Nejsi přihlášen
Prosím pomoc: problémy s prodejem
Zdar kluci, prodal jsem Aprilii Pegaso, v perfektním stavu a za tím si stojí.
Po 5 dnech mi jí kupující přivezl zpět, jestli bych mu ji neopravil, že ji uvařil a asi mu prasklo těsnění pod hlavou nebo něco. Na otázku jak se mu to stalo řekl, že dolíval vodu a z expanzky mu upadlo cestou víčko( podotýkam že ona zmíněná nádržka je níž než motor, dolívat se má do chladiče, takže mu odpadlým víčkem vytekla voda z motoru) a když dojel domů, už tam měl 120°C, nalil tam studenou vodu a už nenastartovalTohodli jsme se tedy že mu to opravím. Druhý den ovšem přiletěla jeho matky, chytrá jak kdyby spala v knihovně, že mají právo ze zákona motorku do 7 dnů od koupě vrátit. Nevím jestli to tak je nebo není, ale povídám že motorka je rozbitá a vada vznikla jeho neodborným zásahem.
Ona na to že už to možná bylo a že tam třeba ta voda nebyla už při koupi, povídím, milá paní, podle tachometru na tom váš syn nalítal kolem 350 km, myslíte že by to ten motor vydržel bez vody??a ona že teda motorku vrací a ať si naúčtuju cenu opravy, aleže na to aby to vrátila má sváte právo.
Takže se tedy ptám, má právo na to aby mi vrátila motorku do 7 dnů od koupě a navíc s poničeným motorem i v případě, že mi zaplatí opravu??
PS: já jí říkal že ji ty prachy prostě nedám, já jí dal motorku v dobrém stavu a ona mi vrací krám který nejede
Re: Prosím pomoc: problémy s prodejem
To je ovina. Má záruku na skryté vady. A i ty se špatně dokazujou. Měl ses na ně vysrat už když ti to tam přivez. To že je to matlák a uvaří motor až do řitě je jeho průser. Vybodni se na opravu a zavolej jim, že to stojí před barákem a ať si pro to přijedou než to udělá někdo jinej...
viz avatar:)
Koukám, že to je u těch Aprílií celkem častá závada. Soused měl to samé a za opravu dal myslím 12 tis. (a to kamarád udělal skoro jen za cenu dílů).
Příznaky podobné. Po 5 minutách se mu to začalo vařit. Nejdřív vyndal termostat, ale ani to nepomohlo. Doléval vodu, permanentně jezdil s falškou, víčka všechny a stejně mu ubývala a hůř to jel. naken co tyblo odchlípnuté těsnění pod hlavou a teklo mu to do válce.
Můj názor. Je to nemoc téhle motorky. Jen měl holt smůlu, že se mu to stalo takhle brzi po koupi. Mohlo se mu to stát za 2 měsíce a nebo se to mohlo stát tobě... Jestli to lze brát jako skrytou vadu nevím. Spíš to je opotřebení, protože si myslím, že si o tom vůbec vědět nemoh.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš:
..ony ty pegasa jsou chytlavky,to jo,ale ten trouba si to uvařil sám..vždyť to tam píše,že jezdil bez víčka expanzky a vytekla mu voda..a když se jí to nelíbí,tak ať si zaplatí posudek..
..proč by jim měl platit opravu..
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
jestli je to tak jak říkáš a mašina byla fakt v cajku a boreček to posral sám,nebavil bych sa s ní.To je jako bych já prodal Pákistánce,kupec měnil olej a zapomněl zašrůbovat výpušťák,pak se jel projet a zadřel to chtěl po mě vrátit love. dostal by prakem a olověnou kuličkou (nebo olůvkem z tatových udíc,páč tu kuličku bych asi nenašel)
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
vorel psal:problem tkví jen v tom jestli má právo vrátit do 7 dnů bez udání důvodu. Myslím že je to píčovina, ale ověřit si to můžeš třeba na bezplatný lince vochrany spotřebitelů...
nesouhlasím, jestli jsem to správně pochopil za tu závadu si moh vlastním neodoborným zásahem (dolíval vodu tama kama neměl, navíc blbě zatáh víčko a voda vytekla),to nemá s reklamací případně odstoupením od smlouvy nic společného. Něco jinýho by bylo,pokud by za ním přišel za dva dny,že sa mu zdá,že sa to vlní a že to má nějakou vadu.Ale, tohle si způsobil sám.Obchoďáky taky dávaj možnost vrátit třeba elektroniku,ale dybych přišel reklamovat DVD s tím,že sem tam cpal LP desku a že mi to nefungovalo,asi by ně vyfuckovali
si myslím že tam neprdlo jen to těsnění pod hlavou...
jestli tam lil studenou vodu do rozpáleného motoru, tak odjebal palicu...
__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
pokud je to tak jak se píše, tak je snad jasný že si závadu způsobil sám kupující. vo tom nejni třeba diskutovat. prodávající se ptá jestli může kupující do 7 dnů odstoupit, bez ohledu na to jak motorku dojebal nebo nedojebal...teda tak mi ten dotaz připadá
a je to tak jak píše Osi, právo na odestoupení máš když něco kupuješ krz internet a nebo taky když něco koupíš od podomního obchodníka mimo krám nebo provozovnu a tady nevim jesli to nejni něco podobnýho
moje mamka důchodkyně se nechala před vánocema ukecat od podomníka na výhodný nákup televize a settopboxu s tím že na starou telku to nejde připojit a že ty vobrázky už od ledna neuvidí a normálně si to předrřažený harampádí zasejc museli vodvýzt, bo to bylo mimo provozovnu a nárok na vrácení bez udání důvodu tam byl...
řikám si hurikán
no dyk se tady v tom bavím celu dobu. tagže závěr je taký,že na to právo možná má,možná ne,ale vysral bych se na zišťování,páč to nejni tento případ,páč si to podělal sám a šmitec a babu može poslat do řiti,teda pokud bylo vše tak jak napsal na začátku,tzn. mašina při prodeji v pořádku a novej majitel matlaja
Nemůže,,bude se jednat o skrytou vadu,těžko dokazatelná,byla kupní smlouva kde by novej majitel podepsal technický stav? Příklad,,prodáš zánovní motku,chalan ji za 7dní utrápí a postaví i ji za bránu a chce prachy spátky.Bába to jen prubuje.Zdenek.
zakoupeny zbozi muzes vratit do 3,7,14dnu (podle toho kde a jak kupujes), ale musi bejt v puvodnim stavu...a to ta motka neni => viz. Psanuv prispevek
"Jen dvě věci na světě smrdí jako ryba, jedna z nich je ryba."
vorel psal:vogo, koldane, se držíš furt špatný stopy, furt řešíš tu závadu, na to se vyser. votázka je esli může nebo nemůže někdo někomu něco vracet do 7 dnů bez udání důvodu
eremi
vogo vorel, drž sa mé stopy, votázka nezní estli může něgdo něco vrátit po sedmi dnech, votázka zní, estli má fremer poslat babu do řiti nebo ne. a já říkám,že jo,páč i dyby platilo,že můžeš něco vrátit bez udání důvodu,není to tento případ,páč si to sopel pokazil sám,proto sem psal,že bych to ani nezišťoval
Moc vám všem děkuju za příspěvky. No abych upřesnil jak zněla ta otázka, ať se tady furt nehádáte. Šlo mi jednak o to jestli jí může bez udání důvodů do 7 dnů vrátit a taky o to, jestli když ji domrdala, stačí jí k tomu, aby mi jí mohla vrátit jakože v původním stavu, když mi zaplatí opravu případně jí nechá opravit v servise na svý náklady.
Jinak je to hrozná piča ta jeho matka a příjde mi, že než o to že by byla motka při koupi špatná jí jde jen o to, aby dostala zpět svý prachy, protože jí synáček vybral konto bez jejího vědomí, ale do do není můj problém a taky jsem jí to řekl, že není mojí povinnosti zjišťovat, odkud kupující peníze nabyl
no s tím udáním do původního stavu už je to přece jen trošku prekérka,my sa s vorlem poradíme:o) ale jak psal nahoře Tomas,vono tím jak s tím bylo zacházeno,nemuší bejt podělané jen to těsnění, kdo zaručí to,že ty to nevemeš zpět a motor se ti po první vyjížďce, díky tomu jejich "odbornýmu" zásahu, nevysype.To potom zas budeš chtít peníze po nich ty? Každopádně než se dohadovat a poslouchat tady ty naše plky bude asi rozumnější zavolat na kompetentní úřad (že by úřad pro ochranu spotřebitelů,či jak sa to menuje???). Páč von něgdy ten selskej rozum se rozchází s tím co je psaný v zákonu
jo a to votkáď vzal sopel love tě fcuk zajímat nemusí,estli měl teda 18 amáš s ním sepsanou kupní smlůvu
18 mu bylo a smolouva je takže by mělo být všechno OK. Zkusím zavolat na nějákou tu lunku a pozjišťuju to. Jináč tím že řekli že to opraví, či mi zaplatí opravu defakto přiznali, že jí zničili oni, ale jak říkám, raději zavolám odborníkům
myslim, že matláte obchodní zákoník s občanskym ...
Pokud by se jednalo o vrácení motky ve stavu v jakym byla při prodeji - budiž
Se zmrvenym motorem bych babu poslal do řiti rovnou ...
ale di, Ty brepto ...
...pusť na ni psa!!! ...vůbec bych se s ní nebavil, von tu mašinu skurvil a já bych jí vod něj spátky nechtěl ani zadarmo, páč může bejt f prdeli palice a gdoví co eště, normálně jí vyfakuj...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Poslal bych ho někam.Ty si mu ji v nějakým stavu prodal a stím si ho seznámil při koupi.On smlouvu podepsal a tím to pro tebe hasne.To co s tím on udělá třeba za 5 minut není tvůj problém.Takže ať to nechá spravit v servise.Jinak to budeš pořád odsírat ty.
...wogu voni sou ňáký vomezený viď, tak ňák netušej vo čem se tady mudruje
(všechny ty případi co sem rozboroval tak fakt fungujou, neznám ale lhůtu, esli den, tejden, štrnáct dnů?)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
jj je moznost vratit zakoupene zbozi do 7dnu ci vice ale musi to byt nepouzite zbozi.Koupi ti mlada ruzovi triko tobe se nelibi tak ho vrati. ale ne ze si koupi motorku vod kurvi ji a vrati a ty se treba po*er.Rek bych mu at si to da opravit do servisu nebo at ti da zalohu na opravy ze mu to opravis ale motorku si nevezmes zpatky.a jeho maminu bych slusne poslal za plotnu
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
no dyš sem u maminky vidět tu telku filips 55cm a na tom settopbox za pouhých 13litrů tak to bylo podle linky na vochranu 14 dnů od podpisu KS a samozrejme písemné odstoupení
od smlouvy (což se asi u toho pegasa taky nestalo)
Bez řečí si to zase vodvezli.
řikám si hurikán
vorel psal:no dyš sem u maminky vidět tu telku filips 55cm a na tom settopbox za pouhých 13litrů tak to bylo podle linky na vochranu 14 dnů od podpisu KS a samozrejme písemné odstoupení
od smlouvy (což se asi u toho pegasa taky nestalo)
Bez řečí si to zase vodvezli.
...ale mamka tu tývý neuvařila a nenalila do ní studenou vodu nebo snat jóóó???
vogo, já to vzdávám, marně se pokoušim, by ste si představili že tý motce nic nebylo, jen teoreticky, prostě esli se někomu uplně jinýmu, co vůbec neprodával žádný pegaso ale úplně jinou motorku může stát příhoda že mu ji bude kupující chtít vrátit během 7 dní bez udání důvodu, boha a esli se někdo zeptá jakou to vlasně prodával a esli byla po koupi dojebaná a jak to bylo s tym chladičom, tak se ale vážne vogo naseru
řikám si hurikán
...jen tak laicky: Proč by měl mít kupec možnost vrátit věc, když ji kupuje tak, že si ji na místě vyzkouší a prohlédne. A ve smlouvě je uvedeno, že smlouvu četl, souhlasí a rozumí ji.
Něco jiného je koupě na inetu či jiné koupě mimo sídlo firmy, tam platí 14- ti denní lhůta, ale v kamenném obchodě žáleží na ochotě a vůli toho konkrétního obchodu. S nějakou konkrétní zákonnou lhůtou jsem se nikdy nesetkal.
vorel psal:vogo, já to vzdávám, marně se pokoušim, by ste si představili že tý motce nic nebylo, jen teoreticky, prostě esli se někomu uplně jinýmu, co vůbec neprodával žádný pegaso ale úplně jinou motorku může stát příhoda že mu ji bude kupující chtít vrátit během 7 dní bez udání důvodu, boha a esli se někdo zeptá jakou to vlasně prodával a esli byla po koupi dojebaná a jak to bylo s tym chladičom, tak se ale vážne vogo naseru
...hele vogo, já ti rozumim naprosto dokonale, ale eště se voptam...jako ta uplně jiná motorka byla taky italská? ...já jen, že italové maj dobrej dizajn, ale jinag nic moc, tagže je velká pravděpodobnost, že i ta druhá, dyby jako byla italská může bejt uvařená taky a pag je to furt stejný, tzn. poslal bych matinku i s frikulínem do a po ftákách...stačí to takle???
vorel psal:vogo, já to vzdávám, marně se pokoušim, by ste si představili že tý motce nic nebylo, jen teoreticky, prostě esli se někomu uplně jinýmu, co vůbec neprodával žádný pegaso ale úplně jinou motorku může stát příhoda že mu ji bude kupující chtít vrátit během 7 dní bez udání důvodu, boha a esli se někdo zeptá jakou to vlasně prodával a esli byla po koupi dojebaná a jak to bylo s tym chladičom, tak se ale vážne vogo naseru
zalezi esli byla dojebana uz pri koupi,nebo ju dojebal nove majitel
Second Class Citizen
1130 Café Racer
Filous psal:...hele vogo, já ti rozumim naprosto dokonale, ale eště se voptam...jako ta uplně jiná motorka byla taky italská? ...já jen, že italové maj dobrej dizajn, ale jinag nic moc, tagže je velká pravděpodobnost, že i ta druhá, dyby jako byla italská může bejt uvařená taky a pag je to furt stejný, tzn. poslal bych matinku i s frikulínem do a po ftákách...stačí to takle???
ty ses maser fildo
Second Class Citizen
1130 Café Racer
vorel psal:...boha a esli se někdo zeptá jakou to vlasně prodával a esli byla po koupi dojebaná a jak to bylo s tym chladičom, tak se ale vážne vogo naseru
...to víš, že se zeptal
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Todle jsem našel na netu...
Odstoupení od smlouvy bez udání důvodu náš právní řád umožňuje pouze v jednom speciálním případě upraveném v § 53 odstavec 6 OZ, tj. pokud byla uzavřena spotřebitelská smlouva při použití prostředků komunikace na dálku, a pokud zároveň nejde o smlouvu uvedenou v odstavci 7 paragrafu 53 anebo v §54 (tj. nejde např. o smlouvu o dodávce novin a časopisů, o finančních službách, o výstavbě či prodeji nemovitosti apod.).
Pokud jí teda dodrbal novej majitel, tak ať si jí nabouchá do trenek nebo dokáže opak...
Pokud jí dodrbal minulej majitel, tak mám pocit že reklamace skrytejch vad se dá uplatnit do 6-ti měsíců a taky to nejspíš musí dokázat
Takže už jsem o něco chyzřejší:
dle právníka můžu být naprosto v klidu, to mi teď napsal otec do sms.
Jinak podle združení na ochranu spotřebitelů:
jde li o smlouvu uzavřenou mezi 2 fyzickými osobami, nevstahují se na tento obchod žádné lhůty a jde jen o to , jak je postavena smlouva. Nejde tudíž o obchodní, ale občanskoprávní styk.
Jo a jak tady psal jennys, nebo kdo to, půl roku je pořád platná záruční doba na skryté vady u ojetin, 2 roky se vztahují pouze na nové zboží.
Ale jinak všem moc dík za plodnou diskusi,jeden nikdy neví kdy se mu to může hodit
vorel psal:Filous: takže sem to zjišťoval a byla na potforu fakt taky italská
...no tag je to jasný, do piče s nima se fšema třema, s rozvařenou italkou, s mutr i s frikulínem
ser na ně motorku bych jim vratil at si to udela kde chce!! kdyz je debil tak je debil tohle je prokazatelne jeho vina!! ale kdyz na tebe budou neco zkouset nebo si nejses jistej jak to je tak si zkus zavolat na ceskou obchodni inspekci tak by ti meli poradit jestli maj na neco narok nebo ne!! ale i kdyby meli tak kdyz se na ne vyseres tak by to musel resit soud a kdyz clovek vidi jak funguje nase justice tak by se to tahlo roky!!
..........dejte mě na čtyři ja dojdu, ale po dvou to bude větší adrenalin.........
Stránky: 1