Nejsi přihlášen
Nová B12 - několik dotazů
Ahoj Bandiťáci,
splnil jsem si sen a pořídil černou bestii. Mašina je z 97, původem z Německa, a od roku 2001 byla registrována v Havlíčkově Brodě a teď jsemji koupil já. První dotaz je, zda někdo neznáte její historii, ať zjistím, jestli mi prodávající řekl pravdu nebo ne o minulosti a provedeném servisu.
Další dotazy budou technické. Jelikož mašina byla za velmi příjemnou cenu, tak jsem počítal s tím, že bude potřeba se o ni trošku postarat. Zjistil jsem ale, že ten kdo ji servisoval byl . První věc, na kterou jsem narazil byl problém při výměně předních desek. Zajišťovací kolíky totálně zhulený a místo šestihranu kulatá díra - vyřeším bez problémů. Další věc je prolínání oleje kolem šroubů ventilovýho víka. Kdo je utahoval, tak asi nevěděl, že maj osazení a zkurvil závity v domečcích vaček. Časem taky vyřeším bez problémů. A spousta dalších napadení kutilem.
Zajímá mě ale jedna věc ohledně výfuku. Myslím, že je vybrakovanej. Má docela ostrej zvuk a když do něj strčím tyčku, tak dojede až do úrovně upevňovacího šroubu u zadní stupačky, kde se zarazí. Při brždění motorem krapet poblublává, ale žádný střílení. Je to normální nebo je fakt vykuchanej?
Další věc je volnoběh. Trochu kolísá. Jinak jde motorka krásně za plynem bez jakýhokoliv zakuckání, jak na neutrál, tak i za jízdy pod zátěží. Mám srovnání pouze s Inou12, která má laďák, přetryskovaný karby a jiný vačky. Ta se chová stejně, ale s těma úpravama ji nemůžu brát jako dobrou referenci. Je tohle chování normální nebo se mám připravit na synchro.
Pokud se tu pohybuje někdo s B12 v sériovým rozumným stavu v rozumný vzdálenosti od Třebíče a byl by ochotnej mi věnovat trochu času, tak bych rád dojel motorky porovnal a prohodil pár slov.
Tipuju, že časem těch dotazů ode mně bude rozhodně víc.
Ať vám to vrčí
Re: Nová B12 - několik dotazů
...lauf bude bráklej a na kolísání votáček synchro...každopádně to ale nemusí pomoct, bo u takle starý mašiny můžou bejt vybjehaný šoupátka a mírnýho kolísání se nezbavíš, prostě to nejde seřídit...ale dyš to nejni ekstrémní a mašina de f celym spektru votáček plynule a rovnoměrně a votáčky normálně padaj po ubrání, tag se nic tag zásadního neděje...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Stránky: 1