Nejsi přihlášen
Vytápění -stará kůča -rada
potřeboval bych radu...nejlíp kamnáře profíka je-li tu nějakej ,páč já rozumim úplně jinejm věcem.....
jde o to rozvést teplo z jedné místnosti do vedlejších ..viz obr. s min. náklady
domek neni podsklepenej tak mě napadlo starý kamna nahradit (nejspíš krbovkama ???)a pomocí stropních průduchů tam to teplo dostat. Ale jak, jaký kamna a esi by to fungovalo nemám vůbec šajnu
takže ...za případný dobrý nápady dík...vim dobrá rada drahá
MRDAT!!!
Re: Vytápění -stará kůča -rada
vyráběj se i krbovky s tzv. podkovou na zádech. Maj jakoby baťoh jako zásobník vody. K tomu se dodávala čerpadla a bylo zo celý přizpůsobený na rozvod ohřátý vody do radiátorů ve vedlejších místnostech. Tvou kůču by to vytopit mohlo. Možná najdeš na netu i mírně jetej celej komplet za příznivou cenu. (krbovky, expanzku, čerpadlo a radiátory)
God Gave me Everything I want
tady snad jenom připomínku ke krbu s výměníkem a čerpadlama - myslet na patřičný zálohování napájení těch čerpadel. Není nic zábavnějšího, než při výpadku proudu hasit rozfofrovaný krbovky
Doporučil bych jenom teplovzduch průduchama
Strýcfajtr !!!
http://hobby.idnes.cz/topte-horkym-vzdu … -domov_lis
to bude drahý
...kdo lže ten krade,kdo krade může i zabít...
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 09.02.2014 13:35:54 Offline |
ja jsem to vyřešil krbovkama ( uhlí , dřevo) a rozvod teplýho vzduchu je vedenej ventilátorkem flexibilní trubkou kolem dokola skrz zdi , schovaný v sádrokartonu a obalený vatou , aby to nehučelo - normálně se to dělá přes půdu mezi stropama u starých kůč , ale to sem mrdal hned zkraje
jde to kolem komína , kterej je uprostřed do třech místností
taková nucená cirkulace
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
XJelen psal:tady snad jenom připomínku ke krbu s výměníkem a čerpadlama - myslet na patřičný zálohování napájení těch čerpadel. Není nic zábavnějšího, než při výpadku proudu hasit rozfofrovaný krbovky
![]()
Doporučil bych jenom teplovzduch průduchama
S průduchama souhlasím.
Jinak jen na koncích světa a v Hůrkách dochází k vypnutí elektřiny při vzdálené bouřce.
GSF1250SA K7
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 09.02.2014 15:58:42 Offline |
Kožak psal:...takže samotný díry ve stropě stačit nebudou ? to šílený potrubí to teda nevim
to by mě ségra asi ráda neměla
ty dva menší krcálky se používaj prakticky jen na spaní ,takže tam zas 25 bejt nemusí....
to potrubí veď vrchem ... do stropu jen mřížky- kamna normalně samostatný bez těch hadic - vzduch to bude odsavat stropem - na půdě se pak instaluje taková krabice s ventilátorem , filtrem a rozbočkama na jednotlivý roury a ta to rozvádí do jednotlivejch pokojů...dneska už bych to taky udělal takhle
jestli má dvojitej strop , tak roury mezi a jestli ne , tak nad stropem podel zdi , nebo střechy ..ve stropech budou pak jen díry s mřížkama
na netu je spousta vobrázků
https://www.google.cz/search?q=rozvod+t … B470%3B470
hlemejzd999 psal:Kožak psal:...takže samotný díry ve stropě stačit nebudou ? to šílený potrubí to teda nevim
to by mě ségra asi ráda neměla
ty dva menší krcálky se používaj prakticky jen na spaní ,takže tam zas 25 bejt nemusí....
to potrubí veď vrchem ... do stropu jen mřížky- kamna normalně samostatný bez těch hadic - vzduch to bude odsavat stropem - na půdě se pak instaluje taková krabice s ventilátorem , filtrem a rozbočkama na jednotlivý roury a ta to rozvádí do jednotlivejch pokojů...dneska už bych to taky udělal takhle
jestli má dvojitej strop , tak roury mezi a jestli ne , tak nad stropem podel zdi , nebo střechy ..ve stropech budou pak jen díry s mřížkama
na netu je spousta vobrázků
https://www.google.cz/search?q=rozvod+t … B470%3B470
to by bylo asi rozumný ...tady tohle vypadá funkčně
no ale nad těma malejma místnostma půda neni a na druhý straně je to plný sena a stropy snad ještě rákosový
dyk řikám kůča
MRDAT!!!
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 09.02.2014 17:05:30 Offline |
Kožak psal:no ale nad těma malejma místnostma půda neni a na druhý straně je to plný sena
a stropy snad ještě rákosový
dyk řikám kůča
no tak to máme stejně ...naše kůča je z roku 1825
![]() |
Banditatom (Člen) 09.02.2014 17:29:48 Offline |
čeče řeším ten samej problém a dopadl jsem tak, že vzduch budu rozhánět do místnosti pomoci ventilátoru
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
![]() |
Banditatom (Člen) 09.02.2014 17:51:37 Offline |
ještě su pozapoměl, že aby to fungovalo tak množství vzduchu které přivedeš do místnosti musíš taky odvézt do kšá a že místnost s které budeš luft sosat musí mět dostatečný přísun vzduchu jinak ti to nebude fungovat machruju pač su od jedného pána ochytřenej
....můj názor ...z místnosti 25 m2, kde jsou kamna a z místnosti 25 m2, kde je komín dát stěnovou mřížku (řídkou) a co nejvýš ke stropu do obou místností 20 m2 a následné do dveří obou místností 20m2 (co nejníž k podlaze) dát rozměrově stejnou mřížku (řídkou) a komínový efekt bude fungovat ...MUSÍ !!! se ovšem dodržet předpoklad zavřených dveří mezi místnostmi 25 a 20m2 a otevřenými dveřmi mezi místnostmi 25 m2 ....mřížka mezi místnostmi 20m2 nemá význam
...stačí stěnová mřížka cca 400x100 mm
Pzn. Pokud zůstnanou dvěře mezi místnostmi 20 m2 a 25m2 otevřené zařízení pravděpodobně stratí svou funkci a musel bys místo mřížky použít do každé místnosti ventilátor
![]() |
Banditatom (Člen) 09.02.2014 19:40:41 Offline |
To Mour: dit rikam su ochytrenej jo mama malej technickej dotaz kerej ti zitra mozna i vecer ale to zalezi na mnozstvi alkoholu kerej pojmu
poslu na mail.samozrejme bude nasledovat sms a telefon popr zalozim nove vlakno to abych te jako upozornil ze ti prisel mail
malej technickej pruser kerej me skomplikoval zivot
Mour psal:....můj názor ...z místnosti 25 m2, kde jsou kamna a z místnosti 25 m2, kde je komín dát stěnovou mřížku (řídkou) a co nejvýš ke stropu do obou místností 20 m2 a následné do dveří obou místností 20m2 (co nejníž k podlaze) dát rozměrově stejnou mřížku (řídkou) a komínový efekt bude fungovat ...MUSÍ !!! se ovšem dodržet předpoklad zavřených dveří mezi místnostmi 25 a 20m2 a otevřenými dveřmi mezi místnostmi 25 m2 ....mřížka mezi místnostmi 20m2 nemá význam
Pzn. Pokud zůstnanou dvěře mezi místnostmi 20 m2 a 25m2 otevřené zařízení pravděpodobně stratí svou funkci a musel bys místo mřížky použít do každé místnosti ventilátor
čéče Moure...jestli sem to zprávně pochopil ták...za předpokladu že zůstanou-li dveře mezi místnostma otevřený a nepoužiju-li větrák musim pak udělat u stropu díry velikosti dveří ?
MRDAT!!!
Kožak psal:Mour psal:....můj názor ...z místnosti 25 m2, kde jsou kamna a z místnosti 25 m2, kde je komín dát stěnovou mřížku (řídkou) a co nejvýš ke stropu do obou místností 20 m2 a následné do dveří obou místností 20m2 (co nejníž k podlaze) dát rozměrově stejnou mřížku (řídkou) a komínový efekt bude fungovat ...MUSÍ !!! se ovšem dodržet předpoklad zavřených dveří mezi místnostmi 25 a 20m2 a otevřenými dveřmi mezi místnostmi 25 m2 ....mřížka mezi místnostmi 20m2 nemá význam
Pzn. Pokud zůstnanou dvěře mezi místnostmi 20 m2 a 25m2 otevřené zařízení pravděpodobně stratí svou funkci a musel bys místo mřížky použít do každé místnosti ventilátorčéče Moure...jestli sem to zprávně pochopil ták...za předpokladu že zůstanou-li dveře mezi místnostma otevřený a nepoužiju-li větrák musim pak udělat u stropu díry velikosti dveří ?
....tak v tom případě budeš vytápět jednu místnost 90m2
Mour psal:Kožak psal:Mour psal:....můj názor ...z místnosti 25 m2, kde jsou kamna a z místnosti 25 m2, kde je komín dát stěnovou mřížku (řídkou) a co nejvýš ke stropu do obou místností 20 m2 a následné do dveří obou místností 20m2 (co nejníž k podlaze) dát rozměrově stejnou mřížku (řídkou) a komínový efekt bude fungovat ...MUSÍ !!! se ovšem dodržet předpoklad zavřených dveří mezi místnostmi 25 a 20m2 a otevřenými dveřmi mezi místnostmi 25 m2 ....mřížka mezi místnostmi 20m2 nemá význam
...a je to vyřešenýdík ;)
Pzn. Pokud zůstnanou dvěře mezi místnostmi 20 m2 a 25m2 otevřené zařízení pravděpodobně stratí svou funkci a musel bys místo mřížky použít do každé místnosti ventilátorčéče Moure...jestli sem to zprávně pochopil ták...za předpokladu že zůstanou-li dveře mezi místnostma otevřený a nepoužiju-li větrák musim pak udělat u stropu díry velikosti dveří ?
....tak v tom případě budeš vytápět jednu místnost 90m2
MRDAT!!!
hlemejzd999 psal:Kožak psal:no ale nad těma malejma místnostma půda neni a na druhý straně je to plný sena
dyk řikám kůča
no tak to máme stejně
...naše kůča je z roku 1825
Mám to vedený rohem místnosti v sdk kastliku a motor nějakej na to přímo francouskej a maká mi to super. Rozmrdat si kvůli tomu strop umí každej jouda
Jebat motorky :-)
PALOUS psal:hlemejzd999 psal:Kožak psal:no ale nad těma malejma místnostma půda neni a na druhý straně je to plný sena
dyk řikám kůča
no tak to máme stejně
...naše kůča je z roku 1825
Mám to vedený rohem místnosti v sdk kastliku a motor nějakej na to přímo francouskej a maká mi to super. Rozmrdat si kvůli tomu strop umí každej jouda
....takzvaný kufr
Musímjještě podotknout, že zde není plyn, takže dotovat ČEZ nechci. Plocha obytná je 100 m2 spotřebiče a svícení do 3 tis. záloh a kkaždej rok nám vrací. Mám podelany jotulky td a na sezónu mi stačí 7 metrů dříví a jsem málo doma takže janka tady je schopná vyvolat tropickou teplotu 27 stupňů . no a dveře se zavírají jen jedny když jdu na toaletu
![]() |
Banditatom (Člen) 09.02.2014 21:41:02 Offline |
Jak pise palousej nemam plyn topim primotopy a ez po me chce 6000kc mesicne proto tjuning do rozvodu vzduchu...
Banditatom psal:Jak pise palousej
nemam plyn topim primotopy a ez po me chce 6000kc mesicne proto tjuning do rozvodu vzduchu...
nojo ale jak ty kurvy začnou pro sebe ždímat míň a míň postaraj se voto že to dříví poletí nahoru a v lesích bude hlídkovat milice
MRDAT!!!
Kožak psal:Banditatom psal:Jak pise palousej
nemam plyn topim primotopy a ez po me chce 6000kc mesicne proto tjuning do rozvodu vzduchu...
nojo ale jak ty kurvy začnou pro sebe ždímat míň a míň postaraj se voto že to dříví poletí nahoru a v lesích bude hlídkovat milice
Můj soused zabiják používá tzv. bomby , napechuje petku pilinama, proleje to vyjetym olejem a chrochta si. Kolikrát jsem viděl slehat plameny z komína už ani nepočítám. Prej to je lepší a levnější než kominik
Doporučuju tohle www.airforum.cz
tam zjistíš, že veškerý průduchy a honění pár litrů vzduchu nějakejma srandovníma ventilátorkama, případně pomocí komínovýho efektu nemůže nikdy nic vytopit.
Vůbec topení teplým vzduchem je největší pičovina co můžeš mít. Vím z vlastní zkušenosti.
There's a pie in the sky when you die.
![]() |
Banditatom (Člen) 10.02.2014 13:42:03 Offline |
Antihero psal:Doporučuju tohle www.airforum.cz
tam zjistíš, že veškerý průduchy a honění pár litrů vzduchu nějakejma srandovníma ventilátorkama, případně pomocí komínovýho efektu nemůže nikdy nic vytopit.
Vůbec topení teplým vzduchem je největší pičovina co můžeš mít. Vím z vlastní zkušenosti.
a na to jsi přišel kde? haly se vytápěj teplým vzduchem, moderní domky se vytápěj teplým vzduchem, polovina spojených státu se vytápí teplým vzduchem
další věc viděl jsi někdy ventilátor přímo určený pro vzduchotechniku? podle toho co píšeš tak asi ani z rychlíku...
Jako honit vzduch nejakym malym hajzlovym ventilatorkem je nesmysl, ale mel bys zauvazovat o nejakym ventilatoru pro to urcenym co dodavaj jako prislusenstvi ke krbum, ocelovy boxy s ventilatorem cenovka kolem 3,5 tis je normalni cena za kvalitni zelezo, udelat vetsi prumery rozvodu zacni u krbu vnitrni 160 prumer pak z teho odpoj nejmensi pro jednu vyustku max 125mm prumer, zatahni to pod stropem az k oknu, sani, netesne dvere bez prahu a nebo poradny mrizky do dveri u zeme. za krbovkama ideal pokud to jde udelat konstrukci a do teho naskladat magnesitovy desky z akumulacek, vytvori se akumulace, takovy jakoze Ucko z tech magnesitovejch cihel a tim prohanet vzduch a nahore ho posilat do teho potrubi co si vytvoris, je to nosis prachu, a hluku, Udelal bych to z pozinku a zabalil vatou s hlinikovou folii. Dole pod krbem by nasaval studenej vzduch ten ventilator, kterej by se dal regulovat nejakym regulatorem otacek. vykon ventilatoru kolem 500m3/h by ti mohl stacit, protoze tema trubkama budes neco ztracet, mrizkama a vydechovyma hlavicema take. Ostatne muzes to stahnout na regulatoru. Na chatu atd je to dobry reseni, domu bych krb nechtel, bo met kotelnu v obyvaku nechci. Znam to ma to muj tatik na svojim 2 domku, me se to libi, je to jiny hezky, ale prach atd by me vadil.
PS na filtr bych se asi vysral, jenom solo u zeme ventilator natvrdo do teho Ucka co vytvoris z magnezitovejch cihel.
http://www.nejenkrby.cz/?pn=clanek&cid=17
Kožak psal:potřeboval bych radu...nejlíp kamnáře profíka je-li tu nějakej ,páč já rozumim úplně jinejm věcem...
..
jde o to rozvést teplo z jedné místnosti do vedlejších ..viz obr. s min. náklady
domek neni podsklepenej tak mě napadlo starý kamna nahradit (nejspíš krbovkama ???)a pomocí stropních průduchů tam to teplo dostat. Ale jak, jaký kamna a esi by to fungovalo nemám vůbec šajnu
takže ...za případný dobrý nápady dík...vim dobrá rada drahá
Ser na dvouplášťovou vložku a ventilátor, vždyť to máš kousek do všech místností, proč ?
Řešil jsem to tak, aby to šlapalo na samotíž tzn bez ventilátoru s minimální prašností, a pokud nemáš dál jak tři metry na rozvod teplýho vzduchu do jiných prostor, tak to můře fungovat velmi dobře.
Na rozvod vzduchu potrubí to chce pozink potrubí, třeba SPIROčím větší průměr tím lépe pro samotíž je to přímo nutnost a pořádně zaizolovat. Já jsem potrubí zasekal do nosný zdi, přívod i odvod, ale jde vést i před zdí a dát do nějakýho podhledu. Na koncích v místnostech dáš dostatečně velký uzavíratelný mřížky.
Takový ty rozvody z AL husí krky nekupuj, jednak maj velkej odpor pro procházející vzduch a zanášej se prachem kterej vocať nikdy už nedostaneš.
Jednoplášťovou krbovou vložku. Zaizoluješ stávající zeď Superisolem, nebo Silkou a uděláš okolo patřičnou obestavbu pokud možno s co největším vnitřním prostorem na teplý vzduch.
Tam je dobrý se rozhodnout jestli chceš akumulační obestavbu, tzn sálavou složku, nebo jen teplovzdušnou. Od toho se pak liší materiál k tomu určenej.
Já jsem použil akumulační mater, s tím, že to na vrch obložím nejspíš kachlema.
V tomhle rozhodnutí ti může pomoct to, jak moc můžeš zatížit stávající podlahu, nebo jak jinak vyneseš váhu. Jelikož akumulace aby fungovala, tak něco váží. V tom mým případě až to bude ve finále počítám, cca někde okolo 1 tuny
Billy psal:Jako honit vzduch nejakym malym hajzlovym ventilatorkem je nesmysl, ale mel bys zauvazovat o nejakym ventilatoru pro to urcenym co dodavaj jako prislusenstvi ke krbum, ocelovy boxy s ventilatorem cenovka kolem 3,5 tis je normalni cena za kvalitni zelezo, udelat vetsi prumery rozvodu zacni u krbu vnitrni 160 prumer pak z teho odpoj nejmensi pro jednu vyustku max 125mm prumer, zatahni to pod stropem az k oknu, sani, netesne dvere bez prahu a nebo poradny mrizky do dveri u zeme. za krbovkama ideal pokud to jde udelat konstrukci a do teho naskladat magnesitovy desky z akumulacek, vytvori se akumulace, takovy jakoze Ucko z tech magnesitovejch cihel a tim prohanet vzduch a nahore ho posilat do teho potrubi co si vytvoris, je to nosis prachu, a hluku, Udelal bych to z pozinku a zabalil vatou s hlinikovou folii. Dole pod krbem by nasaval studenej vzduch ten ventilator, kterej by se dal regulovat nejakym regulatorem otacek. vykon ventilatoru kolem 500m3/h by ti mohl stacit, protoze tema trubkama budes neco ztracet, mrizkama a vydechovyma hlavicema take. Ostatne muzes to stahnout na regulatoru. Na chatu atd je to dobry reseni, domu bych krb nechtel, bo met kotelnu v obyvaku nechci. Znam to ma to muj tatik na svojim 2 domku, me se to libi, je to jiny hezky, ale prach atd by me vadil.
PS na filtr bych se asi vysral, jenom solo u zeme ventilator natvrdo do teho Ucka co vytvoris z magnezitovejch cihel.
http://www.nejenkrby.cz/?pn=clanek&cid=17
no tu vyustku jak sem psal 125mm, sem to myslel tak ze jako mensi prumer nez 125mm nepouzivej !
Banditatom psal:Antihero psal:Doporučuju tohle www.airforum.cz
Vůbec topení teplým vzduchem je největší pičovina co můžeš mít. Vím z vlastní zkušenosti.a na to jsi přišel kde? haly se vytápěj teplým vzduchem, moderní domky se vytápěj teplým vzduchem, polovina spojených státu se vytápí teplým vzduchem
další věc viděl jsi někdy ventilátor přímo určený pro vzduchotechniku? podle toho co píšeš tak asi ani z rychlíku...
Vidím ho (a hlavně slyším) pokaždý když jdu na haizl. Mám to doma včetně rekuperace a rovnou říkám, že never more. Výrobní hala není obývák a tepelnej komfort je tam uplně někde jinde, na spojený státy seru, ti ať si dělají co chtěji a znovu vopakuju, že pro nějakej placebo efekt to může stačit tak jak se to tu popisuje, ale tu místnost s tím prostě nevytopíš. na nohy ti bude kosa a u stropu bude vedro.
There's a pie in the sky when you die.
![]() |
Banditatom (Člen) 11.02.2014 15:30:49 Offline |
Antihero psal:Banditatom psal:Antihero psal:Doporučuju tohle www.airforum.cz
Vůbec topení teplým vzduchem je největší pičovina co můžeš mít. Vím z vlastní zkušenosti.a na to jsi přišel kde? haly se vytápěj teplým vzduchem, moderní domky se vytápěj teplým vzduchem, polovina spojených státu se vytápí teplým vzduchem
další věc viděl jsi někdy ventilátor přímo určený pro vzduchotechniku? podle toho co píšeš tak asi ani z rychlíku...Vidím ho (a hlavně slyším) pokaždý když jdu na haizl. Mám to doma včetně rekuperace a rovnou říkám, že never more. Výrobní hala není obývák a tepelnej komfort je tam uplně někde jinde, na spojený státy seru, ti ať si dělají co chtěji a znovu vopakuju, že pro nějakej placebo efekt to může stačit tak jak se to tu popisuje, ale tu místnost s tím prostě nevytopíš. na nohy ti bude kosa a u stropu bude vedro.
Jestli chceš srovnávat hajzl sosač s vzduchotechnickým ventilátorem tak to je jak srovnávat hovno s kostkou cukru 500m3 /1h při 17Db !!! Další věc jak je tedajc možný, že před instalací jsem měl v obýváku běžně 30-34C teď pohodovejch 26C v dalších místnostech jsem měl necelých 20C teď 25C?! pokud ti jde o teplo od noch tak žádné topení krom podlahového ti nevytopí podlahu!!! což je pro kožaka trošku složitější zásah do chajdy
Banditatom psal:Antihero psal:Banditatom psal:
a na to jsi přišel kde? haly se vytápěj teplým vzduchem, moderní domky se vytápěj teplým vzduchem, polovina spojených státu se vytápí teplým vzduchem
další věc viděl jsi někdy ventilátor přímo určený pro vzduchotechniku? podle toho co píšeš tak asi ani z rychlíku...Vidím ho (a hlavně slyším) pokaždý když jdu na haizl. Mám to doma včetně rekuperace a rovnou říkám, že never more. Výrobní hala není obývák a tepelnej komfort je tam uplně někde jinde, na spojený státy seru, ti ať si dělají co chtěji a znovu vopakuju, že pro nějakej placebo efekt to může stačit tak jak se to tu popisuje, ale tu místnost s tím prostě nevytopíš. na nohy ti bude kosa a u stropu bude vedro.
Jestli chceš srovnávat hajzl sosač s vzduchotechnickým ventilátorem tak to je jak srovnávat hovno s kostkou cukru
500m3 /1h při 17Db !!! Další věc jak je tedajc možný, že před instalací jsem měl v obýváku běžně 30-34C teď pohodovejch 26C v dalších místnostech jsem měl necelých 20C teď 25C?! pokud ti jde o teplo od noch tak žádné topení krom podlahového ti nevytopí podlahu!!! což je pro kožaka trošku složitější zásah do chajdy
můžu poprosit o typ toho ventilátoru? něco takového sháním
Second Class Citizen
1130 Café Racer
mr.BSE psal:Banditatom psal:Antihero psal:
Vidím ho (a hlavně slyším) pokaždý když jdu na haizl. Mám to doma včetně rekuperace a rovnou říkám, že never more. Výrobní hala není obývák a tepelnej komfort je tam uplně někde jinde, na spojený státy seru, ti ať si dělají co chtěji a znovu vopakuju, že pro nějakej placebo efekt to může stačit tak jak se to tu popisuje, ale tu místnost s tím prostě nevytopíš. na nohy ti bude kosa a u stropu bude vedro.Jestli chceš srovnávat hajzl sosač s vzduchotechnickým ventilátorem tak to je jak srovnávat hovno s kostkou cukru
500m3 /1h při 17Db !!! Další věc jak je tedajc možný, že před instalací jsem měl v obýváku běžně 30-34C teď pohodovejch 26C v dalších místnostech jsem měl necelých 20C teď 25C?! pokud ti jde o teplo od noch tak žádné topení krom podlahového ti nevytopí podlahu!!! což je pro kožaka trošku složitější zásah do chajdy
...Elektrodesign, hledej šmudlo ...nebo Ti Abik vyláteří
![]() |
Banditatom (Člen) 11.02.2014 18:36:04 Offline |
Mour psal:mr.BSE psal:Banditatom psal:
Jestli chceš srovnávat hajzl sosač s vzduchotechnickým ventilátorem tak to je jak srovnávat hovno s kostkou cukru500m3 /1h při 17Db !!! Další věc jak je tedajc možný, že před instalací jsem měl v obýváku běžně 30-34C teď pohodovejch 26C v dalších místnostech jsem měl necelých 20C teď 25C?! pokud ti jde o teplo od noch tak žádné topení krom podlahového ti nevytopí podlahu!!! což je pro kožaka trošku složitější zásah do chajdy
...Elektrodesign, hledej šmudlo
...nebo Ti Abik vyláteří
jen mu dej za ušiska lenochoj ale už je taky ochytřenej
Banditatom psal:Mour psal:mr.BSE psal:
můžu poprosit o typ toho ventilátoru? něco takového sháním...Elektrodesign, hledej šmudlo
...nebo Ti Abik vyláteří
jen mu dej za ušiska lenochoj
ale už je taky ochytřenej
...von je z fochu
![]() |
Banditatom (Člen) 11.02.2014 18:40:12 Offline |
Mour psal:Banditatom psal:Mour psal:
...Elektrodesign, hledej šmudlo...nebo Ti Abik vyláteří
jen mu dej za ušiska lenochoj
ale už je taky ochytřenej
...von je z fochu
...to já vím
Mour psal:mr.BSE psal:Banditatom psal:Jestli chceš srovnávat hajzl sosač s vzduchotechnickým ventilátorem tak to je jak srovnávat hovno s kostkou cukru
...Elektrodesign, hledej šmudlo
...nebo Ti Abik vyláteří
Ani provedení SILENT nemá ve skutečnosti oněch 17 dB(A). V katalogu se to sice píše, ale... To bylo předmětem Bse otázky, chlapci.
Trochu k tématu: teplovzdušné vytápění je nejhorší způsob do RD. Každému to vymlouvám a zatím se mi daří. Přednášky na téma vytápění a větrání rodinných domů pořádáme vždy u oběda v pracovní den
Mour psal:...Elektrodesign, hledej šmudlo
...nebo Ti Abik vyláteří
17dB(A) je u SILENTu udáváno při množství 430 m3/h... ne 500
Nehledě na to, že tento údaj je asi tak reálný jako výrobcem udávaná spotřeba automobilu...
Second Class Citizen
1130 Café Racer
ABik psal:Mour psal:mr.BSE psal:
můžu poprosit o typ toho ventilátoru? něco takového sháním...Elektrodesign, hledej šmudlo
...nebo Ti Abik vyláteří
Ani provedení SILENT nemá ve skutečnosti oněch 17 dB(A). V katalogu se to sice píše, ale... To bylo předmětem Bse otázky, chlapci.
Trochu k tématu: teplovzdušné vytápění je nejhorší způsob do RD. Každému to vymlouvám a zatím se mi daří. Přednášky na téma vytápění a větrání rodinných domů pořádáme vždy u oběda v pracovní den
...plně s Tebou souhlasím. BanditaTomovi jsem doporučil čerpadlo a podlahové vytápění, ale do budoucna. Nyní se muselo řešit levné a aspoň trochu účelné přitápění, vyřešeno TD 500/ 150-160 Silent, rozvod v plastu, talířové ventily, skryto v SDK kufru ....levné účelné.
Těch 17dB není hlučnost, ale akustický tlak, nádherná přednáška o akustickém tlaku a akustickém výkonu byla na ČVUT od doc. Rubiny
....to ale nic nemění na tom, že tento ventilátor je opravdu velmi tichý
mr.BSE psal:Mour psal:...Elektrodesign, hledej šmudlo
...nebo Ti Abik vyláteří
Nehledě na to, že tento údaj je asi tak reálný jako výrobcem udávaná spotřeba automobilu...
430 m3/h při 0Pa , ale honit triko si tady snad nebudeme. Já třeba zase neumím vytesat z kamene pomník
![]() |
Banditatom (Člen) 11.02.2014 22:31:30 Offline |
ABik psal:mr.BSE psal:Mour psal:...Elektrodesign, hledej šmudlo
...nebo Ti Abik vyláteří
Nehledě na to, že tento údaj je asi tak reálný jako výrobcem udávaná spotřeba automobilu...430 m3/h při 0Pa
, ale honit triko si tady snad nebudeme. Já třeba zase neumím vytesat z kamene pomník
chtěl bys nějakej?
Ideal je jak rika mour podlahovka respektive radiatory nebo kombinace obojiho, ja treba podlahovku nejak nemusim a mam ji jenom teplovodni na klasicke RTLko, to same v zadveri, doplneno o zebrik a v zadveri malej radiator.JInak plynak kondenzak v mistnostech vsude radiatory. Podlahovka je proste a jednoduse hur regulovatelnej prvek, je drazsi, podlahova krytina musi byt k temu urcena a hlavne vhodna aby to vubec topilo. Ja mam skorem vsude masivni drevenou podlahu na dvojce miralonu, proto podlahovku jsem ani neuvazoval nikdy.
Banditatom: ještě nějaký čas budu podnikat ve stavebnictví a pak si u tebe něco objednám Dáš mi množstevní slevu až budu pohřbívat třetí, čtvrtou firmu?
Mour: TČ a podlahovka je ale až nám jednou seberou levný tarif na elektřinu, tak bude pár lidí nasraných.
Billy: jak říkáš - způsob vytápění a použité materiály spolu celkem dost souvisí. Já si zase ty radiátory v baráku moc představit nedokážu, takže tomu podlahovou krytinu přizpůsobím. Ono taky před oknem od podlahy po strop v celé délce stěny nějaká "superdizajnová lavice" vypadá "luxusně"
Tak ono je tedkon moderni par let vsude nacpat francouzsky okna po zem, proc ne, pak ta podlahovka je jeste vetsi nutnost, sam bych zase pak treba nechtel podlahovy konvektory pod okno a uz vubec ne s ventilatoroj, je to jenom kanal na bordel v dome. Kazdy ma svoje s TČ samoze podlahovka nutnost kvuli co nejnizsi teplote vody a tudiz lepsi COP.
Dobra tema tak si prisolim.
Mam starsi rodinny dom cca 5 izieb plus chodba plus jedna kupelna , jedno WC a jedna miestnost zo sprchou a WC.
Momentalne vytapane klasicky samospadom cez rury ako ropovod druzba , palivo zemny plyn.
Idem to prerabat. Radiatory ostavaju vedenie uplne nove kotol chcem zavesny s vymennikom na ohrev vody 120l.
Dom moc nepretapam , do 20°c max.
A teraz aky kotol klasika alebo kondenz ? Ide len o typ kotla vsetky periferia budu tak ze bude moznost zapojit oba typy. Myslim komin , odpad a pod...
Babo rad. Vdaka.
SO 545 psal:Dobra tema tak si prisolim.
Mam starsi rodinny dom cca 5 izieb plus chodba plus jedna kupelna , jedno WC a jedna miestnost zo sprchou a WC.
Momentalne vytapane klasicky samospadom cez rury ako ropovod druzba , palivo zemny plyn.
Idem to prerabat. Radiatory ostavaju vedenie uplne nove kotol chcem zavesny s vymennikom na ohrev vody 120l.
Dom moc nepretapam , do 20°c max.
A teraz aky kotol klasika alebo kondenz ? Ide len o typ kotla vsetky periferia budu tak ze bude moznost zapojit oba typy. Myslim komin , odpad a pod...
Babo rad. Vdaka.
Pokud telesa budes chtit nechavat je velka pravdepodobnost ze jsou urcite velikostne urceny pro provozovani na vyssi teplote vody, kondenzaky se obecne dimenzuji na 60/45°C přívod/vrat topne vody. Je mozne provozovat kondenzak pri vyssich teplotach coz v obdobi vetsich zim si vyjede teplotou a neni uz usporny " respektive nema tu vyhodu co klasickej nekondenzacni kotel". Spis by me trapil bordel v radiatorech jestli tam mas nejaky litinaky a nebo stary plechovy clankovy radiatory teho bordelu v nich. Davat termostaticky hlavice na to a kondenzak kterej by se mohl na vymeniku zacit zanaset ze starejch kalu co mas nyni v telesech. Budoucnost jsou jednoznacne v kondenzakach. Muzes koupit kondenzak, zalezi jakou mas tepelnou ztratu objektu a jestli treba taky planujes zateplovat dum, abys nekoupil jak to u lidi byva vetsinou moc vykonej kotel kterej ma spodni vykon nekde 4-8 kW coz je na picu pro dum o ztrate 10kW pri/ -15°C coz je treba pri 0°C venkovni uz jenom 4kW ztraty, pak se ten kotel muze ukoktat a takzvane cykluje, cili vypina zbytecne a zapina. Kotel idealne by mel jet na ekvitermni regulaci s co nejmensi moznou teplotou vody tak aby vytopil a mel by jet imrvere porad. Vodu do zasobniku jak rikas pokud jste 3
a nejste nejaci koupaci maniaci ve vane kde se chcete vykoupat vsichni behem hodiny. tak 120L Drazice ideal pomer cena/vykon. Nekupovat vestavnej zasobnik pokud na to mas misto kam ho dat.
oprava sem to nejak spatne formuloval:
" respektive nema tu vyhodu co klasickej nekondenzacni kotel"
kondenzak proste funguje jako klasickej kotel pri vyssich teplotach nad 60/45 °C, nedochazi tolik ke kondenazaci nebo se ani uz netvori.
Stránky: 1