Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » leštění plastu/plexi HELP !!!

Lihy (Člen)
27.04.2012 14:32:35

leštění plastu/plexi HELP !!!

Jelikož sem měl u emerický jebky lehce poškrábanej kryt air boxu (u normálních motorek nádrž), tak jsem se přes zimu rozhodl, že jí pěkně zrenovuju....já pussy.... No co vám budu povídat, nejsem přeci debil a tak jsem se zeptal odborníků. Takže teoreticky je to brnkačka jako leštění kovu (to mám zmáklý) takže velký škráby vemu šmirglem 320, pak 600 pak 800 pak 1000 pak 2000 (všechno samozřejmě pod vodou) a na konec leštící pasta a je to...žádná věda. Doprdele práce jak jsem měl tušit že realita je tak odlišná smile2. broušení 320 paráda škráby jsou fuč, tak deme na 600....a tam sem víceméně skončil...snat 8 hodin broušení mi trvalo než sem jakž takž odbrousil škrábance po 320...ale jako správná pussy sem samozřejmě pojal 600ku jako základ při broušení celý nádrže, takže sem to tim dodřel komplet a 800 se už nechytá vůbec na to aby odbrousila stopy po 600.... nejlepší na tom je že kotouč co mám (115mm) na vrtačce jde použít jen asi na 30% plochy (teda né že by na tom až tak záleželo bo tam kde to šlo sem osmistovkou jezdil půl hodiny a stopy po hrubšim smirku tam byly furt) a zbytek se musí růčo... Poslední zoufalej pokus byla brusná pasta na laky a plasty, ta to sice vyleští do lesku, ale při bližšim pohledu tam sou furt vidět ty zasraný rejhy od šmirglu.
Kdyby šla koupit nová tak jí koupim, ale jde jen karbonová nebo bílá a to jebu.
takže co s tim? Nevíte o někom kdo by to byl schopnej přebrousit a vyleštit, nebo hodit do laku? Materiál je Surlyn (od dupontu) http://www2.dupont.com/Surlyn/en_US/pro … tions.html
....hlavně že vyniká vysokou otěruvzdorností...sem si to měl zjistit než sem do toho šelbigsmile

K.a.s.y.m. (Člen)
27.04.2012 14:45:49

Re: leštění plastu/plexi HELP !!!

asi ti vic rekne Osi ale mam pocit ze bezbarvej lak by ty skrabance mel zalejt a melo by to bejt v pohode

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
osiris (Člen)
27.04.2012 15:06:19

kasymoj: bezbarvej lak to naopak zvýrazní

lihymu: seš prostě debil, promiň smile1 ale známe se, tak si to oslovení můžu dovolit; prosímtě kterej idiot ti tohle poradil, začínat třistadvacítkou surprisedhelp ...ode mne bys slyšel patnáctistovku a kdybys byl šikovnej, tak ti dovolím dvanástistovku
...co bych ti poradil? tvoje oblíbený tempo vole bigsmile
...nezbyde ti než po tom zprasení vzít čtyřstovku, pak 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000, trizact 3000 a tohle: http://www.komplex3m.cz/eshop/chemie-ba … _3926.html a dřít a dřít  a dřít
...ale myslím si, že poučenej seš pro příště už dost ne ...a radši předem zavoláš smile1good
...koni smile1

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Filous (Člen)
27.04.2012 15:23:04

...kup bílej dekl a střípni ho černym sprejembigsmile

for all:
...já to vidělsmile2

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
hlemejzd999 (Člen)
27.04.2012 18:44:03

já bych ti pro příště doporučil tohle : http://vimeo.com/livtid/baboo-cafe-racer

to můžeš brousit ,jak chceš good...i lakovat ..
a vypadá to luxusně...

Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky 
XJelen (Člen)
27.04.2012 19:13:17

Filous psal:

...kup bílej dekl a střípni ho černym sprejembigsmile

for all:
...já to vidělsmile2

a debo polepit folijej

Strýcfajtr !!!
Lihy (Člen)
03.05.2012 08:36:25

osiris psal:

lihymu: seš prostě debil, promiň smile1 ale známe se, tak si to oslovení můžu dovolit; prosímtě kterej idiot ti tohle poradil, začínat třistadvacítkou surprisedhelp ...ode mne bys slyšel patnáctistovku a kdybys byl šikovnej, tak ti dovolím dvanástistovku
...nezbyde ti než po tom zprasení vzít čtyřstovku, pak 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000, trizact 3000 a tohle: http://www.komplex3m.cz/eshop/chemie-ba … _3926.html a dřít a dřít  a dřít
...ale myslím si, že poučenej seš pro příště už dost ne ...a radši předem zavoláš smile1good
...koni smile1

Vogo dyk sem sem vloni dával vodkaz na tohlencto http://www.autolesk.cz/sada-na-renovaci-svetlometu/ a tys mi povídal že sice neznáš výrobce a že některý nekvalitní smirky můžou dělat neplechu, ale že principielně je to cajksurprised A vono 15tistovkou bych ty rejhy co tam byly a ďobance od kamínků dolů nedostal ani boha....i tim tříkilem to bylo celkem na dlouho.
Jinak tu řadu 300,400,600,800,1000.... jedu to je mi taky jasný, jenže ten materiál je nějakej divnej a je strašnej vomrd odbrousit škráby po předchozim smirku. Pustil jsem se do toho od znova od 400 a jel sem jen jedním směrem, 600 kolmo na to a na některejch místech to za boha nejde odbrousit (připadá mi jako by se ten materiál z těch rýh dál vytrhával i tim jemnějšim papírem). Nepomohlo by kdybych tychle kousky přeleštil brusnou pastou aby se ty hrany jakoby ohladily a pak to znovu zkusit 600 ?
ps. blbý je, že to "pod vodou" neni vidět a vypadá to perfektně a když to uschne jsou vidět lesklý čárky ve směru předchozího broušení...bych blil, sem tim strávil zase celý úterý...a sem u 800 s tim že mi na pár místech ještě prolezla ta pojebaná 400 sick

osiris (Člen)
03.05.2012 09:04:08

Lihy psal:
osiris psal:

...koni smile1

Vogo dyk sem sem vloni dával vodkaz na tohlencto http://www.autolesk.cz/sada-na-renovaci-svetlometu/ a tys mi povídal že sice neznáš výrobce a že některý nekvalitní smirky můžou dělat neplechu, ale že principielně je to cajksurprised A vono 15tistovkou bych ty rejhy co tam byly a ďobance od kamínků dolů nedostal ani boha....i tim tříkilem to bylo celkem na dlouho.
Jinak tu řadu 300,400,600,800,1000.... jedu to je mi taky jasný, jenže ten materiál je nějakej divnej a je strašnej vomrd odbrousit škráby po předchozim smirku. Pustil jsem se do toho od znova od 400 a jel sem jen jedním směrem, 600 kolmo na to a na některejch místech to za boha nejde odbrousit (připadá mi jako by se ten materiál z těch rýh dál vytrhával i tim jemnějšim papírem). Nepomohlo by kdybych tychle kousky přeleštil brusnou pastou aby se ty hrany jakoby ohladily a pak to znovu zkusit 600 ?
ps. blbý je, že to "pod vodou" neni vidět a vypadá to perfektně a když to uschne jsou vidět lesklý čárky ve směru předchozího broušení...bych blil, sem tim strávil zase celý úterý...a sem u 800 s tim že mi na pár místech ještě prolezla ta pojebaná 400 sick

...určitě bych nikomu neradil aby na to vzal 320ku (mimochodem, brousil jsi to ručně, nebo i ručně viď - strojně se brousí za sucha = je skutečná zrnitost ve výsledku násobená cca x2, rozuměj: menší tvorba dodatečnejch škrábů) ...samozřejmě že je volba počáteční hrubosti dle hloubky škrábů, jistě jsi tam ale neměl dvoumilimetrový rejhy co do hloubky - a i kdyby, tak jednu, dvě, který bys zmírnil do neznatelna těma jemnějšíma zrnitostma, teď tam máš ale asi živej plot v podobě škrábanců smile2
...no stalo se, poučení z toho máš a určitě už nebudeš věřit každýmu vohnoutoj co napíše koninu (nebo neúplný info) do návodu (pokud jsi se ho teda držel) smile1

Lihy (Člen)
03.05.2012 10:06:05

osiris psal:

" ...samozřejmě že je volba počáteční hrubosti dle hloubky škrábů, jistě jsi tam ale neměl dvoumilimetrový rejhy co do hloubky - a i kdyby, tak jednu, dvě, který bys zmírnil do neznatelna těma jemnějšíma zrnitostma"
no tak to nevim, protože jak je teda možný že i když se zaměřim na jeden cm2 po 400 a jedu ho furt do kola 600 třeba 5 minut, škrábance tam furt jsou 
"teď tam máš ale asi živej plot v podobě škrábanců smile2"
no nemám bo se s tim seru a prostě nepřestanu dělat jednu zrnitost dokud tam někde je vidět něco po předchozí (bohužel stalo se že když sem začal 800 vylezlo pár oblastí kde je ještě potřeba vrátit se na 600)
"...no stalo se, poučení z toho máš a určitě už nebudeš věřit každýmu vohnoutoj co napíše koninu

"
     osiris (Moderator)
23.06.2011 10:49:08
...jak píše kelly ve svým prvním příspěvku, br. papír (zrnitost dle velikosti/hloubky poškození) a pak pastu/y (můžeš i ručně, bez kotoučů)
...mezi šmirglem a leštící pastou bych použil ještě brusnou pastu, pro lepší eliminaci škrábů a snadnější přechod do úplnýho lesku (je to rychlejší, ale dá se to pracněji i jen tou leštící)
...tenhle postup je totožnej jak u laků, tak čirýho plexi i plastů, furt stejný (u čirýho plexi pozor na přehřátí, je rychlejší než u laku)
...k tý tvý sadě, značku neznám, tím ani tu pastu; u některejch lacinějších smirků může docházet k tvoření nežádoucích škrábů při jejich používání, takže nevím jak je na tom tahle konkrétní sada, ale obecně se to s technologickým postupem shoduje
bigsmile ale je fakt že čísla jako 320 si nikam nepsal.
Ale to je jedno, spíš mě zajímá jestli je nějakej postup jak eliminovat to vytrhávání materiálu z těch škrábanců (nevim čím to je, ale jsou místa kde to jde odbrousit celkem dobře a pak zase místa, kde to při broušení jakoby gumovatí a trhaji se žmolky a škráby nemizej (přehřátý to bejt nemůže bo jedu růčo a pod vodou a přítlak jsem zkoušel taky různej).  A pak nějakej způsob abych viděl i na mokrym povrchu kde mi ještě zůstávaji nějaký škráby.
ps. na sucho to nejde bo se tim třenim ten plast nabije a prach sice nezalepí smirek, ale zůstáva na "nádrži" a smirek potom nebrousí ale klouže po vrstvě prachu

osiris (Člen)
03.05.2012 10:19:35

...psal jsem o tom násobení zrnitostí, tak si ten problém vytváříš sám ...vopakuju znova, že 320ku bych nikomu do ruky nepodal
...strojně je 320 jako ručně 600 až 800

Koldan (Člen)
04.05.2012 14:09:58

a nevyřešila by to záclona ala Filous junior? smokin

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Tom jr. (Člen)
04.05.2012 22:25:20

Koldan psal:

a nebo ocelovej kartac a udelat stoho skrabance jakoze naschval smokin

PS: nekde sem cet u oprav plastu ze horkovzduskou by se ty skrabance meli zatahnout ... ale nedej na to, vis jak si dopad kdys ti nekdo neco poradil smile1 ... hodne zdaru

Lihy (Člen)
05.05.2012 20:05:05

Tom jr. psal:
Koldan psal:

a nebo ocelovej kartac a udelat stoho skrabance jakoze naschval smokin

PS: nekde sem cet u oprav plastu ze horkovzduskou by se ty skrabance meli zatahnout ... ale nedej na to, vis jak si dopad kdys ti nekdo neco poradil smile1 ... hodne zdaru

dneska sem to po dohrabání se k 2000 šmirglu několik hodin leštil všim možnym i nemožnym...
hědá unipolka (hliník bere jak blázen) na filcáku = nic ani náznak zbroušení nebo lesku
zelená unipoka na hadráku = nic ani náznak lesku
modrá unipolka na flanelu = asi jako 100 letej lak na šáde 130, takže taky na hovno
leštící pasta na plexi (světla aut) = nic
brusnej sráč z baukrámu T-cut rapid scratch remover = leskne se to zrcadlově, ale je to jak trochu zamlžený a vylezly nějaký rejpance (po všech tech broušeních tam jsou i některý kvůli kterejm sem to dělalbigsmile ale prstem je nezaznamenáš, jen to láme světlo...)
Takže poslední pokus je chemie (Novus 3, 2, 1) a pak už na to z vysoka mrdám.
Kdybych si nekoupil ty polepy na nádrž tak už sem se na to vysral dávno a jezdim s matovkou, nějak mi to u tý motorky ani nevadí, tak nějak se to k ní i hodíbigsmile

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS