Nejsi přihlášen
Re: Jaký olej do B12?
jakýkoli olej určený pro motorky 10W40 (třebam Motul), samozřejmě vyměnit i s oil filtrem...
domácí výměna snadná, tady není co radit....
Je to fuk stačí co píše Medvídek nebo jakejkoliv z friťáku, vono to pojede, neboj,
a všechno je to z jedný kádě kam zástupci firem vždycky hodí pár zrnek nějaký sračky a zahlásí "budiž ..... ", v podstatě podle toho co maj po ruce za nálepku
God Save The Queen!
Banditatom (Člen) 18.03.2011 16:30:41 Offline |
olej hlavně tekutý sadlo nejni nic moc jinač jak tu kluci psali motul 5100 nebo castrol gps...
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Hachlblaubachtr (Člen) 24.03.2011 23:48:24 Offline |
Nezapomenout vypustit chladič oleje tzn.povolit ty dva průtokáče dole...
Hachlblaubachtr psal:Nezapomenout vypustit chladič oleje tzn.povolit ty dva průtokáče dole...
to si myslim ze nebude nutny
trochu zahrat, sundat zatku, kterou se olej dolejva, povolit vypustak (bacha olej bude horkej), vysroubovat filtr. Pro klid duse muzes s masinou trochu zakejvat. Zasroubovat vypustak, dat novej filtr, nalej novej oil a tradaaa
Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
Hachlblaubachtr psal:Nezapomenout vypustit chladič oleje tzn.povolit ty dva průtokáče dole...
zbytečnost....
hlemejzd999 (Člen) 21.06.2012 17:25:20 Offline |
helejděte přátelé, jakej je rozdíl mezi tim Motulem 5000 10w40 a motulem 5100ester 10w40 ?
PS: do ted tam mám Motorex , tak co tam mam nalejt zas račky ?
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
hlemejzd999 (Člen) 21.06.2012 20:18:59 Offline |
Michal Dk psal:hlemejzd999 psal:helejděte přátelé, jakej je rozdíl mezi tim Motulem 5000 10w40 a motulem 5100ester 10w40 ?
PS: do ted tam mám Motorex , tak co tam mam nalejt zas račky ?Máš to daný v přímo výrobcem
výrobcem,výrobcem...když to montoval, tak asi ještě třeba 5100 nebyl ,ne ?
proto se ptám a co říká výrobce stejně nevim
hlemejzd999 (Člen) 21.06.2012 20:19:43 Offline |
kojaksro psal:...dej mu 5100 10W40......5000 je čistý minerál 5100 je částečná synt.
dik
hlemejzd999 psal:Michal Dk psal:hlemejzd999 psal:helejděte přátelé, jakej je rozdíl mezi tim Motulem 5000 10w40 a motulem 5100ester 10w40 ?
PS: do ted tam mám Motorex , tak co tam mam nalejt zas račky ?Máš to daný v přímo výrobcem
proto se ptám a co říká výrobce stejně nevim
Myslel jsem výrobcem oleje 5100 ESter10w 40 přeci nebudou psát na flašku že to je pro brouky.
hlemejzd999 (Člen) 21.06.2012 20:24:43 Offline |
Michal Dk psal:hlemejzd999 psal:Michal Dk psal:
Máš to daný v přímo výrobcemvýrobcem,výrobcem...když to montoval, tak asi ještě třeba 5100 nebyl ,ne ?
proto se ptám a co říká výrobce stejně nevimMyslel jsem výrobcem oleje 5100 ESter10w 40 přeci nebudou psát na flašku že to je pro brouky.
jo táááák sem si toho zvýrazněnýho eS nevšim
Michal Dk psal:hlemejzd999 psal:Michal Dk psal:
Máš to daný v přímo výrobcemvýrobcem,výrobcem...když to montoval, tak asi ještě třeba 5100 nebyl ,ne ?
proto se ptám a co říká výrobce stejně nevimMyslel jsem výrobcem oleje 5100 ESter10w 40 přeci nebudou psát na flašku že to je pro brouky.
...takže já bych měl teda dávat eNter
Mour psal:Michal Dk psal:hlemejzd999 psal:
...takže já bych měl teda dávat eNter
ne, ty dej delete!
Strýcfajtr !!!
K.a.s.y.m. (Člen) 22.06.2012 09:28:50 Offline |
Lihy psal:Dyš sme u těch volejů....
nevíte něgdo estli se dá koupit něco 20w-50 se specifikací API CF-4 a vejš a zároveň SG (normál auťáckej olej) ?
ta tvoje sekacka by mela bejt schopna jezdit na jakejkoliv mineral,ne?
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:Lihy psal:Dyš sme u těch volejů....
nevíte něgdo estli se dá koupit něco 20w-50 se specifikací API CF-4 a vejš a zároveň SG (normál auťáckej olej) ?ta tvoje sekacka by mela bejt schopna jezdit na jakejkoliv mineral,ne?
no možná....jenže je pár věcí který by to mělo mít a snést. Teť jezdim Motul 7100 20w-50 jenže když se člověk koukne do technickýho listu, tak jsou tam udávaný různý viskozity (při 40°C a při 100°C) a zrovna tenhle motul má tu při 100°C nějakejch 17,7...no a vzhledem k tomu že haryk má hydroštely a provozní vůle jak traktor, tak je ventilovej rozvod a i zbytek motoru dost hlučnej. Co se mi podařilo vyzjišťovat, tak origo harlejí olej má viskozitu při 100°C 20,5. Je to obyčejnej minerál za 400 litr a podle různejch srovnávacích testů nemá ani moc dobrý vlastnosti. Hodně se odpařuje a po krátkym čese řídne jako by to byla 20w-40, ani protikorozní ochranu nemá valnou....ve všem tom je motul lepší...akorát motor víc řinčí... Co sem koukal tak v emerice plno lidí používá amsoil a nebo mobil 1 V-Twin ale ani jedno tu nejde koupit (teda ten mobil v jednom obchdě maji, ale za 420kč litr....). No a pak je tu horko...ten olej musí snášet dost vysoký teploty...běžně kolem 180-190°C (motor se bere jako zahřátej na provozní teplotu při 160°C) Takže bych se podržel servizního manuálu a zkusil nějakej olej pro dieslový motory uvedenejch parametrů....nejspíš něco pro náklaďáky
todle by parametrově odpovídalo, ale neznám a nevim kde by se to dalo normálně koupit:
http://www.millersoils.cz/263--multifleet-ii-20w50.html
hlemejzd999 (Člen) 22.06.2012 11:42:32 Offline |
XJelen psal:Mour psal:Michal Dk psal:
Myslel jsem výrobcem oleje 5100 ESter10w 40 přeci nebudou psát na flašku že to je pro brouky....takže já bych měl teda dávat eNter
ne, ty dej delete!
nebo radsi dej F5...vono se to bude furt vobnovovat
Lihy psal:Dyš sme u těch volejů....
nevíte něgdo estli se dá koupit něco 20w-50 se specifikací API CF-4 a vejš a zároveň SG (normál auťáckej olej) ?
Jakože nejsem odborník, ale proč tam nedávat to, co doporučujou
třeba tady:
http://eshop.hs-choppers.cz/hs-choppers … 91-4-Buell
Přemek psal:Lihy psal:Dyš sme u těch volejů....
nevíte něgdo estli se dá koupit něco 20w-50 se specifikací API CF-4 a vejš a zároveň SG (normál auťáckej olej) ?Jakože nejsem odborník, ale proč tam nedávat to, co doporučujou
třeba tady:
http://eshop.hs-choppers.cz/hs-choppers … 91-4-Buell
on ten standardní olej (to je ten za 250) za moc nestojí...nemůžu najít ty stránky kde byl test asi 10ti olejů právě pro haryky a tam dopadl hodně špatně, pak dělaji ještě jako syntetiku syn-3 ten je za ty 4kila, ale je to taky minerál, jen s nějakou příměsí...ten dopadl trochu líp. Prostě ve všech aspektech byl lepší třeba ten motul co tam teť mám, akorát je s nim ten motor mechanicky hlučnější.
hlemejzd999 psal:XJelen psal:Mour psal:
...takže já bych měl teda dávat eNterne, ty dej delete!
nebo radsi dej F5...vono se to bude furt vobnovovat
... insert, dolite (delete) , page down, pake up, home a end. .... na klávesnici je návod jak vyměnit olej
Stránky: 1