Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » GSF 1250 - není slyšet čerpadlo - NESTARTUJE

Rommer85 (Člen)
10.04.2016 11:32:48

GSF 1250 - není slyšet čerpadlo - NESTARTUJE

Už týden laboruju nad mým Banditem 1250, po zimě jsem přišel vrazil tam nabitou baterii, otočil klíčkem sklopil spínač zapalování, čerpadlo natlakovalo a moto normálně nastartovalo, jel jsem se servisu přezout pneu vrátil se pak domů a minulý týden jsem se byl projet cca po 60km mi motka plivla do výfuku a po dalších 2km mě zastavila a přestalo tlačit čerpadlo jako by bylo vynuté zapalování, ale startér se točil! Tak jsem u silnice pročel včechny pojistky vykouřil 3 cigára a pak jsem zkusil znova sepnout zapalování motka zavrčela, natlakovala a nastartovala pak jsem ujel ještě dalších 100km s tím že jsem mezi tím asi 5x startoval a v pohodě. Druhý den jsem k tomu přišel a zase ten samý problém, tak jsem sundal nádrž v domění že je to v konektoru od čerpadlo, prostříkal jsem ho kontakolem nechal chvilku působit zastrčil a čerpadlo zase makalo, až do včera, měnil jsem vodu v chladiči, pak jsem to natočil, aby to voda prošla celou soustavou, pak zase sundal nádrž, vyčistil vzduch. filter, nasadil nádrž a je to tu znova !! headshake nemáte někdo typ co by to mohlo dělat na přitom když jsem to měl zapojené přes dealer mod tak mi to nic neukazovalo C00 - non error, ted když sepnu spínačku tak to zůstane vyset na CHECK, podotýkám, že pojistka je OK, a konektory jsou taky ok a všechny jsem raděli prostříknul lihem vyfoukal a pak kontaktolem a nechal vyschnout idontknow

osiris (Člen)
10.04.2016 11:45:57

Re: GSF 1250 - není slyšet čerpadlo - NESTARTUJE

...tak to ti zůstává viset buď čidlo stojánku, nebo oxidace červenýho spínače na pravým řidítku, tipnul bych ...současně s tím už prolez i čidlo spojkový páčky a čidlo neutrálu, jestli jsi to už nezkoušel teda

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Rommer85 (Člen)
10.04.2016 11:55:22

jediná věc kam jsem se nedíval je pravý ovladač, ale když by nefungoval tak by přece netočil startem? co se týká čidla spojky s tím mám problém už od začátku, vždy se mi na něm udělá zelenej potah tak to proškrábnu šroubováčkem a prostříknu. Čidlo stojánku to mě taky napadlo, je nějáká možnost jak odzkoušet jestli funguje? mám v ruce haynes manual, ale ta angličtina mě trochu ubijí.. nikde jsem se nedočet jak se zachová zapalování, když odejde některé z těchto čidel, u starších motek to člověk prostě odpojil a jelo se dál..a čidlo stojánku, to by mělo vypnout motor až po zařazení kvaltu, ale na neutrál to má normálně maket, ne?

Lihy (Člen)
10.04.2016 13:36:35

Rommer85 psal:

..a čidlo stojánku, to by mělo vypnout motor až po zařazení kvaltu, ale na neutrál to má normálně maket, ne?

Jasně.

Hele a nemá ta novota třeba i čidlo náklonu (u mí jebky na to byla svolávačka bo se mohlo stát že to člověk naklopil v zatáčce a.... :) )? Jestli by nemohlo zlobit to? Bo je divný že startér točí ale čerpadlo ne...
Mě teda u jebky po otočení klíčku naběhne nejdřív čerpadlo (chcípák může bejt klidně na off), prostě se rozsvítěj kontrolky "pozdravěj budíky" a natlakuje se čerpadlo....pak až chcípák a start...

Rommer85 (Člen)
10.04.2016 15:04:38

tak pravý ovladač jsem měl rozebraný a v pohodě, čidlo od stojánku taky... co se týká čidla náklonu tak to má je to 2013, akorát nevim kde, prošel jsem tu el. už celou, ještě mě napadá, mám tam alarm, a je roztahanej po celý elektrice, jestli to nemůže být např. nějáký imobilizer, ale to už asi nedám to je spíš na elektrikáře, jinak čerpadlo maká, měl jsem ho venku, jde tam i proud proměřeno.. kde je to čidlo náklono, nevíte někdo?

K.a.s.y.m. (Člen)
10.04.2016 21:55:25

tim alarmem jsi možná začít..už jsem se s tim jednou setkal..kluka takhle nechala motorka na pumpě a ani prd.tak to pak vytrhli ven a motorka jela..zvlášt pokud je to nějaká "odborná" montáž tak je možný,že to někde zoxidovalo a máj o problém postaráno.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Filous (Člen)
11.04.2016 07:50:35

...tipuju ten alarm...esi teda čerpadlo maká, bo čerpadla vopčas taky zlobjej...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Rommer85 (Člen)
11.04.2016 08:52:08

čerpadlo maká, měl jsem ho venku a točí, tj. i kdyby točilo špatně a třeba netlakovalo, tak by mi měl na budíkách ukázat chybu palivového systému, ale mě to zůstane vyset na CHECK a vůbec to do kontroly palivového systému nepřejde, minulý rok jsem měl problém právě s čerpadlem, bylo to 3 neděle na Kamenném Mostě (mimo jiné tam už nikdy) nakonec jsem přišel na to že by to podávání mohl dělat redukční ventil a podařilo se mi koupit jiné čerpadlo do toho jsem si pak hodil nej mé čerpadýlko a problém byl vyřešen, při této příležitosti mi udajně odpojili alarm, řikám udajně, protože jediné co vydím je to že alarm má ustřižené 2 dráty u kontrolní diody, ale normálně funguje.. idontknow když to všechno fungovalo tak mi to samodřejmně bylo jedno..

XJelen (Člen)
11.04.2016 10:15:38

Z pohledu gixeřího...
jestli svítí check, je přerušenej obvod zapalování-startování. Tj. kolíbka, stojan, kvalt, spojka (většinou to byla kolíbka u mě bigsmile). V kombinaci s tou informací o alarmu předpokládám, že ten alarm bude napojenej právě na tenhle obvod. Vymrdat to ven, beztak je to k prdu.

Strýcfajtr !!!
Rommer85 (Člen)
11.04.2016 10:44:30

jo to jsem taky vyčet v manuálu.. co myslíte, když půjdu po kabelech z toho alarmu a v místě napojení je prostě ustříhám? Nebo na to mám srát a prostě to postavit do servisu? Jinak k těm čidlům, nikde jsem se nedočetl co se stane, když čidlo prostě vyřadim, pojede to s vypojenýma čidlama, nebo to systém něják vyhodnotí a nenastartuje to? Nechce se mi jen tak na vyzkoušenou kupovat 3 čidla, a nevíte někdo kde je čidlo od zařazeného kvaltu?

Filous (Člen)
11.04.2016 11:44:47

...blokovací čidla vyřadíš jednoduše, jsou dvoupinový a stačí mezi sebou oba piny proklamovat a gear sensor je u řetězovýho kolečka...co se týká alarmu, odpojil bych ho v místě napojení, prostě tam kde ho někdo připojil...podle mě bude problém v tom alarmu...

K.a.s.y.m. (Člen)
11.04.2016 11:52:35

jo musíš to odpojit případně přepojit tam kde je alarm připojený protože alarm ti rozpojuje právě ten okruh..takže je možný pokud tam neni konektor že jsou původní dráty přestřížený a je tam vložený alarm.pokud máš aspoň nějaký zkušenosti tak to zvládneš sám.

Rommer85 (Člen)
11.04.2016 13:21:21

dík za rady, tak já zkusim odpojit ten alarm, a uvidíme co to s tím udělá..dám vědět jak jsem dopadl

XJelen (Člen)
11.04.2016 14:20:53

K.a.s.y.m. psal:

jo musíš to odpojit případně přepojit tam kde je alarm připojený protože alarm ti rozpojuje právě ten okruh..takže je možný pokud tam neni konektor že jsou původní dráty přestřížený a je tam vložený alarm.pokud máš aspoň nějaký zkušenosti tak to zvládneš sám.

v podstatě když půjde po drátech od alarmu, měl by narazit na místo kam vedou dva dráty od alarmu na linku, která bude přerušená, tam je potřeba ten alarm odpojit a spojit tu původní linku. Nebude to nic složitýho, akorát to mrdání se starou izolačkou a svazkama kabelů good

Strýcfajtr !!!
Filous (Člen)
11.04.2016 14:27:34

XJelen psal:
K.a.s.y.m. psal:

v podstatě když půjde po drátech od alarmu, měl by narazit na místo kam vedou dva dráty od alarmu na linku, která bude přerušená, tam je potřeba ten alarm odpojit a spojit tu původní linku. Nebude to nic složitýho, akorát to mrdání se starou izolačkou a svazkama kabelů good

...pjekně s to napsals, já nemam takový básnický střevo, sem se bál, aby to něgde u škatule neustřích a nemyslel, že má vodpojínobigsmile

K.a.s.y.m. (Člen)
11.04.2016 14:59:01

Filous psal:
XJelen psal:
K.a.s.y.m. psal:

...pjekně s to napsals, já nemam takový básnický střevo, sem se bál, aby to něgde u škatule neustřích a nemyslel, že má vodpojínobigsmile

to by odpojíno fakt neměl bigsmile

Rommer85 (Člen)
11.04.2016 15:30:34

u škatule bych nestříhal smile1 , ale vyděsila mě ta hromada kablíků, takže jestli tomu dobře rozumim tak ten alarm půjde přes hlavní kabelový svazek.., takže najít kudy tam jde a spojit ten hlavní přerušený okruh...

K.a.s.y.m. (Člen)
11.04.2016 17:00:23

Rommer85 psal:

u škatule bych nestříhal smile1 , ale vyděsila mě ta hromada kablíků, takže jestli tomu dobře rozumim tak ten alarm půjde přes hlavní kabelový svazek.., takže najít kudy tam jde a spojit ten hlavní přerušený okruh...

goodjestě tam bude určitě napájení a pokud blikaj blikny tak i někde na ně..proto tam bude víc kabelů..někdy bejva přímo na tý krabičce alarmu aspoň základní schéma tak třeba pomůže i to.

Rommer85 (Člen)
12.04.2016 08:48:46

tak jsem šel po drátek, naštěstí tam jsou udělané konektory, tak jsem to jen odpojil a připojil na původní , ale zase nic furt se nedostanu přes Check.. já už fakt nevim a propadám v soufalství, asi budu muset navštívit servis... máte někdo doporučení Střední čechy s možností odvozu do servisu?idontknow

Rommer85 (Člen)
13.04.2016 08:32:13

Chlapy tak problém vyřešen, včera odpoledně jsem si k tomu sednu, začal zkoumat krabičku od alarmu jestli tam není shéma nebo nějáké označení, a jak jsem to furt vyndaval a zandaval, tak jsem vyndal i kabele, kde je připojený na zadní bličkačky, a když jsem za ně zatáhnul tak prvotní "check" prošel a čerpadlo natlakovalo a mašina chytla, takže nakoknec to dělá zkrat na kabeláři od alarmu k zadním blinkrům... celéj ten krám vytrhám a bude po problému....goodgood

osiris (Člen)
13.04.2016 09:03:36

...jj, někdy se stává že tě tyhle zařízení "chráněj" tak dokonale, že neodjedeš ani ty sám bigsmile

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Filous (Člen)
13.04.2016 09:29:58

...no tag zaplaťsatangood ...eště sem neviděl funkční alarm na motorkufuck ...ani bych se nedivil, dybys f tom PRI Motu řešil výměnu čerpadla zbytečněsurprised

K.a.s.y.m. (Člen)
13.04.2016 11:50:12

to je jasný ,že se to musí vyndat všechno..hlavně že se povedlo najítgood

XJelen (Člen)
13.04.2016 11:55:21

Álelůja good

Strýcfajtr !!!
Lubošek (Člen)
13.04.2016 13:50:39

Rommer85 psal:

Chlapy tak problém vyřešen, včera odpoledně jsem si k tomu sednu, začal zkoumat krabičku od alarmu jestli tam není shéma nebo nějáké označení, a jak jsem to furt vyndaval a zandaval, tak jsem vyndal i kabele, kde je připojený na zadní bličkačky, a když jsem za ně zatáhnul tak prvotní "check" prošel a čerpadlo natlakovalo a mašina chytla, takže nakoknec to dělá zkrat na kabeláři od alarmu k zadním blinkrům... celéj ten krám vytrhám a bude po problému....goodgood

a vono to pudegood

Byla doba, kdy sex byl bezpečný a motorky nebezpečné
Rommer85 (Člen)
23.05.2016 13:21:23

tak jsem zase zpět,  vypadalo to že je problém vyřešen, ale v sobotu jsem se chtěl projet a příjdu k ní a zase to samé, CHECK na budíku a bez sepnutí čerpadlo, zaměřil jsme se zase na zased, a zkusil zahýbat kabelama, mašina sepla. vypadá to že kabelový svazek dostal od původního montéra právě v té ocasové části asi zabrat a dochází tam ke skratu.. neznáte někdo šikovného motoelektrikáře, který je schopen ten svazek proměřit případně nahradit proštípnuté kabely? Nakonec jsem vyndal řídí cí jednotku, která mimochodem nebyla ani zajištěné a lítala tam jak čamrda.. nevšimnul jsem si toho protože jsem tam měl lékárničku, tak jsem prostříknul kontaktolem oba hlavní kontektory, protože jsem zjistil, že kdy nadzvednu ten menší konektor tak moto projde checkem a natlakuje.. nechal vyschnout a znovu zapojil.. zase to vypadá, že je to v pořádku.. ale popravdě.. už mě to fakt sere protože se na ní nemůžu vůbec spolehnout a nebudu v alpách řešit vypínající se čerpadlo.. sice to vydrželo kokořínskou jízdu, kterou jsem si na test udělal v neděli.. ale před tím to taky bylo v pohodě, najel jsem asi 300Km pak jsem to nechal 2týdny stát pak k tomu příjdu a nic idontknow ....headshakeheadshake

Rommer85 (Člen)
22.07.2016 13:18:32

Tak nakonec se to vyřešilo na 100%, okolo alarmu to bylo, ale ne přímo jím, ten kdo zapojoval alarm, ho zapojil dost nešťastně a po 2 letech se uklepaly dráty na blikačky, proto to někdy šlo a někdy ne, prostě při zapojení musel roztáhnout konektory a ty pak vytvářeli studeňáky. PROBLÉM VYREŠEN !!smile1smile1smile1goodgood

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS