Nejsi přihlášen
Re: Švýcarsko
optam se defky. Ten tam maka a prohani se na copro-chrchle kolem Zurichu.
Za mesic frcim za nim a mame v planu jet po Grande rout de Alpes do Monaka. Zkus si najit nejaky videa na youtube. Je to fakt nadhera
I'm a loser baby, so why don't you kill me....
Tak určitě bych nevynechal:
- pěkná je cesta Chur - Andermatt přes Oberalppass
- Furka pass a Grimsel je povinnost
- pěkné je cestou Lichtenštejnsko, ale chce to vyjet nahoru do kopce k hradu a potom pokračovat dál do kopce (úžasný výhled a potom dolu parádní zatáčky)
- potom podél Briensersee a Thunersee doporučuji severní břeh
- když by jsi byl v těchto končinách, chce to zajet do Grindewaldu a vyjet zubačkou pod Jungfrau
- Bern je pěkný na procházku, stejně jako třeba Thun
mno rozhodně stojí za to pomezí Stelvio, coz je teda hlavne italie, ale do svycarska kousek, mno a pak se motat jen kolem Matterhornu, coz je fakt krasna hora rano i vecer... ja to tam mam proste rad.
jen me fakt serou tema samoobsluznejma pumpama, ktery berou treba jen min. 10€ coz je na dotankovani u Becka docela dost...
enduro-team.cz | ... a B12 trochu z nostalgie, ale hlavně pro radost! KTM rulezz :-))
hlemejzd999 (Člen) 29.11.2012 11:15:41 Offline |
K.a.s.y.m. (Člen) 29.11.2012 11:47:29 Offline |
Dane proc sem nedas fotku z toho bordelu kde si spal..takovou peknou ruzovou clovek jen tak nevidi
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
hlemejzd999 (Člen) 29.11.2012 12:06:28 Offline |
to Petr.J: dyž ja sem chtěl jednou letět
to Ondráš: sem si vezl svou ecigu s lahvičkou ...tam čeče všichni hulej normální cigára ...na chodníku před vchodama vajglů po zemi , že to ani tady nevidíš
to Kasym:
byl to dříve asi fakt ňákej bordel ...je to přímo v centru
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Banditatom (Člen) 29.11.2012 12:11:50 Offline |
hlemejzd999 psal:to Petr.J: dyž ja sem chtěl jednou letět
to Ondráš: sem si vezl svou ecigu s lahvičkou ...tam čeče všichni hulej normální cigára ...na chodníku před vchodama vajglů po zemi , že to ani tady nevidíš
to Kasym: http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0823.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0819.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0828.jpg
byl to dříve asi fakt ňákej bordel ...je to přímo v centru
ty voe tys tam jel mrdat?
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
hlemejzd999 (Člen) 29.11.2012 12:14:08 Offline |
Banditatom psal:hlemejzd999 psal:to Petr.J: dyž ja sem chtěl jednou letět
to Kasym: http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0823.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0819.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … ag0828.jpg
byl to dříve asi fakt ňákej bordel ...je to přímo v centruty voe tys tam jel mrdat?
a co bys tam chtěl dělat jinýho , kromě chlastání ?
hlemejzd999 (Člen) 29.11.2012 12:44:21 Offline |
ještě nějaké zkušenosti , které se mohou hodit
Praktický konverzační slovníček ve francouzštině by na základě mých zkušeností musel mít zhruba tuto podobu:
“V mé koupelně je zima jako v psinci.”
“Oceňuji, že vaše zásuvky navrhoval Picasso, ale jak se do nich zapojuje tato zástrčka?”
“Na mém potvrzení k adaptéru je chybné číslo pokoje.”
“Jak to myslíte, že je to záloha ve švýcarských francích?”
“Máte snad ještě menší a užší pokoj, než je tento?”
“Odneste, prosím, postýlku pro německou dogu a vybavte můj pokoj postelí standardní velikosti.”
“Chtěl jsem postel o délce Napoleona a půl.”
“V mém koberci je spálenina od cigarety, znázorňující zřejmě vodotrysk Jet d’Eau.”
“Velmi mne potěšila Vámi poskytnutá ukázka švýcarské čokolády na uvítanou, na svém pokoji bych však spíše uvítal ručník. Čokoláda reaguje s vodou nevhodně.”
“Můžete mi, prosím, poradit, jak odstranit zmrzlou čokoládu ze sprchového koutu?”
Na druhou stranu, jsem rád, že tu vůbec jsem. Když jsme odlétali z Ruzyně, resetovali piloti Swiss Air palubní počítač. Nejspíš instalovali bezpečnostní záplaty.
Banditatom (Člen) 29.11.2012 12:49:21 Offline |
no já bych byl v pičí pač umím jen sieg heil v mnoha jazycích
Banditatom (Člen) 29.11.2012 13:07:33 Offline |
osiris psal:...tak se eště douč "nicht šisn"
to umím a ještě jsem dal " saubere rase" ale to už je vrchol
hlemejzd999 (Člen) 29.11.2012 13:17:33 Offline |
ja sem si vystačil s „ Je ne comprends pas très bien “ a ještě „ Hello , rům fajf hundrt fifty van “
rozuměli všichni
hlemejzd999 psal:„ Je ne comprends pas très bien “
Až na tak odvážnou větu sis troufnul? Já bych si po 6 letech výuky francouzského jazyka troufnul tak maximáně na "Excusez-moi. Parlez-vous anglais?".
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Banditatom (Člen) 29.11.2012 13:38:52 Offline |
Ondráš psal:hlemejzd999 psal:„ Je ne comprends pas très bien “
Až na tak odvážnou větu sis troufnul? Já bych si po 6 letech výuky francouzského jazyka troufnul tak maximáně na "Excusez-moi. Parlez-vous anglais?".
no jediná franč věta ktero davám je " ženesere žekaka, ženežere žepapa"
hlemejzd999 (Člen) 29.11.2012 13:43:57 Offline |
Banditatom psal:Ondráš psal:hlemejzd999 psal:„ Je ne comprends pas très bien “
no jediná franč věta ktero davám je " ženesere žekaka, ženežere žepapa"
eště bon žůr umim a lezelev d tramvajé, žerémandlé ľ pesijé
hlemejzd999 (Člen) 29.11.2012 13:56:29 Offline |
no asi takhle ...když na mě začala na letišti taková jedna krásná mulatka u vstupu do bezpečnostního rámu mluvit , tak jsem byl dost v prdeli , ...ale pak jsem z toho všeho vyrozuměl , že jestli mám v batohu noutbůk, ajpod, nebo tablet , tak jsem řek , že „ nou “ , jen telefon ... dal jsem jí boarding pass ( to sem taky rozuměl, páč je to na něm napsaný ) , ona se do něj podívala , co to je vlastně za vola a pustila mě dál
hlemejzd999 (Člen) 29.11.2012 14:01:31 Offline |
pičo vesnice ve městě
hlemejzd999 psal:no asi takhle ...když na mě začala na letišti taková jedna krásná mulatka u vstupu do bezpečnostního rámu mluvit , tak jsem byl dost v prdeli , ...ale pak jsem z toho všeho vyrozuměl , že jestli mám v batohu noutbůk, ajpod, nebo tablet , tak jsem řek , že „ nou “ , jen telefon ... dal jsem jí boarding pass ( to sem taky rozuměl, páč je to na něm napsaný ) , ona se do něj podívala , co to je vlastně za vola a pustila mě dál
...si na ni měl spustit čistou češtinou a tvářit se odborně ....a za by byla ona, že pracuje v tak důležité funkci a nedomluví se
Banditatom (Člen) 29.11.2012 15:57:35 Offline |
Mour psal:hlemejzd999 psal:no asi takhle ...když na mě začala na letišti taková jedna krásná mulatka u vstupu do bezpečnostního rámu mluvit , tak jsem byl dost v prdeli , ...ale pak jsem z toho všeho vyrozuměl , že jestli mám v batohu noutbůk, ajpod, nebo tablet , tak jsem řek , že „ nou “ , jen telefon ... dal jsem jí boarding pass ( to sem taky rozuměl, páč je to na něm napsaný ) , ona se do něj podívala , co to je vlastně za vola a pustila mě dál
...si na ni měl spustit čistou češtinou a tvářit se odborně ....a za by byla ona, že pracuje v tak důležité funkci a nedomluví se
z jeho ksichtem? by dostal bytí od letištní POLITE jak pes. Do dvaceti minut by byl nalagrovanej v železech v letadle se zákazem vstupu... no a se švajcu by měl hovno
hlemejzd999 (Člen) 01.12.2012 16:23:11 Offline |
4Fun.cz psal:Plazivej nevím jakké děsivé zkušenosti tě potkaly, ale já ve švajcu dycinky papal a spinkal luxusně a s tím pivem si to přehnal né???? hanika uvádět jako dobré pivo??!! styď sa
mě žádné děsivé zkušenosti nepotkaly , to jsou jen vybrané zdvořilostní fráze ze slovníku ... a náhodou to pivo ujde ...jako výraz dobre je teda asi na hraně , tak spíš ,, ujde na tu bídu ,, ...
jinak spaní a jídlo luxus
hlemejzd999 (Člen) 01.12.2012 20:21:55 Offline |
Petr J. psal:Chápu celý ten příspěvek dobře, že slimák poprvé někam vyrazil, tak se tady musel pochlubit?
to jsi jedinný , kdo to pochopil takhle pozdě ?
hlemejzd999 (Člen) 01.12.2012 20:53:11 Offline |
volové ...vy nevíte co se děje ? ...švýcaři začínaj vodtajňovat ty všelijaký konta a bezpečnostní schránky , tak sem to tam mušel dojet vybrat , aby se náhodou někdo nezajímal , kde tenkrát před lety děda sebral pixlu těch zlatejch zubů , když v Terezíně nikdá zubař takovýho jména neordinoval ...
hlemejzd999 (Člen) 03.12.2012 23:33:59 Offline |
4Fun.cz psal:Děda byl elektrikář ??
spíš bych řek , že dělal někde na farmě ...v předsíni dycky stály vysoký černý holínky a do práce chodil na takovej velkej oplocenej statek ...mělo to v názvu něco jako „ Arbeit macht frei “, nebo tak něco ...
Banditatom (Člen) 04.12.2012 19:37:56 Offline |
4Fun.cz psal:já že nosil helmu se dvouma bleskama
tak to jsem v pohodě já mám doma jen čapku se skříženýma hnatama a lebkou
hlemejzd999 (Člen) 04.12.2012 23:15:45 Offline |
4Fun.cz psal:já že nosil helmu se dvouma bleskama
silnoproudař asi
Sice jsem toho letos ze šwicar moc neviděl ale těh cca 150km jsme se tam projeli...
Co knim mohu řict? Benzin lacinější jak v italii předpisi zkurvenější jak v italii a pokuty pry ještě vyši jak v italii "ikdyž tam tě asi rovnou Carabinieri zté motorky sestřelí"
Jinak země je to krásná, řidiči ohleduplní, slušné zatačky a hlavně málo čechu "první misto kde jsme cestou nepotkali čecha"
http://goo.gl/maps/nAfQH
Co mohu z té cesty doporučit... je nedaleké Italské "passo" Aptica... pak si zaject na nakup do Liviňa, a hned se vratit tunelem "letos motorka 9€" do šwicu.. a project si komplet ofenpass... + z městečka Sta. Maria na malou enduro vložku na Stelvio
Liviňo "jedna z posledníh bezcelních zon v Evropě"
A co se tyče jazyka? Ve švicarsku ani nevim. Ale už ve střední Italii jsem rezignoval na na nějakou trošku větší znalost Ajiny. a začal jsem se tam dorozumivat spíš česky "těch čechu tam vlétě je, až " s pár otřepanymi frazemi Italšitiny...
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Kachna1403 (Člen) 18.12.2012 10:27:49 Offline |
My byli v roce 2010 - jeli jsme ale přímo na jedno místo a to město Interlaken, protože jsme chtěli vyjet na už zmíněný ledovec Jungfrau - což byl parádní zážitek a i ten větší obnos peněz za to určitě stál. Jinak samotné město interlaken je přecpané turisty, krásné místo byl Davos, potom samozřejmě passa - Furkapass, Grimselpass, Sustenpass ... a ty kochačky jsou všude! Jen tu fialovou krávu jsem nezahlídla :D
Jeli jsme všechno vedlejšíma cestama, bez jakéhokoliv poplatku, ikdyž jsme jednou zakufrovali a najeli na rychlostní silnic, tak jsme to riskli a projeli
Byla jsem tam já na své staré ER 5 a kluci - jeden na Fazerovi šestkovém a druhý na novém VFR. Výhoda byla v tom, že s "námi" jelo i doprovodné vozidlo, se kterým jsme se potkali asi 2x denně - jinak jsme jili každý nezávisle.
To, že je tam benzín levnější je pravda, policajty sme za těch 9 dnů Švýcarska i Rakouska nepotkali ani 1x a ani na slušňáky ti dva pitomci moc nejezdili O to víc já na té ER 5 jsem je musela dohánět. Svědčí o tom i to, že já tankovala 13x a oni tak 5x za celou dovolenou.
No ale letos mám v plánu jet znovu, jen trochu jinak - a to zase přes Rakousy do města Olten, kde bydlí kamarád - odtamtud se zajet podívat na vodopády Rhinefalls, a potom zase úplně na jih k Zermattu a tak nějak se motat kolem těch pass a přejezdů
Kachna1403 (Člen) 18.12.2012 20:02:05 Offline |
Richie: No kolem 6l/100km - my to nějak nepřeháněli s denním počtem km a každý si vezl jen svoji vlastní prdel a taky jenom tankvak s pitíčkem, svačinou a pláštěnkou - zbytek byl nastrkaný v autě.
richie psal:Kachna: 5krat tankovat za 9 dnu dovolene??? to bych taky chtel
ja letos v alpach tankoval v prumeru skoro 3krat denne
kolik jim to zralo?
...holt máš špatnou cestovní motorku......my co tankujeme jednou za 550km to máme tak obden
Petr J. psal:richie psal:Kachna: 5krat tankovat za 9 dnu dovolene??? to bych taky chtel
ja letos v alpach tankoval v prumeru skoro 3krat denne
kolik jim to zralo?...holt máš špatnou cestovní motorku......my co tankujeme jednou za 550km to máme tak obden
nojo, me vydrzi nadrz kdyz dobre tak na max 250km... a denni porce km na dovolene je tak 600km ... do cestovni motorky jsem jeste nedorostl
Gruene Hoelle und volle Beschleunigung :-)
Kachna1403 psal:Richie: No kolem 6l/100km - my to nějak nepřeháněli s denním počtem km a každý si vezl jen svoji vlastní prdel a taky jenom tankvak s pitíčkem, svačinou a pláštěnkou - zbytek byl nastrkaný v autě.
tak to má bejt!!!! ja na moto snesu jenom malej bagl s plastenkou, kartou a mobilem.... cokoliv navic me strasne sere
Gruene Hoelle und volle Beschleunigung :-)
Stránky: 1