Nejsi přihlášen
... potřebuju čtečku e-knih
Když už to tady Filda tak hezky začal
Máte tip na čtečku e-knih pro rodiče-geronty? S androidem si rozumí, takže trable s dotykovým ovládáním a obecně "placatou elektronikou" nemají.
Má cenu se dívat na ty nejlevnější, okolo 2000-2500Kč? Nechci do toho moc zahučet, protože nevím jestli se to chytne Ať pak neletí z okna něco zbytečně drahýho
Podmínkou teda je český prostředí a možnost nahrát knihy přes Wifi a kabelem (ale to je možná samozřejmost, nevím)
Díky díky
Second Class Citizen
1130 Café Racer
![]() |
nicola.foxx (Člen) 27.11.2017 14:15:08 Offline |
Re: ... potřebuju čtečku e-knih
https://www.czc.cz/amazon-kindle-paperw … 89/produkt
A nemáš/nemaj problém. Knížky pokud je nekupuješ z origo storu, tak nahrávat přes aplikaci Calibri. Baterka v tom vydrží v klidu měsíc.
Pak budeš hodnej a stáhneš jim 14,5GB knížek - https://ulozto.cz/!KMwCdhrU/e-book-eknihy-cesky-zip
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
...když už je to teda o konkrétních značkách, tak pocketbook - víc "muziky" než kindle a není nutný se srát s nahráváním přes různý aplikace, stažený nahraješ přímo ...spotřeba a bezproblémovej provoz jsou obdobný
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
...určitě, tohle je z pocketů asi nejrozumnější volba (cena/výkon), jeden z předchozích modelů touch lux doma taky čteme ...sice postrádá vůni papírový knížky, ale zvyknou si na ten komfort rychle
mám pocketbook pro i kindle. Kindle zbytečně drahej a prakticky umí jen ty svoje mobi soubory. Ten pocketbook umí jak mobi, tak epub, pdf, txt apod. Takže není problém s převáděním různých souborů mezi různými zařízeními. Kindl tohle neumí.. Musíš konvertovat formáty a ne vždy se zachová původní formátování textu, možnost zvětšit/zmenšit písmo atd.
Nehledě na to, že ten pocketbook má v sobě moc důležitý věco jako hry, poslech muziky, kalendář apod. životně důležitý pičoviny
Tož tak
Bandit 4EVER!!!
andre.marek (Člen) 29.11.2017 08:25:44 Offline |
Protože kvalita čtení je na čtečce úplně jinde. Kvůli charakteru zobrazení a podsvícení
Lze číst na plném slunci, v šeru neoslňuje apod...
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 29.11.2017 08:57:49 Offline |
huskyb12 psal:Hale, moc sem toho na elektickejch věcech nepřečet, ale proč je třeba kupovat úzce zaměřený zařízení, když tu samou službu udělá tablet ( kromě výdrže baterky) ?
To je stejny jak s Jabkem..musis to mit aby jsi byl Cool🙂
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:huskyb12 psal:Hale, moc sem toho na elektickejch věcech nepřečet, ale proč je třeba kupovat úzce zaměřený zařízení, když tu samou službu udělá tablet ( kromě výdrže baterky) ?
...to bych teda neřek ...pomineš-li všechno to co napsal andre, tak ta spotřeba u tabletu je tuze svízel ("elektrickej inkoust" je úžasnej v tom, že načtená stránka nespotřebovává energii ať ji máš zobrazenou jak dlouho chceš)
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 29.11.2017 10:15:47 Offline |
osiris psal:K.a.s.y.m. psal:huskyb12 psal:Hale, moc sem toho na elektickejch věcech nepřečet, ale proč je třeba kupovat úzce zaměřený zařízení, když tu samou službu udělá tablet ( kromě výdrže baterky) ?
...to bych teda neřek
...pomineš-li všechno to co napsal andre, tak ta spotřeba u tabletu je tuze svízel ("elektrickej inkoust" je úžasnej v tom, že načtená stránka nespotřebovává energii ať ji máš zobrazenou jak dlouho chceš)
Pro toho kdo hodne cte to asi smysl ma.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
barynek psal:mám pocketbook pro i kindle. Kindle zbytečně drahej a prakticky umí jen ty svoje mobi soubory. Ten pocketbook umí jak mobi, tak epub, pdf, txt apod. Takže není problém s převáděním různých souborů mezi různými zařízeními. Kindl tohle neumí.. Musíš konvertovat formáty a ne vždy se zachová původní formátování textu, možnost zvětšit/zmenšit písmo atd.
Nehledě na to, že ten pocketbook má v sobě moc důležitý věco jako hry, poslech muziky, kalendář apod. životně důležitý pičoviny
Tož tak
Kdysi jsem Kindle taky měl (než jsem ho nechal v letadle), a stačilo si Kindle zaregistrovat, dostal si přidelenou emailovou adresu a cokoliv si na tu adresu poslal (normalni formaty... PDF, TXT...) ti to překonvertovalo a při dalším připojení k síti ti to tu upravenou verzi stáhlo. Jestli je to furt, to nevim.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:barynek psal:mám pocketbook pro i kindle. Kindle zbytečně drahej a prakticky umí jen ty svoje mobi soubory. Ten pocketbook umí jak mobi, tak epub, pdf, txt apod. Takže není problém s převáděním různých souborů mezi různými zařízeními. Kindl tohle neumí.. Musíš konvertovat formáty a ne vždy se zachová původní formátování textu, možnost zvětšit/zmenšit písmo atd.
Tož takKdysi jsem Kindle taky měl (než jsem ho nechal v letadle
), a stačilo si Kindle zaregistrovat, dostal si přidelenou emailovou adresu a cokoliv si na tu adresu poslal (normalni formaty... PDF, TXT...) ti to překonvertovalo a při dalším připojení k síti ti to tu upravenou verzi stáhlo. Jestli je to furt, to nevim.
Kindl mám možná čtyři roky, nebo pět, nevím, ale o tomhle mi nikdo neřekl. Stroj zaregistrovanej je, ale většinu četby tahám přes kabel z PC nebo podobně..
Bandit 4EVER!!!
já používám spokojeně pocketbook 626 (myslím, že starší verzi, než se teď prodává). žádná konverze formátů v 99 % není třeba, prostě to tam nasypeš a čteš. a rozhodně ber něco s podsvícením. sice ho mám většinou vypnutý, ale občas se hodí a nepodsvícenou už bych nebral (taky jsem dřív dvě nesvítící používal). vlastně mi rukama prošly 3 pocketbooky a až tu současnou zas rozflákám (to se s papírovou nestává), asi moc nebudu tápat po jinejch značkách.
ale s jinejma zkušenosti nemám, kindl bude taky dobrej, i když kámoš, co ho má, občas brblá právě kvůli méně pohodlnýmu nahrávání nepodporovanejch formátů. jestli teda už to v novejch verzích nezlepšili.
jo a jenom abys nebyl překvapenej, tak pdf se na čtečkách obecně čte (teda spíš prohlíží) blbě.
barynek psal:Kindl mám možná čtyři roky, nebo pět, nevím, ale o tomhle mi nikdo neřekl. Stroj zaregistrovanej je, ale většinu četby tahám přes kabel z PC nebo podobně..
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
je doma, PocketBook lux 3, zaregistroval jsem a už to tam hrnu přes send-to-pocketbook a funguje to parádně :)
Pro mě je to první setkání se čtečkou a čumím jak puk zobrazuje to pěkně i obaly, čte se to díky e-inkoustu uplně jinak než tablet, nebolí z toho oči... Tohle všechno už rádci znají, ale mě to fakt příjemně překvapilo
Díky všem za rady
Second Class Citizen
1130 Café Racer
andre.marek (Člen) 01.12.2017 17:10:28 Offline |
Kdo jednou zkusí, už nechce jinak
Proti tabletu, mobilu, počítači apod. je ten e-inkoust opravdu propastný rozdíl
A počkej až to zkusíš v létě na slunci
Ondráš psal:barynek psal:Kindl mám možná čtyři roky, nebo pět, nevím, ale o tomhle mi nikdo neřekl. Stroj zaregistrovanej je, ale většinu četby tahám přes kabel z PC nebo podobně..
Díky vyzkouším
Bandit 4EVER!!!
Stránky: 1