Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » odvodnění opěrné zídky

barynek (Člen)
12.07.2016 15:20:49

odvodnění opěrné zídky

Jelikož je to tady samej stavitel a inženýr, tak se vás na něco zeptám. Je možný odvodnit zídku tak, že dám drenážní trubku pod zídku, tzn.že ta zídka bude de facto stát na ty zasypaný drenážní trubce ,která bude zalitá betonem a na něm ztracený bednění a pak štípané plotovky? help

Bandit 4EVER!!!
Petr J. (Člen)
12.07.2016 17:03:04

Re: odvodnění opěrné zídky

....JE...

Banditatom (Člen)
12.07.2016 17:48:18

Petr J. psal:

....JE...

Nechcu delat jako hytreho ale pokud je to operna zidka zed nemela by byt drenaz pred zdi? Mysleno ve svahu?davat drenaz pod zidku me moc koser neprijdeidontknowale co ja o tom vim ze?jsem jen prosty stavitel hrobubigsmile

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
barynek (Člen)
12.07.2016 18:25:50

Banditatom psal:
Petr J. psal:

....JE...

Nechcu delat jako hytreho ale pokud je to operna zidka zed nemela by byt drenaz pred zdi? Mysleno ve svahu?davat drenaz pod zidku me moc koser neprijdeidontknowale co ja o tom vim ze?jsem jen prosty stavitel hrobubigsmile

2 Petr J.:Původně jsem si taky myslel že musí být to odvodnění být před nebo za,ale právě jsem obdržel info že se to dá dělat i přímo pod, tak mi to zajímalo.. Díky!
2 Banditatom: začni taky odvodnovat, ti pod zemí to určitě ocení, že nebudou prochcany bigsmile

Bandit 4EVER!!!
barynek (Člen)
12.07.2016 18:27:34

Petr J. psal:

....JE...

PS : je ještě nějaký funkční vysvětlení toho, proč to někdo dává za a někdo pod??

Bandit 4EVER!!!
Banditatom (Člen)
12.07.2016 18:36:34

barynek psal:
Banditatom psal:
Petr J. psal:

....JE...

2 Petr J.:Původně jsem si taky myslel že musí být to odvodnění být před nebo za,ale právě jsem obdržel info že se to dá dělat i přímo pod, tak mi to zajímalo.. Díky!
2 Banditatom: začni taky odvodnovat, ti pod zemí to určitě ocení, že nebudou prochcany bigsmile

Vole odvodnujemfuckbigsmile ale pouze hrobky a resit to s ouradem je opravdu zazitek!!!

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Mour (Člen)
12.07.2016 18:59:09

barynek psal:
Petr J. psal:

....JE...

PS : je ještě nějaký funkční vysvětlení toho, proč to někdo dává za a někdo pod??

Ja bych daval pred (za) zidku, bo pod zidkou muze hrozit ucpani hadice, naplneni vodou, v zimmim obdobi zmrznuti a mozne nadzvednuti zidky s naslednym prasknutim idontknow

barynek (Člen)
12.07.2016 19:30:24

Mour psal:
barynek psal:
Petr J. psal:

....JE...

Ja bych daval pred (za) zidku, bo pod zidkou muze hrozit ucpani hadice, naplneni vodou, v zimmim obdobi zmrznuti a mozne nadzvednuti zidky s naslednym prasknutim idontknow

Já už tam jednu drenaz mám, ne tak hluboko (cca 40cm) pro odvodnění baráku, tak si myslím, že dát ji pod by neměl být problém..idontknow nebo jo?

Bandit 4EVER!!!
Inženýrek (Člen)
12.07.2016 20:32:19

Možný to je, ale proč by jsi to tak chtěl nutně dělat? Kam svedeš trubku kterou budeš mít pod základem?
Ideální řešení hodit ji za, obalit textilkou, obsypat čistym štěrkem, zeď odizolovat aspoň třeba nopovkou a drenážku vyvýst někde ven

* Je těžké býti kokotem, konkurence je veliká. *
* Žíj abys jezdil, jezdi abys žil! *
barynek (Člen)
12.07.2016 21:55:17

Inženýrek psal:

Možný to je, ale proč by jsi to tak chtěl nutně dělat? Kam svedeš trubku kterou budeš mít pod základem?
Ideální řešení hodit ji za, obalit textilkou, obsypat čistym štěrkem, zeď odizolovat aspoň třeba nopovkou a drenážku vyvýst někde ven

Nutně asi ne, ale podloží je jílové a plný sutru, takže mám základ vykopany cca 30 krát 80 do hloubky. Tzn. Že za ní není dost místa, když je plotovka 20cm široká.
O ty nopovce slyším poprvé. U baráku jo, ale u zídky? surprised
Trubka bude vyvedena do strouhy na kraji pozemku. Jinak ta zídka je cca tři metry od baráku a jedna drenáž už tam je, jak jsem už psal.

Bandit 4EVER!!!
Petr J. (Člen)
12.07.2016 22:25:29

Drenáž se dává za stěnu ze strany přisypané svahem a potom se musí prohnat voda někam pryč....pokud to provedeš pod základem, jak píšeš, může být....ale musí být vodorovná část rovnoběžne se stěnou.

Nebo alternativně mít drenáž nad úrovní terénu a vodu pustit skrz stěnu trubičkami, které jsou ve stěně nad terénem a přebytečnou vodu odvedou pod opěrnou stěnu na terén.

Ale voda je potřeba odvést v každém případě, buď pod terénem nebo nad...lze samozřejmě i někam do boku, záleží na konfiguraci terénu.

Stačí?

barynek (Člen)
12.07.2016 22:36:15

Petr J. psal:

Drenáž se dává za stěnu ze strany přisypané svahem a potom se musí prohnat voda někam pryč....pokud to provedeš pod základem, jak píšeš, může být....ale musí být vodorovná část rovnoběžne se stěnou.

Nebo alternativně mít drenáž nad úrovní terénu a vodu pustit skrz stěnu trubičkami, které jsou ve stěně nad terénem a přebytečnou vodu odvedou pod opěrnou stěnu na terén.

Ale voda je potřeba odvést v každém případě, buď pod terénem nebo nad...lze samozřejmě i někam do boku, záleží na konfiguraci terénu.

Stačí?

Voda bude odvedená, to je jasný. Ale vodorovná část rovnoběžne se stěnou.. jak jinak by to mělo být když ne souběžně s tím?

Bandit 4EVER!!!
Koldan (Člen)
12.07.2016 22:45:13

nasrat, daj to celé z betonu a voda ať si teče kam sce:o)

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
barynek (Člen)
12.07.2016 22:49:54

Koldan psal:

nasrat, daj to celé z betonu a voda ať si teče kam sce:o)

Tak jsem se dočkal i takového příspěvku:D
A nějaký věcný návrh? ;)

Bandit 4EVER!!!
Petr J. (Člen)
13.07.2016 09:36:35

Věcná: a natřít na zlato...bigsmilebigsmile

Banditatom (Člen)
13.07.2016 10:58:58

Petr J. psal:

Věcná: a natřít na zlato...bigsmilebigsmile