Nejsi přihlášen
Havárka na Slovensku - pojišťovna
Ahoj lidi, mám takový dotaz. Jeli jsme s kámošem na Slovensku a bohužel jsme měli menší nehodu. Zastavil jsem za dodávkou, která objížděla auto na krajnici a kámoš za mnou už to nedobrzdil a smetl mně. Naštěstí se nic moc extra nestalo (akorát nějaké modřiny a já mám trochu dolámanou ruku, mám od toho i zprávu z pohotovosti, ale z ČR, že se to stalo na Slovensku, 300km zpět na českou stranu s tou rukou, byl taky fajn zážitek :o)) Kámoš bere jednoznačně chybu na sebe, a chceme to jít nahlásit na pojišťovnu (má Kooperativu). Akorát teď nevíme, jestli máme nahlásit, že se to stalo na SK (popravdě jak se to stalo), nebo to máme zatlouct a nahrát to, že se to stalo na české straně, nevíte někdo, jestli to pojišťovna nebude brát jako problém??
hlemejzd999 (Člen) 08.07.2013 12:04:54 Offline |
Re: Havárka na Slovensku - pojišťovna
Torham psal:Ahoj lidi, mám takový dotaz. Jeli jsme s kámošem na Slovensku a bohužel jsme měli menší nehodu. Zastavil jsem za dodávkou, která objížděla auto na krajnici a kámoš za mnou už to nedobrzdil a smetl mně. Naštěstí se nic moc extra nestalo (akorát nějaké modřiny a já mám trochu dolámanou ruku, mám od toho i zprávu z pohotovosti, ale z ČR, že se to stalo na Slovensku, 300km zpět na českou stranu s tou rukou, byl taky fajn zážitek :o)) Kámoš bere jednoznačně chybu na sebe, a chceme to jít nahlásit na pojišťovnu (má Kooperativu). Akorát teď nevíme, jestli máme nahlásit, že se to stalo na SK (popravdě jak se to stalo), nebo to máme zatlouct a nahrát to, že se to stalo na české straně, nevíte někdo, jestli to pojišťovna nebude brát jako problém??
mohla by ....při nehodě se zraněním ste měli volat policajti , lebo nie ?
je to blbe , je to kamos , ale s tim muzou byt asi problemy , pac jestli ze se jedna o zraneni , kde neschopnost presahuje 7 dni , tak se to muze brat i jako ublizeni na zdraví z nedbalosti .
ale tobe nejde asi o zraneni , ale o motorku ..normalne bych rek , kolega to do me prdnul zezadu , nic se nikomu nestalo , chci dostat vylacenou skodu
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Přesně tak, nejde vůbec o to zranění, ale o motorku. Ona ta ruka je taky docela v pohodě, navíc se to objevilo až později, kdy to nateklo, ze začátku v tom šoku když jsme sbírali motorky ze země jsme vůbec nic neřešili. To ani hlásit nebudu, protože mně napadlo, že by se pojišťovna mohla zapojit až moc aktivně a řešit něco co nepotřebujeme. Spíše mně zajímá, jestli to máme nahlásit tak jak se to skutečně stalo (což je, že se to stalo na Slovensku), nebo to nahrát, že se to stalo na České straně.
hlemejzd999 (Člen) 08.07.2013 12:18:20 Offline |
Torham psal:Přesně tak, nejde vůbec o to zranění, ale o motorku. Ona ta ruka je taky docela v pohodě, navíc se to objevilo až později, kdy to nateklo, ze začátku v tom šoku když jsme sbírali motorky ze země jsme vůbec nic neřešili. To ani hlásit nebudu, protože mně napadlo, že by se pojišťovna mohla zapojit až moc aktivně a řešit něco co nepotřebujeme. Spíše mně zajímá, jestli to máme nahlásit tak jak se to skutečně stalo (což je, že se to stalo na Slovensku), nebo to nahrát, že se to stalo na České straně.
no to nevim čeče , protože to se bude brát jako nehoda v zahraničí ...aby se necukali , já nevim , jak je to s pojištěnim ,ale vlastně zelená karta platí všude stejně po evropě , takze z jeho povinnýho by nemel byt problem , kdyz se prizna jako vinik nehody ...jen asi budou chtit zápis v tom lejstru , jak se to stalo ...ten formulář o nehodě , nebo jak se to jmenuje .
jinak posli mejla Póle tady z fora a optej se primo ji ...ona se tim zabyva.
Jo to je jasný, to řešit nebudem. Jde mi jenom o to, jestli to nahlásit, že se to stalo na Slovensku (popravdě), nebo v ČR. Ale asi bude jednodušší a jistější to přenést sem do ČR, aby se nějak necukali.
hlemejzd999 (Člen) 08.07.2013 13:22:23 Offline |
normalně řekni , že na slovensku
Ty vole, co vymejšlíš, esli kámoš nejni kolenovrt, tak má klasický povinný ručení, který platí podle zelený karty, čili i na Slovensku, esli je kolenovrt, tak má ňákej bastl a zaplatí spoluúčast ( a dobře mu za tu lakotu tak ).
Nahlašte pravdu a nevymejšlejte nesmysly !
Taky by se mohli chtít ject podívat na místo nehody a u fiktivního místa nenajdou stopy ...
Uvědom si, že píšeš na veřejně přístupný fórum a ptáš se tady, jestli máš spáchat trestnej čin pojistnýho podvodu - v případě prokázání taky může pojišťovna vodmítnout plnit ( v tom lepším případě) ...
ale di, Ty brepto ...
huskyb12 psal:Ty vole, co vymejšlíš, esli kámoš nejni kolenovrt, tak má klasický povinný ručení, který platí podle zelený karty, čili i na Slovensku, esli je kolenovrt, tak má ňákej bastl a zaplatí spoluúčast ( a dobře mu za tu lakotu tak ).
Nahlašte pravdu a nevymejšlejte nesmysly !
Taky by se mohli chtít ject podívat na místo nehody a u fiktivního místa nenajdou stopy ...
Uvědom si, že píšeš na veřejně přístupný fórum a ptáš se tady, jestli máš spáchat trestnej čin pojistnýho podvodu - v případě prokázání taky může pojišťovna vodmítnout plnit ( v tom lepším případě) ...
presne
Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
Stránky: 1