Nejsi přihlášen
elektrikářský počtáři
když do tohohle
http://www.aliexpress.com/item/Portable … 66591.html
strčím baterii 2600 mAh, 3,7 V (typ 18650)
jak moc (a jestli vůbec) by to mohlo nabít mobil, kde je baterka 2100 mAh (a snad taky 3,7 V)?
Selskej rozum by mi napověděl, že by to mělo fungovat, ale čuju v tom ňákej háček.
Re: elektrikářský počtáři
tak na tuhle diskuzi se těším, kdysi jsme napájení satelitu z baterie řešili na x stránkách a nikdy nebyly dva stejný výsledky..
A že se zůčastnilo elektrikářů a absolventů elektrotechnických fakult
God Save The Queen!
Ty malý elektrický kurvy (elektrony) se chovají jako by plavaly ve vodě.
Tak příklad z vody.
Máš dva sudy, jeden je 2600 mm vysokej a plnej.
Druhej je 2100 mm vysokej a prázdnej.
Oba mají průměr 3,7 metru.
Dole ty sudy propojíš hadicí a z venku už nic nepřilejváš.
Votevřeš kohout na tý hadici a hladiny se vyrovnají na jaký výšce?
Myslím okolo 1300mm.
A elektrony se vo sebe ještě jebou a vytváří teplo, to si můžeš vodečíst.
GSF1250SA K7
bolkovi: já tušil, že to nebude moc fungovat, ale že mi to někdo vysvětlí pěkně poselsku a nepoužije žádný slovo, kterýmu nerozumím, to sem nečekal, dík.
počkám, jestli eště někdo nebude mít ňákej další názor a pak to stejně asi koupím, vyzkouším a potvrdím, žes měl pravdu. chci totiž nabíječku na 18650 a na to by ta tuba od celaskonu snad stačit mohla.
a třeba bude uvnitř malej číňan honit vodu do toho správnýho sudu i když tomu moc nevěřím.
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 30.01.2013 08:04:13 Offline |
bolek009 psal:Dělám 30 let na elektrárně a kdyby to bylo jinak, už dávno bychom neměli co žrát.
jo tak to ses ty kdo prdeli vypnul blok v Temeline
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
tajnej psal:bolkovi: já tušil, že to nebude moc fungovat, ale že mi to někdo vysvětlí pěkně poselsku a nepoužije žádný slovo, kterýmu nerozumím, to sem nečekal, dík.
počkám, jestli eště někdo nebude mít ňákej další názor a pak to stejně asi koupím, vyzkouším a potvrdím, žes měl pravdu. chci totiž nabíječku na 18650 a na to by ta tuba od celaskonu snad stačit mohla.
a třeba bude uvnitř malej číňan honit vodu do toho správnýho sudui když tomu moc nevěřím.
bych začal s ověřenim toho co řiká bolek s těma sudama
řikám si hurikán
![]() |
pavel dolínek (Člen) 30.01.2013 11:25:21 Offline |
se stav bedo,dva ti pujčim,nůžeš to hned vyzkoušet na zahradě
"una storia italiana"
tajnej psal:bolkovi: já tušil, že to nebude moc fungovat, ale že mi to někdo vysvětlí pěkně poselsku a nepoužije žádný slovo, kterýmu nerozumím, to sem nečekal, dík.
a třeba bude uvnitř malej číňan honit vodu do toho správnýho sudui když tomu moc nevěřím.
hele a nebude lepší a menší než tuba od celaskonu ještě jedna baterka (teda nabitá jestli mi jako rozumíš) :)
K.a.s.y.m. psal:bolek009 psal:Dělám 30 let na elektrárně a kdyby to bylo jinak, už dávno bychom neměli co žrát.
to bylo na Dukovanech
Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
Jeden blok, to je prd.
Někdy na konci 80. let jsem jen pro informaci a ze zvědavosti měřil starou zkoušečkou nějaké napětí.
Tou dobou bylo na Tušimické jednotce instalováno 660 MW při provozu 6 bloků.
Po mém měření jich pět stálo.....Ten šestej stál už dříve v nějaké záloze.
GSF1250SA K7
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 30.01.2013 20:36:18 Offline |
bolek009 psal:Jeden blok, to je prd.
Někdy na konci 80. let jsem jen pro informaci a ze zvědavostiměřil starou zkoušečkou nějaké napětí.
Luk psal:K.a.s.y.m. psal:bolek009 psal:Dělám 30 let na elektrárně a kdyby to bylo jinak, už dávno bychom neměli co žrát.
to bylo na Dukovanech
hovno? kdy?
Second Class Citizen
1130 Café Racer
bolek009 psal:Jeden blok, to je prd.
Někdy na konci 80. let jsem jen pro informaci a ze zvědavostiměřil starou zkoušečkou nějaké napětí.
dobře ty
na bloky i MW vedes
i kdyz tuhle nam na "tytyty skoleni" prezentovali pripad jednoho pana opravare, co vrtackou odstavil blok v Temeline a to uz je 1000 MW
mr.BSE psal:Luk psal:K.a.s.y.m. psal:
jo tak to ses ty kdo prdeli vypnul blok v Temelineto bylo na Dukovanech
hovno? kdy?
uz je to dyl
http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-3977976 … u-dukovany
![]() |
Banditatom (Člen) 31.01.2013 08:00:14 Offline |
Luk psal:mr.BSE psal:Luk psal:
to bylo na Dukovanechhovno? kdy?
uz je to dyl
http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-3977976 … u-dukovany
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 31.01.2013 08:12:20 Offline |
Luk psal:bolek009 psal:Jeden blok, to je prd.
Po mém měření jich pět stálo.....Ten šestej stál už dříve v nějaké záloze.dobře ty
na bloky i MW vedes
i kdyz tuhle nam na "tytyty skoleni" prezentovali pripad jednoho pana opravare, co vrtackou odstavil blok v Temeline a to uz je 1000 MW
tak Dukovany už jsou dneska na celkovej výkon výkonější jak Temelín,ne?tak třeba někdo trhne rekord
bolek009: vtipálku
Při nabijení aku kde regulace je tvořena pouze napětím nabíječky(zdroj napětí) se aku nabijí tak dlouho dokud se napětí jak na baterii tak na nabíječce nevyrovnají
(to nikdy nenastane pri dodržení správného nabijecího napětí pro danný aku) !!
Čili abys nabil baterii musí byt nabijecí napětí vetší než je její jmenovitý napětí!
Dnes se nabíjí přes USB kde je 5V a aku 3,7V spolehlivě nabiješ.
Napětím 3,7V aku 3,7V těžko nabiješ!!
K tý vodě: napětí je výška hladiny v sudech (v tomto případě 3,7) a kapacita je objem sudů.
Když je spojíš dole u dna hadicý, co se stane?? Nic!
Typický příklad nabijení aku zdrojem napětí je autobaterie v autě a altík - napěťová regulace. Baterie se nabijí tak dlouho dokud se napětí nevyrovnaj! Čím víc se napětí rovnají tím menší proud teče do baterie. Samo, že v realu se nikdy napětí nevyrovnaj..
Nečet jsem to celý tak snad jste to ještě nevyřešili
K.a.s.y.m. psal:Luk psal:bolek009 psal:Jeden blok, to je prd.
Po mém měření jich pět stálo.....Ten šestej stál už dříve v nějaké záloze.dobře ty
na bloky i MW vedes
i kdyz tuhle nam na "tytyty skoleni" prezentovali pripad jednoho pana opravare, co vrtackou odstavil blok v Temeline a to uz je 1000 MWtak Dukovany už jsou dneska na celkovej výkon výkonější jak Temelín,ne?tak třeba někdo trhne rekord
jmenovitej vykon je ted stejnej, Dukovany byly modernizovany z 440MW na 500MW, takze 2x1000 vs. 4x500
![]() |
Banditatom (Člen) 31.01.2013 12:37:44 Offline |
To Luk: a kdy bude exkurze k jádru?
kdyz se chce, vsechno jde...ale je to takovej voser a jednou nohou v pruseru, ze nema cenu se tim zabejvat
To uz je snazsi se tam dostat se skolou jako exkurze.
![]() |
Banditatom (Člen) 31.01.2013 16:48:22 Offline |
yebat psal:ale normálnímu smrtelníkovi i to stačí... taky všude plno hejblátek...
čudlíku, tlačítek jo to já rád
![]() |
Banditatom (Člen) 01.02.2013 09:13:10 Offline |
Luk psal:yebat psal:jenže jako exkurzi tě vemou akorát někam na strojovnu...
...uz jsem v pasmu par exkurzi potkal...
zařiď přijel bych se ohřát
Luk psal:yebat psal:jenže jako exkurzi tě vemou akorát někam na strojovnu...
jo, máš pravdu, ale jak to přesně je nevim... asi tam nebudeš moct přitáhnout bandu, ale tak dva, tři lidi... (osobně bych se na to taky vysral, doprovázet víc než dva...)
![]() |
Banditatom (Člen) 01.02.2013 09:22:59 Offline |
yebat psal:Luk psal:yebat psal:jenže jako exkurzi tě vemou akorát někam na strojovnu...
jo, máš pravdu, ale jak to přesně je nevim... asi tam nebudeš moct přitáhnout bandu, ale tak dva, tři lidi... (osobně bych se na to taky vysral, doprovázet víc než dva...)
no co maximálně si někdo půjde zaplavat no!
Lihy psal:hele a nebude lepší a menší než tuba od celaskonu ještě jedna baterka (teda nabitá jestli mi jako rozumíš) :)
No to jasně že je to lepší, se současnym founem to tak dělám, ale ty nový pádla dělaj po vzoru jablečňáků jednou ránou lisem a k baterce se dostat je pěknej voser. V tramvaji třeba neřešitelnej. Tak sem si řikal, že když už sebou stejně většinou tahám náhradní nabitou baterku do cigára, že by to byla navíc jenom ta tuba.
A jako bonus se dozvíme, jak jednoduše vypnout jadernou elektrárnu. Eště že sem snad nechoděj ekoodboráři, by nám ty jaderky povypínali raz dva a nemuseli by se vázat řetězem k bráně
yebat psal:Luk psal:yebat psal:jenže jako exkurzi tě vemou akorát někam na strojovnu...
ja bych se na to uplne...navstevu ti musi povolit garant, musis to nak zduvodnit + za ty lidi komplet rucis (v podstate s nima musis i na hajzl)
Navsteva ma dozimetr na 20 mikro, coz vypraskas jedna dve, kdyz se chces nekam podivat... a kdyz pretahnou, nebo se nekde smrncnou a trosku se zamori, tak si to jako doprovod muzes jit rovnou hodit
takze sorac Tome
![]() |
Banditatom (Člen) 01.02.2013 13:17:51 Offline |
Luk psal:yebat psal:Luk psal:
ja bych se na to
uplne...navstevu ti musi povolit garant, musis to nak zduvodnit + za ty lidi komplet rucis (v podstate s nima musis i na hajzl)
Navsteva ma dozimetr na 20 mikro, coz vypraskas jedna dve, kdyz se chces nekam podivat... a kdyz pretahnou, nebo se nekde smrncnou a trosku se zamori, tak si to jako doprovod muzes jit rovnou hodit
takze sorac Tome
nebude bazén
Banditatom psal:Luk psal:yebat psal:
ja bych se na to
uplne...navstevu ti musi povolit garant, musis to nak zduvodnit + za ty lidi komplet rucis (v podstate s nima musis i na hajzl)
takze sorac Tomenebude bazén
Tady máš bazén v městě Pripjať (kousek od Černobylu) - ale moc se v něm asi koupat nedá...
▀▄▀▄▀▄...sem se to nemělo nikdy dostat...▄▀▄▀▄▀
Stránky: 1