Nejsi přihlášen
BATERKA
prosím o radu. jak poznám jakou mam v moto baterku? jestli gelovku nebo bezudržbovou. ja jen vim že je černá a v . a jestli mam gelovku je možnost tam dát olověnou bezudržbovou? jakej je mezi nima cenovej rozdíl. a jakou by ste mi poradily??? tak sem to ze sebe a teď prosím o rady.
SEX JE PRO DĚCKA DOSPĚLÍ CHLASTAJ
Re: BATERKA
Michal psal:Já tam ma gela YTX9-BS a je tak kolem litru.
Jenom bych rád upozornil, že YTX9-BS není gel, ale pouze MF tedy bezúdržbová. Nicméně vynikající za ty peníze. Jedná se o tzv. mikrovlies, jak tomu němci říkají. V těle baterky je něco jako skelná vata napuštěná elektrolytem. Když jí jdeš koupit dostaneš baterku a náplň zvlášť. Je to taková plastová nádobka, kterou na odzátkovanou baterku nasadíš a napustíš ten elektrolyt, pak jí zašpuntuješ, připojíš kontakty a hotovo. Pro nabíjení platí to co pro gelovku, proto možná ta mýlka. Gelovka jako taková povětšinou nejde pod 100€.
Prodavač, kterej o YTX9 prohlásí, že je to gelovka je nejspíš velmi "dobrý" obchodník, nebo neposlouchal dealera pozorně.
Strýcfajtr !!!
PSYCHO psal:ja si to hned myslel. tak přesně takovou tam mam. myslel sem že je to gelovka protože vní nic nečvachtalo a neteklo. a taková bohatě stačí do bandasky rv.96 nebo nee
Je dobrá i do novějších Z výroby tam gel nebyl taky. Nevím teda jak u 05 a vyšší.
Strýcfajtr !!!
PSYCHO psal:a i cena je přijatelná. 849Kč.
Jasně při plnění doporučuju pořádně přečíst návod. A možná to nechat až na začátek sezony. Nic už se nenabíjí, naplnit, nechat odstát a je hotovo. Takže lepší je to udělat až před použitím.
Strýcfajtr !!!
Timerobber (Člen) 14.02.2007 13:41:12 Offline |
Já teď koupil Yuasu YTX12-BS do mojí B12, stála u micronixu asi 1500. Tvrdili, že je to gelovka, černá pixla, do který se ze zásobníku musí nalejt kyselina a nechat tak hodinku ustát. Prej to při reakci se vzduchem zgelovatí a je z toho gel. Pak se to má zapouzdřit a nikdy už se do toho neleze. Nevím co je na tom pravdy, viděl jsem baterky na moto i za 5 litrů, ale nechápu, proč když to není gelovka, se všude tyhle YTX jako gelovky prezentujou? Ani jsem skutečnou gelovku (třeba na netu) nikde nespatřil. Je to taková vzácnost, nebo MÁM gelovku?
Andělíčku můj strážníčku, opatruj nás všechny děti, když sedláme motorčičku..
nenajde se tu nějaky človiček s kontaktem na baterie ?? schánim YUASU YTZ 10 S ,,,ale nemusi to byt yuasa ,stači nějaka min značka ?? nitro ? shido ?? varta ,něco za slušný peníz ? mimochodem na te moji je taky MF a v katalogu yuasy je napsano gelová !!!dík
Timerobber (Člen) 14.02.2007 15:55:08 Offline |
Většina lidí mi doporučuje Yuasu nebo Vartu, někteří i Akumu.
Zbytek mi známí nedoporučovali, páč rozdíl je v ceně stovka-dvě a je to bůhví odkud a bůhví od koho. Baterka má vydržet tak 5 let, tyhle úplný ťongy prej můžou bejt po 2 letech v kopru. Ale já tu zkušenost nemám, posílám tu chytristiku co jsem kde slyšel, toš tak.
Jinak Yuasy www.micronix.eu tuším.
Andělíčku můj strážníčku, opatruj nás všechny děti, když sedláme motorčičku..
Já tam švihl YTX9 (podle katalogu) a v www.topmoto.cz stojí 798,- s DPH
Yamaha R1
Hlavně dojet
Timerobber psal:Já teď koupil Yuasu YTX12-BS do mojí B12, stála u micronixu asi 1500. Tvrdili, že je to gelovka, černá pixla, do který se ze zásobníku musí nalejt kyselina a nechat tak hodinku ustát. Prej to při reakci se vzduchem zgelovatí a je z toho gel. Pak se to má zapouzdřit a nikdy už se do toho neleze. Nevím co je na tom pravdy, viděl jsem baterky na moto i za 5 litrů, ale nechápu, proč když to není gelovka, se všude tyhle YTX jako gelovky prezentujou? Ani jsem skutečnou gelovku (třeba na netu) nikde nespatřil. Je to taková vzácnost, nebo MÁM gelovku?
To je možný jenom v čechách líp se to prodává.
Jinak platí, že když gel, tak je to GTX
http:/www.suzukibandit.cz/prostor/fotkydiskuze/XJelen/baterie.jpg
Nechci to vkládat jako fotku, je to větší, aby to bylo čitelný. Jinak fotky vkládat už umím.
Strýcfajtr !!!
Ja mam Bannerku a nejak do litru uz nevim, taky nalit z nadobek a nechat ustat hodinu a zaspuntovat na porad! Taky me rikaly ze je to gelovka a ze to po naliti zgelovati tak nevim.
Loser psal:Kuciii, tak ta YTX9-BS je do B6 - 01 v pohode? A kdyz se to napusti tou naplni, tak se ta baterka musi jeste nabijet nebo to muzu flaknout rovnou do motky?
Pokud kupouješ novou, tak by měla být nabitá, ne?
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Loser psal:sem ted prave cetl na nejakejch strankach, kde ji prodavaji, ze tam mas dolejt ten sajrajt, nechat 45 min odstat, zespuntovat a pak nabit
se mi to taky nejak nezda
Jo normalne ten elektrolit z tech nadobek nalej do baterky, nasad na baterku podle navodu a naraz a samo to stece a zacne to v tom bublat a nechas jak rikaj i v navodu odstat a pak uz je baterka nabita !! I ja sem to tak delal a baterka byla namlacena po ustaleni , nevim jak to delaj ale je to super vec
Stránky: 1