Nejsi přihlášen
GSF600 - záměna předních tlumičů
Ahoj.
Po bouračce sháním tlumiče (mám je zohlé).
U nás je to dost nedostatkovy zboží, nebo za přepálenou cenovku.
Nemá někdo zkušenosti, jestli tam pasujou tlumiče z nějaké jiné motorky?
Mám na mysli nějakou jednoduchou montáž bez velkých úprav.
Předpokládám, že bude nutné včetně kola
Nebo jestli někdo nemáte na šestku doma jedny plonkovy tlumiče
HONOR and GLORY
Re: GSF600 - záměna předních tlumičů
Pokud to máš ohlé jenom málo a nechce se ti do toho moc investovat, tak trubky se dají nechat za pár stovek srovnat...
Hoď sem fotku poškození - z toho se pozná víc...
▀▄▀▄▀▄...sem se to nemělo nikdy dostat...▄▀▄▀▄▀
Banditatom (Člen) 15.06.2016 10:10:02 Offline |
tachec psal:Pokud to máš ohlé jenom málo a nechce se ti do toho moc investovat, tak trubky se dají nechat za pár stovek srovnat...
Hoď sem fotku poškození - z toho se pozná víc...
Jake koliv rovnani trubek stoji za vyliz prdel
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
K.a.s.y.m. (Člen) 15.06.2016 10:15:20 Offline |
Banditatom psal:tachec psal:Pokud to máš ohlé jenom málo a nechce se ti do toho moc investovat, tak trubky se dají nechat za pár stovek srovnat...
Hoď sem fotku poškození - z toho se pozná víc...Jake koliv rovnani trubek stoji za vyliz prdel
spíš záleží kdo to dělá
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Banditatom psal:tachec psal:Pokud to máš ohlé jenom málo a nechce se ti do toho moc investovat, tak trubky se dají nechat za pár stovek srovnat...
Hoď sem fotku poškození - z toho se pozná víc...Jake koliv rovnani trubek stoji za vyliz prdel
Já bych do toho taky nešel, ale za nové trubky dá cca 6500Kč a to se mu nechce. Koupit něco z bazaru za rozumnou cenu, tak bych se bál taky toho, že nebudou úplně v pohodě, protože ty co jsou dobré, tak se za tašku hrušek neprodávají...
Tam je asi důležité, jestli to máš jen ohlé, nebo zlomené. Měl jsem to ohlé docela dost (možná jen o málo méně néž to máš ty) a narovnat to šlo.
Vyndat ven a zeptat se (klidně i na více místech).
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
K.a.s.y.m. psal:Banditatom psal:tachec psal:Pokud to máš ohlé jenom málo a nechce se ti do toho moc investovat, tak trubky se dají nechat za pár stovek srovnat...
spíš záleží kdo to dělá
...taky netuším proč by to mělo stát za vyliž prdel
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
K.a.s.y.m. (Člen) 15.06.2016 10:48:26 Offline |
Ondráš psal:Tam je asi důležité, jestli to máš jen ohlé, nebo zlomené. Měl jsem to ohlé docela dost (možná jen o málo méně néž to máš ty) a narovnat to šlo.
Vyndat ven a zeptat se (klidně i na více místech).
přesně.pokud tam neni lom nebo výrazná boule uvnitř ohybu tak se srovnat dají.ale poptej si víc firem a poptej se na reference
http://www.tipmoto.com/dily-moto/podvoz … f-600.html
2.400,- to de?
Mour psal:http://www.tipmoto.com/dily-moto/podvozek-rizeni/tlumic-predni/222979-vidlice-gsf-600.html
2.400,- to de?
Tohle mám v záloze pokud nic zajímavějšího neseženu. Pořád je to 5000Kč za vidle a předpokládám, že ještě bude třeba udělat olej a gufera.
HONOR and GLORY
Mour psal:http://www.tipmoto.com/dily-moto/podvozek-rizeni/tlumic-predni/222979-vidlice-gsf-600.html
2.400,- to de?
To jsem taky našel, ale pozor - ta cena je za jeden kus...
tachec psal:Mour psal:http://www.tipmoto.com/dily-moto/podvozek-rizeni/tlumic-predni/222979-vidlice-gsf-600.html
2.400,- to de?To jsem taky našel, ale pozor - ta cena je za jeden kus...
...ano viděl jsem ...a na kolik myslíš že přijde to rovnání? ....já tak odhaduju 800,- jedna vidle, poštovné tam a zpět cca 1.000,-, demontáž, montáž, nějaký benzín na poštu... nevím ? ....a furt to budou rovnaný vidle.....
2.400,- to de?
...osobně bych to nerovnal a koupil viz odkaz.Pokud je druhá o.k,tak máš rezervu nebo můžeš prodat
...jezdím tak,abych se vždy vrátil ve zdraví
Mám ohly oba tlumiče a dost, takže pro mě je to pořád minimálně 5ka.
Jinak nemá někdo zkušenosti s tlumičema z GSXRka?
Někde na zahraničních webech jsem četl, že tlumiče označovali jako GSF/GSXR.
HONOR and GLORY
Satan psal:Mám ohly oba tlumiče a dost, takže pro mě je to pořád minimálně 5ka.
Někde na zahraničních webech jsem četl, že tlumiče označovali jako GSF/GSXR.
....ve vší úctě, kdybys tolik nebádal, tak tlumiče máš dnes objednaný, zítra doma, v pátek přehodíš a v sobotu jezdíš
....jinak nejdražší varianta je dávat tam tlumiče z jiný motorky ...
Mour psal:tachec psal:Mour psal:http://www.tipmoto.com/dily-moto/podvozek-rizeni/tlumic-predni/222979-vidlice-gsf-600.html
2.400,- to de?To jsem taky našel, ale pozor - ta cena je za jeden kus...
...ano viděl jsem ...a na kolik myslíš že přijde to rovnání? ....já tak odhaduju 800,- jedna vidle, poštovné tam a zpět cca 1.000,-, demontáž, montáž, nějaký benzín na poštu... nevím ? ....a furt to budou rovnaný vidle.....
U nás to rovnání vyjde teda výrazně levněji - každopádně potom co jsem viděl fotku, tak bych to rovnat nenechal - to už je dost velký ohyb
vůbec bych na nic nečekal a ty co dával mour bych okamžitě vobjednával. Rovnou bych v nich vyměnil olej a gufera a příští týden bych vesele jezdil.... Takhle budeš tejden hledat někoho kdo to narovná,pak to poputuje k dotyčnýmu rovnači,toho budeš dva-tři týdny uhánět,aby se uvolil a investoval do tebe tři hodinky jeho drahocenného času,pak to tejden poputuje k tobě,taky budeš muset udělat gufera a olej a možná se v srpnu svezeš. Tohle je moje zkušenost,když si náhodou nechám od někoho něco dělat v té naši zemičce
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Mour psal:Satan psal:Mám ohly oba tlumiče a dost, takže pro mě je to pořád minimálně 5ka.
Někde na zahraničních webech jsem četl, že tlumiče označovali jako GSF/GSXR.....ve vší úctě, kdybys tolik nebádal, tak tlumiče máš dnes objednaný, zítra doma, v pátek přehodíš a v sobotu jezdíš
....jinak nejdražší varianta je dávat tam tlumiče z jiný motorky ...
Na tohle forum sem napsal právě z důvodu možné záměny.
A taky sem čekal, že už to tady někdo řešil.
Kdybych nad tím nechtěl přemejšlet a bylo mi jedno kolik to koštuje, dal sem to do servisu.
Sem škudla asi, ale mám starej stroj, jehož hodnota se zdvojnásobí s plnou nádrží a nechci do toho nacpat ani o stovku víc, než je nutné.
HONOR and GLORY
Satan psal:Mour psal:Satan psal:Mám ohly oba tlumiče a dost, takže pro mě je to pořád minimálně 5ka.
Někde na zahraničních webech jsem četl, že tlumiče označovali jako GSF/GSXR.....ve vší úctě, kdybys tolik nebádal, tak tlumiče máš dnes objednaný, zítra doma, v pátek přehodíš a v sobotu jezdíš
....jinak nejdražší varianta je dávat tam tlumiče z jiný motorky ...Na tohle forum sem napsal právě z důvodu možné záměny.
Kdybych nad tím nechtěl přemejšlet a bylo mi jedno kolik to koštuje, dal sem to do servisu.
Sem škudla asi, ale mám starej stroj, jehož hodnota se zdvojnásobí s plnou nádrží a nechci do toho nacpat ani o stovku víc, než je nutné.
.... vidím, že nechceš slyšet pravdu. Tak na to, co sem tu psal se vyprdni a hledej dál, přeji hodně štěstí
Banditatom (Člen) 15.06.2016 12:37:01 Offline |
Satan psal:Mour psal:Satan psal:Mám ohly oba tlumiče a dost, takže pro mě je to pořád minimálně 5ka.
....jinak nejdražší varianta je dávat tam tlumiče z jiný motorky ...Na tohle forum sem napsal právě z důvodu možné záměny.
V tom pripade si kup radej kolo
Editoval osiris (15.06.2016 12:39:52)
Rovnat nebo koupit druhé je řešení, na to není třeba zakládat vlákno.
Tohle vlákno bylo založeno právě z důvodu výměny za jiné tlumiče.
U některých motorek se to dělalo z důvodu zlepšení jízdních vlastností. Předpokládal jsem, že i tady už to někdo zkoušel.
Počkám, třeba se tady ještě někdo zkušenější objeví.
Nespěchám na to, nebudu mít teď 14 dní čas a třeba se něco do té doby objeví.
HONOR and GLORY
Banditatom (Člen) 15.06.2016 13:24:14 Offline |
Ano uz to tady probehlo a kluci meli co delat aby to fungovalo!!! Krom tlumicu te budou cekat i bryle pravdepodobne krk a samozrejme loziska a ulozeni riditek kolo brzdice a jelikoz ses skudlil tak se na to vyser bo to bude stat za vyliz prdel....
Satan psal:Rovnat nebo koupit druhé je řešení, na to není třeba zakládat vlákno.
U některých motorek se to dělalo z důvodu zlepšení jízdních vlastností. Předpokládal jsem, že i tady už to někdo zkoušel.
...ano, řešilo se to tady a dělal jsem to i já, ale věř mi, že je to výrazně dražší investice s velmi nejistym výsledkem oproti nákupu novejch trubek...a ty tvoje bych nerovnal, i podle tak blbý fotky je mi jasný, že budou pod spodníma brejlema zlomený...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Rovnat je určitě nechci, takhle ohlejm vidlím bych nevěřil.
Nová trubka je nesmysl, má to cenu druhejch jetejch tlumičů.
Jinak díky za postřehy s výměnou a cenou.
Jízdní vlastnosti předpokládám podle reakcí taky asi nestály za moc.
HONOR and GLORY
....jinak nejdražší varianta je dávat tam tlumiče z jiný motorky ...Sem škudla asi, ale mám starej stroj, jehož hodnota se zdvojnásobí s plnou nádrží a nechci do toho nacpat ani o stovku víc, než je nutné.
Smutný,pokud se teda jedná vo motorku jako koníček/zálibu a snad jen trošičku pochopitelný,pokud máš motorku jen na přepravu z bodu A do bodu B,nebo na rozvoz pizzy nebo mesíkování...
A jen tak bokem,ty tlumiče z něčeho jinýho,se prodávají za míň,než těch 5000kč?
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Banditatom (Člen) 15.06.2016 14:01:04 Offline |
Hele jestli chces setrit tak v polsku se daji koupit trubky od cca 1200kc!!!ale asi to nebude trikrat kosher....
Banditatom psal:Hele jestli chces setrit tak v polsku se daji koupit trubky od cca 1200kc!!!ale asi to nebude trikrat kosher....
...a s velmi velkou pravděpodobností to sou ty samý co prodává Motopuzzle
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Banditatom (Člen) 15.06.2016 14:17:22 Offline |
Filous psal:Banditatom psal:Hele jestli chces setrit tak v polsku se daji koupit trubky od cca 1200kc!!!ale asi to nebude trikrat kosher....
...a s velmi velkou pravděpodobností to sou ty samý co prodává Motopuzzle
Jj partaku jsou jak jsem povesil autobus na strom tak jsem to resil estliva polaka nebo slusnou nahrazku....mel jsem v ruce obe dve a polak je tak cca o 30% lehci(logicky min materialu) a hlavne povrchova uprava stala za to nove trubky a uz meli lehkou patinu
Smutný,pokud se teda jedná vo motorku jako koníček/zálibu a snad jen trošičku pochopitelný,pokud máš motorku jen na přepravu z bodu A do bodu B,nebo na rozvoz pizzy nebo mesíkování...
A jen tak bokem,ty tlumiče z něčeho jinýho,se prodávají za míň,než těch 5000kč?
Mám jiny koníčky a jiny motorky, do kterejch se sype.
Bohužel je tahle motorka nejvíc utlačovaná a zbude na ni nejmíň peněz
Jezdí buďto do práce když je hezky, nebo na výlet když řídí přítlkyně.
Nájezd na Banditovi mám za loňskej rok 700km
Já jezdím převážně terén na ostré, tohle je opravdu jen na kochačku, nemám ambice někde trhat rekordy, je to jen odpočinek na dvou kolech.
K těm tlumičům - je reálnější sehnat nějaké vidle z CBR nebo GSXR a to i v blízkém okolí. Vidle s kolem a kotoučema vyšly před měsícem kamaráda na 5000Kč.
Jsou to staré vyhoněné potvory a pokud se vysype motor, většinou motorka slouží jako dárce.
Uvažoval jsem nad tím za předpokladu, že by se nějak zajímavě zlepšily jízdní vlastnosti, ale zatím to nevypadá.
HONOR and GLORY
Banditatom (Člen) 15.06.2016 15:52:19 Offline |
Ty ses vazne natvrdlej....uz ti psal filous ze vysledek je hodne nejisty....ano sezenes komplet za 5000kc ale to neni o tom ze to prehodis a jedes!!! Budes muset minimalne upravit krk rizeni ulozeni riditek budiku lanek atd atd.... atd cert vi v jakem stavu jsou samotne tlumice takze pokud chces at to funguje bude te cekat repas!!!dalsi cca.2000kc uprava krku rizeni cert vi to ti rekne filous ale za kafe to nebude!!
Předpokládal jsem stejnej průměr trubek. Ani by mě nenapadlo tam cpát jiny brejle.
Jinak už jsem vyřešil, objednány originály, dojdou po neděli....
Banditatom: Natvrdlej nejsem, ale reagoval jsem na jiný příspěvek.
Zbytečně se nervuješ u počítače, jeď se projet
HONOR and GLORY
Vidíš, seš celkem bystrej, trvalo ti to jenom od devíti do čtyř
podle toho co píšeš, tak motorkaříš už dýl. Lítáš ostrý enduro atd. a lámeš si tady hlavu nad trubkama za 2500,- nebo komplet vidlí z jiný mrtvoly za pět tomu moc nerozumim.
Strýcfajtr !!!
K.a.s.y.m. (Člen) 15.06.2016 17:22:51 Offline |
Satan psal:Rovnat nebo koupit druhé je řešení, na to není třeba zakládat vlákno.
a co chceš slyšet že koupíš vidle z jiný motorky a budou levnější tak to leda hovno pokud budeš mít štěstí a bude to stejnej průměr tak máš ještě možnost že nebudou sedět brzdy budeš muset udělat distance na kolo pokud se tomu chceš vyhnout musíš to koupit s kolem kotoučema brzdama distancema a blatníkem všechno jiný a to nemluvim o jiných jízdních vlastnostech...bohužel v tom horšim případě tě čeká to že budeš muset vymenit i oboje brejle..takže ANO jde to ale je to výrazně dražší než oněch 5000 co psali vejš. Což je v tvym případě že nechceš dát ani o korunu víc to nejlevnější..druhá varianta je to prodat jako bouračku za oněch 600 to prodat mě (jak jsi psal plnou nádrží zdvojnásobíš cenu) ja koupim ty vidle za bůra a obratem ruky tu motorku za tři pětky střelim...pro mě dobrej kšeft
Stránky: 1