Nejsi přihlášen
GSF 600 - Nesedí víko ventilů s hlavou
Čau, potřeboval bych poradit, seřizoval jsem ventily na své bandasce a když jsem zkompletoval motor a nastartoval vyvalil se mi olej z víka ventilů Po opětovné rozborce jsem zjistil že nesedí rozměr odlitku víka ventilů respektive hlava válce. Je v místě rozvoďáku u karburátorů hlava menší oproti víku i těsnění. Nesedí v daném výklenku vůbec. Nevíte někdo jak si s tím mám poradit? Jediné co mně napadlo vyměřit a nechat nejspíš navařit do víka housenku a tu krásně zabrousit a mělo by to být OK. Pokut máte někdo nějaké postřehy budu rád, popřípadě někdo kdo se s takovou vadou setkal. Díky.
Foto ilustrační, jedná se o označené místo které je menší proti víku o šířku těsnění.
Banditatom (Člen) 25.02.2016 22:34:30 Offline |
Re: GSF 600 - Nesedí víko ventilů s hlavou
....a pred tim to neteklo ?
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Předtím bylo to těsněni v tom místě nějakým černým asi originál silikonem nebo něčím tuhým olepené z venčí. Ono by to nikdy nemohlo sedět viko nejde nějak obrati ani posunout. Víko vypadá i s těsněním v pořádku jen ta hlava vypadá jak špatně odlitá v tom místě když víko přečnívá pouze tam o šířku hrany.
...to je ňáká píčovina, dej sem fotku
pak zjistí že ho dává naopak
__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
Bronek psal:Předtím bylo to těsněni v tom místě nějakým černým asi originál silikonem nebo něčím tuhým olepené z venčí. Ono by to nikdy nemohlo sedět viko nejde nějak obrati ani posunout. Víko vypadá i s těsněním v pořádku jen ta hlava vypadá jak špatně odlitá v tom místě když víko přečnívá pouze tam o šířku hrany.
1/ nevytrousil si válečkový distance mezi víkem a makovicí??? ...esi ti ten váleček spadnul do motoru, tag potěš koště...
2/ silikon tam nemá co dělat, mimo půlměsíce z boků hlavy...esi ho tam něgdo namatlal, tag je těsnění f prdeli...
3/ silikon tam určitě nejni original, bo za prví se tam nedává a za druhý máš starýho kulta, kerej uš musel bejt rozházenej Xkrát...
4/ seš si jistej, že sis při montáži neshodil těsnění svíčkový šachty???
5/ seš si jistej, že si těsnění něgde neskříp mimo dosedací plochu
6/ seš si jistej, žes dotáhnul štyry průtokový šrouby a šrouby na volejovejch hadicích zezadu víka???
7/ prosatana hlavně nikam nic nedovařuj!!!
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
K.a.s.y.m. (Člen) 26.02.2016 10:49:18 Offline |
Filous psal:tomasNJ psal:...to je ňáká píčovina, dej sem fotku
pak zjistí že ho dává naopak...to snat né, kam by pag namontoval volejový hadice???
proč by je tam montoval když by na ně zapomněl
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Banditatom (Člen) 26.02.2016 14:36:52 Offline |
tomasNJ psal:...to je ňáká píčovina, dej sem fotku
pak zjistí že ho dává naopak
Taky me to napadlo
Tak dnes jsem si sehnal druhe viko od kamoše i když z 12ctky. Je identické i jsme si sehnal nové těsnění mezi hlavu a víko a po opětovném nasazení jsem zjistil že opět přesahavá i jiné víko.... Rozhodně jsem nic nezapomněl a nic mi nevypadlo vše bylo dotažené jak má být. Víko ventilů má v místě rozvoďáku šířku 264mm a hlava 259 což je o celou šířku těsnění respektive dosedací plochy víka. Nemůžu si pomoct ale ta hlava má oblý ten konec k hraně, je to patrné i na foto a na žádném jiném banditu jsem to takto neviděl. Přidávám foto. Motorka má najeto 27tis. a taky na ten stav odpovídá motor. Leda že by jej někdo přemontoval
Příjde mi to opravdu jako vadný kus hlavy, omlouvám se ale i Japonci se v něčem seknou.
Proto jediné co mně napadlo nechat navařit na hlavu housenku nebo do víka ničemu by to nevadilo.
Banditatom (Člen) 26.02.2016 17:55:31 Offline |
...nechceš nám sem už konečně poslat fotku toho problému? jako, že by jeden bandit s milionu měl špatně odlitou hlavu? tomu snad ani sám nevěříš?
Bronek psal:Tak dnes jsem si sehnal druhe viko od kamoše i když z 12ctky. Je identické i jsme si sehnal nové těsnění mezi hlavu a víko a po opětovném nasazení jsem zjistil že opět přesahavá i jiné víko.... Rozhodně jsem nic nezapomněl a nic mi nevypadlo vše bylo dotažené jak má být. Víko ventilů má v místě rozvoďáku šířku 264mm a hlava 259 což je o celou šířku těsnění respektive dosedací plochy víka. Nemůžu si pomoct ale ta hlava má oblý ten konec k hraně, je to patrné i na foto a na žádném jiném banditu jsem to takto neviděl. Přidávám foto. Motorka má najeto 27tis. a taky na ten stav odpovídá motor. Leda že by jej někdo přemontoval
Příjde mi to opravdu jako vadný kus hlavy, omlouvám se ale i Japonci se v něčem seknou.
Proto jediné co mně napadlo nechat navařit na hlavu housenku nebo do víka ničemu by to nevadilo.
...ty vole, tag snat to do tý doby jezdilo, nešs to rozebrals, né? ...o to že by měl kult z let 96-99 namotáno 27t km, tak tomu sám nevěříš, že ne...fakt sem dej fotku...netvrdim, že je Bandit ňákej supr kosmickej stroj a že japonec nemůže udělat chybu, ale fakt nevěříš tomu, že na výstupní kontrole f Hamamatsu řekne borec:" ty vole kucí, tady s toho chčije volej, je tam zmetkovej vodlitek hlavy, tag tam mázněte hrst silikonu, vono se to stejně prodá"
Bronek psal:Kluci snažím se sem přidávát fotku ale nevím proč se nezobrazují Pokus teda číslo 2.
Na pocitace a motorky je tu odbornik Filous.
Motorky dela jako konicek, ale pres PC je machr...
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Bronek psal:Kluci snažím se sem přidávát fotku ale nevím proč se nezobrazují Pokus teda číslo 2.
Nezobrazuje se nevím proč opět sem nahrál a nic....Tak jsem to zkusil dát na uložto
http://ulozto.cz/xJ15A2qh/12767252-1020 … 7038-n-jpg
http://ulozto.cz/xZ7ogEjH/maxresdefault-jpg
Ondráš psal:Bronek psal:Kluci snažím se sem přidávát fotku ale nevím proč se nezobrazují Pokus teda číslo 2.
Na pocitace a motorky je tu odbornik Filous.
Motorky dela jako konicek, ale pres PC je machr...
Díky ale na PC umím a i pár mašin jsem už dělal ale s tím jsem se nesetkal.
A fotky asi budou velké nebo nevím ale dam je nahrát zobrazí se nahrány ale proč nejsou tady nevím opravdu.
První obrázek je jen ilustrační místa, druhý je aktuální.
...ta makovice je evidentně uražená, ale nejde mi do hlavy, jak a proč...eště bych pochopil, dyby to bylo vepředu, ale vzadu je to schovaný před každou ránou...dej sem schválně reálnou fotku tý zadní části se sundanym víkem a né ňákou ilustrační
Ondráš psal:Pomoci tlacitka (1) vyberes soubor a odesles ho tlacitkem (2). Jakmile se ti fotka objevi pod oknem do ktereho pises kliknes na odkaz (3) a kdyz uvidis neco jako text (4), tak si vlozil obrazek.
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … _navod.png
Tak děkuji za doplnění jednoho kroku, nevšiml jsem si jej. To se omlouvám
Filous psal:...ta makovice je evidentně uražená, ale nejde mi do hlavy, jak a proč...eště bych pochopil, dyby to bylo vepředu, ale vzadu je to schovaný před každou ránou...dej sem schválně reálnou fotku tý zadní části se sundanym víkem a né ňákou ilustrační
Oka přidám ale není uražená prostě vypadá jak origo z výroby, ani hrana dosedací plochy není uštipnutá.
Bronek psal:Filous psal:...ta makovice je evidentně uražená, ale nejde mi do hlavy, jak a proč...eště bych pochopil, dyby to bylo vepředu, ale vzadu je to schovaný před každou ránou...dej sem schválně reálnou fotku tý zadní části se sundanym víkem a né ňákou ilustrační
Oka přidám ale není uražená prostě vypadá jak origo z výroby, ani hrana dosedací plochy není uštipnutá.
...ale z boku to fakt vypadá jak uražený...ať je to jak je to, takle to z fabriky určitě nevyjelo a něgdo to prostě zkurvil...
Je to hezky oble až k dosedacím plochám to co vypadá jak ulomené ale není, a silikon ja vím.
Filous psal:...čoveče Broňku, s toho mi de hlava kolem, takle to vypadá f pohodě, škoda že si aš z Ázije, todle bych chtěl vidět na vlastní voko
Silikon vím ok, ale jistota je jistota, ale prostě tohle vypadá jedině na zmetka hlavu, tak co říkáte na to navaření na hlavu z venčí housenku a následně to zabrousit?
Protože si myslím že taky jsou jen tahle možnost a nebo nová hlava.
...áááááááá, uš vim a prásknul ses sám...voalá...ty máš pane vobje ventilový víka z B12 a víko na B6 je jiný neš na B12 !!! ...něgdo to potlouk, koupil víko z B12, vono je totiž na první pohled skoro stejný, ale nejni a tag to tam nabastlil
...jen tag v rychlosti, tady si porovnej tvar makovice u B6 a B12
https://www.motovraky.cz/Vyrobky/Hlava- … I/all/all/
Filous psal:...áááááááá, uš vim a prásknul ses sám...voalá...ty máš pane vobje ventilový víka z B12 a víko na B6 je jiný neš na B12 !!! ...něgdo to potlouk, koupil víko z B12, vono je totiž na první pohled skoro stejný, ale nejni a tag to tam nabastlil
Takže šroubama je stejní jen je v tomhle místě větší? A pokut ano nevíte někdo o nějakém víku kdo by měl na víc nebo z nějakého špatného motoru?
...sežeň víko z B6 a je to, cokolif jinýho bude jen bastlení ...při vaření se ti to víko akorát zkroutí, plochu budeš taky těško chytat, bude to prochcávat, no prostě hnus...a tvoje práce se silikonem je fakt strašná ...teda jestli je to tvoje práce
Bronek psal:Filous psal:...áááááááá, uš vim a prásknul ses sám...voalá...ty máš pane vobje ventilový víka z B12 a víko na B6 je jiný neš na B12 !!! ...něgdo to potlouk, koupil víko z B12, vono je totiž na první pohled skoro stejný, ale nejni a tag to tam nabastlil
Takže šroubama je stejní jen je v tomhle místě větší? A pokut ano nevíte někdo o nějakém víku kdo by měl na víc nebo z nějakého špatného motoru?
...jo, šrouby sou rozmístěný stejně...a víko nemam, válej se mi v regálu dvje, ale na velkou...
Filous psal:...sežeň víko z B6 a je to, cokolif jinýho bude jen bastlení ...při vaření se ti to víko akorát zkroutí, plochu budeš taky těško chytat, bude to prochcávat, no prostě hnus...a tvoje práce se silikonem je fakt strašná ...teda jestli je to tvoje práce
Ok bude to asi nejsnazší řešení, a neválí se někomu náhodou?
Filous psal:...áááááááá, uš vim a prásknul ses sám...voalá...ty máš pane vobje ventilový víka z B12 a víko na B6 je jiný neš na B12 !!! ...něgdo to potlouk, koupil víko z B12, vono je totiž na první pohled skoro stejný, ale nejni a tag to tam nabastlil
...teda pane vachmajster,vy jste hlava Taky mě to napadlo,ale v práci jsem to nějak nestíhal korespondovat
...jezdím tak,abych se vždy vrátil ve zdraví
jaký asi prostě to tak je a na tom vodkazu na ty motovraky co dával filous je to jasně vidět. A hlavně když mám dvje vjeci kerý na sebe nepasujou a je tam díra, tak první co mě napadne je že jedna je z něčeho jinýho a nevymejšlím teorie vo zmetku z hamamatsu
Jen já bandita, Bandit a policejní vrtulník.... :-D
Stránky: 1