Nejsi přihlášen
snowflake600 (Člen) 14.01.2013 03:30:47 Offline |
Matky, ložiska rozeta, malý kolečko
Bré ráno..
Pominu-li to, že mi to stojí tak 9. měsíc v garáži, podepřený špalkem, tak koncem ledna se blíží období, kdy bych to konečně moh spíchnout zase do provozuschopnýho stavu.
Dotaz 1) má cenu lepit něčim matky proti povolení? Mám tu zbytek ještě nějakýho cajku od kluků mechaniků, ale asi toho nebude dost na všecky šrouby rozety, brzdovejch třmenů atd. Ateda - co lepit, na co se vysrat anebo co koupit, aby toho bylo dost na lepení všeho?
Dotaz 2)Ložiska na rozetě budou na 99% původní ještě po taliánovi, výroba 03, nalítáno 40k. Ne, že bych pociťoval, že sou snad v , ale když je to schozený...kolik ty ložiska maj vydržet? Případně nemám tam jen máznout vazelínu, složit a fertig?
A jdeme do finále - jak povolit malý kolečko (řetěz je dole)? Je tam hentaká korunková matka - eště sem do z toho nerval, ale kdyby to bylo zas něco extra...hodit kvalt a pujde to v klidu povolit nebo to má zas nějakej vejmr, jak vobrácenej závit na volejový výpusti?
Re: Matky, ložiska rozeta, malý kolečko
1/ ...stahni si manuál, tam je popsaný, co se lepí a co ne...v rychlosti...matky rozety nelep, sou tam samosvorný matice, šrouby třmenů lehce lepim...
2/ kolik maj vydržet ložiska ti nigdo neřekne, esi choděj volně, nech je bejt, sou zakrytý, tagže je nenamažeš, ale já je vazelínou přemazávam, aby se mezi zakrytováním nedostával do ložiska prach a případně voda...
3/ řetězový kolečko budeš blbje povolovat, pokuť nemáš řetěz...jen přes kvalt to trhákem nepovolíš, votočíš motorem i přes kvalt, tagže ti zbejvá jen pneumatická nebo elektrická rázová povolovačka...á nebo dej řetěz, pag s kvaltem a zadní brzdou nebo násadou vraženou v zadnim kole povol, vyměň kolečko a zase utahni...sem lepidlo dej určitě...a je tam normální pravej závit...stejně jako na volejovym vypoušťáku, nevim proč bys zrovna tam měl mít levej závit
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
snowflake600 (Člen) 15.01.2013 00:30:50 Offline |
mr.BSE psal:von mozna ten vypoustak neni az tak levej zavit... spis to snehovouvlocku klame, protoze je zespod a tim padem z vrchu jakoby vobracenej
Spousta lidi s tim ma problem
bejvá to tak, no jen sem si dával dycky bacha, abych za to nebafnul a nesmeklo se mi to v tom hliniku...eště todle sraní s tím...to tak :D
snowflake600 (Člen) 15.01.2013 00:42:08 Offline |
Filous psal:...k bodu dva...vnitřní ložisko v unašeči rozety je zevnitř vodkrytý, tagže vyndej mezikus a namaž ho...sem byl po ránu ňákej zabržděnej
jo, to je přesně to, co sem myslel :)
Já bych matky na rozetě taky nechal bejt, ale potom, co sem tu zahlídnul ten obrázek s vohoblovanou kyvkou - údajně od vytočený matky..
Stránky: 1