Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Pancéřové brzdové hadice Accosato - poškození povrchu??

kratas (Člen)
18.08.2015 18:42:41

Pancéřové brzdové hadice Accosato - poškození povrchu??

Ahoj lidi, mám dotaz.

Včera jsem zjistil, že uprostřed na jedné brzdové pancéřové hadici (Accosato, komplet koupeno u abmoto.cz smile1 ) na přední brzdě, co mám na motorce (GSF650SA, K6), chybí kousek té ochranné průhledné gumy a také té barevné karbonové folie - prostě byl vidět až pletený kov vnitřku hadice. Je to velký problém? Nic z tama neteče a brzda je také ok. Všimnul jsem si toho náhodou. Toto místo jsem zatřel bezbarvým lakem. Vůbec netuším, jak se to mohlo udělat, protože to vypadá jakokdyž prodřené, ale nic v okolí kovového nebo ostrého tak není, pouze je k této hadici připevněn gum.páskamy kabel od ABS čidla, ale ten je napevno...surprised

" ....Až mě život omrzí a stane se mi peklem, skočím z bandasky do hajzlu a zavřu se deklem.."
faitík (Člen)
18.08.2015 19:35:58

Re: Pancéřové brzdové hadice Accosato - poškození povrchu??

kratas psal:

Ahoj lidi, mám dotaz.

Včera jsem zjistil, že uprostřed na jedné brzdové pancéřové hadici (Accosato, komplet koupeno u abmoto.cz smile1 ) na přední brzdě, co mám na motorce (GSF650SA, K6), chybí kousek té ochranné průhledné gumy a také té barevné karbonové folie - prostě byl vidět až pletený kov vnitřku hadice. Je to velký problém? Nic z tama neteče a brzda je také ok. Všimnul jsem si toho náhodou. Toto místo jsem zatřel bezbarvým lakem. Vůbec netuším, jak se to mohlo udělat, protože to vypadá jakokdyž prodřené, ale nic v okolí kovového nebo ostrého tak není, pouze je k této hadici připevněn gum.páskamy kabel od ABS čidla, ale ten je napevno...surprised

A proč klukum nezavoláš, nebo nenapíšeš mail?idontknowheadshake

Když to nejde silou, tak to pude ještě větší silou!
Americkej (Člen)
18.08.2015 19:40:55

Na brzdy to nemá vliv, dával jsem i pancířky syrový, bez smršťovaček. Napřed si zkontroluj pohyb té hadice při max propružení, řekl bych, že se někde dotýkáš (můj tip).

... vesnickej kluk a stále celkem spokojenej parchant ...
kojaksro (Člen)
18.08.2015 21:52:31

.....čus, nahoď foto, sem nebo do mejla. Hadice mají v Italové v pohoděgood, jen z barevnejch banj, leze barva, ale to je skoro u všech značeksmile2. V nouzi to můžeme, až do lítáš sezónu poslat na reklamaci, nebo Ti necháme udělat jen tu jednu hadici, ale nechci předbíhatsmokin.

.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
kratas (Člen)
18.08.2015 22:53:55

kojaksro psal:

.....čus, nahoď foto, sem nebo do mejla. Hadice mají v Italové v pohoděgood, jen z barevnejch banj, leze barva, ale to je skoro u všech značeksmile2. V nouzi to můžeme, až do lítáš sezónu poslat na reklamaci, nebo Ti necháme udělat jen tu jednu hadici, ale nechci předbíhatsmokin.

pošlu ti to do mailu, ju.

" ....Až mě život omrzí a stane se mi peklem, skočím z bandasky do hajzlu a zavřu se deklem.."
kratas (Člen)
18.08.2015 22:56:23

Není to žádná hrůza, jen mi z tama zmizela ta ochranná průhledná pryž a obrousil se ten karbon. Není to nic šíleného, jen mě to překvapilo, že se to stalo až po 2 letech! smile2.
Nejspíše to udělal ten kabel od ABS čidla když se trošku vibroval.. smile2, pročemž byl dotažen docela dobře zdrhovacíma páskama..

kratas (Člen)
18.08.2015 23:45:11

ještě mě napadlo, zda máte někdo zkušenost s takovou dvojitou sponou??? Jedná se sponu z BMW, která drží na brzdové hadici a drží kabel čidla ABS. Nemám možnost ji vyzkoušet, tak se ptám. Její info je D=6/4,5mm, bohužel moje brzd. hadice má 7 mm, kabel ABS je v klidu 4,5 mm...teď nevím zda by to tam vešlo místo zdrhovacích pásek...?? smile2

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/980_34527664098_1_b.jpg

K.a.s.y.m. (Člen)
19.08.2015 06:33:49

z toho naděláš..já mám pancéřky bez barevnej a jinejch návleků na ochranu už pěknejch pár let a žádná zdravotní ůjma na nich vidět neni.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
kratas (Člen)
19.08.2015 08:02:18

K.a.s.y.m. psal:

z toho naděláš..já mám pancéřky bez barevnej a jinejch návleků na ochranu už pěknejch pár let a žádná zdravotní ůjma na nich vidět neni.

super. Tak to zatřu bezbarvým lakem a jebu na to smile1. Já jen, aby se to někde na cestách neposralo smile2. Je fakt, že se to nikde nedotýká ničeho kovového a tak...

kratas (Člen)
21.08.2015 10:36:25

..tak jsem na to přišel. Hadice se při průhybu (při zmáčknutí přední vidlice při větším brzdění) začala dotýkat chladiče oleje!! a proto se tam omačkala a na chladiči se trošku obrousil vrch chladiče smile2

Tož tak.... - vyřešeno tak, že jsem upravil vedení hadic...tak snad to pomůže smile1

kratas (Člen)
21.08.2015 10:40:12

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/980_11920446_1032311076779265_759002471_n.jpg

místo vpravo...to vyleštěné smile2....

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS