Nejsi přihlášen
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 30.03.2012 18:21:38 Offline |
výplach olejového prostoru
přátelé,kamarádi....
jelikož mi muj zbořenej karter furt rosil olej , tak jsem to vodvez do firmy ,dneska mi to pan vyvařil znova( vodbrousil tu hroudu a vyvařil načisto ) a ted mám všude v prostoru ,kde je spojka a čidlo otáček na klice piliny hliníku od ruční frézy a pecky a pecičky od sváření....
sice jsme to měli ucpaný hadrama ,ale nějakej bordel se dostal i do olejový vany , tak jsem si myslel , že to proleju techničákem a výpustním šroubem to vypustim
otázka zní: vyteče ten techničák všechen ,když to tam takhle z boku chrstnu ,nebo zevnitř tý vany jsou nějaký přepážky,nebo prolákliny , nebo žebírko , že by se tam eventuelně moh ten benzín zadržet ? ...ptám se proto, protože když vypustim olej , tak pak třeba druhej den při naklonění odněkud trochu vyteče, tak bych nerad ,aby tam někde v nějakým ďolíku zůstala louže techničáku a já tam dal novej olej...
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Re: výplach olejového prostoru
Já osobně bych to odškrábal ty pecičky, ofoukal komresorem, pořádně prolil benzínem a sundal vanu, abych měl jistotu, že tam nic nezbylo. ty hliníkové piliny od flexi by měli projít čerpadlem a zůstat ve filtru, ale těma kuličkama bych byl nejistéj. A vana je zespodu zcela určitě všelijak profilovaná. A ta tlipka benzínu, co bys smíchal s olejem by neměla vůbec vadit. Odpaří se a vyjde ven přes ovzdušnění.
sou různí lidé mezi námi
hlemejzd999 psal:přátelé,kamarádi....
jelikož mi muj zbořenej karter furt rosil olej , tak jsem to vodvez do firmy ,dneska mi to pan vyvařil znova( vodbrousil tu hroudu a vyvařil načisto ) a ted mám všude v prostoru ,kde je spojka a čidlo otáček na klice piliny hliníku od ruční frézy a pecky a pecičky od sváření....
sice jsme to měli ucpaný hadrama ,ale nějakej bordel se dostal i do olejový vany , tak jsem si myslel , že to proleju techničákem a výpustním šroubem to vypustim
otázka zní: vyteče ten techničák všechen ,když to tam takhle z boku chrstnu ,nebo zevnitř tý vany jsou nějaký přepážky,nebo prolákliny , nebo žebírko , že by se tam eventuelně moh ten benzín zadržet ? ...ptám se proto, protože když vypustim olej , tak pak třeba druhej den při naklonění odněkud trochu vyteče, tak bych nerad ,aby tam někde v nějakým ďolíku zůstala louže techničáku a já tam dal novej olej...
Sundej vanu, jestli je to jako u 12ky tak můžeš nechat motor v rámu, jen sundáš svody vejfuku. Ve vaně jsou takový "plástve", jsou teda mělký, ale jsou a kolem vypoušťáku je rantl kterej v zobě má jen nějaký zářezy kudy teče zbytek oleje ven, nějakej větší bordel by tam klidně mohl zůstat....bych to rači prolil a vanu vyčistil zvlášť.
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 30.03.2012 21:48:54 Offline |
Lihy psal:takhle to vypadá:
http://filousb12.rajce.idnes.cz/Lihy_B1 … isteno.JPG
ty pičo to si děláš prdel ,né ?
to mám na celý votpolodne
ale fakt je , že se tamv tom ten bordel a benzín usadí a neodteče...
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 07:38:20 Offline |
Inženýrek psal:ty vogo ja cekal nejakou picovinu typu uplne ponoreny motorky v bahne a ty jako zcela vazne a seriozne? Cumim jak puk
jo hochu - doba je zlá
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 13:21:39 Offline |
Dík Filousoj ...
...doufám, žes to pořádně vyčistil, páč jak ti Zdeněk píše, že špony projdou f pohodě čerpadlem, tag já ti řikam, že to zas tag f pohodě nejni, páč dyby něgdy to čerpadlo viděl a vjeděl, na jakym principu pracuje, tag by taky vjeděl, že i malý poškození má vlif na dodávanej tlak a dyš nemáš potřebnej tlak, tag nenamažeš a dyš nenamažeš, tag přidřeš...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
![]() |
Banditatom (Člen) 31.03.2012 15:45:05 Offline |
dnes u mě proběhne výplach mozku... co s tím druhej den?
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 18:07:30 Offline |
Filous psal:...doufám, žes to pořádně vyčistil, páč jak ti Zdeněk píše, že špony projdou f pohodě čerpadlem, tag já ti řikam, že to zas tag f pohodě nejni, páč dyby něgdy to čerpadlo viděl a vjeděl, na jakym principu pracuje, tag by taky vjeděl, že i malý poškození má vlif na dodávanej tlak a dyš nemáš potřebnej tlak, tag nenamažeš a dyš nenamažeš, tag přidřeš...
ze strany sem to vystříkal techničákem ..normálně flašku vod ironu a asi 2 litry techničáku sem tam celkem napral..mířil jsem do všech skulin a zákoutí , až tek už jen čistej benzín ...pak sem sundal svody ,vanu ,vyčistil vanu ...pak sem ti volal..a pak sem to skompletoval ....pak sem žíhal podložky k olejovým hadicím chladiče...už to mám všechno smontovaný
zejtra budu leštit svody...
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 18:17:04 Offline |
dík všem za rady , snáť to už krs to vyvařený nepoteče ...
![]() |
Banditatom (Člen) 31.03.2012 18:33:24 Offline |
plazivej: tu kočku bych nejdřív naložil do česneku až pak do píva
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 18:36:08 Offline |
Filous psal:...doufám, žes to pořádně vyčistil, páč jak ti Zdeněk píše, že špony projdou f pohodě čerpadlem, tag já ti řikam, že to zas tag f pohodě nejni, páč dyby něgdy to čerpadlo viděl a vjeděl, na jakym principu pracuje, tag by taky vjeděl, že i malý poškození má vlif na dodávanej tlak a dyš nemáš potřebnej tlak, tag nenamažeš a dyš nenamažeš, tag přidřeš...
No předpokládám, že tam je tradiční čerpadlo jako jinde ---- dvě ozubená kola do sebe zapadající a otáčivým pohybem vůči sobě tlačí oleej kamsik náhóru k ventilům. Mám recht? Nebo že by suzuki měla svůj vlastní patent oilčerpadla?
Pokud jo, tak předpokládám, že malinká hliníková špona od flexi by měla normálně projít a usadit se ve filtru a neměla by jakkoliv poškodit tvrdé ozubení na čerpadle.
Něco takého,
http://www.eliteauto.cz/olejove-cerpadl … dlo-21553/
sou různí lidé mezi námi
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 20:55:41 Offline |
osiris psal:...samozřejmě je tam i sejto; slyšíte zas trávu růst
; v každým druhým starším motoru jsou ve vaně špony a piliny
toho sem si ted všim na mej třetí fotce...kousek ho tam kouká
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 31.03.2012 21:04:09 Offline |
osiris psal:...to není jenom na tvý fotce, ale v každým motoru
v každym mojim motoru ?
osiris psal:...to není jenom na tvý fotce, ale v každým motoru
Máš úplnou pravdu, A ještě jsem neslyšel otom, že by odešlo čerpadlo, většinou se poucpe sítko a pak to blbě maže. Tak mě napadá, že asi budem dělat výplach vany všichni.
sou různí lidé mezi námi
![]() |
Banditatom (Člen) 01.04.2012 09:24:21 Offline |
jojo výplach mě pomohl ráno bylo fakt příjemný
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 01.04.2012 22:05:23 Offline |
hlemejzd999 psal:
hele plazivej , nechci rejpat ale proč to je černobílý ? aby nebyla vidět ta nažloutlá barva ?
Nikdy neříkej , že něco nejde , protože se najde blbec , který neví , že to nejde a UDĚLÁ TO !!!
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 10:02:47 Offline |
libac22 psal:hlemejzd999 psal:hele plazivej , nechci rejpat ale proč to je černobílý
? aby nebyla vidět ta nažloutlá barva ?
hele tak to teda pozor
sou krásně stříbrný , .....jen takový poskrabany a někde bouchlÿ, normálně na pohled jsou krásně vylesteny , ale foťák odhalí ty jemný skrabanecky a to není hezky pohled
jak rika Filous, sam sem to videl jak dopadla jedna B12
Billy psal:Filous psal:...doufám, žes to pořádně vyčistil, páč jak ti Zdeněk píše, že špony projdou f pohodě čerpadlem, tag já ti řikam, že to zas tag f pohodě nejni, páč dyby něgdy to čerpadlo viděl a vjeděl, na jakym principu pracuje, tag by taky vjeděl, že i malý poškození má vlif na dodávanej tlak a dyš nemáš potřebnej tlak, tag nenamažeš a dyš nenamažeš, tag přidřeš...
popravde bych zmeril tlak oleje ihned k prvnimu startu, pokud je to ok. projel kousek cca par km a znovu zmerit pro sichr. neni to prdel
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 15:18:14 Offline |
Billy psal:Billy psal:Filous psal:...doufám, žes to pořádně vyčistil, páč jak ti Zdeněk píše, že špony projdou f pohodě čerpadlem, tag já ti řikam, že to zas tag f pohodě nejni, páč dyby něgdy to čerpadlo viděl a vjeděl, na jakym principu pracuje, tag by taky vjeděl, že i malý poškození má vlif na dodávanej tlak a dyš nemáš potřebnej tlak, tag nenamažeš a dyš nenamažeš, tag přidřeš...
popravde bych zmeril tlak oleje ihned k prvnimu startu, pokud je to ok. projel kousek cca par km a znovu zmerit pro sichr. neni to prdel
děláte si prdel , že jo ? .......já si myslim , že sem to vyplách pořádně ...mezitim sem to nastartovaný neměl a když jsem vypustil předtim olej a pak tedka sundal vanu a vyčistil , tak tam nemůže bejt ani šponka
... stejně to žere olej , tak nevim ,jestli by se tam nějakej tlak naměřil a jestli mi to žere olej ne kvůli guferum ventilů, ale tim ,že je to stará vyběhaná ludra s kroužkama v prdeli se 138 tisíci , tak aspoň koupim jinej motor
co se má posrat - to se posere
Billy psal:Billy psal:Filous psal:...doufám, žes to pořádně vyčistil, páč jak ti Zdeněk píše, že špony projdou f pohodě čerpadlem, tag já ti řikam, že to zas tag f pohodě nejni, páč dyby něgdy to čerpadlo viděl a vjeděl, na jakym principu pracuje, tag by taky vjeděl, že i malý poškození má vlif na dodávanej tlak a dyš nemáš potřebnej tlak, tag nenamažeš a dyš nenamažeš, tag přidřeš...
...kristovanoho neblázni
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 17:10:42 Offline |
tak sem to byl projet 40 km ...(bez měření tlaku před i po ), a vypadá to , že to nikde už nechčije
...jen to místo, kde je to vařený ( asi čtvrt až půl motoru
) je takový mastný ...jakoby tim materiálem vzlínal furt olej ...to je kurva ten hliník
....ale seru už na to ...
ale jinak paráda ...ani pod vanou už nic neprosakuje
to Libac22: tak sou stříbrný ,nebo né ?
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 18:01:46 Offline |
osiris psal:...a ta kaluž?
ty pičo to neni ze mě ...ty vole sem si teda stoup blbě
hlemejzd999 psal:tak sem to byl projet 40 km ...(bez měření tlaku před i po
), a vypadá to , že to nikde už nechčije
) je takový mastný ...jakoby tim materiálem vzlínal furt olej ...to je kurva ten hliník
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0272.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0271.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0273.jpg
Jak psí koule
Lepší někdy, než nikdy.
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 18:15:48 Offline |
hlemejzd999 psal:osiris psal:...a ta kaluž?
ty pičo to neni ze mě
...ty vole sem si teda stoup blbě
ty vole ted si mně tak vystrašil , že jsem se letěl podívat do chlívku , jestli tam neni louže ...je to dobrý
já tam na tom parkovišti lez po čtyřech , jak sem to kontroloval ....fuj to se mi ulevilo , že si jdu votevřít pivo
hlemejzd999 psal:hlemejzd999 psal:osiris psal:...a ta kaluž?
ty pičo to neni ze mě
...ty vole sem si teda stoup blbě
ty vole ted si mně tak vystrašil , že jsem se letěl podívat do chlívku , jestli tam neni louže
...je to dobrý
já tam na tom parkovišti lez po čtyřech , jak sem to kontroloval ....fuj to se mi ulevilo , že si jdu votevřít pivo
...stáls dobře
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 18:38:41 Offline |
ježišmarjáááá...von si ze mě dělá kozy ...ty vole to je
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 18:41:19 Offline |
příspěvky mi maže a ještě si ze mě dělá
osiris psal:Billy psal:Billy psal:
jak rika Filous, sam sem to videl jak dopadla jedna B12popravde bych zmeril tlak oleje ihned k prvnimu startu, pokud je to ok. projel kousek cca par km a znovu zmerit pro sichr. neni to prdel
...kristovanoho neblázni
popravde sme tady meli projety cerpadlo sponama, a uz nedalo co melo cca jenom 3 bary pri predepsanejch otackach uz nevim presne kolik to je ale myslim ze pri 3,5 tisicich, a pak se nam to stejne na tom zadrelo, proste to nedomazavalo. ma to davat 6 baru. Zmerit to je jistota, pokud to tam je ten tlak, v poradku tak jezdit.
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 02.04.2012 21:26:27 Offline |
Billy psal:popravde sme tady meli projety cerpadlo sponama, a uz nedalo co melo cca jenom 3 bary pri predepsanejch otackach
mě ty 3 bary stačej...to by mi zas někde tim většim tlakem chcalo ...:smokin
:
hlemejzd999 psal:Billy psal:popravde sme tady meli projety cerpadlo sponama, a uz nedalo co melo cca jenom 3 bary pri predepsanejch otackach
mě ty 3 bary stačej...to by mi zas někde tim většim tlakem chcalo ...
:smokin
:
taky nam stacili cca 1200 km
hlemejzd999 psal:je takový mastný ...jakoby tim materiálem vzlínal furt olej ...to je kurva ten hliník
Sem tě něchtěl strašit, ale většinou je to tak, ten olej bude prolínat. Mě na víko karteru pomohlo to zevnitř "vymazat" tekutym kovem ( http://www.oleje-aditiva.cz/liqui-moly-tekuty-kov-24ml něco takovýho ). prostě přes ten svár udělat potah z nějakýho lepidla nebo tmelu, estli se ti to tam vleze....ale to už asi jebeš co?
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 03.04.2012 10:14:04 Offline |
Lihy psal:..ale to už asi jebeš co?
asi ne ...spíš určitě...
hlemejzd999 psal:tak sem to byl projet 40 km ...(bez měření tlaku před i po
), a vypadá to , že to nikde už nechčije
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0272.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0271.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0273.jpg
no játi nevím , je to docela z dálky ale mohls sis dát víc záležet ne dělam si prdel , paráda
Nikdy neříkej , že něco nejde , protože se najde blbec , který neví , že to nejde a UDĚLÁ TO !!!
Stránky: 1