Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » Jarken a další-voda

Polo (Člen)
03.06.2007 20:08:22

Jarken a další-voda

Tak jsem si to o vikendu zas po delší době zkusil na vodě. Naštěstí jsem to ustál a poměr jízdy na vodě bez pádu a s pádem se tak vyšvihl na krásných 4:1. Loni jsem se sklouzl na vodě na konci sezony a od tý doby z toho mam panickou hrůzu.
   Sem se chtěl zeptat těch, co na vodě jezdí pravidelně, jestli by mi (a věřím, že i dalším) k tomu něco neřekli? Jak se to chová, co to vydrží, co dělat, jak brzdit, zatáčet a tak. Jsem vděčen za každou konstruktivní připomínku (jen nepište, že to chce jezdit opatrně-to jezdim, a mám pocit, že se s tim nechá jet i víc než 40). Dík.

Žádnej učenej z nebe nespad, z mašiny už ano.
fifa b 12 (Člen)
03.06.2007 20:13:24

Re: Jarken a další-voda

nic na vode nezkousej to nema smysl pokud nejsi na zavodech a o nic nejde tak proč zkoušet hranici padu jed předimenzovane pomalu a maš jistotugood

když ho miluješ neni co řešit bandit
nebo bmw  gs
sten (Člen)
03.06.2007 20:19:34

jakmile začne pršet - dojet do nejblizsi hospody, teplou polivku -oschnout a vyčkat až zas vyleze pupen good
   ale da se v tom jet taky - pěkně konstantní rychlostí a jde to
- pamatuju loni 920 kilaků v dešti za jeden den - z Chorvat až domů chcalo ale fest - byl jsem jak rozmočenej hajzlpapír sick

neveřím ničemu co krvácí pět dní a neumře
VikecB12 (Člen)
03.06.2007 21:10:40

Loni Lago di Garda-Brno(kolem1000km) celou dobu v dešti a teplota kolem 6°sick a bez nepromokůbigsmile

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Pšán (Člen)
03.06.2007 21:20:29

..nebuďte měkcí...voda je voda..je to o psychice...
..nijak dalece mi nevadí..
..ostatní se mnou jezdící říkají,že su kokot..surprised

..opravdový muž s pravidelným cyklem..
sten (Člen)
03.06.2007 21:21:46

VikecB12 psal:

Loni Lago di Garda-Brno(kolem1000km) celou dobu v dešti a teplota kolem 6°sick a bez nepromokůbigsmile

- bigsmile    my měli asi 15 stupňů ale stejně jsem se klepal zimou jak ratlík. Nejlepší to bylo dycky na benzince - vylejt vodu z bot, vyždímat rukavice, natankovat, zakoupit horkej čaj z automatu za surovej peníz, zanadávat si z plnejch plic na to zkurv.ný počasí a vyjet zas dál. Po návratu jsem na to 3 dny nesed bigsmile
   extremni zkusenost - uz nikdy více - max 500 kilaku a zalomit to a prespat good
   až pojedu zas někam dál "za čáru" tak ty nepromoky kupuju bigsmilebigsmilebigsmile  - budou vhod

neveřím ničemu co krvácí pět dní a neumře
Polo (Člen)
03.06.2007 22:27:58

nějaká konkrétnější rada, krom toho, že za deště člověk zvlhne?

Mirek D (Člen)
03.06.2007 22:40:39

Polo psal:

Nejezdit na holejch gumách, vopatrně přes koleje, poklopy a kanály, zpomalit.

Nepromoky (doporučuju dvoudílné - vršek i spodek zvlášť) jsou základ. Jak jsi skrz prochcanej je ti zima i v létě - to ubírá energii, snižuje pozornost. Nepromoky samo i přes ruce a popř. i boty.

Autobus je taky Suzuki... .
Pšán (Člen)
03.06.2007 22:43:16

Polo psal:

..stále uvažuj...

Rendy (Člen)
04.06.2007 00:21:44

Pšán : nebud kokot bigsmile

I když doplivneš daleko , je to přece jenom slina .
Pšán (Člen)
04.06.2007 00:25:50

Rendy psal:

Pšán : nebud kokot bigsmile

..půjdu do sebe..bigsmile

Rendy (Člen)
04.06.2007 00:28:39

ááách , tak to mi srdíííčko zaplesalo smile2smile1slzy mi vyhrkly , frkfrk do kapesníčku bigsmile

Pšán (Člen)
04.06.2007 00:31:08

Rendy psal:

ááách , tak to mi srdíííčko zaplesalo smile2smile1slzy mi vyhrkly , frkfrk do kapesníčku bigsmile

..vole..bigsmile

Rendy (Člen)
04.06.2007 00:46:54

..jen mě to dojalo ... jdu vyvalit kopyta do regálu a koukejte se přihlásit na tu Oravu ! zbabělci ...

Jarken (Člen)
04.06.2007 07:23:26

Zde něco od povolaného bigsmilesmile2 za :

1. je to HLAVNĚ o psychice, tj. souhlas s Pšánem good
2. opatrněji přes koleje, bílé značení, přechody pro chodce, v lesních úsecích zejména na podzim popadané listí atd., to je snad samozřejmé, tedy souhlas s Mirkem D. bigsmile

Jinak pokud máš trochu měkčí pneu se vzorkem a žádné tvrdé ku..y a jsou zahřáté, tak můžeš spolehlivě jezdit normálně.Jde samozřejmě o teorii, protože když hodně prší, může být v zatáčkách naplavený písek ze stráně a pod., takže podvědomě skoro každý normální jede pomaleji než je zvyklý, tudíž také hodně záleží na tom jakou oblastí jedeš, jestli v horách, nebo v otevřené krajině..Např.v Dolomitech se mnohem lépe - fakt nekecám Kožuch mi je svědkem - jezdilo po dešti surprised.Voda umyla ten prach(vápenec či co surprised) z cest, který Ti obaloval za sucha gumy a ty pak ve vracácích klouzaly.Po dešti to šlo nádherně bez jakéhokoliv hnutí zadku.

Už jsem za deště absolvoval - kdysi na na Sršni - i aquaplaning poté co jsem najel rychleji než zdrávo do podélné koleje zalité vodou sick, motorka skutečně plavala, ale naštěstí jsem neupadl, než jsem se totiž vzpamatoval a rozhodl se co udělám,bylo to za mnou bigsmile.Nepromoky za delšího deště jsou snad samozřejmostí, jako první promokají rukavice, takže igeliťáky z pumpy na ně hned jak začne krápat.V případě že rukavice již mokré jsou a čeká Tě delší jízda, tak igeliťáky DOVNITŘ rukavic nechť jsou ruce v suchu a teple smile1

Konečně za deště více než kdy jindy bych doporučil v případě krize a rychlejšího náletu do zatáčky nebrzdit ale klopit bigsmile.Ony ty naše Bandasky, ehm jebky to fakt v 99% zvládnou samy no né?No ano!

Autor je zatvrzelý konzervativec a hrdý chachar, který je paličatě přesvědčen, že Baník je king a patří do Slezska, ne na Moravu!
Jarken (Člen)
04.06.2007 07:27:25

Jo a k bodu  ad1) bych hned přidal ta pojebaná "háďata" na silnicích, tj.ony hnusné klikyhakaté škvíry zalité smolou či jakým bazmekem, na kterém to v náklonu klouže i za sucha natož za mokra fuck sick.

Například sjíždět Skřítek na Šumperk za deště je kvůli nim dost o hubu smile2

Autor je zatvrzelý konzervativec a hrdý chachar, který je paličatě přesvědčen, že Baník je king a patří do Slezska, ne na Moravu!
mr.BSE (Člen)
04.06.2007 09:28:00

nejak extra me voda nevadiidontknow

rovne se da jet po mokre dalnici uplne normalne (150-160) bey problemu. Zatacky samo opatrnejs,ale zas nic tak strasnyho to neni...

Led, to je ta prava kurva. Voda je v pohode.

Second Class Citizen
1130 Café Racer
Polo (Člen)
04.06.2007 10:01:49

Tak díky všem za rady, hlavně Jarkenovi. Snad to bude to psychikou. Nák jsem ten pád asi ještě nerozdejchal.
    Poslední věc: Jarken píše, že když je mokro, ale jinak čistej povrch, je do zatáček lepší spíš klopit než brzdit. Z toho mám právě hrůzu, že mi to ulítne. Jak moc se to tam dá zlomit? Předpokládám, že to nebude na stupačku, ale co píšete, tak by to k mému údivu mohlo držet celkem obstojně. Já to projíždím jak posranej, vlastně ne jak, ale posranej strachy...smile2

Kelly01 (Člen)
04.06.2007 10:05:04

Jak uvidím cokoliv lesklýho tak jsem posranej takysmile1

God Save The Queen!
Polo (Člen)
04.06.2007 10:09:56

Kelly: zaplatíme si u Jarkena a Pšána antistresovej kurs jízdy na vodě? Já bych to opravdu potřeboval bigsmile

bery (Člen)
04.06.2007 17:12:36

Kelly01 psal:

Jak uvidím cokoliv lesklýho tak jsem posranej takysmile1

např. psí kulkybigsmile

momentalně zavostalej
bery (Člen)
04.06.2007 17:16:07

jinak souhlas s vodníkem jarkenem. co jsem se dočetl tak má bohaté zkušenostibigsmile

momentalně zavostalej

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS