Nejsi přihlášen
Tak sem asi naletěl
Cítím potřebu se o to podělit:
Před dvěma týdny sem kupoval B12 (http://www.motoinzerce.cz/inzerat.php?mid=92982).
Nejsem odborník, takže sem prohlídnul co znám a zdálo se mi to OK. Majitel mi do očí říkal - nebouraná, spadlá ze stojánku, originální lak, nic hnutýho atd.
Koupil jsem jí za kilo.
Ráno mě vzbudil telefon ze servisu :
Zjištěné drobnosti a závady:
-přední blatní vařený a stříkaný
-přední lampa lechce poškozená z venčí a prasklá zevnitř
-ohnutá pravá zadní stupačka
-lakovaná nádrž (nekvalitní lak)
-ulámaná žebra chlazení motoru na pravé straně
-levý kryt airboxu vařený, polepený folií (nekvalitně)
-zadní kapotáž lakovaná (nekvalitně)
-špatně chycená zadní lampa (zřejmě kvůli jinému podběhu)
-vyvařené pravé přepákování (nekvalitně)
-levý doraz řízení uražený (instalované jakési provizorium?)
-deformovaná pravá trubka vidlice (spuštěná o 2mm níž?)
-promáčklý rám na pravé straně v oblasti krku řízení
-lakované kluzáky přední vidlice (dobrušované?)
-protočené (ohnuté?) brejle
-poškrábané kryty budíků
-lehce pomačkaný chladič
-původní řidítka pokřivená
-kyvná vidlice u výfuku promáčklá (zřejmě důvod leštění)
-baterie uplně prázdná (zřejmě KO)
Oprava nejméně 30 tis (měření rámu, brejlí, rovnání, ňáký díly atd atd) .
Jooo posral jsem to a unáhlil jsem se.....
Doufám, že to půjde vyřešit po dobrym a vrátí mi prachy, jinak je to v
Prostě hezký ráno...
Re: Tak sem asi naletěl
Fotka odpovídá tomu co sem kupoval.
Poškrábaný budíky a pár ovinek sem viděl, to mě nepřišlo tak zásadní.
Ten rám sem neviděl...
Trochu se mi to kroutilo při jízdě, ale myslel jsem, že to může bejt těma sakra sjetejma pneumatikama a širšíma řidítkama, na který moje krátký ručičky nejsou zvyklý.
Nicméně sem to posral, unáhlil se a teď toho lituju.
Prachy v , beru dovču, du se vožrat a uvidim co dál....
Hele, taky sem kupoval skoro "funglovku" (6500km/2004). Pak sem s tim taky lehce švih a dal podsedlák na lak a lykýra volá, hele se mi to nezdá, ta barva je nějaká jiná. No a zjistil jsem, že celá moto v laku. Tak volám bejvalýmu majiteli, jen tak z hecu, jestli náhodou neví číslo barvy, kterou jí nechal stříknout. No a něco zněj vylezlo, že teda padnul, ale detaily moh vyprávět jaký chtěl, stejně už sem nevěřil.
Tak sem z toho byl trochu špatnej, ale Filous mě uklidnil. Vrčí to? Vrčí. Jede to rovně? Jede. Tak co řešíš.
jak dlouho ještě?
Progear 650 (Člen) 17.08.2007 11:11:24 Offline |
no to je pech, tedka je uz asi pozde bejt chytrej, ale vazne to chtelo nekoho sebou, kdo tomu rozumí.... Ten co ti to prodal musí bejt pěkná, já bych mu zkusil domluvit bejt tebou a kdyz to nezabere, tak pak ručně no....
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Zchladit vlastní hlavu...zkusit se domluvit podobrým s prodejcem a když to nepůjde, tak s kupní smlouvou navštívit právníka a řešit to s ním.
Je to asi o tom jak je napsaná smlouva a jestli byl dotýčný vyčůranej...
Trpělivost, ostré lokty a klííííd.....
musel by tam( v kupní smlouvě ) mít výslovně napsáno,že vozidlo bylo bouráno, jinak to jsou skryté vady a uvádění kupujícího v omyl. pohrozil bych velice slušně soudním znalcem a s nějakým hodně velkým kamarádem bych mu to šel osobně povědět
blbej můžeš bejt,ale musíš si umět poradit
Ve smlouvě (klasická smlouva z motorkari.cz) o bouračce nic neni, je tam napsáno Rám OK, protože se dušoval, že je vše v poho.
Mám kámoše právníka poradim se s nim.
Rukohnát je poslední varianta, věřim, že to půjde po dobrym, když ne, tak se tomu bude muset trochu pomoct
Progear 650 (Člen) 17.08.2007 12:09:03 Offline |
Jasný, dobrej plán. Mlátit jo hned je unáhlený.... Ale jako poslední možnost docela dobrý...
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Petr J. psal:a proč si kupujete starý vrány, ještě když tomu nerozumíte?
a nechci tu slevu zadarmo......motorka padá vždy jen ze stojánku.....
a jezdila na tomto babka woe 5000km za 10 let ,furt to stalo ve stodole............
MOTO KOZZI GRISO
...nekoukej na to tak černě jak to vždycky ze začátku vypadá, spousta věcí je podružnejch a opravitelnejch až časem (i servis chce vydělávat), takže do toho teď nevykrvácíš (pokud si ji teda necháš, nebo budeš nucenej nechat)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Petr J. psal:a proč si kupujete starý vrány, ještě když tomu nerozumíte?
a nechci tu slevu zadarmo......motorka padá vždy jen ze stojánku.....
Že by třeba pro to, že né každý ma kurva na novou vránu, ještě k tomu od klávesákuuuu
Tož tak:-D
osiris psal:...nekoukej na to tak černě jak to vždycky ze začátku vypadá, spousta věcí je podružnejch a opravitelnejch až časem (i servis chce vydělávat), takže do toho teď nevykrvácíš (pokud si ji teda necháš, nebo budeš nucenej nechat)
Asi máš pravdu, ale jen změření a srovnání rámu,brejlí atd je dvacítka. vostatní věci by počkali, ale takhle s tim jezdit je na hovno. No a ani nemluvim vo tom, že sme měli jet s přítelkyní za tři tejdny na dovču.. fuck fuck do
Dneska se zdržim v putice asi o něco dýl abych vychladl
Lech psal:Motor je asi v cajku a jak sem říkal, nějaký píčovinky bych překous, ale mrdlej rám, brejle, vidlice, stupačky a já nevimcoještě...motá se mi hlava
vodkaď z Vysočiny je ten podvodník....
možná to nebude tak horký jak píšeš....chápu že seš dožranej...
na každé jeté něco najdeš.... pokud je ten rám K.O. je třeba aby to buď zaplatil a tím výrazně slevil, nebo aby si ji vzal zpět.
nikdy není tak hrozně...idontknow:
all: nemá smysl tady psát dokola, že si měl vzít někoho sebou, když jasně zmínil, že udělal chybu a že nebyl tak pečlivej atd. Tohle už mu došlo...
bla...blabla...!
To Lech,,,,neber to tak tragicky,přes zimu to dáš do cajku,co se týče servisu,tam je to přehnaný,ty ti napíšou že napsali s bráchou babičku,největší zloději po kovošrotu,že je důlek na rámu neznamená že musí bejt hnutej,že bys poznal kroucení při první jízdě,tomu nevěřím,protože byls s toho tak vyvalenej jak to jede,že tohle tě ani nenapadlo,něcos doufám usmlouval na škrábance,že s ním něco pořídíš moc nevěřím,něco podepsals,vostatní svede na tebe,jak psal Kelly,koupě podle peněz,to je přeci jasný u 3/4 nás všech,kdo by potom kupoval ty naše vorajtovaný mrdky,jinak Ti přeju abys to všechno dobře pořídil a věřím že budeš spokojenej.Zdenek.
hehe no tusim ze ve smlouve sou neco jako zavady. no a ram tam asi napsanej nebyl a to je kryta vada neuvedena asi ze? nevim. ale kdyz kouknu na motku poznam spatnej lak ulomena zebra na motoru odrene budiky. je jasne ze to padlo. ja prijel k te moji a povidam co ty jiny svetla von. to ten sikula v italii polozil taksem to vomrk a jediny co bylo je vady na laku a budiky. ponevadz to poslal na zem a svetlem a plastama (puvodne s to sjelo na takovej ten patnik betonovej u cesty u mustku. tak sme to vomrkli svezli se a zjistili ze stupny sou memeny za novy brejle a vidle taky jen budiky zustaly a z S je N toz cena 55 taliru v lednu tomu odpovida.jinak frajer vse peclive vypsla do smlouvy abych o vsem vedel i netroubici klakson(vypadl drat konektoru). no nechal ses napalit snad neco ukecas.rada nekoho zkuseneho v obchodnim pravu by se sikla. preju hodne stesti a pak taky brzkou opravu a hodne km najetych
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
Halbich měří za 7-9OOO, podle motyky. A to je jenom za zmereni bez jakýhokoliv rovnání nebo opravování.
Vyser se na to, jestli to jede rovně, neklepou se riditka ve vyssi rychlosti, necuka brzdova packa, proste jezdi a na zimu to rozhodis, zmeris trubky ve vidlich, pripadne srovnas brejle a fertig.
There's a pie in the sky when you die.
Protihrdina:
...zas neblbni...mě u něj stálo změření rámu 2300,- ...přet dvouma rokama...že by zas vo tolik podražil??? ...co mi vonehdá řikal, tag že do desítky je to i s rovnánim a vařenim totál krešlýho rámu...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
sonyk psal:hehe no tusim ze ve smlouve sou neco jako zavady. no a ram tam asi napsanej nebyl a to je kryta vada neuvedena asi ze? nevim. ale kdyz kouknu na motku poznam spatnej lak ulomena zebra na motoru odrene budiky. je jasne ze to padlo. ja prijel k te moji a povidam co ty jiny svetla von. to ten sikula v italii polozil taksem to vomrk a jediny co bylo je vady na laku a budiky. ponevadz to poslal na zem a svetlem a plastama (puvodne s to sjelo na takovej ten patnik betonovej u cesty u mustku. tak sme to vomrkli svezli se a zjistili ze stupny sou memeny za novy brejle a vidle taky jen budiky zustaly a z S je N toz cena 55 taliru v lednu tomu odpovida.jinak frajer vse peclive vypsla do smlouvy abych o vsem vedel i netroubici klakson(vypadl drat konektoru). no nechal ses napalit snad neco ukecas.rada nekoho zkuseneho v obchodnim pravu by se sikla. preju hodne stesti a pak taky brzkou opravu a hodne km najetych
já ti nevím čéče,ale pokáď si kupoval mašinu s tím,že jsi měl fšechny závady napsané ve smlouvě,těžko by jsi potom něco reklamoval,páč pokáď by ti nešel třeba ten klakson,tak prodejce by ti stejně řekl,že to ve smlouvě máš napsané,že nefunguje a že jsi to s tím kupoval.Takže stav motocyklu ve smlouvě je ochrana spíš pro prodávajícího než kupujícího,aby mu zkrátka něgdo za týden nedošel rozbít hubu a byl krytej,že kupující byl s vadou seznámen
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
no jasne ale vsecko mi rekl a mohl sem rict ze to neberu o vsem sem vedel seznamil me s kazdym skrabancem na laku.proste fer kluk.povidam co retez no na smrt ze ma najeto 18000.povidam ok. vypsal co vedel ja sem to omrknul na motce s mechanikem projeli sme to shledaly dobrym.a ted jediny co sem menil jsou brzdovy desky, udelal oleje , podtlaky, ventily. a pristi mesic asi retez bude.proste nic me nezaprel na co sem se zeptal odpovedel.
proste kdyz kupuju takovouhle vec a vidim odrenou nadrz, ulomeny zebra na motoru o necem to svedci zrejme.
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
prostě běžný trh.......člověk koupit může, ale nemusí......a když kupuju něco, čemu nerozumím, buď si to koupím nové (se všema zárukama) nebo když na to nemám a přesto to chci, tak vojeté, ale bez záruk, s rizikem, že to holt prostě může stát za prd......o tom to celé je.....
tak proč chtít někomu rozbít hubu? prostě někdo nabízel, někdo koupil....a že blbě, je jeho problém, jeho blbost a jeho "ušetřené" peníze.....
měření rámu dělá jak Halbich, tak třeba v Podolí DKmoto, tuším že i Kont.....pokud je to taková jebka, bez měření rámu bych na tom dál nejezdil......rám, brzdy a podvozek chce mít v cajku, když už nic jiného.....
Petr J. psal:prostě běžný trh.......člověk koupit může, ale nemusí......a když kupuju něco, čemu nerozumím, buď si to koupím nové (se všema zárukama) nebo když na to nemám a přesto to chci, tak vojeté, ale bez záruk, s rizikem, že to holt prostě může stát za prd......o tom to celé je.....
tak proč chtít někomu rozbít hubu? prostě někdo nabízel, někdo koupil....a že blbě, je jeho problém, jeho blbost a jeho "ušetřené" peníze.....
měření rámu dělá jak Halbich, tak třeba v Podolí DKmoto, tuším že i Kont.....pokud je to taková jebka, bez měření rámu bych na tom dál nejezdil......rám, brzdy a podvozek chce mít v cajku, když už nic jiného.....
...zas nešil...esi to jede rovně, tag proč bys na tom bes měření nejezdil??? ...a esi nejni f eksponovanejch místech popraskanej lak nebo nedejbóže trhliny snat skoukne sám, né?
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous:
Hele tudle cifru mi zahlásil cca před dvouma měsícama dyž sem se ho ptal kolik za vohlej rám z Horneta s tim že pokud na tom bude vařit ať počítám s 13000. Ale je jasný, že je to z hovoru po telefonu a možná se připravoval na nejhorší možnou variantu...
čo ja vjem?
Nakonec sem to tam nedával.
Tož tak.
There's a pie in the sky when you die.
Progear 650 (Člen) 22.08.2007 10:07:31 Offline |
no to jsem zvedavej, jestli dorazi... musis umet hezky poprosit....
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Lech psal:Slušně jsem ho několikrát poprosil...
to je mi líto jak si koupil.....
sem ráda že to takhle dopadlo.....
přeju ti aby si pro ní opravdu přijel....
nechceš zavolat mímu šéfovi chtěla bych větší plat....
Obtížné neznamená nepřekonatelné
Zdar Lech, tak to je nářez... Já chtěl svýho mazla 6 taky prodat, ale o tom vim o každý matičce, každý věci, tak si ho snad necham, páč si mě vyděsil, co dokážou lidi s klidným svědomím prodat.
MĚL JSEM KAROSU, PAK NÁVRAT KE KOŘENŮM - KULT PIČO a teď "italskej zázrak" :)
Stránky: 1