Nejsi přihlášen
Vibrace predniho kola pri brzdeni
Prosim o radu, pri brzdeni GSF 12ky se mi rozvibruje predni kolo, nejvice to jde citit kolem 70-90km/h. Tent problem mam od minule sezony a dostal jsem se k tomu az ted. Loni jsem jeste stihnul vymenit predni brzd.desticky, ale problem nezmizel.
Vibrace zse zacali projevovat uz drive, ale nebyl tak znatelny.
Mate nekdo podobnou zkusenost?
![]() |
Banditatom (Člen) 18.03.2018 08:07:58 Offline |
Re: Vibrace predniho kola pri brzdeni
neplas ho..... videl bych to na lozisko krku rizeni....stejne jsem to mel ja dokonce vibrace i pri stejne rychlosti...
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
No,takže máš kotouče sjetý na limit,tak se o to víc přikláním ke kotoučům. Pomalinku si chystej devět tisíc na funglovky
To že mají určitou tloušťku ještě neznamená,že nejsou zvlněný....
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Postav si motorku tak,abys měl přední kolo ve vzduchu,stoupni si zepředu a skus rukama chytnout zavidle,dole,jestli neucítíš vůli,popřípadě při točení řídítkama jestli není v středové poloze vymáčklej důlek,to mají snahu řídítka jakoby cvaknout,zaaretovat se,nebo jak to nazvat ve středové pozici.
No a jelikož má motorka sjetý kotouče,tak má aji hodně najeto a tak bude v řiti aji to ložisko,pokud ho někdo nedělal...
No vzhledem k tomu,že kotouče sou plovoucí,tak ten uchylkoměr může ukazovat nesmysl i u zdravých kotoučů. Nevím,nikdy sem to neměřil. Kotouče sem měnil na třech motorkách a vždycky se to projevovalo stejně,klepání předku. Ale netvrdím,že to nemůže dělat aji třeba vadná přední guma,ložisko v krku,ložiska v kole atd...
Jestli tu motorku nemáš od nova,tak bych řekl že to má klidně o sto tisíc km víc. Když sem prodával mou dvanáctku s 42tisícama,tak byly kotouče netknutý... Ale můžou zařvat i při lehkým pádu,nebo je dojebou špatný brzdový desky...
![]() |
Honzik8719 (Člen) 18.03.2018 11:49:04 Offline |
VikecB12 psal:Postav si motorku tak,abys měl přední kolo ve vzduchu,stoupni si zepředu a skus rukama chytnout zavidle,dole,jestli neucítíš vůli,popřípadě při točení řídítkama jestli není v středové poloze vymáčklej důlek,to mají snahu řídítka jakoby cvaknout,zaaretovat se,nebo jak to nazvat ve středové pozici.
No a jelikož má motorka sjetý kotouče,tak má aji hodně najeto a tak bude v řiti aji to ložisko,pokud ho někdo nedělal...
Jen bych doplnil dej si bacha abys neidentifikoval vuli v krku jako vuli v centralnim stojanu loziska v krku sem mel na kultovi slusne v pici projevovalo se to jen pri brzdeni na kocicich hlavach tak sem si jednoho dne asi po roce tohodle rekl ze se na ne kouknu a vysypali se na me
zadny vibrace ani podobny chujoviny se neprojevovali...u krku je to vzdycky individualni ale vetsinou maji schod v prostredku, vuli a nebo oboji
...relativní kochač...
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 18.03.2018 15:19:16 Offline |
Honzik8719 psal:VikecB12 psal:Postav si motorku tak,abys měl přední kolo ve vzduchu,stoupni si zepředu a skus rukama chytnout zavidle,dole,jestli neucítíš vůli,popřípadě při točení řídítkama jestli není v středové poloze vymáčklej důlek,to mají snahu řídítka jakoby cvaknout,zaaretovat se,nebo jak to nazvat ve středové pozici.
No a jelikož má motorka sjetý kotouče,tak má aji hodně najeto a tak bude v řiti aji to ložisko,pokud ho někdo nedělal...Jen bych doplnil dej si bacha abys neidentifikoval vuli v krku jako vuli v centralnim stojanu
loziska v krku sem mel na kultovi slusne v pici projevovalo se to jen pri brzdeni na kocicich hlavach tak sem si jednoho dne asi po roce tohodle rekl ze se na ne kouknu a vysypali se na me
zadny vibrace ani podobny chujoviny se neprojevovali...u krku je to vzdycky individualni ale vetsinou maji schod v prostredku, vuli a nebo oboji
Jo jenze ty jedes ve svou i kdyz jedes sam.to je pak cely chovani motorky jiny😁😁😁
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
![]() |
Honzik8719 (Člen) 18.03.2018 15:24:44 Offline |
K.a.s.y.m. psal:Honzik8719 psal:VikecB12 psal:Postav si motorku tak,abys měl přední kolo ve vzduchu,stoupni si zepředu a skus rukama chytnout zavidle,dole,jestli neucítíš vůli,popřípadě při točení řídítkama jestli není v středové poloze vymáčklej důlek,to mají snahu řídítka jakoby cvaknout,zaaretovat se,nebo jak to nazvat ve středové pozici.
No a jelikož má motorka sjetý kotouče,tak má aji hodně najeto a tak bude v řiti aji to ložisko,pokud ho někdo nedělal...Jen bych doplnil dej si bacha abys neidentifikoval vuli v krku jako vuli v centralnim stojanu
loziska v krku sem mel na kultovi slusne v pici projevovalo se to jen pri brzdeni na kocicich hlavach tak sem si jednoho dne asi po roce tohodle rekl ze se na ne kouknu a vysypali se na me
Jo jenze ty jedes ve svou i kdyz jedes sam.to je pak cely chovani motorky jiny😁😁😁
Myslis mych 100 kilo?
...relativní kochač...
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 18.03.2018 17:36:08 Offline |
Honzik8719 psal:K.a.s.y.m. psal:Honzik8719 psal:
Jen bych doplnil dej si bacha abys neidentifikoval vuli v krku jako vuli v centralnim stojanuloziska v krku sem mel na kultovi slusne v pici projevovalo se to jen pri brzdeni na kocicich hlavach tak sem si jednoho dne asi po roce tohodle rekl ze se na ne kouknu a vysypali se na me
Myslis mych 100 kilo?
Néé sorry to mělo bejt na Vikece..jsme odcvak blbej příspěvek
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Chlapi, nenasel by se nekdo kdo by mi pujcil predni kolo, tak abych si mohl potvrdit ze ty vibrace jsou od sjetych kotoucu???
9 litru je dost na to abych pak zjistil ze to kotoucema nebylo.
Jsem od Hranic na Morave a slivovicu mam vybornou
Ja bych nejdriv dotahnul lozisko v krkuvrizeni. Predpokladam ze si to nikdy nedelal a tak jako tak by jsi to mel kontrilovat pravidelne po par sezonach. Prace na 15min
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
Tak jsem dneska dotahl lozisko v krku rizeni-asi o 1/5 otacky + vymena predni gumy + kontrola lozisek v pred.kole a chova se to stejne. Zacne mi to vibrovat do riditek kolem 120-90km/h, pak je to dobry a zase to zacne kolem 50km/h.
Zkusil jsem mrknout jen tak se sroubovakem v ruce jak moc hazi kotouce pri roztoceni kola bez brzdicu a na levem kotouci jsem nameril vetsi vlnu.
Nevim jestli je to spravne, kdyz jsou kotouce na cepech?!?
MA NEKDO JESTE NEJAKOU RADU JAK 100% POTVRDIT ZE JSOU KOTOUCE V HAJI ???
Zkousel jsem zde na foru volat o pomoc s vypujcenim predniho kola, ale bez odezvy...
Kolda psal:a co treba teflonovy pouzdra ve vidlich? teda pokud na origu sou.. ja mam upsidedown
čemu se směješ pako... mít apsajdy nemusí být výhra
a "teflonove" puzdra su akorat na skútru
to Anton: pokud fakt nevíš co s těma vibracema tak bych mohl dojet a se projet... něgdy f přištim tydnu
__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
Stránky: 1