Nejsi přihlášen
Momentové klíče Rothewald - zkušenosti
Máte někdo zkušenosti s momentovými klíči Rothewald? Mají celkem rozumný rozsah: 1/4 má 6-30 Nm a 1/2 má 40-210 Nm, takže asi budou jakžtakž přesné.
Hmmm, ale třeba svíčky s tím stejně nedotáhnu, když se dotahují momentem 11Nm a ořech na svíčky je 1/2 a dávat do 1/4 momentového klíče redukci na 3/8 a na ní redukci na 1/2, tak se na ty svíčky pak ani nedostanu.
Chci to jen na takové to domácí utahování, protože i když se snažím vetšinu věcí utahovat s citem, tak to podle mě stejně zbytečně moc utahuju - obzvlášť s 1/2 ráčnou, která má vetší páku - tam ten cit prostě moc není
▀▄▀▄▀▄...sem se to nemělo nikdy dostat...▄▀▄▀▄▀
Re: Momentové klíče Rothewald - zkušenosti
je to čína a navíc mimo potřebný rozsahy co se týče moto. Přesnost je relativní, ale pořád lepší tenhle klíč, než "moment v ruce". Většinou se ani netestujou a jsou jen typově schválny, na 100% reálná úchylka bude více jak 6%.
Mám doma jeden volnej, značkovej momenťák, jen nevím typ, .... ale jdu spát a hledat ho nebudu. Podle mě se dvou stejně nevyhneš, takže se ti to domácí utahování trochu znechutí.
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
já používám tenhle,byl v akci za necelejch 900kč.Funguje normálně vod 0Nm max spokojenost
http://www.azvercajk.cz/10289-momentove … 1-2-quot-/
no, tak to taky ber s rezervou :- ) to mám doma taky :- )
mám tohle:
http://www.momentovyklic.cz/klice-3/mom … t-5122-2ct
Je to nejetá voňvka v kabici, certifikát, mercedes mezi nářadí, necham ji za 2tis.
Banditatom (Člen) 22.02.2013 11:44:37 Offline |
Libor nx psal:já používám tenhle,byl v akci za necelejch 900kč.Funguje normálně vod 0Nm max spokojenost
http://www.azvercajk.cz/10289-momentove … 1-2-quot-/
to bych bral kujva s rezervou
min bez dvou to nejde mám prcka ten je od 1.8-36Nm a pak mám velkej ten je od 40-200Nm výrobce nevím pač jsou v garáži a tam se mě nechce
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
morganzd psal:A co momenťák z Lidla? Nezkoušel to někdo náhodou? Už ho tam jednou měli. Je to úplnej šmejd?
já ho používám, je to lepsi než cit v ruce ;-)
netusim jak moc je to přesný, ale dělám s tím od ventiloveho vika až po kola na autě - cca 3 spíš 4 roky. nic neutrhnuto, nic se nikdy nepovolilo.... od toho vlastně je, ne?
tachec psal:Ten momentový adaptér mě moc neláká, protože všude se s tím člověk pak nedostane...
Myslel jsem to jako jednu z alternativ.Používám to nejvíc na plechovku.Na motorku mám pana Dr.Filouse Ale budu muset si přikoupit taky klasickej pákovej.Ten adaptér má malinko menší odchylky než píšou v manuálu podle měření na stolici.Na těch stavitelnejch to i na tech rádoby lepších to pěkně lítá
Libor nx psal:tachec psal:Ten momentový adaptér mě moc neláká, protože všude se s tím člověk pak nedostane...
Myslel jsem to jako jednu z alternativ.Používám to nejvíc na plechovku.Na motorku mám pana Dr.Filouse Ale budu muset si přikoupit taky klasickej pákovej.Ten adaptér má malinko menší odchylky než píšou v manuálu podle měření na stolici.Na těch stavitelnejch to i na tech rádoby lepších to pěkně lítá
I kdyby to mělo odchylku víc než 10%, tak se asi zase tolik nestane, jestli to místo 20Nm dotáhnu 22Nm je pořád lepší než to odhadnout ručně a pak se divit, že to je dotažené (s citem) třeba na 35Nm.
Takže nepotřebuju něco super přesného, ale spíš bych rád nějaké klasické momenťáky co něco vydrží - na těch od Rothewaldu se mně líbilo to zpracování (teda aspoň podle obrázku) a dobře čitelná stupnice - to spousta jiných "značkovějších" momenťáků prostě neměla.
▀▄▀▄▀▄...sem se to nemělo nikdy dostat...▄▀▄▀▄▀
tachec psal:Libor nx psal:tachec psal:Ten momentový adaptér mě moc neláká, protože všude se s tím člověk pak nedostane...
I kdyby to mělo odchylku víc než 10%, tak se asi zase tolik nestane, jestli to místo 20Nm dotáhnu 22Nm je pořád lepší než to odhadnout ručně a pak se divit, že to je dotažené (s citem) třeba na 35Nm.
Takže nepotřebuju něco super přesného, ale spíš bych rád nějaké klasické momenťáky co něco vydrží - na těch od Rothewaldu se mně líbilo to zpracování (teda aspoň podle obrázku) a dobře čitelná stupnice - to spousta jiných "značkovějších" momenťáků prostě neměla.
Právě proto jsem to psal,na to občasné mrdání ti stačí obyčejnej.Já si koupil digi kvůli pohodlí zapnu cvaknu a je to
Používám v práci momenták od firmy Hazet 60 - 320 Nm běžně utahujem na strojích na 200 - 240 Nm a mužu říct že tyhle momentový klíče jsou fajn mají rychlé nastvení momentu a poměrně přesný . Tet jsem vyfasoval momentový klíč od Tony a mužu říc že je to pěknej krám a drek rovnající se čínskejm výrobku má hrubý ozubení na ráčně o proti tomu hazetu je o dost těžší a nastavit na něj 240 Nm je dost pracný jednak má nepřesnou stupnici a jednak jde dost stuha utahovat takže TONU rozhodně nikomu nedoporučuju :).
Nikdo neví, co je smrt, a přece se jí všichni bojí, jako by uznávali, že je největším zlem, třeba je pro člověka největším dobrem.“
drakstr psal:Používám v práci momenták od firmy Hazet 60 - 320 Nm běžně utahujem na strojích na 200 - 240 Nm a mužu říct že tyhle momentový klíče jsou fajn mají rychlé nastvení momentu a poměrně přesný . Tet jsem vyfasoval momentový klíč od Tony a mužu říc že je to pěknej krám a drek rovnající se čínskejm výrobku má hrubý ozubení na ráčně o proti tomu hazetu je o dost těžší a nastavit na něj 240 Nm je dost pracný jednak má nepřesnou stupnici a jednak jde dost stuha utahovat takže TONU rozhodně nikomu nedoporučuju :).
to řikám, že jsou GOOD
Stránky: 1