Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Chvění - plavání předního kola

Georges (Člen)
28.04.2007 00:38:05

Chvění - plavání předního kola

Zdravím panáčci, dělá mi těžkou hlavu chování bandasky v rychlostech od 140 km/h po max. Při těchto rychlostech mám silnou nedůvěru vůči přednímu kolu, protože se začne celá motorka chvět.bad Připadne mi to jako když plave, ale jen přední kolo, začíná to v mírným náklonu a při přímé jízdě v rychlostech blížících se maximu. Ve větvích necítím že by se rozkmitali (mám široký hrazdoví), ale spíš mi přijde že to kmitá vidle a kolo…idontknow

Tak nevím jestli je to normální chování nebo je něco špatně, co myslíte…? help

PS: gumy jsou necelej rok starý (neoskákaný) contiattaky, mám zvýšenej zadek a ve vidlích hustší olej s pružinama…

nawrc (Člen)
28.04.2007 11:20:51

Re: Chvění - plavání předního kola

mě dělá to samý, asi je to normální. bad

"Lepší s Parkinsonem panáka rozlít,než s Alzheimerem zapomenout vypít"
sonyk (Člen)
28.04.2007 11:34:55

nad 140 bojuju s vetrem a chveju se celej takze nevim smile1

Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
Polo (Člen)
29.04.2007 18:17:34

mě se to chvěje taky-tak od těch 150. se bojim, že lepší už to nebude-obvzlášt teda zatáčky

Žádnej učenej z nebe nespad, z mašiny už ano.
Pšán (Člen)
29.04.2007 19:37:11

..Sonyk vám odpověděl jednu z možností...pokud máte volnější místa na hadrech,tak s váma cloumá luft a nevědomky to přenášíté do řídítek...

..opravdový muž s pravidelným cyklem..
Koldan (Člen)
30.04.2007 13:38:44

jak moc máš zvýšený ten zadek?nepopouštěl jsi vidle?dělalo to i před tím,než jsi měnil olej v tlumičích?

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Mirass (Člen)
30.04.2007 13:59:21

sonyk psal:

nad 140 bojuju s vetrem a chveju se celej takze nevim smile1

Zabořit xicht do budíků! bigsmile

sonyk (Člen)
30.04.2007 13:59:49

jj valim se po nadrzi jak po batuzku neboj smile1

Georges (Člen)
30.04.2007 19:16:32

Koldan psal:

jak moc máš zvýšený ten zadek?nepopouštěl jsi vidle?dělalo to i před tím,než jsi měnil olej v tlumičích?

Čoveče vo kolik přesně nevím (hlava děravá)idontknow, dával sem tam jinej centrál, ale myslím že tak 30 mm...
Vidle jsem měl původně v rovině (horní brýle s víčkama), ale dal jsem je tak, aby víčka byly nad brýlema (po hranu trubky).
Předtím se to kroutilo celí, těžko říct, ale myslím že při max.rychlosti přední kolo tak neplavalo...

Georges (Člen)
30.04.2007 19:22:58

Pšán psal:

..Sonyk vám odpověděl jednu z možností...pokud máte volnější místa na hadrech,tak s váma cloumá luft a nevědomky to přenášíté do řídítek...

mám kožený hadry na míru  (ne na Miru, na mě... ;) ), tak tam by problém byt neměl...

sonyk (Člen)
30.04.2007 20:21:13

u me to toz neni taky tolik hadrama ale proste vitr se mnou cvici pokud nelezim uplne na nadrzi tak nevim ale na nejaky chveni nemyslim mozna tam tim padem nenjni ale nad 120 jezdim malokdy preci jen nemam penize na pokuty

PetrK (Člen)
01.05.2007 02:11:56

nevim,ale ten vítr se mi nezdá. Jezdím s banditem co to jde ale že bych to nějak extra pocitoval, nemužu říct. Teda jen když jsem jel z Uh.B. do Praglu za 2,5h tak mě druhej den trošku bolelo za krkemsmile1
spíš mám problém s tuhostí př. vidle a otřesnou kvalitou asfaltu...

Ondráš (Člen)
01.05.2007 13:08:18

2 Sonyk: Si zvykneš... Pak ti bude 120 připadat jako když jedeš obytnou zónousmile1

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
sonyk (Člen)
01.05.2007 14:58:32

Ondreji me nedela problem vyssi rychlost i me to bavi ale proste bodovej system a pokuty me zatim nuti jezdit trosku opatrneji k predpisumbigsmile

Ondráš (Člen)
01.05.2007 15:33:55

Tě to přejdesmile1

Jak říkal kamarád 200 m před policejní hlídkou které nadejchal:

Nesmíš věřit, že tě chytíbigsmile

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Koldan (Člen)
02.05.2007 08:56:26

jestli jsi zvedal zadek,popouštěl byť o maličko vidle a ještě měnil olej,tak je to vše způsobeno tímto.Už jen tím zvedlým zadkem je mašina sice víc překlápitelná do zatáček,na druhou stranu získá trošku nestabilitu  v přímém směru.Zkus přenést ve větších rychlostech váhu víc na předek,tak aby se přední kolo zatížilo a vrať do původního stavu ty vidle,ono se to sice zdá,že je to jen milimetr,nebo dva,ale na tom úhlu to udělá moc,mně to rozohodily čtyři milimetry tak,že se na tom nedalo jezdit,prostě v kombinaci s tím zadkem to dělá bordel

vOjTaB6 (Člen)
02.05.2007 18:11:17

Koldan psal:

jestli jsi zvedal zadek,popouštěl byť o maličko vidle a ještě měnil olej,tak je to vše způsobeno tímto.Už jen tím zvedlým zadkem je mašina sice víc překlápitelná do zatáček,na druhou stranu získá trošku nestabilitu  v přímém směru.Zkus přenést ve větších rychlostech váhu víc na předek,tak aby se přední kolo zatížilo a vrať do původního stavu ty vidle,ono se to sice zdá,že je to jen milimetr,nebo dva,ale na tom úhlu to udělá moc,mně to rozohodily čtyři milimetry tak,že se na tom nedalo jezdit,prostě v kombinaci s tím zadkem to dělá bordel

Motorku mám zvednutou díky jinýmu centrálu o hodně, v brýlích puštěný o 10 mm a hustší olej+podložky 8mm a mašina je ok, žádný vibrace, dokonce mi připadá, že od toho předku mám lepší odezvu a do zatáček to padá přímo mňamózněgood

Bandit rulezz!!!
Georges (Člen)
02.05.2007 20:40:03

Koldan psal:

říkal sem si jestli by to nepobral třeba tlumič řízení idontknow, aspoň v tom náklonu, ale při tom přímím směru to asi nepobere, je to fakt jemný, ale nevim, nejel sem s ním...
Zkusím to dát na zpět a uvidím co to udělá...

Koldan (Člen)
03.05.2007 07:51:17

řešit tlumičem problém,kerej by tam být neměl je nesmysl,tlumič tam dej až to bude v pořádku,ten vychytává nerovnosti a motorku zklidňuje,ale není řešením pro to co jsi napsal.
TO Vojta: tak to mi hlava nebere,estli to máš fuck tak zvedlý a navícspuštěný v těch brejlích.Já mám na zadku kosti vo 5 mm kratší,předek jsem zkůšal popustit tuším jen vo 5 milimetrů a nad 160 se to začalo takovým způsobem vlnit,že Mour si myslel,že ho lákám na erotickou chvilku jak mi tancovala prdel.I když bylo zajímavý si na to zvyknout a držet to ve 170,to bylo docela záživnýbigsmile

vOjTaB6 (Člen)
03.05.2007 10:09:42

tů Koldan: fakt to nic nedělá, i můj taťka, když to viděl, tak řikal že to budu muset předělat z5, ale když se potom svezl, tak přijel s úsměvem od ucha k uchu.
Ta mašina se opravdu drží i v rychlostech 200+ ( tachometrovejch samozřejmě ), žádný vibrace, nic...good

když se najde dobrá duše s mailem, tak mu pošlu foto, aby jí sem mohl vložit, protože mě to zdejší hlídač nedovolí...bad

Bandit rulezz!!!
vorel (Člen)
03.05.2007 11:54:28

já začal mít po výměně řidítek za široký rentály taky ve 160 divnej pocit

řikám si hurikán
Filous (Člen)
03.05.2007 14:10:30

vOjTaB6 psal:

tů Koldan: fakt to nic nedělá, i můj taťka, když to viděl, tak řikal že to budu muset předělat z5, ale když se potom svezl, tak přijel s úsměvem od ucha k uchu.
Ta mašina se opravdu drží i v rychlostech 200+ ( tachometrovejch samozřejmě ), žádný vibrace, nic...good

když se najde dobrá duše s mailem, tak mu pošlu foto, aby jí sem mohl vložit, protože mě to zdejší hlídač nedovolí...bad

...klíďo mi to pošli...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Koldan (Člen)
03.05.2007 20:06:15

Filous psal:
vOjTaB6 psal:

...klíďo mi to pošli...

si jen tak machruješ co?bigsmile

spidys (Člen)
03.05.2007 20:11:56

Noo tak mně se chvěje předek taky... neni to nijak moc, ale chvěje. Známej řikal, že je to nevyváženym kolem. Tak sme ho převážili, trochu se to zlepšilo, ale stejně když klopim zatáčku, tak to tam cejtit je...
Spíš mám problém v nižších rychlostech... okolo 50 - 70 km/h
Tlumiče jsou prý ok, ložiska taky... tak nevim kde už hledat chybu smile2

Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
Georges (Člen)
17.05.2007 10:04:37

Dotaz: pobere tlumič řízení i když rozkmitá řidítka jezdec, ať už turbulencí větru nebo nějakýma dalšíma faktorama? idontknow help

Koldan (Člen)
17.05.2007 10:16:01

odpověď: jen částečně,nejvíc ho oceníš v zatáčkáchgood

Georges (Člen)
17.05.2007 10:33:39

koldan: co myslíš tím částečně? idontknow

Koldan (Člen)
17.05.2007 11:06:14

úplně = vychytá všegood
vůbec = nevychytá nicbad
částečně = někde mezi úplně a vůbecbigsmile

Georges (Člen)
17.05.2007 11:27:33

Koldan psal:

úplně = vychytá všegood
vůbec = nevychytá nicbad
částečně = někde mezi úplně a vůbecbigsmile

bigsmile bigsmile bigsmile dobrý, to sem nečekal...surprised

jde mě o to jestli to pobere kmity do 5 mm nebo až pak ty velký rozkmity... ;)

Koldan (Člen)
18.05.2007 07:28:01

o.k. takže takhle.Když máš na mašině tlumič řízení,je to lepší.Je jendo jestli se jedná o nadupaný supersport,nebo polotučné béčko.Není to o výkonu,prostě mašina se tím uklidní.Do té doby se motorka chová jako dvě části spojené kloubem,jakmile je tam tlumič,chová se jako jeden celek,Dřív když jsem dal impuls do řidítek,první se vytočilo kolo a pak se skládala mašina do náklonu,dnes když ho dám,tak se začne skládat mašina celá hned, obzvláště je to poznat při zahřívání pneu,kdy překlápíš mašinu z jedné strany na druhů.Nemluvě vo tom,že pokud se na mašině zavrtíš,třeba při vysednutí,tak to má věčí stabilitu.Jediné co ti začne vadit je to,že první dojem z tlumiče je natolik výrazný,že si to nemůžeš vynachválit,jenže po určité době si na to zvykneš a skončíš u toho,že tlumič na mašině nepoznáš a budeš studovat,estli ti vůbec funguje atd.Jenže jakmile ho sundáš a párkrát se projedeš,hned zistíš jakou službu ti dělá,dyž tam je.A co se týče kmitůí,jo něco to vychytá,ten tlumič je cítit i v přímém směru,prostě jak sem napsal,mašina se uklidnígood

Georges (Člen)
20.05.2007 09:40:15

Ooooo, děkuji pan vedůcí pakystanskej sekcie...bigsmile good

Ty máš taky tlumič od Rebella?

Koldan (Člen)
21.05.2007 07:34:04

ne vedůcí, PŘEDSTAVENÝ (to je vyšší pozice)bigsmile

jo a mám ho od teho kluka Rebelovicgood

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS