Nejsi přihlášen
Dotaz na přepis moto
Ahoj, můžete mně poradit, jestli je nutné při přepisu na nového majitele mít platnou STK?Nebo stačí jen evidenční kontrola ?Jedná se o to, že děda mně dal starou ČZtu a chci ji přepsat na sebe.TP mám i pojištění na sebe, ale motka není teď ve stavu, že by prošla STK.Tak teda jak?Jo a je nějaká lhůta při odhlášení starého a přehlášení na nového majitele?Díky
Kdo nejezdí, nikdy to nepochopí...
Re: Dotaz na přepis moto
S STK si myslim nebude problém, po mě to nikdy nechtěli (jen to ručení a evidenčku)...jinak lhůta tam je myslim 5dní, ale když sem přepisoval já, tak vždy po lhůtě a srali na to....pokud to nebudeš přehlašovat po půl roce
...Přejetý zajíc má vždy tularemii, protože zdravý zajíc se přejet nenechá...
ahoj, chci se zeptat, jak je to dneska s přepisem motorky.
dělá se to v místě prodávajícího nebo může v místě kupujícího, evidenčka atd.
mám problém, že bych zaplatil a pak čekal až se původní majitel rozhoupe k převodu nebo su moc připosranej.
díky za info.
GSX 1400 K7
Děla se to zatim v mistě prodávajiciho. Takže já to u nás řeším s kupcama tak,že se domluvime na prohlidku v den,kdy maji na uřadě votevřeny,sjedu s nima na evidenčku,pak povinny a hura na uřad. Naštěsti to u nas frčí a cca za 2 hodinky mam komplet voběhnuto. Ale sere mě to,zlatá doba klasickejch vodhlášek. V tomhle sme se opět pohnuli vo pěknej kus vzad,jak už je v dnešní době zvykem.
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
K.a.s.y.m. (Člen) 11.07.2016 07:23:27 Offline |
VikecB12 psal:Tak ti muže dat plnou moc a mužeš si to oběhnout sám
nutno dodat že musí bejt ověřená
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:VikecB12 psal:Tak ti muže dat plnou moc a mužeš si to oběhnout sám
Stačí pouze ověřený podpis - to udělají prakticky na každé větší poště...
▀▄▀▄▀▄...sem se to nemělo nikdy dostat...▄▀▄▀▄▀
K.a.s.y.m. (Člen) 11.07.2016 08:58:33 Offline |
tachec psal:K.a.s.y.m. psal:VikecB12 psal:Tak ti muže dat plnou moc a mužeš si to oběhnout sám
Stačí pouze ověřený podpis - to udělají prakticky na každé větší poště...
tak jsem to myslel.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
tachec psal:Stačí pouze ověřený podpis - to udělají prakticky na každé větší poště...
Ja myslím, že to dělají na každé.
Před měsícem jsem dával potvrzovat plnou moc na poště na letišti v Praze. Cena 30kč/podpis(=lejstro).
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:tachec psal:Stačí pouze ověřený podpis - to udělají prakticky na každé větší poště...
Před měsícem jsem dával potvrzovat plnou moc na poště na letišti v Praze. Cena 30kč/podpis(=lejstro).
Myslím, že musí mít Czech point
Second Class Citizen
1130 Café Racer
mr.BSE psal:Ondráš psal:tachec psal:Stačí pouze ověřený podpis - to udělají prakticky na každé větší poště...
Před měsícem jsem dával potvrzovat plnou moc na poště na letišti v Praze. Cena 30kč/podpis(=lejstro).Myslím, že musí mít Czech point
Přesně tak - musí mít Czech point - to splňuje jen cca 1000 poboček, tzn. 1/4 - menší pobočky (na vesnicích) to nemají.
Michal Dk psal:pepa psal:jestli tomu dobře rozumím, tak se to dá přepsat i v místě kupujícího ?
je to tak?
díky všemPokud je prodávající ve stejném místě bydlíci jako kupující tak ano jinak ne.
Myslím jako stejná pověřená obec.
Michal Dk psal:pepa psal:jestli tomu dobře rozumím, tak se to dá přepsat i v místě kupujícího ?
je to tak?
díky všemPokud je prodávající ve stejném místě bydlíci jako kupující tak ano jinak ne.
Od 1.7.2016 měla vstoupit v platnost novela zákona č. 56/2001 Sb. a ta měla umožnit přepsat moto/auto na kterémkoliv úřadě, ale jak to je ve skutečnosti, nevím
Tohle bude průšvih u nás Spadám pod Židlochovice,kde je to naprosto v klidu a bez čekaček a třeba v Brně to stávalo za vyližprdel,tak předpokládám,že než by někdo čekal pul dne na přepis v Brně,rači si těch 10km popojede... Jenže ten uřad na nějakej věčí šrumec není zařízenej,má dvě přepážky a pokrývá tak akorát plynule odbavovat místňáky.
Banditatom (Člen) 12.07.2016 07:21:38 Offline |
VikecB12 psal:Tohle bude průšvih u nás Spadám pod Židlochovice,kde je to naprosto v klidu a bez čekaček a třeba v Brně to stávalo za vyližprdel,tak předpokládám,že než by někdo čekal pul dne na přepis v Brně,rači si těch 10km popojede... Jenže ten uřad na nějakej věčí šrumec není zařízenej,má dvě přepážky a pokrývá tak akorát plynule odbavovat místňáky.
Co si zas prosatana stezujes? nas ourad ma relativne velkou spadovou oblast jsou tam taky jen tri okenka a vse jde ajncvaj?!a to prepisujes trikrat tydne ze te to tak sere? To jenom prazak mohl vymyslet takovou picovinu ze se bude samochod prepisovat v miste trvaleho bydliste prodavajiciho dit je to kundovina jak hrom
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
VikecB12 psal:Tohle bude průšvih u nás Spadám pod Židlochovice,kde je to naprosto v klidu a bez čekaček a třeba v Brně to stávalo za vyližprdel,tak předpokládám,že než by někdo čekal pul dne na přepis v Brně,rači si těch 10km popojede... Jenže ten uřad na nějakej věčí šrumec není zařízenej,má dvě přepážky a pokrývá tak akorát plynule odbavovat místňáky.
...a až Ti zruší tu únii tak se posereš ještě u celníků
Vikecu. Musis si dokonale oholit hlavu a tvar a obleci se do teplaku a mikiny s kapuci od Lonsdale.
Ty teplaky s rozkrokem tak priblizne v pulce stehen.
Dale tenisky Nike, bile ponozky, velkou kasirtasku a iPhone (klidne 2).
Na urad musis vstoupit se zvejkackou v puse a jit namachrovanym krokem.
Postavu mas idealni, na te nic menit nemusis.
Takhle chodili na inspektorat smelinari v Beroune co tahali bouracky ze zapadnu, doma to rovnali, strikli a pak prodavali jako "jezdene duchodcem".
Vzdycky sli na radu prvni.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Banditatom psal:VikecB12 psal:Tohle bude průšvih u nás Spadám pod Židlochovice,kde je to naprosto v klidu a bez čekaček a třeba v Brně to stávalo za vyližprdel,tak předpokládám,že než by někdo čekal pul dne na přepis v Brně,rači si těch 10km popojede... Jenže ten uřad na nějakej věčí šrumec není zařízenej,má dvě přepážky a pokrývá tak akorát plynule odbavovat místňáky.
Co si zas prosatana stezujes? nas ourad ma relativne velkou spadovou oblast jsou tam taky jen tri okenka a vse jde ajncvaj?!a to prepisujes trikrat tydne ze te to tak sere? To jenom prazak mohl vymyslet takovou picovinu ze se bude samochod prepisovat v miste trvaleho bydliste prodavajiciho dit je to kundovina jak hrom
No právě že někdy tam i třikrát za týde su no
Mě nejde o zachování přepisu v místě bydliště prodávajícího,klidně to mohli rozšířít i o místo bydliště kupujícího Ale sere mě,že si pude přepisovat brňák někam na vedlejší lont,protože ten jeho uřad nefunguje tak,jak by fungovat měl...
Když už se ten registr snaží jakoby otevřít lidem,tak to mají šoupnout na poštu a fertik
Jo a v čem je pro Tebe lepší přepis u vás,než u kupujícího? Stejně ho k tomu potřebuješ,nebo jeho plnou moc s ověřeným podpisem a seš opět odkázanej na otevírací dobu pošty Je to celkově nedomrdlej systém,kerej pokud kupuješ něco častěji jak jednou za pět let jen obtěžuje lidi.
Ondráš psal:Vikecu. Musis si dokonale oholit hlavu a tvar a obleci se do teplaku a mikiny s kapuci od Lonsdale.
Takhle chodili na inspektorat smelinari v Beroune co tahali bouracky ze zapadnu, doma to rovnali, strikli a pak prodavali jako "jezdene duchodcem".
Vzdycky sli na radu prvni.
Tenhle scénář je naprosto stejnej na každým uřadě,jen je tam problém v tom,že ten týpek dává uřednici u přepážky tak nějak druhou výplatu za to,že jde vždy první Takhle to aspoň funguje v Brně
VikecB12 psal:Banditatom psal:VikecB12 psal:Tohle bude průšvih u nás Spadám pod Židlochovice,kde je to naprosto v klidu a bez čekaček a třeba v Brně to stávalo za vyližprdel,tak předpokládám,že než by někdo čekal pul dne na přepis v Brně,rači si těch 10km popojede... Jenže ten uřad na nějakej věčí šrumec není zařízenej,má dvě přepážky a pokrývá tak akorát plynule odbavovat místňáky.
No právě že někdy tam i třikrát za týde su no
Mě nejde o zachování přepisu v místě bydliště prodávajícího,klidně to mohli rozšířít i o místo bydliště kupujícího Ale sere mě,že si pude přepisovat brňák někam na vedlejší lont,protože ten jeho uřad nefunguje tak,jak by fungovat měl...
Když už se ten registr snaží jakoby otevřít lidem,tak to mají šoupnout na poštu a fertik
Jo a v čem je pro Tebe lepší přepis u vás,než u kupujícího? Stejně ho k tomu potřebuješ,nebo jeho plnou moc s ověřeným podpisem a seš opět odkázanej na otevírací dobu pošty Je to celkově nedomrdlej systém,kerej pokud kupuješ něco častěji jak jednou za pět let jen obtěžuje lidi.
Takže to na poště ověříš třeba v pátek odpoledne nebo v sobotu ráno...
Banditatom (Člen) 12.07.2016 10:48:06 Offline |
VikecB12 psal:Ondráš psal:Vikecu. Musis si dokonale oholit hlavu a tvar a obleci se do teplaku a mikiny s kapuci od Lonsdale.
Vzdycky sli na radu prvni.Tenhle scénář je naprosto stejnej na každým uřadě,jen je tam problém v tom,že ten týpek dává uřednici u přepážky tak nějak druhou výplatu za to,že jde vždy první Takhle to aspoň funguje v Brně
No vidis....tak si nestezuj a mazej pro teplaky a dvoucentimetrovy mosazny retez
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
tachec psal:VikecB12 psal:Banditatom psal:
Co si zas prosatana stezujes? nas ourad ma relativne velkou spadovou oblast jsou tam taky jen tri okenka a vse jde ajncvaj?!a to prepisujes trikrat tydne ze te to tak sere? To jenom prazak mohl vymyslet takovou picovinu ze se bude samochod prepisovat v miste trvaleho bydliste prodavajiciho dit je to kundovina jak hromNo právě že někdy tam i třikrát za týde su no
Jo a v čem je pro Tebe lepší přepis u vás,než u kupujícího? Stejně ho k tomu potřebuješ,nebo jeho plnou moc s ověřeným podpisem a seš opět odkázanej na otevírací dobu pošty Je to celkově nedomrdlej systém,kerej pokud kupuješ něco častěji jak jednou za pět let jen obtěžuje lidi.Takže to na poště ověříš třeba v pátek odpoledne nebo v sobotu ráno...
A ty bys to v dnešní době plné kokotu,keří na fšechno serou takhle udělal? Že bys jako doufal v to,že to dotyčnej z Tebe na sebe přepiše? Ja ne. Přitom stačilo u polopřevodu zavest lhutu,po ktere bude vozidlo vyřazeno trvale...
VikecB12 psal:tachec psal:VikecB12 psal:No právě že někdy tam i třikrát za týde su no
Jo a v čem je pro Tebe lepší přepis u vás,než u kupujícího? Stejně ho k tomu potřebuješ,nebo jeho plnou moc s ověřeným podpisem a seš opět odkázanej na otevírací dobu pošty Je to celkově nedomrdlej systém,kerej pokud kupuješ něco častěji jak jednou za pět let jen obtěžuje lidi.Takže to na poště ověříš třeba v pátek odpoledne nebo v sobotu ráno...
A ty bys to v dnešní době plné kokotu,keří na fšechno serou takhle udělal? Že bys jako doufal v to,že to dotyčnej z Tebe na sebe přepiše? Ja ne. Přitom stačilo u polopřevodu zavest lhutu,po ktere bude vozidlo vyřazeno trvale...
No, to máš pravdu Bral jsem to tak nějak jen z jednoho úhlu pohledu - z pohledu slušného kupujícího
VikecB12 psal:Ondráš psal:Vikecu. Musis si dokonale oholit hlavu a tvar a obleci se do teplaku a mikiny s kapuci od Lonsdale.
Vzdycky sli na radu prvni.Tenhle scénář je naprosto stejnej na každým uřadě,jen je tam problém v tom,že ten týpek dává uřednici u přepážky tak nějak druhou výplatu za to,že jde vždy první Takhle to aspoň funguje v Brně
...znám ho, asi ten týpek vobjíždí celou republiku
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
tachec psal:Michal Dk psal:pepa psal:jestli tomu dobře rozumím, tak se to dá přepsat i v místě kupujícího ?
je to tak?
Od 1.7.2016 měla vstoupit v platnost novela zákona č. 56/2001 Sb. a ta měla umožnit přepsat moto/auto na kterémkoliv úřadě, ale jak to je ve skutečnosti, nevím
Včera to řešil kolega z prace kupoval auto registrovaný v Pardubicích dával plnou moc prodávajícímu takže to ještě nejde. Evidenčka muže být na prodávajícího asi od května.Slušnej guláš.
V pondělí sem byl přepisovat skutra... Evidenčka na kohokoliv,povinny na kupce a přepis JEN u prodávajícího. A uřednice za přepážkou potvrdila moje vobavy,protože neví,až to bude fungovat,jak to udělají,když jim tam donese nějakej zprostředkovatel z bazaru z Brna pakl dvaceti techničáků k přepisu a nebudou ho moct odmítnout...
Stránky: 1