Nejsi přihlášen
majcherisko (Člen) 26.07.2007 22:13:53 Offline |
Jsem tu nový...
Zdar všici!!!
Sice sem chodím už dlouho,ale až teď jsem se rozhodl zaregistrovat.Tak doufám,že na mě budete hodní . Ale k věci: má někdo z vás zkušenosti s Moto Pavelka ve Dvoře Kr.N.Labem??? Dnes jsem si u něj objednal novou 1250 SA K7,jelikož v oficiální síti Suzuki jaksi až do října není k sehnání,a mám kapke obavu,aby v tom nebyl nějaký fígl. Prý vozí motky z Německa,nemůže být problém např. s přihlášením nebo tak něco? Nebude to třeba škrcené? Jelikož jsem laik a hovno poznám,páč doteď drandím 650 S K6,každá info je pro mě dobrá
Re: Jsem tu nový...
...je to tzv. šedej dovoz (běžná věc, nemusíš mít z ničeho strach), to dělal jako přilepšení už v době když měl ještě zastoupení
...takovejch firem který to vozí z venku je v čechách víc, nebudeš mít sice záruku "oficiálního českýho importéra suzuki" ale záruku ti plní přímo prodejce kterej ti to prodá, potažmo velkosklad ze kterýho to přiveze - oproti tomu získáš výhodnější nákupní cenu
...protože se takhle dovážej motorky běžně a dlouho, tak v tom problém nikde není a všude to už všichni na úřadech znají a vědí co a jak (jen pro jistotu - důležitý je, že musíš obdržet tzv. evropskej certifikát na základě čehož to přihlásíš - taková tuším nazelenalá A4)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
inkvizitorr (Administrator) 26.07.2007 22:57:12 Offline |
co se záruky týče, tak tohle sice platí jenom pro a-spirit (dealer aprilia), ale příde mi to docela logický... mě osobně by pár tisíc ušetřenejch při koupi nestálo za to handrkování kdyby nedejsatan se s tim něco stalo
Stanovisko společnosti A Spirit a.s. k záruce u individuálně dovezených motocyklů
03.04.2007
Společnost A Spirit a.s. v poslední době zaznamenala zvýšený počet dotazů ohledně možnosti případného uplatnění záruky ze strany spotřebitelů, kteří si zakoupili motocykl přímo v zahraničí nebo od nezávislého a neautorizovaného prodejce. Tito spotřebitelé často odůvodňují svůj požadavek bezplatného odstranění vad výrobku poukazem na skutečnost, že výrobek zakoupili s dvouletou zárukou platnou v celé Evropě a často odkazují na blíže neurčené „zákony o volném obchodu v Evropské unii“ nebo "zákonná 2-letá záruka výrobce" apod.
Společnost A Spirit a.s. zaujímá k těmto požadavkům následující stanovisko:
Problematiku poskytování záruky a provádění bezplatných záručních oprav řeší v rámci Evropské unie zejména směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 1999/44/ES ze dne 25.5.1999, o některých aspektech prodeje spotřebního zboží a záruk na toto zboží, která je do českého právního řádu promítnuta v ustanoveních § 612 – 627 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Uvedená směrnice ve svém článku 1 odst. 1. písm. e) charakterizuje záruku jako „každý závazný slib vrácení kupní ceny, náhradního dodání spotřebního zboží nebo opravy nebo zjednání jiné nápravy ze strany prodávajícího nebo výrobce v případě, že výrobek neodpovídá údajům uvedeným v záručním listě nebo v příslušné reklamě, které jsou spotřebiteli poskytovány bez zvláštního příplatku“. V § 619 odst. 1 občanského zákoníku je uvedena následující definice: „Nejde-li o věci, které se rychle kazí nebo o věci použité, odpovídá prodávající za vady, které se jeví jako rozpor s kupní smlouvou po převzetí věci v záruční době (záruka)“. Z uvedených ustanovení závazných právních předpisů tedy vyplývá, že záruka je poskytována prodávajícím (nebo případně výrobcem) výrobku. V případě, že si spotřebitel zakoupí výrobek u jiného prodejce než u společnosti A Spirit a.s. či u jejího autorizovaného dealera, se kterým má společnost A Spirit a.s. uzavřenu smlouvu o prodeji výrobků, není společnost A Spirit a.s. ve vztahu k tomuto spotřebiteli prodávajícím (a ani výrobcem, neboť výrobky sama nevyrábí), a nemá tudíž povinnost provádět bezplatné záruční opravy takových výrobků. Společnost A Spirit a.s. takovému spotřebiteli záruku neposkytla, a nikdo ji nemůže nutit, aby plnila závazek přijatý jiným prodávajícím. Spotřebitel tedy může buď požadovat bezplatnou záruční opravu u osoby, u které výrobek zakoupil, nebo běžnou opravu u společnosti A Spirit a.s. nebo jejího autorizovaného dealera, za kterou však musí zaplatit dle stanoveného ceníku. To samozřejmě neplatí pro spotřebitele, kteří si zakoupili výrobek u společnosti A Spirit a.s. či u jejího dealera. Tito spotřebitelé mají záruční opravy samozřejmě zdarma.
Co se týče oněch blíže neurčených „zákonů o volném obchodu v Evropské unii“, na které se někteří spotřebitelé odvolávají, je třeba upozornit na skutečnost, že v rámci Evropské unie sice existuje zásada volného pohybu zboží, na jejímž základě má spotřebitel právo zakoupit si výrobek v kterémkoli státě EU, tato zásada však již nezahrnuje povinnost prodejce výrobků plnit závazky vyplývající ze záruky sjednané mezi spotřebitelem a jiným prodejcem. Taková povinnost by naopak mohla být považována za překážku volného pohybu zboží, neboť by pro prodejce znamenala neúměrnou finanční a administrativní zátěž.
doba je temná...
...já ti teda inkvizi nevím ale z vlastní zkušenosti, né jedna paní povídala mám to, že jsem měnil na záruku pravej zadní tlumič u šedýho dovozce (ne odsud, neboj ) - bez keců, bez výmluv, bez jeho osobního posouzení a přistavení motorky před uplatněním reklamace - důvěra, pouze na základě mojeho tvrzení o kapkách oleje u seřizovacího elementu nastavování tuhosti - poskytl jsem po dohodě pouze foto a na základě toho byl fungl novej tlumič objednanej z centr. skladu suzuki evropa, dodanej a zdarma vyměněnej (mašinu jsem přistavil až k samotný výměně, předtím ji nikdo z nich neviděl) - mám starch, že bych tímhle způsobem u ofic. dealera těžko pochodil
...dle mě, je to celý jen a jen o přístupu, nárok na reklamaci máš úplně stejnej (jak jsem psal, ne ale v síti suzuki v čr) - tuhle povinost ti supluje ten kdo ti to prodal, potažmo sklad v holandsku (většinou) ze kterýho jsou mašiny dovezený
...netvrdím, že je lepší to nebo ono, to si netroufám, každej si určitý pro a proti musí zvážit sám
...páka na domáhání svejch práv je stejná ať tam nebo tam, jen riziko krachu importéra je nižší než šedýho dovozce
...jen tolik k faktu, kterej byl možná jen šťastnou náhodou
inkvizitorr (Administrator) 26.07.2007 23:21:15 Offline |
nevim, nehádám se o tom, nicméně řikam, když je to u televize za dvě pětky, tak bych to neřešil, u motorky za čtvrt mega bych do toho asi nešel, ale je to o přístupu každýho soudruha samozřejmě....
doba je temná...
...jasně každej si musí zvážit výhodnost či nevýhodnost, rozdíl nabízenejch cen atd. k tomu podstoupit určitej stupeň rizika
...pochopitelně, nemá cenu polemizovat o zanedbatelnejch částkách, když bude rozdíl 20 tisíc, tak to nebudu řešit, když ten rozdíl bude ale 70 tisíc tak už se hlouběji zamyslím (taky fakt)
Od Pavelky???? Tak upřímnou soustrast.Mě díky němu policie zabavila mašinu jen kuli tomu že měl nějaký machinace s daněma a nějaký úniky či co.Neměl jsem ani mašinu ani prachy a nikde žádný odvolání.Dnes opět šmelí a když ho vidím tak bych mu šláp nejradši do xichtu zm..doj jednomu.Ani ta nejhnusnější nadávka se nedá použít na jeho dosraný jméno.Pavelka už nikdy.Tak ti ji snad taky nezabavěj.Hodně štěstí.Se divím že ještě z toho krimu vylez a je živej.Protože nejsem jedinej.
To Majcherisko:
..tady jsi zkoušel?..
.. http://bazar.motorkari.cz/?cId=inzerat- … atu=161446
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
Taky vím o jednom motocyklu který byl koupený jako nový u Pavelky,
ale pak se zjistilo, že byl přeplátovaný výfuk a lakovaná nádrž.
Takže asi nějaky pojišťovací podvody tam byly.
Jinak jsem využil služeb jiného šedého dovozce, tak čekám....
*** Co mi není rovno, po tom je mi ho*no ***
inkvizitorr (Administrator) 27.07.2007 08:58:03 Offline |
marcoo, kdyby ses rozhod tak se mi vozvi, pudu mu šlápnout to toho xichtu taky
doba je temná...
inkvizitorr (Administrator) 27.07.2007 09:04:02 Offline |
to víš ze jo, moje vřelost k pavelkovi je tu už několik let známá
doba je temná...
inkvizitorr psal:to víš ze jo, moje vřelost k pavelkovi je tu už několik let známá
No tak kurňa dáme spicha a dem na to...Verbeš nad verbeš.Jestli najdu na motorkářích článek od jeho bývalé ženy tak ho sem dám.Tam toho je malinko víc.
Zde je forum z motorkářů kde si o Pavelkoj dočtete víc věcí.Je potřeba přečíst všechny příspěvky. (3 strany).Píší tam sice o Pavelkoj olomouc ale je to jeden a ten samý člověk jako ve Dvoře králové nad labem.Tak pozor.
http://forum.motorkari.cz/viewtopic.php?id=1093
marcoo psal:Zde je forum z motorkářů kde si o Pavelkoj dočtete víc věcí.Je potřeba přečíst všechny příspěvky. (3 strany).Píší tam sice o Pavelkoj olomouc ale je to jeden a ten samý člověk jako ve Dvoře králové nad labem.Tak pozor.
http://forum.motorkari.cz/viewtopic.php?id=1093
...ale né jsou to dva lidi jen s podobným kachním žaludkem
z5 k záruce:
modrej byl vod Suzuki motor Czech - v papírech bylo, že se na stroj vztahuje "eurozáruka" a pokud budu mít mimo Čr. problém, pomůžou mi dealeři Suzuki v Evropě - ale pouze nouzovou opravou, tak abych dojel, vo bezplatný pomoci venku tam nebylo ani ň ...
k limitce sou německý noty a počítam, že s uplatněním "eurozáruky" by to bylo podobný, servis Ti prostě helfne, jako každýmu, ale Ty to zacvakáš, doma to pak vokážeš prodejci a budou se dít věci :)))
Nedělam si iluze vo český záruce a vo záruce vobecně, šedýho dovozce bych se nebál, stejně tak bych se nebál nasát novou motyku venku ...
ale di, Ty brepto ...
nojo, teď jsem se vrátil z Regensburgu a světe div se, chovali se tam ke mě jako k zákazníkovi a né k debilovi- na rozdíl od Autecu.Byl jsem tam hlavně kvůli servisu a podmínkám.Takže i když koupím mašinu jinde, v záruční lhůtě opravují zdarma, na dobu opravy bezplatně zapůjčí mašinu a fakturu si následně sami řeší s výrobcem - BMW.Jsem si málem sedl na prdel, prostě úplně jinej svět!Čekací lhůty na příjem servisu prej v sezóně do tří dnů!V BMW praha čekáš na blbou výměnu oleje 6 neděl...a bez autoriz. razítka je po záruce hned
... vesnickej kluk a stále celkem spokojenej parchant ...
majcherisko (Člen) 27.07.2007 23:46:54 Offline |
teda panove,vy dokazete cloveka potesit,jen co je pravda .hamouzovi jsem volal taky a nema ,takze jsem mel na vyber mezi primotorbike a pavelkou-ti dva jako jedini jsou udajne schopni motyku dotahnout do tejdne.vyhral pavelka kvuli cene.tak uvidime,stejne uz mi nic jinyho nezbejva,nez to dotahnout do konce,rano jsem mu poslal zalohu .ma nekdo nejaky tip,na co se zamerit pri prebirani moto? da se nejak poznat,jestli je funglovka,nebo nejak polatana? nekam zavolat a overit si VIN treba?
a jak psal nahore marcoo,jak to dopadlo-zabavili ti motyku a co bylo dal? nejsem zrovna dobrodruzny typ,abych tyhle situace vyhledaval
majcherisko (Člen) 27.07.2007 23:50:09 Offline |
2 psan: dira,to jo.ale ja mam diry raaaaaad
majcherisko (Člen) 27.07.2007 23:57:27 Offline |
to jo,ale jak poznam,ze nema polatany vyfuk a prelakovanou nadrz? dyk ja sotva vidim na cestu... a co mam delat,az me ji prijdou zabavit? poslat za psanem? ten je taky z bogumina,treba si vezmou tu jeho
...tak si představ že jdeš kupovat chleba, taky poznáš že není jetej, kua jdeš pro novou věc, takže na ní není žádna chybka (jako laik by jsi lakovanou nádrž stejně nepoznal kdyby to nebyla vyložená amatérská prasárna, vejfuk? jestli jsi schopnej poznat že je něco rovnýho a nepoškrábanýho, případně že jsou stejný sváry, tak se ničeho neboj, nejdeš kupovat starší ale novou, čili bez vady)
...neděs se, že by ti měl někdo něco zabavit, pravděpodobnost, že by byla úplně nová mašina kradená je dost malá a ty kterým bylo něco zabavenýho to měli vyskládaný u něj v showroomu
...já od něho sice nic nemám (i když jsem zdejší), asi ale jen díky tomu, že mi nedokázal udělat lepší cenu než polanský (vím že je lump, ale to je dnes každej první), jinak nějaký blbosti jsem tam nakoupil
...počkej na mariana, až se vyjádří, nebo mu napiš mejl, on od něho kupoval novou a jezdí k němu i na servis, když o něm mluví tak si nestěžuje
majcherisko (Člen) 28.07.2007 00:32:14 Offline |
s tim chlebem-to do ni mam jako hryznout? ja ti nevim cece....
tak ja se teda vyjadrim k pavelkovi a asi jako jedinej kladne,ale proste nemam s nim jedinej problem...
masinu sem kupoval loni v lednu,pak mel naky ty svoje problemy,nevim presne ceho se tykaly,ani me to moc nezajima.
ale,dal mi napr. ten svuj sek na servisni prace zdarma a ten stale plati.
napisu mu meila,ze je nejakej problem s motykou,druhej den uz muzu jet na servis.
nezdaly se mi ventily,okamzite me vzal,bez jedinejch kecu,drujej den byly serizeny a cena?neplatil sem ani korunu!pac nebyla potreba davat zadna podlozka a prace si nepocital.
Masinu mi nikdo nevzal,kdyz byl ve vazbe,ani nevim,jakej by k tomu meli duvod...
a co se tyce pretocenyho inkvizova tachometru,nevim jestli si od nej pavelka vzal tu motku protiuctem,ale pokud jo,me osobne uz by bylo jedno,jestli si ho pretoci nebo ne,to uz je jeho kase a ne moje,kdo to nedela ze?jestli to ale bylo jinak,to uz nevim...
takze ja osobne za sebe muzu rict neboj se,pokud s nim ma nekdo spatnou zkusenost,rad si to vyslechnu,ale nikdy se clovek nemuze zavdecit vsem,to asi nejde.
...sam mezi jebkarema...
majcherisko psal:to jo,ale jak poznam,ze nema polatany vyfuk a prelakovanou nadrz? dyk ja sotva vidim na cestu... a co mam delat,az me ji prijdou zabavit? poslat za psanem? ten je taky z bogumina,treba si vezmou tu jeho
Neboj to s nádrží a výfukem dělaj jen autobusákům u menších motorek vyndavaj 6 a 7 kvalt...
*** Co mi není rovno, po tom je mi ho*no ***
Stránky: 1