Nejsi přihlášen
![]() |
kneehammer (Člen) 27.05.2013 15:50:18 Offline |
Odtah ze zahraničí v rámci pojistky
Asi je to dotaz hlavně na Pólu, ale třeba má někdo zušenost. Dá se k povinnymu ručení přiobjednat odvoz ze zahraničí v případě poruchy/havárky?
Mám Českou, která u mýho programu odtáhne k prvnímu servisu do 50 km. Neomezeně to má jenom u nejvyšší varianty p.ručení. Mně by ale stačilo si to sjednat jenom třeba na týden, co budu na dovolené, abych nezůstal případně někde viset a nemusel řešit vozejk z ČR.
dík
..:: B12 inside ::..
Re: Odtah ze zahraničí v rámci pojistky
...volej na Global asistenci a ptej se tam...máme připojištěnou celou flotilu, tagže gdykolif se mi cokolif posere, volam jim, oni mě odtáhnou...v rámci ČR je to do částky 17.000,- Kč, f Evropje 80.000,- Kč na vozidlo...tagže táhnou kam si řeknu, tzn. do servisu nebo domu, pokuť přesáhnu částku, tag doplácíme...fungujou nonstop a f pohodě ...roční pojistný na vozidlo do 3,5t je 395,- Kč, nat 3,5t je to 1460,-Kč ...tu asistenci máme zdvojenou, tzn. platíme na tahač 2x 1460,- Kč...jinak při jednoduchý asistenci sou ty částky na odtah poloviční...samo ale asi záleží na celkovym počtu pojištěnejch vozidel, mi u nich máme cca 80 tahačů a cca 90 návěsů...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
no musíš rozlišit, z jakého důvodu je odtah vozidla - zda havárie, nebo poruchy...
U ČP jsou limity km rozdílné právě podle toho, zda jde o poruchu nebo havárii.
A taky je rozdíl, jestli jde o odtah v ČR nebo v zahraničí.
Nicméně lze dopojistit lepší asistenční služby, které budou obsahovat delší km na odtah. To lze do smlouvy vždy.
Ovšem ne na 14 dnů. Většinou se uzavře dodatek ke stávající smlouvě, což znamená, že se upíšeš na celý rok. Leda by jsi smlouvu opět po návratu změnil...jestli by ti vyšla ČP vstříc a udělala to...čímž si nejsem tak jistá.
Některé pojišťovny dělají smlouvu speciální samostatnou...ta lze vypovědět do dvou měsíců od uzavření = po návratu...a přeplatek pojistného ti vrátí.
To ale není případ ČP, která většinou dělá dodatky do stávající smlouvy, která už běží a nelze ji tedy jen tak vypovědět...
ALE...vždy je v pojistných podmínkách řečeno - "zprostředkování a úhrada za odtažení nepojízdéného vozidla do nejbliššího smluvního, příp. autorizovaného servisu, kde lze toto vozidlo opravit..."
Jestli máš jen 50km na odtah, tak musíš mít tarif Klasik.
Už u Exclusivu (jen o stupeň vyšší limity) vyšší asistence kde je v případě havárie odtah až 500 km.
Jinak asistence u ČP - KLasik - k POV či HAV vždy ZDARMA již v rámci pojištění
Special - jako dopojištění ke Klasiku = + 500 Kč za rok ('odtah při havárii jaž 500 km)
SOS - jako dopojištění ke klasiku = + 1.500 Kč ¨(odtah při havárii bez omezení)
A ještě jedna věc. Nejsem si jistá zda pro ČP zajišťuje asistenční služba Global asistance jak se psalo.
Je třeba vždy volat ČP : 841 114 114 a s nimi se domluvit na odtahu a servisu....
Jestli budeš volat odtah sám bez ČP, tak ti ho nemusí proplatit vůbec.
Kdyby jsi potřeboval, tak se ozvi na email, nebo mobil....
![]() |
kneehammer (Člen) 29.05.2013 10:07:21 Offline |
Dík za vyčerpávající odpovědi Je teda jasny, že je to služba, která se musí sjednat celoročně, což zase nepotřebuju. Šlo mi hlavně o dovoleny na mašině v zahraničí. Takže nezbývá než se modlit, ať se nic nestane.
Na auta řeší to co chceš kooperatiava, jako připojištění,
pevná denní taxa na požadovanou dobu. Známej to měl
na deset dní cca za osm stovek.Je to připojištění odtahu
do ČR. Bude tam ale nejspíš nějakej limit,zkus se poptat..
Jestli to mají i na motorky nevím..
...a bude hůř!
Doplňkové pojištění k povinnému ručení ti každá pojišťovna uzavře jen ke smlouvě povinného ručení= konkrétnímu vozidlu, kterou máš u nich a ne jinde.
Takže když máš nyní povinné ručení motorky u ČP, nemůžeš si dojednat lepší asistenci u KOOP nebo jinde.
Jen u ČP.
Další variantou je uzavřít povinné ručení duplicitně u KOOP včetně lepší asistence.
A po návratu smlouvu vypovědět do dvou měsíců od uzavření....
Póla psal:Doplňkové pojištění k povinnému ručení ti každá pojišťovna uzavře jen ke smlouvě povinného ručení= konkrétnímu vozidlu, kterou máš u nich a ne jinde.
Takže když máš nyní povinné ručení motorky u ČP, nemůžeš si dojednat lepší asistenci u KOOP nebo jinde.
Jen u ČP.
Další variantou je uzavřít povinné ručení duplicitně u KOOP včetně lepší asistence.
A po návratu smlouvu vypovědět do dvou měsíců od uzavření....
maj pravdu, paňmámo
ale asi bych to spíš na dovču řešil krátkodobou havarijkou ,s lepší asistenčkou..
už se mi to jednou vyplatilo...
ale na to se původně neptal
...a bude hůř!
![]() |
kneehammer (Člen) 29.05.2013 15:59:59 Offline |
karlos100 psal:Póla psal:Doplňkové pojištění k povinnému ručení ti každá pojišťovna uzavře jen ke smlouvě povinného ručení= konkrétnímu vozidlu, kterou máš u nich a ne jinde.
Jen u ČP.
A po návratu smlouvu vypovědět do dvou měsíců od uzavření....maj pravdu, paňmámo
ale asi bych to spíš na dovču řešil krátkodobou havarijkou ,s lepší asistenčkou..
už se mi to jednou vyplatilo...
ale na to se původně neptal
naopak, takovej hint sem potřeboval, du to omrknout
Stránky: 1