Nejsi přihlášen
Našli jsme je !!!!!
Dneska mi na mail přišla zvláštní zpráva:
Venku je úmorné vedro a já relaxuji u svých oblíbených časopisů, před zítřejší celodenní službou.Jsem zdravotní sestra. Do ruky se mi dostalo prosincové číslo Sestry a nemohu odtrhnout oči od článku na stránce 19 s titulkem "Poděkování".
Osudného 1.července loňského roku jsme spolu s přítelem jeli na dovolenou do Bedřichova v Jizerských horách. A to, že jsme se ocitli na místě havárie, krátce po ní, byl osud. To, že jsme skočili oba do toho příkopu k těm zraněným, co tam leželi, nezajímalo nás v tu chvíli nic jiného!!! než toho kluka zachránit.Byla to naše profesionální povinnost. Dnes,kdy si čteme, že Váš bratr žije!, je naše radost obrovská a já mám při čtení Vašeho článku slzy v očích.
V šoku, kdy jsme Vašeho bratra předávali, spolu ještě s jednou sestřičkou,která byla na místě havárie o pár sekund dříve, lékařům z RZP, jsme si ani nezapamatovali jména zraněných. Celý zbytek dne, po příjezdu do Bedřichova, ještě večer jsme telefonicky pátrali ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové, zda motorkář, kterého přivezl odpoledne vrtulník z havárie u obce Čimyšl v tu a v tu dobu,žije? Nikdo mám nic neřekl. Až do dneška jsme doufali, vždycky, když jsme tudy projížděli kolem, že snad tuto havárii přežil! Jezdíme do Bedřichova totiž i v zimě lyžovat.
Chtěli bychom Vám poděkovat za Váš článek a sdělit Vám, že pokud se s námi budete chtít kontaktovat, budeme oba moc rádi, protože na to kritické odpoledne loňského 1.července se nedá zapomenout! A s Vaším bratrem bychom se velmi rádi setkali! Přejeme mu brzké uzdravení a k tomu hodně sil. Jo a ta rozstřihaná kombinéza - to litujeme, jinak to nešlo.
Touto cestou Vás,Vašeho bratra a celou rodinu srdečně zdraví
MUDr.Goldbach Peter a Ernstová Jarmila
Re: Našli jsme je !!!!!
Je to mazec, hlavne ze je chlap uz dobrej , to nekdy cist je hruza a des.
Billy: dobrej v rámci možností. Úrazy páteře a mozku se nehojí za týdny ani měsíce a vždy po nich zůstávají trvalé následky. Brácha je tetraplegik (plně ovládá pouze jednu ruku) závislý na elektrickým vozíku a asistenci jiných lidí s nadějí že může být líp....
Je to boj..... temto lidem co se neco takovyho stalo drzim palce at se uzdravej. Jenom doufam ze toho budu cist cim dal min o tom ze se nekdo rozsekal. I kdyz i ja sem mel vetsinou ne svou vinou namale ze to minimalne polozim. Proto me vzdycky mrazi v zadech kdyz to ctu co se nekomu stalo...
Čendi...brácha žije a to je hlavní...
Jak píšeš s nadějí že může být líp. Je to mladý ogara.
Minule jsem se u televize hluboce skláněla před sílou lidské vůle. Pustila jsem akýsi program ze satelitu, kde asi skupina 10 lidí přecházela Nikaraguu z jednoho konce na druhý - od moře k moři.
Vtip byl v tom, že byli všichni těžce tělesně postižení...jeden slepý, druhý s amputací obou nohou na stehnech a protézami, třetí s jednou nohou, další bez ruky, další na vozíku bez nohou a tak dále.
Bylo neskutečné co dokáže lidská vůle...
Krom toho že šli přes džungli a celou dobu se vzájmeně podporovali a pomáhali si, tak jsem fakt nechápala když lezli na sopku.
12 hodinová cesta ve sklonu 45 stupnů na aktivní sopku. NO nevylezli všichni, ale ta vůle neskutečná....
Ten bez noh se přez kilometr plazil po zemi, protože na vozíku už jet nemohl.
takže držím bráchovi palce...ať to nevzdává....
Póla: a vo vo vo vo tom to je. Brácha se z toho taky hrabe neuvěřitelně, přes všechny prognózy lékařů a pořád se zlepšuje. Ono to vůbec není o tom co tělo dovolí, ale o tom jak to má kdo srovnaný v hlavě a co skutečně chce.
inkvizitorr (Administrator) 24.07.2007 11:52:42 Offline |
Fresh Man psal:škardík psal:Kéž by takovíhle dva jezdili v každým třetím autě Mam normálně husí kůži..
dyť jezdíš se mnou...
ale kdo jezdí se MNOU?
ty gumo buď rád, že s tebou vůbec někdy někdo jezdí bo jízda s tebou je poloviční jízdenka na vrakáč
doba je temná...
inkvizitorr psal:Fresh Man psal:škardík psal:Kéž by takovíhle dva jezdili v každým třetím autě Mam normálně husí kůži..
dyť jezdíš se mnou...
ale kdo jezdí se MNOU?ty gumo buď rád, že s tebou vůbec někdy někdo jezdí bo jízda s tebou je poloviční jízdenka na vrakáč
...myslíš na vrakáč jakože do ÚVN??? ...no tag to je jasný, tam von jezdí jako zaměstnanec za poloviční jízdný, tag to nešetří
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Stránky: 1