Nejsi přihlášen
Stavaři vysvětelete, prosím...
Ty voe... Furt nevím, jestli mám být nasraný, nebo jestli se mi to zdá, ale jak je možný, že 3 lidi (stavebník a jeho stavbyvedoucí + můj stavební dozor) přehlídnou, že postavili patro z 10 místo 11 řad cihel, daj na to věnec, posadí tesařinu a že ta řada cihel chybí vlastně zjistí až člověk, kterej přijde zaměřít okna a přijde mu divný, že v celém patře chybí v oknech 25cm oproti tomu co je v projektu.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Re: Stavaři vysvětelete, prosím...
Hm, to teda stojíš před pěknou Sofiinou volbou. No, do hygienický normy se asi vejdeš, ušetříš za vytápěnej prostor, menší okna budou trochu levnější, žárovku v lustru vyměníš ze židle a firma ti asi dá větší slevu, než 10 % z objemu zdiva a omítek. Snažím se najít aspoň náký pozitiva, ale jde to ztěžka. No a nebo budeš mít barák, jak jsi ho chtěl, ale pozdějc, firmu nepotěšíš nebo vyměníš, projektant by měl předjednat, že změna projde kolaudací... Dej si panáka a na rozhodnutí pár dnů.
Jo a k původní otázce - taky se nám to jednou stalo (měli jsme teda naopak o řadu tvárnic víc, ale taky je to blbě). Naštěstí jsme si toho všimli ještě před věncem. To se prostě stane a všechno se dá vyřešit. Nevěš hlavu, vono to dopadne.
andre.marek (Člen) 21.11.2024 15:40:00 Offline |
A co já?
Ušetříš za teplo. Jestli ti vyjde hygienická norma a domluvíš se s úředníkem na kolaudaci tak bych to neviděl tak černě.
Já věděl, že si tady můžu vylejt srdíčko až potom co trochu vychladnu, páč bych byl nasranej ještě víc, neboť tady o svini nezavadíš.
Projektant říkal, že zkusí přepočítat technlogie (hlavně VZT), jestli se to tam vejde. Když jo, tak to asi necháme, prý tam trochu rezerva byla. Tak uvidím.
Já to teď na zimu potřebuju hlavně zavřít (dát pod střechu). Počasí nám moc nepřeje.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Ty voe... Furt nevím, jestli mám být nasraný, nebo jestli se mi to zdá, ale jak je možný, že 3 lidi (stavebník a jeho stavbyvedoucí + můj stavební dozor) přehlídnou, že postavili patro z 10 místo 11 řad cihel, daj na to věnec, posadí tesařinu a že ta řada cihel chybí vlastně zjistí až člověk, kterej přijde zaměřít okna a přijde mu divný, že v celém patře chybí v oknech 25cm oproti tomu co je v projektu.
...za A. stavebník jsi Ty
...za B. stavitel je ten, co to staví
...za C. všichni jsou pojištění
...za D. znovu a lépe, jednoduché
Stránky: 1