zdeněk píše, že špony projdou f pohodě čerpadlem, tag já ti řikam, že to zas tag f pohodě nejni, páč dyby něgdy to čerpadlo viděl a vjeděl, na jakym principu pracuje, tag by taky vjeděl, že i malý poškození má vlif na dodávanej tlak a dyš nemáš potřebnej tlak, tag nenamažeš a dyš nenamažeš, tag přidřeš...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
|
Banditatom (Člen) 31.03.2012 15:45:05 Offline |
dnes u mě proběhne výplach mozku... co s tím druhej den?![]()
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
|
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 18:07:30 Offline |
Filous psal:...doufám, žes to pořádně vyčistil, páč jak ti Zdeněk píše, že špony projdou f pohodě čerpadlem, tag já ti řikam, že to zas tag f pohodě nejni, páč dyby něgdy to čerpadlo viděl a vjeděl, na jakym principu pracuje, tag by taky vjeděl, že i malý poškození má vlif na dodávanej tlak a dyš nemáš potřebnej tlak, tag nenamažeš a dyš nenamažeš, tag přidřeš...
ze strany sem to vystříkal techničákem ..normálně flašku vod ironu a asi 2 litry techničáku sem tam celkem napral..mířil jsem do všech skulin a zákoutí , až tek už jen čistej benzín ...pak sem sundal svody ,vanu ,vyčistil vanu ...pak sem ti volal..a pak sem to skompletoval ....pak sem žíhal podložky k olejovým hadicím chladiče.
..už to mám všechno smontovaný ![]()
zejtra budu leštit svody...
|
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 18:17:04 Offline |
dík všem za rady , snáť to už krs to vyvařený nepoteče ...
|
Banditatom (Člen) 31.03.2012 18:33:24 Offline |
plazivej: tu kočku bych nejdřív naložil do česneku až pak do píva![]()
![]()
|
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 18:36:08 Offline |
Filous psal:...doufám, žes to pořádně vyčistil, páč jak ti Zdeněk píše, že špony projdou f pohodě čerpadlem, tag já ti řikam, že to zas tag f pohodě nejni, páč dyby něgdy to čerpadlo viděl a vjeděl, na jakym principu pracuje, tag by taky vjeděl, že i malý poškození má vlif na dodávanej tlak a dyš nemáš potřebnej tlak, tag nenamažeš a dyš nenamažeš, tag přidřeš...
No předpokládám, že tam je tradiční čerpadlo jako jinde ---- dvě ozubená kola do sebe zapadající a otáčivým pohybem vůči sobě tlačí oleej kamsik náhóru k ventilům. Mám recht? Nebo že by suzuki měla svůj vlastní patent oilčerpadla?
Pokud jo, tak předpokládám, že malinká hliníková špona od flexi by měla normálně projít a usadit se ve filtru a neměla by jakkoliv poškodit tvrdé ozubení na čerpadle.
Něco takého,
http://www.eliteauto.cz/olejove-cerpadl … dlo-21553/
sou různí lidé mezi námi
|
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 20:55:41 Offline |
osiris psal:...samozřejmě je tam i sejto; slyšíte zas trávu růst
; v každým druhým starším motoru jsou ve vaně špony a piliny
toho sem si ted všim na mej třetí fotce.
..kousek ho tam kouká
|
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 21:04:09 Offline |
osiris psal:...to není jenom na tvý fotce, ale v každým motoru
v každym mojim motoru ? ![]()
osiris psal:...to není jenom na tvý fotce, ale v každým motoru
Máš úplnou pravdu, A ještě jsem neslyšel otom, že by odešlo čerpadlo, většinou se poucpe sítko a pak to blbě maže. Tak mě napadá, že asi budem dělat výplach vany všichni.
sou různí lidé mezi námi
|
Banditatom (Člen) 01.04.2012 09:24:21 Offline |
jojo výplach mě pomohl ráno bylo fakt příjemný![]()
![]()
|
hlemejzd999 (Člen) 01.04.2012 22:05:23 Offline |
hlemejzd999 psal:
hele plazivej , nechci rejpat ale proč to je černobílý
? aby nebyla vidět ta nažloutlá barva ? ![]()
![]()
![]()
Nikdy neříkej , že něco nejde , protože se najde blbec , který neví , že to nejde a UDĚLÁ TO !!!
|
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 10:02:47 Offline |
libac22 psal:hlemejzd999 psal:hele plazivej , nechci rejpat ale proč to je černobílý
? aby nebyla vidět ta nažloutlá barva ?
hele tak to teda pozor ![]()
sou krásně stříbrný , .....jen takový poskrabany a někde bouchlÿ, normálně na pohled jsou krásně vylesteny , ale foťák odhalí ty jemný skrabanecky a to není hezky pohled ![]()
jak rika Filous, sam sem to videl jak dopadla jedna B12
Billy psal:Filous psal:...doufám, žes to pořádně vyčistil, páč jak ti Zdeněk píše, že špony projdou f pohodě čerpadlem, tag já ti řikam, že to zas tag f pohodě nejni, páč dyby něgdy to čerpadlo viděl a vjeděl, na jakym principu pracuje, tag by taky vjeděl, že i malý poškození má vlif na dodávanej tlak a dyš nemáš potřebnej tlak, tag nenamažeš a dyš nenamažeš, tag přidřeš...
popravde bych zmeril tlak oleje ihned k prvnimu startu, pokud je to ok. projel kousek cca par km a znovu zmerit pro sichr. neni to prdel
|
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 15:18:14 Offline |
Billy psal:Billy psal:Filous psal:...doufám, žes to pořádně vyčistil, páč jak ti Zdeněk píše, že špony projdou f pohodě čerpadlem, tag já ti řikam, že to zas tag f pohodě nejni, páč dyby něgdy to čerpadlo viděl a vjeděl, na jakym principu pracuje, tag by taky vjeděl, že i malý poškození má vlif na dodávanej tlak a dyš nemáš potřebnej tlak, tag nenamažeš a dyš nenamažeš, tag přidřeš...
popravde bych zmeril tlak oleje ihned k prvnimu startu, pokud je to ok. projel kousek cca par km a znovu zmerit pro sichr. neni to prdel
děláte si prdel , že jo ? ....
...já si myslim , že sem to vyplách pořádně ...mezitim sem to nastartovaný neměl a když jsem vypustil předtim olej a pak tedka sundal vanu a vyčistil , tak tam nemůže bejt ani šponka ![]()
![]()
![]()
![]()
... stejně to žere olej , tak nevim ,jestli by se tam nějakej tlak naměřil
a jestli mi to žere olej ne kvůli guferum ventilů, ale tim ,že je to stará vyběhaná ludra s kroužkama v prdeli se 138 tisíci , tak aspoň koupim jinej motor ![]()
co se má posrat - to se posere ![]()
Billy psal:Billy psal:Filous psal:...doufám, žes to pořádně vyčistil, páč jak ti Zdeněk píše, že špony projdou f pohodě čerpadlem, tag já ti řikam, že to zas tag f pohodě nejni, páč dyby něgdy to čerpadlo viděl a vjeděl, na jakym principu pracuje, tag by taky vjeděl, že i malý poškození má vlif na dodávanej tlak a dyš nemáš potřebnej tlak, tag nenamažeš a dyš nenamažeš, tag přidřeš...
...kristovanoho neblázni ![]()
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
|
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 17:10:42 Offline |
tak sem to byl projet 40 km ...(bez měření tlaku před i po
), a vypadá to , že to nikde už nechčije ![]()
![]()
...jen to místo, kde je to vařený ( asi čtvrt až půl motoru
) je takový mastný ...jakoby tim materiálem vzlínal furt olej ...to je kurva ten hliník
....ale seru už na to ...
ale jinak paráda ...ani pod vanou už nic neprosakuje ![]()
![]()
![]()
to Libac22: tak sou stříbrný ,nebo né ? ![]()
|
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 18:01:46 Offline |
osiris psal:...a ta kaluž?
ty pičo to neni ze mě ![]()
![]()
...ty vole sem si teda stoup blbě ![]()
![]()
![]()
![]()
hlemejzd999 psal:tak sem to byl projet 40 km ...(bez měření tlaku před i po
), a vypadá to , že to nikde už nechčije
) je takový mastný ...jakoby tim materiálem vzlínal furt olej ...to je kurva ten hliník
ale jinak paráda ...ani pod vanou už nic neprosakuje
to Libac22: tak sou stříbrný ,nebo né ?
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0272.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0271.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0273.jpg
Jak psí koule ![]()
Lepší někdy, než nikdy.
|
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 18:15:48 Offline |
hlemejzd999 psal:osiris psal:...a ta kaluž?
ty pičo to neni ze mě
...ty vole sem si teda stoup blbě
ty vole ted si mně tak vystrašil , že jsem se letěl podívat do chlívku , jestli tam neni louže ![]()
![]()
...je to dobrý ![]()
já tam na tom parkovišti lez po čtyřech , jak sem to kontroloval ....fuj to se mi ulevilo , že si jdu votevřít pivo ![]()
hlemejzd999 psal:hlemejzd999 psal:osiris psal:...a ta kaluž?
ty pičo to neni ze mě
...ty vole sem si teda stoup blbě
ty vole ted si mně tak vystrašil , že jsem se letěl podívat do chlívku , jestli tam neni louže
...je to dobrý
já tam na tom parkovišti lez po čtyřech , jak sem to kontroloval ....fuj to se mi ulevilo , že si jdu votevřít pivo
...stáls dobře ![]()
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
|
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 18:38:41 Offline |
ježišmarjáááá...von si ze mě dělá kozy ...ty vole to je
![]()
![]()
![]()
|
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 18:41:19 Offline |
příspěvky mi maže a ještě si ze mě dělá ![]()
![]()
osiris psal:Billy psal:Billy psal:
jak rika Filous, sam sem to videl jak dopadla jedna B12popravde bych zmeril tlak oleje ihned k prvnimu startu, pokud je to ok. projel kousek cca par km a znovu zmerit pro sichr. neni to prdel
...kristovanoho neblázni
popravde sme tady meli projety cerpadlo sponama, a uz nedalo co melo cca jenom 3 bary pri predepsanejch otackach uz nevim presne kolik to je ale myslim ze pri 3,5 tisicich, a pak se nam to stejne na tom zadrelo, proste to nedomazavalo. ma to davat 6 baru. Zmerit to je jistota, pokud to tam je ten tlak, v poradku tak jezdit.
|
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 21:26:27 Offline |
Billy psal:popravde sme tady meli projety cerpadlo sponama, a uz nedalo co melo cca jenom 3 bary pri predepsanejch otackach
mě ty 3 bary stačej...to by mi zas někde tim většim tlakem chcalo ...
:smokin
:
hlemejzd999 psal:Billy psal:popravde sme tady meli projety cerpadlo sponama, a uz nedalo co melo cca jenom 3 bary pri predepsanejch otackach
mě ty 3 bary stačej...to by mi zas někde tim většim tlakem chcalo ...
:smokin
:
taky nam stacili cca 1200 km
hlemejzd999 psal:je takový mastný ...jakoby tim materiálem vzlínal furt olej ...to je kurva ten hliník
Sem tě něchtěl strašit
, ale většinou je to tak, ten olej bude prolínat. Mě na víko karteru pomohlo to zevnitř "vymazat" tekutym kovem ( http://www.oleje-aditiva.cz/liqui-moly-tekuty-kov-24ml něco takovýho ). prostě přes ten svár udělat potah z nějakýho lepidla nebo tmelu, estli se ti to tam vleze....ale to už asi jebeš co?![]()
|
hlemejzd999 (Člen) 03.04.2012 10:14:04 Offline |
Lihy psal:..ale to už asi jebeš co?
asi ne ...spíš určitě...![]()
hlemejzd999 psal:tak sem to byl projet 40 km ...(bez měření tlaku před i po
), a vypadá to , že to nikde už nechčije
ale jinak paráda ...ani pod vanou už nic neprosakuje
to Libac22: tak sou stříbrný ,nebo né ?
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0272.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0271.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0273.jpg
no játi nevím , je to docela z dálky ale mohls sis dát víc záležet
ne dělam si prdel , paráda ![]()
Nikdy neříkej , že něco nejde , protože se najde blbec , který neví , že to nejde a UDĚLÁ TO !!!
Stránky: 1