Nejsi přihlášen
hlídání světel
Vlastně nejde vo dotaz, ale 'slim, že to patří semka.
Loni v říjnu sem zažil nepříjemnou událost, kdy mi řidička auta nedala přednost, páč mě přehlídla kolevá kombinaci hnusnýho počasí a prasklý žárovky v předním světle.
Jen shodou náhod a aktivním přičiněním na obou stranách to dopadlo naštěstí dobře.
Protože vo podobnej zážitek (byť s dobrým koncem) podruhý nestojím, stvořil sem jednoduchý udělátko, který podobný vošajslich situace umí eliminovat.
Výsledký mýho bádání a testování račte viděti tu http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012120902 , je teda k tomu třeba něco málo vědít vo elektrice, ale jináč je to snad srozumitelný. Zkrátka je to taková užitečná vina.
Mám to nainstalovaný i na B6, takže sem můžu hodit i na kerej drátek je co zapojený, kdyby někdo měl zájem.
..svět se řítí do ďáblovy řiti..
Re: hlídání světel
osiris psal:...no tak to sem zrovna napiš, když už
napíšu náčelníku, napíšu..nebude to hned, bo mám motyku zastavěnou krámama, ale nejpozdějc o víkendu to sem hodim..samozřejmě jen pro šestku a hlavně eNko ..
..broučkaři prominou
tomsth psal:Vlastně nejde vo dotaz, ale 'slim, že to patří semka.
Loni v říjnu sem zažil nepříjemnou událost, kdy mi řidička auta nedala přednost, páč mě přehlídla kolevá kombinaci hnusnýho počasí a prasklý žárovky v předním světle.
Jen shodou náhod a aktivním přičiněním na obou stranách to dopadlo naštěstí dobře.
Protože vo podobnej zážitek (byť s dobrým koncem) podruhý nestojím, stvořil sem jednoduchý udělátko, který podobný vošajslich situace umí eliminovat.
Výsledký mýho bádání a testování račte viděti tu http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012120902 , je teda k tomu třeba něco málo vědít vo elektrice, ale jináč je to snad srozumitelný. Zkrátka je to taková užitečná vina.
Mám to nainstalovaný i na B6, takže sem můžu hodit i na kerej drátek je co zapojený, kdyby někdo měl zájem.
na mně je to dlouhý abych to čet....kdybys řekl rovnou vo co de ,bys mně toho ušetřil jo a takhle náhodou...nechceš už konečně ze svího profilu vyhodit fotku mí zahrady ???woe
MRDAT!!!
Kožak psal:na mně je to dlouhý abych to čet....kdybys řekl rovnou vo co de ,bys mně toho ušetřil jo a takhle náhodou...nechceš už konečně ze svího profilu vyhodit fotku mí zahrady ???woe
No prostě je to takovej udělátor, kterej hlídá proud žárovkou světla. Když prdne žárovka nebo pojistka a tudíž si pro vostatní řidiče na vidět, tak se rozsvítí kontrolka neutrálu..
..a tim by se mělo rozsvítit i pilotovi, že asi něco neni v cajku, když mu za jízdy svítí neutrál a má zařazenej kvalt.
..jo a s tou tvojí zahradou..už sem to dal do pořádku
tomsth psal:Kožak psal:na mně je to dlouhý abych to čet....kdybys řekl rovnou vo co de ,bys mně toho ušetřil jo a takhle náhodou...nechceš už konečně ze svího profilu vyhodit fotku mí zahrady ???woe
No prostě je to takovej udělátor, kterej hlídá proud žárovkou světla. Když prdne žárovka nebo pojistka a tudíž si pro vostatní řidiče na vidět, tak se rozsvítí kontrolka neutrálu..
..a tim by se mělo rozsvítit i pilotovi, že asi něco neni v cajku, když mu za jízdy svítí neutrál a má zařazenej kvalt.
..jo a s tou tvojí zahradou..už sem to dal do pořádku
podle mně zbytečnostjak nesvítíš spousta starostlivejch na tě hned mrká.
s tou fotkou....doufám , že mně nechceš nasrat
MRDAT!!!
Kožak psal:tomsth psal:Kožak psal:na mně je to dlouhý abych to čet....kdybys řekl rovnou vo co de ,bys mně toho ušetřil jo a takhle náhodou...nechceš už konečně ze svího profilu vyhodit fotku mí zahrady ???woe
..jo a s tou tvojí zahradou..už sem to dal do pořádkupodle mně zbytečnostjak nesvítíš spousta starostlivejch na tě hned mrká.
s tou fotkou....doufám , že mně nechceš nasrat
třeba se mu líbí tvoje zahrada...jestli von vod tebe neměl místo bandita koupit tu zahradu...
Když to nejde silou, tak to pude ještě větší silou!
tomsth psal:osiris psal:...no tak to sem zrovna napiš, když už
napíšu náčelníku, napíšu..nebude to hned, bo mám motyku zastavěnou krámama, ale nejpozdějc o víkendu to sem hodim..samozřejmě jen pro šestku a hlavně eNko ..
..broučkaři prominou
Tak trvalo mi to dýl, ale kdyby se náhodou někdo v zimě nudil:
Ve světle (řeč je o 6ce feNku) je modrej deseti pinovej štekr, jedna pozice je neobsazená. Nás v něm zajímá drátek rozsvěcující kontrolku neutrálu, což je černo-modrej, jak plyne i z tohodle schémátka http://electricwiringdiagram.com/wp-con … agram.jpeg (to je pro brúka, pro eNko jsem nenašel, ale to je fuk). K němu je třeba připájet drátek, který se zapojí na kontakt jazýčkového relé (viz http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012120902), druhej fous kontaktu nutno zapojit na libovolný černo-bílý drát ve světle, což je kostra, je jedno na který, já to vzal z patice pro hlavní světlo.
Hlídanej proud tlumenýho světla je bílej drát vedoucí na patici H4ky, ten je nutno na vhodným místě přestřihnout a konce zapojit na cívku jazýčkovýho relé (opět viz odkaz na D-Fens).
Pak už jen všechny ty drátky učesat, aby se vlezly zpátky do světla, namontovat zpátky parabolu s rámečkem a vyzkoušet funkci - po zapnutí klíčku musí svítit kontrolka neutrálu i se zařazenym kvaltem, zhasne teprve při zapnutí potkávacího světla.
Za jízdy se pak okamžitě rozsvítí při spálení žárovky nebo pojistky potkávacího světla, což vás upozorní, že nesvítíte. Howg!
PS drobná vada na kráse je ta, že při jízdě v noci na dálkový vám pak svítí do xichtu krom modrý kontrolky dálky i neutrál, ale s tim se dá žít
PS 2 dioda je tam v tomhle konkrétním případě k hovnu - kontakt jazýčkovýho relé je vlastně zapojenej paralelně ke spínači neutrálu na kostru
Stránky: 1