Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Jaký typ materiálu u brzdových destiček BREMBO

kratas (Člen)
29.12.2014 22:48:41

Jaký typ materiálu u brzdových destiček BREMBO

Mám prosím opět všetečný dotaz, takže doufám, že nedostanu tečku smile1.

Jelikož je venku zima, tak nějak vybírám, jaké brzdové desky od Bremba dát případně do Bandita (K6,ABS).

Zadní brzda je jasná, tam je jen směs typu SP – slinutý kompozit, ale jaký použít do předních brzd....jde buď směs SA – slinutý kompozit a nebo SC - Slinutý kompozit pro využití na závodní dráze i v silničním provozu.

Cena u těch předních desek není zas tak šílená, tak co vybrat, he??

Origo mi na zadní brzdě vydržely  26 tis. km, nyní mám vzadu namontováno na doporučení značku "Braking" a na ní mám cca 24 tis. km a má tak ještě 15 tis. km, předek má najeto 50 tis. km a životnost desek je tak ještě cca na 30 tis. km....takže to je spíše dlouhodobý výhled, když venku mrzne smile1
smokin

smokinsmokin

" ....Až mě život omrzí a stane se mi peklem, skočím z bandasky do hajzlu a zavřu se deklem.."
Filous (Člen)
30.12.2014 00:02:43

Re: Jaký typ materiálu u brzdových destiček BREMBO

...jakože dáš na origo vobložení 80t km???surprised ...pag teda di do SA, bo SC nevohřeješ tag aby fungovali...jináč já uš dlouhý roky preferuju EBC směs HHgood

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
kojaksro (Člen)
30.12.2014 00:45:52

....jak píše Filous, pokud chceš dát Bremba, na B12 je plně dostačující směs SA. Jsou vyzkoušené a fungují velmi dobřesmokin

.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
K.a.s.y.m. (Člen)
30.12.2014 08:30:00

Filous psal:

...jakože dáš na origo vobložení 80t km???surprised ...pag teda di do SA, bo SC nevohřeješ tag aby fungovali...jináč já uš dlouhý roky preferuju EBC směs HHgood

já dal na B6 na přední desky skoro 5O..teda pokud tam byli od výroby jinak 25 bigsmile,ale měnit zadní brzdu častějc jak přední to slyšim taky prvně..já zadní brzdu nepoužívám vůbec bigsmile
Jinak EBC HH jsem dal letos a good brzdí to proti origo o dost líp.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
kratas (Člen)
30.12.2014 08:42:27

kojaksro psal:

....jak píše Filous, pokud chceš dát Bremba, na B12 je plně dostačující směs SA. Jsou vyzkoušené a fungují velmi dobřesmokin

Kojak. ...mám B650, zapomněl jsem to tam napsat....ale i na B650 by asi ten materiál "SA" měl stačit. ..

" ....Až mě život omrzí a stane se mi peklem, skočím z bandasky do hajzlu a zavřu se deklem.."
kratas (Člen)
30.12.2014 08:46:48

No také netuším,  jak to že zadní brzda mi vydrží míň 😰. Ale co už. Jsem 99% turista a většinou plně naložen. ...

Jj, skoro nebrzdím a předek bude fakt tak na cca 80 tis.km na origo deskách , možná vice....

Tož tak...

VikecB12 (Člen)
30.12.2014 09:03:51

Já taky sjíždímzadek rachleji jak předek. Su zvyklej z endur zadek použivat. Na K6 sem měl origo zadek holej po 10 000km a předek dal 30 nebo tak nějak.

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
kratas (Člen)
30.12.2014 11:00:37

No budu muset více hoblovat předek 🐸

Marián (Člen)
30.12.2014 18:00:38

mam taky na predku origo desky a 72 tis.
zadek uz 3 sadu, jednou pripalenou, takze budu asi menit znovu, pac to nekjak spatne brzdi i kdyz jsou skoro nejety a nic jinyho nepomohlo.

...sam mezi jebkarema...
corimec (Člen)
30.12.2014 19:27:37

80 000km na desky?idontknowtak to klobouk.To asi jezdíte furt do kopce.A nebo,jak se říká,kdo nebrzdí,ten šetřísmile1good

kratas (Člen)
30.12.2014 20:23:42

...tak jsem ty desky proběhl všechny důkladně a předek je v polovině životnosti,  tak pokud nebudu čuně,  tak to možná 100 tis.km udělá.  Zadek je po 26 tis. km tak za 5 tis. km ko 😰, takže tam dám teď přes zimu po Braking deskách teď Brembo,  protože podle vzhledu tyto desky docela nepravidelně hobluje zadní
kotouč 😰.....

Filous (Člen)
30.12.2014 21:46:53

kratas psal:

...tak jsem ty desky proběhl všechny důkladně a předek je v polovině životnosti,  tak pokud nebudu čuně,  tak to možná 100 tis.km udělá.  Zadek je po 26 tis. km tak za 5 tis. km ko 😰, takže tam dám teď přes zimu po Braking deskách teď Brembo,  protože podle vzhledu tyto desky docela nepravidelně hobluje zadní
kotouč 😰.....

...coš ale nejni spůsobený deskama, ale špatnou funkcí třmenucool ...a možná to vysvjetluje i to, proč ti tak rychle desky mizejcool

VikecB12 (Člen)
30.12.2014 22:22:54

Já měl letos špatnou zkušenost s deskama TRW. Na starýho bawora sem si koupil tuningovej velkej kotouč dopředu,k němu mě poslali desky trw,asi organická směs(černý) a od nova to brzdilo divně,jakoby se to kousalo do kotouče,ale přisuzoval sem to hrubosti nového kotouče a čekal sem až si to sedne... Nesedlo,místo toho mě na dovolené ve slovinsku začala brzda kopat a jízda to byla nahovno. Po dojezdu dom sem zjistil,že kotouč je lehce zvlněnej,desky po okrajích uplně odrolený a ty drobky z nich zarytý do středu desek. No šmejd maximální. Naštěstí se k tomu německej dodavatel postavil čelem,kotouč vyměnil a já na něho dal u mě osvědčený ferodo sinter a zatim to funguje. Uvidim přišti rok,co to bude dělat. Ale nikdy sem neviděl,aby se desky takhle rozpadaly

Pšán (Člen)
31.12.2014 03:06:33

..loni jsem musel z rozmaru mé kozy vyměnit přední desky..
..po diskuzích s těmi,co si mysleli,že nápis Brembo na deskách je tou jedinou cestou
  k přežití s následnou nirvánou,jsem zvolil EBC-HH a i vůči originálu je musím pochválit..good
..zadní neřeším,o to se stará motor..

..opravdový muž s pravidelným cyklem..
hlemejzd999 (Člen)
31.12.2014 13:21:59

VikecB12 psal:

desky po okrajích uplně odrolený a ty drobky z nich zarytý do středu desek. No šmejd maximální. Ale nikdy sem neviděl,aby se desky takhle rozpadaly

ja to viděl jednou u mýho Hnujdaje bigsmile  když jsem dojel originaly po 55K , tak se ty nový desky drobily na tabák a od okrajů uplně vydrolený po 10K (stály 800 v auto kelly bigsmile ), tak jsem koupil teda znova origo za 1800  v Hnujdaji a dobrý bigsmile...ted jsou v polovině a maj najeto asi 35K.
je to jako s motorkovejma.good

Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky 
kratas (Člen)
02.01.2015 15:18:31

..juj díky moc za názory....

Jen se tak ještě zeptám...co používáte nejvhodněji na zatlačení zpět toho písku ve třmenu brzd? Někdo radí kousek dřeva, někdo šroubovák (asi nějaké čuně),....no jen se ptám smile1

Díííky.

hlemejzd999 (Člen)
02.01.2015 15:42:28

kratas psal:

Jen se tak ještě zeptám...co používáte nejvhodněji na zatlačení zpět toho písku ve třmenu brzd? Někdo radí kousek dřeva, někdo šroubovák (asi nějaké čuně),....no jen se ptám smile1

Díííky.

ja pouzivam normalne nasadu od mensiho kladivka a tim to odtlacuju bigsmile

Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky 
K.a.s.y.m. (Člen)
02.01.2015 17:42:13

kratas psal:

Díííky.

pokud to nevemeš kleštěma za kluzný plochy je v podstatě jedno čim je roztáhneš..hlavně předtím pístky pořádně očisti.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
VikecB12 (Člen)
02.01.2015 18:13:52

já to teda klidně šroubovákem dělám,ale napřed tam strčím ty starý desky,kerý pak putujou do popelnice...

Kožak (Člen)
02.01.2015 18:22:25

...taky sem čuně :))

MRDAT!!!
osiris (Člen)
02.01.2015 18:39:36

...i já teda ...když nemáš v hlavě nasráno a víš na co ho můžeš s klidem použít tak good bigsmile

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Filous (Člen)
02.01.2015 19:15:23

...šroubovák nebo montpáka - je širší...a přes starý desky nejlíp...ale jag píše Osi, dyš nejsi jelito, tag klidně i nový...a vočištěný pístky sou jasný - kartáček na zuby a hustě jarová teplá voda fungujou vopravdu dobře...jo a dyš nejde relativně snadno, tag je nebo začíná bejt něco špatně...

Koldan (Člen)
30.06.2015 08:42:15

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Filous (Člen)
30.06.2015 11:15:08

Koldan psal:

to Filous: to sů ony? :
http://www.abmoto.cz/cz/e-shop/904295/c … ticek.html

...yescool

pepa (Člen)
30.06.2015 13:58:50

Filous psal:
Koldan psal:

...yescool

zdar, budou fungovat i při turistický jízdě? jako že jezním na pohodu, ale někdy tomu voroštuju. zatím tam mám GOLDFREN a nic moc i když přední guma v krizovce už párkrát zapískala redface

GSX 1400 K7
Filous (Člen)
30.06.2015 14:52:01

pepa psal:
Filous psal:
Koldan psal:

...yescool

zdar, budou fungovat i při turistický jízdě? jako že jezním na pohodu, ale někdy tomu voroštuju. zatím tam mám GOLDFREN a nic moc i když přední guma v krizovce už párkrát zapískala redface

...jo, uplně f pohoděcool

pepa (Člen)
30.06.2015 15:44:16

Filous psal:
pepa psal:
Filous psal:

...yescool

...jo, uplně f pohoděcool

děkuji good

GSX 1400 K7
Banditatom (Člen)
01.07.2015 14:00:46

pepa psal:
Filous psal:
Koldan psal:

...yescool

Goldfreny jsou nejvicpussyfuck

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Progear 650 (Člen)
01.07.2015 22:26:59

pepa psal:
Filous psal:
Koldan psal:

...yescool

Brzda je nepritel !!! bigsmile
Jinak k tematu, goldfren mame na limitce a uplne v poho.... Ty desky tam byly, nekoupil bych je, ale vazne v poho...good

vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Kuba B12 (Člen)
02.07.2015 06:35:13

Ja teda pistky vytlacim skoro ven a pucuju naftou stejne jako treba retez. A kartackem jako filous. Aby nevypadly dam mezi ne treba kus pasoviny a tou to palk taky zatlacim, coz neni tak slozity kdyz jsou ty pistky cisty. A samozrejme mam rozdelanou expanzku a davam pozor aby me nevylitla brzdovka kdyz je zatlacim na doraz. No a hned se povenuju vymene tej kapaliny.

Filous psal:

...šroubovák nebo montpáka - je širší...a přes starý desky nejlíp...ale jag píše Osi, dyš nejsi jelito, tag klidně i nový...a vočištěný pístky sou jasný - kartáček na zuby a hustě jarová teplá voda fungujou vopravdu dobře...jo a dyš nejde relativně snadno, tag je nebo začíná bejt něco špatně...

honda je honda
Filous (Člen)
02.07.2015 11:22:24

Kuba B12 psal:

Ja teda pistky vytlacim skoro ven a pucuju naftou stejne jako treba retez. A kartackem jako filous. Aby nevypadly dam mezi ne treba kus pasoviny a tou to palk taky zatlacim, coz neni tak slozity kdyz jsou ty pistky cisty. A samozrejme mam rozdelanou expanzku a davam pozor aby me nevylitla brzdovka kdyz je zatlacim na doraz. No a hned se povenuju vymene tej kapaliny.

Filous psal:

...Kubo, nejsem si uplně jistej používánim tý naftyidontknow ...každopádně jarová voda funguje a není agresivní...a máš recht, že čistý pístky musí jít i prstamacool

Americkej (Člen)
02.07.2015 11:49:26

Naftu bych tam taky necpal, když už tak petrák. Ale samože jar umí a navíc svěže voní po citrónu. Plus existuje spec. vazelína na brzdy, vysoký podíl silikonu, tou je fajn pístky lehce! potřít.

... vesnickej kluk a stále celkem spokojenej parchant ...
Kuba B12 (Člen)
02.07.2015 14:10:11

Filous psal:
Kuba B12 psal:

Filous psal:

...Kubo, nejsem si uplně jistej používánim tý naftyidontknow ...každopádně jarová voda funguje a není agresivní...a máš recht, že čistý pístky musí jít i prstamacool

nechám si poradit. Měl sem za to, že když měju naftou řetězy, abych nepoškodil O-kroužky, tak tím šetrně umeju i brzdy. Pak je dycky votřu hardej a okolo pístků zastříknu WD.

honda je honda
Filous (Člen)
02.07.2015 18:24:32

Kuba B12 psal:
Filous psal:
Kuba B12 psal:

nechám si poradit. Měl sem za to, že když měju naftou řetězy, abych nepoškodil O-kroužky, tak tím šetrně umeju i brzdy. Pak je dycky votřu hardej a okolo pístků zastříknu WD.

...vzhledem k tomu, že na těsnění pístků se používá pryž, která vodolává brzdofce, ale nemá se ráda s ropnejma produktama, určitě bych nepoužíval ani naftu, ani petrák a dokonce ani WDčko...proto by se neměli pístky mazat ani klasickou vazelínou...

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS