Nejsi přihlášen
MIO 550
Zdar jak sfiňa!
Potřebuju poradit s GPS-kem! Koupil jsem si PDA-čko MIO P550.......
........nainstaloval jsem TToma 6
....spustím.....vyhledává spojení s kosmem........a furt nic
zkouším nastavit správný modul GPS a ..................prd!
furt to hlásí..."chybí zařízení GPS"..............."probíhá připojování k zařízení GPS"
Nevím si s tím rady.......pomůže někdo?
Re: MIO 550
MIO má vlastní sofware...
No jestli ti to skouslo TOMTOMA tak taky good.
Vylez ven a zadej si zobrazení satelitů až se ti načtou satíky (poznáš to podle bnaskočení číslovek polohy, tak jseš doma - ukazatele zmodraj, a v režimu mapa se na obrazovce ukáže tvoje aktuální poloha.
Když to bude dělat bordel třeba ti TOMTOM nebude kooperovat s MIO software pro GPS..
mam totmtom v PDA a žádný problém
Postup:
Zapni TOMTOM
klikni na: Změnit předvoby
klikni na: Zobrazit stav GPS
Vylez před barák, na balkon prostě ven a sleduj načítání. Když to ukazuje NĚCO - šedě nabíhají proužky tak komunikuje se satíkama. Počkej až to načte a zmodrají a u S a W se načtou čísla. Máš vyhráno a funguje.
Pokud stojíš na otevřeném prostranství jak trubka a neukazuje to vůbec nic tak nemáš spojení s GPS - tim kusem v PDA nebo externím.
Stačá?
Dog psal:Postup:
Zapni TOMTOM
klikni na: Změnit předvoby
klikni na: Zobrazit stav GPS
Vylez před barák, na balkon prostě ven a sleduj načítání. Když to ukazuje NĚCO - šedě nabíhají proužky tak komunikuje se satíkama. Počkej až to načte a zmodrají a u S a W se načtou čísla. Máš vyhráno a funguje.
Pokud stojíš na otevřeném prostranství jak trubka a neukazuje to vůbec nic tak nemáš spojení s GPS - tim kusem v PDA nebo externím.
Stačá?
No a to de. Jak to kurňa nastavím?
Mám tam na výběr, ale s žádnou variantou to nefunguje
Nevím jestli nebudu kecat viny, ale když jsme s bratrem kupovali PDA+GPS, tak to trvalo snad 10 minut než si to poprvé našlo satelity Poté už to byla záležitost sekund. Tož moje zkušenost.
Jo a taky jsem myslel, že každá GPS musí mít +- výhled na nebe.( Tím myslím, že třeba ještě metr od okna ok, ale zkoušet to uvnitř místnosti je na)
Kdekoli jseš, cokoli děláš, záleží na Tobě
Nevím jak je to s tímhle PDA ale já to měl v aceru a když zapneš tomotoma tak v nastavení nevím teď čeho - myslím nějaký nastavení GPS příjmače jsem musel mít nastavený "jiná NMEA" nebo tak něco, pak to v pohodě nabíhalo
nedůvěřuju velbloudům, a všeobecně nikomu, kdo dokáže týden nepít !
osiris psal:...ještě správnej port a správnou rychlost
JJ. To už mám taky za sebou
Jen tak pro zajímavost by mě zajímalo, jestli je to u všech stejné nebo se to liší a podle jakých kritérií....
Já mám: Port pro programy GPS......COM3
Hardwarový port GPS.........COM2
Přenosovou rychlost ..........4800
Nastavení portů záleží na výrobci a typu přístroje a lze i u něčeho změnit. Záleží i na tom zda přístroječek obsahuje infraport, Bluetooth, sériový port, GPS.
Mám PDA Fujitsu Siemens N560 a rozložení portů mám takovéto:
COM1 - serial (pro RS232)
COM2 - serial infraport
COM3 - IRComm
COM5 - serial Bluetooth
COM8 - hardwarový port GPS
COM9 - port pro programy GPS
přenosová rychlost u GPS - 9600 Baud
Přenosová rychlost GPS se dá různými prográmky zvýšit, lze docílit i rychlejšího vyhledávání satelitů (mě najde za cca 15 sec. kolem 8 SAT) ale musí to podporovat čip GPS a nainstalované programy které GPS používají.
Kam nevidím, tam nepospíchám
Stránky: 1