Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » kamer system a verejna IP adresa help

jardagsf (Člen)
05.01.2015 11:20:02

kamer system a verejna IP adresa help

potrebuju rozchodit kam system s verejnou IP a nikdy jsem to nedelal - je tady nekdo kdo tomu aspon trochu rozumi? asi by mi stacila rozchodit verejna IP.
jo a Filouse jsem se nai neptal bo ma moc prace bigsmile
jardagsf ted tak trochu valach surprisedbigsmilebigsmilebigsmilebigsmilebigsmilebigsmile

MOTO KOZZI GRISO
Filous (Člen)
05.01.2015 11:25:34

Re: kamer system a verejna IP adresa help

...takovýdle vobyčejný jednoduchý vjeci uš dávno nedělam, já uš sem kámo jindecoolbigsmile

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Ondráš (Člen)
05.01.2015 13:55:47

Ten popis je hodně fádní...
Ale v zásadě, pokud máš svoji vlastní veřejnou IP, tak by mělo stačit najít záložku v administraci routeru s názvem "port mapping", "port forwarding" nebo "virtual server" (záleží na výrobci) a tam to nastavit.

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš (Člen)
05.01.2015 14:14:44

Ondráš psal:

Ale v zásadě, pokud máš svoji vlastní veřejnou IP, tak by mělo stačit najít záložku v administraci routeru s názvem "port mapping", "port forwarding" nebo "virtual server" (záleží na výrobci) a tam to nastavit.

Jako že ten port co bude dostupný na té veřejné IP přesměruješ na IP adresu a port na kterém máš ten kamerový systém dostupný v lokální síti.

2 Filous: Představ si to jako airbox na moto. Všechne vzduch jím projde, ale pak se dělí k jednotlivým karburátorům. Ale v tom airboxu (routeru) máš ještě vzducháč (firewall) a ten airbox je nějak tvarovaný (pravidla ve firewallu) a to tak, aby ten proud vzduchu (pakety) dorazil(y) v potřebném směru a množství (na správný port) k jednotlivým karburátorům (počítačům ve vnitřní síti).

Banditatom (Člen)
05.01.2015 14:35:33

Filous psal:

...takovýdle vobyčejný jednoduchý vjeci uš dávno nedělam, já uš sem kámo jindecoolbigsmile

...goodprogramujes druhou generaci raketoplanuevil

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Filous (Člen)
05.01.2015 15:11:59

Ondráš psal:
Ondráš psal:

Jako že ten port co bude dostupný na té veřejné IP přesměruješ na IP adresu a port na kterém máš ten kamerový systém dostupný v lokální síti.

2 Filous: Představ si to jako airbox na moto. Všechne vzduch jím projde, ale pak se dělí k jednotlivým karburátorům. Ale v tom airboxu (routeru) máš ještě vzducháč (firewall) a ten airbox je nějak tvarovaný (pravidla ve firewallu) a to tak, aby ten proud vzduchu (pakety) dorazil(y) v potřebném směru a množství (na správný port) k jednotlivým karburátorům (počítačům ve vnitřní síti).

...takle tomu docela rozumimgood ...vono to zas tag složitý nebudebigsmile ...díkes za srozumitelnej popisgood

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
andre.marek (Člen)
05.01.2015 15:36:18

Taky je dobré promyslet si, co od toho člověk očekává - jen monitoring, případně i záznam - potom je dobré tu síť na to trochu dimenzovat, mít připravený nějaký server na ukládání, rozplánování sítě apod..
Ale není to takový problém rozchodit, ideální je, když je ta veřejná ip ještě pevná, ale za tu se většinou musí už platit smile2

Loser (Administrator)
05.01.2015 16:04:54

ja jen doplnim Ondrase ohledne te verejne IP. Kdyby jako Jarda nevedel, kde to vzit, tak je potreba kontaktovat sveho provajdra (proste toho, od koho masa internet) a tuto "sluzbu" si za mesicni poplatek nechat aktivovat (pokud ji teda nema ve standardni vybave).
Dale je to tak, jak pise Ondras. Za pripojku jebnout router, do kteryho jebnes ten kamerovej system a vtom routeru jen nastavis "port forwarding" na IP adresu toho kameroveho systemu v lokalni siti.
Za predpokladu ze ten kamerovy system ma sve vlastni webove administracni rozhrani, staci pak jen v jakemkoliv prohlizeci zadat tvoji verejnou IP:cislo portu (a pripadne za lomitko soupnout nejakou specifickou oblast tveho kameroveho systemu, do ktere se chces dostat).

I'm a loser baby, so why don't you kill me....
Drakoxxl (Člen)
05.01.2015 16:42:49

Filous psal:
Ondráš psal:
Ondráš psal:

...takle tomu docela rozumimgood ...vono to zas tag složitý nebudebigsmile ...díkes za srozumitelnej popisgood

Tak už jenom na to sehnat vercajk a můžeš ordinovat bigsmile

Lepší někdy, než nikdy.
Loser (Administrator)
05.01.2015 17:18:15

jeste jsem vlastne zapomel zminit moznost, kdy na obsluhu kameroveho systemu potrebuje lokalne nainstalovanou spravcovskou aplikaci (jakoze to nema webove rozhrani). Pak se nabizi moznost vzit nejakej slabsi a starsi komp, kam si nainstalujes onu spravcovskou aplikaci + nejakou aplikaci umoznujici vzdaleny pristup na tento komp (treba vnc viewer).
Pristup z venku bude pak probihat tak, ze opet zadas IP:port, po te by te to ten vnc viewer mel pozadat o heslo a pak uz se jen zalogujes na ten pocitas, ze kteryho uz si ovladas celej ten system (nedavno jsem takhle zpristupnoval kamerovy system v garazich + administraci kotelny v nasem dome)

jardagsf (Člen)
05.01.2015 17:36:01

njn jenomze kdyz zadam verejnou IP:cislo portu tak nepingnu na to ani zevnitr ani z venku, proste se nevidim, vevnitr mi kamer system jede, kouknu na nahravac-hdmi-tv a vidim, pritom na routr s verejnou IP se s prohlizece dostanu jako admin, nastavim a furt to nejede......smile2 , zlaty eerbox bigsmile

MOTO KOZZI GRISO
Loser (Administrator)
05.01.2015 18:00:12

jardagsf psal:

njn jenomze kdyz zadam verejnou IP:cislo portu tak nepingnu na to ani zevnitr ani z venku, proste se nevidim, vevnitr mi kamer system jede, kouknu na nahravac-hdmi-tv a vidim, pritom na routr s verejnou IP se s prohlizece dostanu jako admin, nastavim a furt to nejede......smile2 , zlaty eerbox bigsmile

a nemas u toho kamerovyho systemu jeste dalsi router, kterej ma nastavenej jinej gateway? jakoze router, na kterym bezi ta verejna IP ma gateway 192.168.0.1 a ten kamerovej system ma 192.168.1.1? to se na to pak opravdu nedostanes.
Jak mas nastavenej ten port forwarding?
Kolem 8 vecer bych mohl byt na skypu, tak to muzeme zkusit nejak postouchnout (moje ID - zridkavesely1) at to neresime tady

Ondráš (Člen)
05.01.2015 18:02:05

Ještě je možnost, že tam máš nějaký omezení odkud se můžeš připojit (nastavené na tom kamerovém systému).
Napiš nám prosím alespoň co to je za kamerový systém.

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS