Nejsi přihlášen
Víčko brzdové kapaliny - nejde povolit
Ahoj pánové,
jako čerstvý majitel Bandita (12, rok 2000, nedávno na inzerci, viz foto v profilu) si po koupi postupně procházím jednotlivé části stroje. Zatím, po 500 km, mám z koupi dobrej pocit, doufejme, že to vydrží.
Problém ale mám s víčkem nárdržky pro kapalinu na spojce. Zkoušel jsem nejrůznější velikosti šroubováků, uvolnit to wd40 ale ani se nehlo.. Přes veškerou snahu jsem jeden šroub docela žvejknul.. Máte nějaké nápady, jak nádržku otevřít? Nahřát horjovzduchem? Už nevím co s tím.
Omlouvám se za dlouhej příspěvej, ale je to mé poprvé, tak ať to stojí za to;-) Díky za rady
Re: Víčko brzdové kapaliny - nejde povolit
stejnej problem bude i u brzdovy nadobky... sroubky z masla a jestli si strhnul tak odvrtej jemne hlavu toho sroubku a ten druhej zkus vymontovat bez rozjebani a sezenes milionkrat pevnejsi v kazdem zelezarstvi... taky sem zkousel kde co kdyz jeden nesel. nakonec to.nejlehci.bylo koupit novy a odvrtat ty stary :) proste se s tim moc nesrat.
Co by to bylo za svět, kde by se na držku nepadalo :) !
Zkusil jsem to ještě trochu větší silou a z kříže v hlavě šroubu je kolečko.. Tady asi už rázovej šroubovák nepomůže, takže odvrtám hlavy a budu doufat, že pak vykukující zbytek šroubu chytnu to kleští a vyšroubuju. Jak se dá řešit, pokud to nepůjde? Převrtáním na větší závit?
...nejdříf skus eště vzít křížovej, co nejpodobnější bit do šroubováku a naklepej ho do hlavy šroubu a skus to povolit...klepáním se šroub vječinou uvolní...eště sem nigdy nemusel tydle šroupky vodvrtávat, dycky sem to povolil a to i u sprasenejch šroubů, vo kerejch majitel tvrdil, že to nepude...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Právě že tady rázovej pomůže, von tak jako zakousne. Podobně jak povidá Filous. Nebo si nabrousit důlčík a na hraně hlavy si udělat důlek. Do toho pak opatrně tangenciálně na plocho tím důlčíkem a kladívkem klepat ve směru povolování. Stopro, že to dáš, nic na tom není. Jen trocha trpělivosti.
... vesnickej kluk a stále celkem spokojenej parchant ...
zadne srani mlada pani :DD muzes zkouset co kluci psali, ale myslim ze ti dojdou nervy a stejne to odvrtas a neboj ten zbytek neni ani treba brat do klesti. kdyz sem to delal ja tak ten zbytek byl navolno a sel prstama.
touchside psal:zadne srani mlada pani :DD muzes zkouset co kluci psali, ale myslim ze ti dojdou nervy a stejne to odvrtas a neboj ten zbytek neni ani treba brat do klesti. kdyz sem to delal ja tak ten zbytek byl navolno a sel prstama.
...máš recht, že vječinou je přilepená hlava toho zapuštěnýho šroubu...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
K.a.s.y.m. (Člen) 22.07.2015 12:34:08 Offline |
stačí poklepat..je to hliníkový tak se to odklepne.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Ten samej případ jsem řešil nedávno na brzdě: šroubek byl v tom hliníku zalepenej a samozřejmě jsem to křížovým bitem strhnul. Stopkovou bruskou tenkým rozbrušovacím kotoučkem jsem vybrousil drážku a pak to šlo vobyč šroubovákem raz dva.
touchside psal:yebat psal:Americkej psal:Do toho pak opatrně tangenciálně na plocho tím důlčíkem
Jak že ?
diagonalne v radiusu pyco nechňápeš ?
Zešika vole:o)
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
YvesEr psal:Ten samej případ jsem řešil nedávno na brzdě: šroubek byl v tom hliníku zalepenej a samozřejmě jsem to křížovým bitem strhnul. Stopkovou bruskou tenkým rozbrušovacím kotoučkem jsem vybrousil drážku a pak to šlo vobyč šroubovákem raz dva.
Z bezpečnostních důvodu jsem rovnou na nádržky dal šrouby s rovnou drážkou
ja tam dal úplně stejný, ale s imbusem , už se mi v tom povedlo zlomit ten imbusovej klíč ale šroubek sem teda ještě nestrhl takže ty přežijou všechno a mám jistotu že to povolim aniž bych to strhl
Stránky: 1