Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Jak se můžou taky seknout brzdy...

Lihy (Člen)
08.06.2007 17:22:37

Jak se můžou taky seknout brzdy...

Tak jako i někteří další sem byl po dnešku zvědavej jak se můžou seknout brzdy (neřikám že je to vysvětlení toho konkrétního případu) i z toho důvodu, že si desky, výměnu kapaliny a odvzdušnění dělám většinou sám, a tak sem se optal čím se to může stát. Optal se a dozvěděl se od Pepína, že se to může stát a to dost jednoduše. Když někdo mění destičky, neodšroubuje si víčko nádobky s kapalinou a zatlačí (třeba šroubovákem, ale to je celkem fuk čim :) ) pístky tak aby se tam vlezly desky nový. Všechno je v pohodě, pokud někdo nedolejval kapalinu někdy v průběhu provozu před výměnou destiček a nebo nový destičky maji vyšší třecí vrstvu než byla u těch původních ( když byly nový)....prostě a jednoduše, když je nádobka namlácená kapalinou až po střechu (což se nepovede pokud se tam normálně leje horem....pokud teda vyloženě člověk nechce a nevadí mu, že bude mít od brzdofky politý kde co), tak ohříváním brzdové kapaliny dochází k jejímu rozpínání a ánžto tam neni vzduchová bublina která by se stlačila, tak kapalina začne tlačit na pístky....no a to pak člověk nějakej úsek chvíli brzdí a....sick

Píšu to sem, že mi to příde jako docela důležitý info bo já to taky nevěděl a jednou sem i desky podobnym způsobem měnil (bo nebyl čas pičo).....naštěstí sem kapalinu v průběhu používání destiček nedolejval a tak mi tam nějaký to místečko zbylo a nic se nestalo.

Tak bacha na to!!!!

osiris (Člen)
08.06.2007 18:10:17

Re: Jak se můžou taky seknout brzdy...

...to dá rozum, no to seš teda ale pussy surprised (v dobrým jó good)
...voni se totiž automechanici něco v průběhu toho svýho študia učej a pak to může takhle dopadnout, když se každej hrabe ve všem smile2 - na nikoho neútočím, jen konstatuju holej fakt smile1
...když se do něčeho člověk pustí tak by o tom měl něco vědět goodjedná-li se o věc která má co do činění s bezpečností

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
hans (Člen)
08.06.2007 18:59:31

tak jsem taky pussy

Sapere Aude
www.gunlex.cz
Lihy (Člen)
08.06.2007 19:03:03

hans psal:

tak jsem taky pussy

to bude tim že nejsme mechanicibigsmile , ale dyž vono je to tak strašně jednoduchý, že to vypadá že na tom nejde nic zkurvit....a vůbec proč tam teda ty kurvy šikmovoký neudělaj rysku MAXidontknowbigsmile

osiris (Člen)
08.06.2007 19:13:47

...no protože mechanici to vědí bigsmile a je tam vokýnko

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Filous (Člen)
08.06.2007 19:51:24

...anžto nejsem pussy a při výměně desek nechcu mít vot brzdofky zlitý gde co, tag dycky dyš desky měnim, tag sundam víčko, vemu stříkačku, votsaju brzdofku tag do půlky, vyndam desky, zamáčknu pístky, dam nový, votsaju eště kus tag abych to nezavzdušnil, doleju novou tag akorát a zavíčkuju...fertig...a k tomu hryznutí se...myslim, že aby se to stalo, tag by brzdofka musela bejt stará a to brždění by muselo bejt dost urputný, ale fyzika je enem jedna a stát se to může smile2

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
bobule (Člen)
08.06.2007 20:52:15

a proto se neseru do věcí kterejm nerozumim a dám to mekánikovi kterej mě to udělá tak, jak to má bejtsurprised

to jebu
sonyk (Člen)
09.06.2007 08:35:27

dobrej postreh zrovna dneska to du menit do servisu(ke kamaradovi co tam dela) tak sem zvedavej smile1 ho kdyz tak vyrvu ze me chce zabit

Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
Koldan (Člen)
25.07.2007 09:24:58

Lihy psal:

Tak jako i někteří další sem byl po dnešku zvědavej jak se můžou seknout brzdy (neřikám že je to vysvětlení toho konkrétního případu) i z toho důvodu, že si desky, výměnu kapaliny a odvzdušnění dělám většinou sám, a tak sem se optal čím se to může stát. Optal se a dozvěděl se od Pepína, že se to může stát a to dost jednoduše. Když někdo mění destičky, neodšroubuje si víčko nádobky s kapalinou a zatlačí (třeba šroubovákem, ale to je celkem fuk čim :) ) pístky tak aby se tam vlezly desky nový. Všechno je v pohodě, pokud někdo nedolejval kapalinu někdy v průběhu provozu před výměnou destiček a nebo nový destičky maji vyšší třecí vrstvu než byla u těch původních ( když byly nový)....prostě a jednoduše, když je nádobka namlácená kapalinou až po střechu (což se nepovede pokud se tam normálně leje horem....pokud teda vyloženě člověk nechce a nevadí mu, že bude mít od brzdofky politý kde co), tak ohříváním brzdové kapaliny dochází k jejímu rozpínání a ánžto tam neni vzduchová bublina která by se stlačila, tak kapalina začne tlačit na pístky....no a to pak člověk nějakej úsek chvíli brzdí a....sick

Píšu to sem, že mi to příde jako docela důležitý info bo já to taky nevěděl a jednou sem i desky podobnym způsobem měnil (bo nebyl čas pičo).....naštěstí sem kapalinu v průběhu používání destiček nedolejval a tak mi tam nějaký to místečko zbylo a nic se nestalo.

Tak bacha na to!!!!

včera jsem to studoval,páč sem měnil desky.ono to zas tak lehký to takhle zkurvit není.Páč dyž doplňuješ tu kapalinu,je tam ten profilovanej gumovej bazmek,kerej ti nedovolí to nalít až povrch a dycky tam tu vzduchovou bublinu vytvoří a vono je tam teho prostoru celkem dost
Takže, aby k tomuto došlo,musel by něgdo po sjetí věčí částí desek (třeba u konce životnosti),napráskat nádobku plnou kapaliny (nebo tak plnou,kam ho pustí ta guma),potom při výměně za nové tam dát nové desky výrazně tlustší (přitom co jsem viděl,je to většinou otázka desetin milimetru) než původní a přitom při zavříté nádržce zatlačit pístky tak,že by byla v nádržce jen kapalina,bez vzduchu (což se mu asi nepovede).Následně by se vykašlal na odvzdušnění (což je taky základ při výměně desek), při kterým se nějaká kapalina spotřebuje a hlavně díky zatlačení pístků mu vznikl volný prostor mezi deskou a kotoučem,kerej je potřeba vodstranit,jináč mu to nebude brzdit. A pokud vezmu i to,že by ty nové desky byly tlustší vo 1mm,tak to dělá na obouch nějaký 2 mm navíc,ale ta guma v té nádrže má profil daleko vyšší. a pokud by ten rozdíl byl výrazně vyšší,tak tam zase ty desky nenasadí,páč bude mít moc kapaliny. I když je fakt,že pravděpodobnost,že se toto vše někomu podaří tam jebigsmile

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Meloun (Člen)
25.07.2007 09:45:13

...nádobku mám zešikma,takže to vlastně ani naplnit nejde...

PURE NAKED BIKE!
Peka (Člen)
25.07.2007 10:07:33

ja treba odvzdusnuju hodinu dokud to neni ok kapalinu nechavam tak akorat na ty desky co tam jsou. pri vymene procedura na novo bigsmile

B12 neni uz je autobus :)

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS