Nejsi přihlášen
Lago di Garda
Zdarek,
Lidi prosím Vás v srpnu se chystám s přítelkyní na moto(já B12 ona B6) do Italie na Lago di Garda, kde máme sehnaný ubytko od známý. Tak jsem se chtěl zeptat, zdali nemáte někdo s touto trasou zkušenosti(trasa, délka, doba, poplatky, zajímavosti atd...). Vím, že tudy jezdí dost motorkářů, ale žádnýho známýho nemám kdo by tudy jel. Tak kdyby se chtěl někdo podělit o zkušenosti budu mu vděčnej!!!![]()
Kdekoli jseš, cokoli děláš, záleží na Tobě
|
Tommy - Yelluv synek (Nový člen) 04.06.2007 22:43:30 Offline |
Re: Lago di Garda
...na Lago di Garda bydlet,ale jinak vyrazet pres den cim dal vod nej.Nic pro poradny bajkery.![]()
...okolo vodicky v zacpe mezi 10000000000 Helmutu....![]()
...jed na Monte Baldo,Santa Anna d'Alfaedo,Erbezzo,Bosco Chiesanuova,Bolca,Roveretto,Passo Borcola,Alba di Canazei...atd. ![]()
Byl jsem na Lagu loni, bydleli jsme v Tignale s nádherným výhledem shora na jezero, ale pokud jde o ježdění má Yellův synek recht!Cesta z Riva del Garda do Tignale (cca 25 Km) po záp. straně jezera byl opruz i na motorce
, nepředjedeš nikoho a nic páč na to není místo a cesta se klikatí jak had a vede snad 20-ti různě dlouhými tunely.
Cesta z Česka na Lago pokud nebudeš spěchat po dálnici a pojedeš skrz Rakousko (nejlépe k Zell am See, přes Grosglockner, nebo Mittersil a dolů na jih např.St.Jakob Defereggen - přejezd do Itálie přes Staller Sattel
a pak Dolomity, nemá chybu!Klikatí se to až do Trenta, no a pak už to máš do Rivy kousek.Ale ježdění kolem Laga by mělo spočívat v tom, že se vyhneš sjíždění dolů na jih směr Gargnano - potažmo Brescia a zůstaneš v horní části Laga, přejedeš na jeho východní stranu přes Rivu del Garda na Torbole a dál směrem Mori, Bosco Chiesanuova a okolí.Na západní straně bych se pak vydal k Molina di Ledro, Lago d'Idro a podobně.
A mimochodem na koupání v Lago di Garda zapomeň - voda je studená jak prase a na západní straně pomalu nenajdeš kde bys do vody vlezl.
Zatím tak vše, pokud ještě něco chceš nejpovolanější je zde Yello a jeho synek, ti tam nedaleko bydlí no né?No ano!
Autor je zatvrzelý konzervativec a hrdý chachar, který je paličatě přesvědčen, že Baník je king a patří do Slezska, ne na Moravu!
Četl jsi co Ti napsal Vorel?![]()
Jinak to máš po dálnici přes Č.Budějovice - Linz -Mníchov - Innsbruck - Brennerský průsmyk - Bolzano - Trento do Riva del Garda kolem 806 Km, za benál při ceně cca 30 Kč/l počítej za cestu 1700 Kč při spotřebě 7 litrů/100 Km.
Ale po dálnici bych tam určitě nejel
ale vzal to směrem jak jsem Ti psal výše no né?No ano!
Autor je zatvrzelý konzervativec a hrdý chachar, který je paličatě přesvědčen, že Baník je king a patří do Slezska, ne na Moravu!
|
Michal GSX (Člen) 05.06.2007 23:16:10 Offline |
Jarken psal:Četl jsi co Ti napsal Vorel?
Jinak to máš po dálnici přes Č.Budějovice - Linz -Mníchov - Innsbruck - Brennerský průsmyk - Bolzano - Trento do Riva del Garda kolem 806 Km, za benál při ceně cca 30 Kč/l počítej za cestu 1700 Kč při spotřebě 7 litrů/100 Km.
Ale po dálnici bych tam určitě nejelale vzal to směrem jak jsem Ti psal výše no né?No ano!
a nešlo by něco stou spotřebou?třeba vyhazovat kvalty když pojedu z kopce?
jen chlap ví,co chlap potřebuje !
To je to jezero tak studený(červen/červenec)???
Někde jsem čet, že jet z Zell am See jak jinak než přes GG dál na Cortinu, Canazei a až do Laga že se to nedá stinout za den(cesta mimo dálnici) Je to tak?
jo a čet jsem co psal Vorel i Jarken![]()
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Bedřich:
Dá se to za jeden den, jen to bude škoda
a na hlavu
!
Na Grossglockneru pokud je hezké počasí je totiž třeba se zastavit na Edelweisspitze, pak případně i na Franz Josef Hohe
, pozevlovat, pak sjet dolů směrem na Lienz - ten rychle přejet páč je hnusný
- no a do Itálie do Dobbiaca - Cortiny d'Ampezzo,dát kafe, pak přes Passo di Falzarego, nebo Passo di Giau (doporučuji) - do Arabby - Passo Pordoi - do Canazei - pak Moena - Predazzo - Cavalese -no a odtud třeba najet na Brennerskou dálnici do Trenta odkud to je do Rivy del Garda již nedaleko.
Celkem je to teda nějakých odhadem 380 Km, ale po klikaticích
a škoda proletět jen tak Dolomity no né?No ano!
|
jirka silver (Člen) 06.06.2007 07:53:12 Offline |
Jarken v pátek vyrážím poprvé na moto, jezdím tam na lyže Canazei a okolí.Jedem autem s vlekem na dvě mašiny.Třetí jsme
vrazili do auta pro rychlý přesun ideální.
Tornateeeeeeee ![]()
Hvězdicové vyjížďky celý týden.![]()
Najdete nás na každém kilometru
Jel sem to loni v srpnu.Odjezd rano z Brna,odpoledne sme to zapíchli v kempu pod Grossglocknerem,druhej den pres Cortinu na Gardu.Koupali sme se každej den,voda supr.Cesta zpět po dálnici na jeden zátah v dešti![]()
![]()
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
|
jirka silver (Člen) 14.06.2007 08:39:08 Offline |
Včera jsme se vrátili.Nalítali jsme tam 1400km.Pár poznatků :
1.Za poplatky na passa dáš stejně jako za benzín za 4 dny jsem
platil 60E
2.Jezdil jsem s laďákem vše ok
3.Značení silnic super ostrá zatáčka značená šipkama,když je 60km můžeš 80km vpohodě.Jak je 30km brzdi.
4.Nutné na výjezdu koukat co nejdál do zatáčky + hlídat už tu další
5.Ubytování 24,5e se snidaní(bohatou) + garáž,hadice na moto
6.Když je na nebi trochu vidět oblohu pláštěnku nenavlíkat
cca za 5 km je suchá silnice
7.Na passech jsou značené železné rošty délky cca 1-2m za mokra pěkně kloužou
8.V tunelech je často voda a končí ostrou zatáčkou tak klídek
tmavé plexi do tunelu není dobrý
Starý lidi jsou příjemní né jako ten ksindl na hranicích.
Krásný je všechno super Cortina![]()
Jen pár postřehů brambory co tam byl poprvé v létě![]()
Najdete nás na každém kilometru
Stránky: 1