Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » těsnění, únik oleje

oma1995 (Člen)
02.05.2016 20:26:55

těsnění, únik oleje

Ahoj
Když jsem přivezl před rokem bandita a měnil olej, zjistilo se že byl od předchozího majitele strhnutý závit na vaně. Vyvložkovalo se to V-coilem dal nový origo výpustný šroub + origo podložka. Tento týden jsem měnil olej a opět je zde problém prolínání oleje v tomto místě. Měl jsem za to že ta podložka je na opětovné použití, proto jsem nebral obyč měděnou. Jak to teda vysvětlit? Vyměnit podložku nebo bude problém jinde?
Měníte podložku při každé výměně?

hlemejzd999 (Člen)
02.05.2016 20:30:00

Re: těsnění, únik oleje

oma1995 psal:

Ahoj
Když jsem přivezl před rokem bandita a měnil olej, zjistilo se že byl od předchozího majitele strhnutý závit na vaně. Vyvložkovalo se to V-coilem dal nový origo výpustný šroub + origo podložka. Tento týden jsem měnil olej a opět je zde problém prolínání oleje v tomto místě. Měl jsem za to že ta podložka je na opětovné použití, proto jsem nebral obyč měděnou. Jak to teda vysvětlit? Vyměnit podložku nebo bude problém jinde?
Měníte podložku při každé výměně?

když je vymackana, tak jo,... nekdy ji jen liznu  na brusce do hladka, aby se odstranil ten vymacklej prouzek, ale kdyz mam novou, tak novou

Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky 
oma1995 (Člen)
02.05.2016 20:32:03

jo, jasný dám novou to není problém. Jen mě překvapilo, že ač není nějak měkká tak vydržela těsnit pouze do další výměny. Byla mi doporučená origo pro vícero použití, proto se na to ptám zkušenějších

osiris (Člen)
02.05.2016 20:47:39

...používej je klidně víckrát, jak hliníkovou, tak měděnou ...měděnou můžeš po čase "rehabilitovat" vyžíháním (ohřeješ do červena a hodíš do vody)
...jestli to máš normálně dotažený, ne jen tak jako (v případě že by ses bál kvůli vložce), tak i ta hliníková bez jakechkoliv úprav funguje hodněkrát
...jo pak je vlastně ještě klingeritová a papírová a ty fungujou doslova "do roztrhání těla" bigsmile, to tam ale určitě nemáš

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
oma1995 (Člen)
02.05.2016 20:52:44

ne je tam právě ta originální. No jako dotáhnutý je to ráčnou s citem, není to na lehko, ale ani dorvaný. Dle mě je to dostatečně aby to těsnilo. Musí být špatná podložka

osiris (Člen)
02.05.2016 20:53:28

...to je klidně možný

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS