Nejsi přihlášen
(otázky k provozu gsf) RADU PROSIM
Ahoj, me se suzuki bandit celkem libi. Pokud motorku, tak bandita. No, ale mam k tomu par otazek, chtel bych Vase vyjadreni. Na jake penize prijde rocne udrzba takoveho stroje? Jak casto se meni rozvody,olej,filtry atd. Je velky rozdil mezi 600 a 1200? Ja bych chtel spis 1200,protoze je vykonejsi,ale zase asi ma vetsi pojistku a taky spotrebu. Je to prece jen sezoni masina a muze se na ni jezdit jen sem tam. Kolik stoji pojistka na 1200 ? Co se tyce penez, tak jsem student...A co takove obleceni? Kolik stoji vybava na takou motorku? A nahradni dily? Ty budou asi hodne drahe, ze? Proste bych potreboval posudek na tuto motorku, nebo posudek na motorky vubec. Doted jsem poradne jezdil jen v autech, tak nevim,co cekat od masiny. Nepadrim mezi neukaznene ridice a na motorce se nehodlam zabit, ale pokud bych ji polozil ... nahradni dily (zrcata, budiky) by vysly asi na silene penize, ze? Diky za pomoc
Editoval osiris (28.08.2007 17:20:30)
Re: (otázky k provozu gsf) RADU PROSIM
pokud jsi jeste na nicem nejezdil, kup si radsi prvne sestku (po roce ji kdyztak prodas a koupis dvanactku). Motorka neni zrovna nejlevnejsi (ale rozhodne ne nejdrazsi) konicek.
Udrzba neni nijak narocna. Proste do teho lejes benal a jezdis (sestka zere neco kolem 6 a dvanactka zhruba taky (mozna o litrik vic) - vsechno ale zalezi na tom, jak na tom litas a jak moc za to tahas. Po 6000 km vymenis olej (zhruba 1300 i s novym filtrem). Pneumatiky tak kolem 7000 (staci jedny na sezonu - podle toho jak jezdis). Hadry tak od 15000 do 20000 (kuze .... textil sezenes urcite levnejsi, ale zas moc na tom setrit se nevyplati). Helmu tak od 5000 do 10000 (vetsi kvalita = vetsi cena ... to plati i pro ty hadry).
No a nahradni dily .... pokud nepadas, tak je nepotrebujes. Budiky a predni svetlo neco stoji, tak se musis snazit rozsekat spis prdel nez predek.
Toz tak nejak
I'm a loser baby, so why don't you kill me....
mas stesti, ze se v praci nudim .... jinak neni nic jednodussiho, nez si pobrouzdat net a urcite si udelas vlastni obrazem o tom, co takova sranda asi stoji.
Ale pokud to chces jenom jako machrovinu pro nejakou babu, tak si napis treba Cannisovi, ten s tim bude mit vic zkusenosti
tak hochu hochu popravde pokud nejsi sam vydelecne cinny tak se do toho radsi nepoustej.Ofsem pokud si navyhral naky velky kacky nebo neco podobnyho.Knocek je to drahsi nez by sis na zacatku myslel.Tesi mi ze sis vy bral BANDIT mas velke,,+,,ale dit to spoznas sam a kdys nato nebudes mit tak neni problem bandura i s vybavenim prodat.
ZA KRASU SE PLATIhodne stesti
Born to be wild....born to be BANDIT...
jsem taky student, ty prachy se na to sehnat daj (dokonce i prací...), akorát si holt musíš krapet utrhnout od huby (hlavně půlitr)....
jak psal lůzr, tak to platí, dyk je to odborník....
jinak k hadrům: pokud na to moc nemáš, jako já, kup buď starší, nebo najdi levnější značky (levnější neznamená vždy šmejd).....
dobrý a "levný" hadry jsou od padany, brixtonu, geneze,...
99 % lidí odtud ti např padanu pomluví, ale 99 % z nich s ní nemá žádný zkušenosti, jen to slyšeli a machrujou.....
ceny náhradních dílů ti neřeknu....mám to popadaný, ale dycky to spraví svářečka (a s ní můj otec) a kit a červenej sprej (tam už funguju já)....
jinak ještě k lůzrovi: obložení kolem litru a víc na předek i zadek, olej do tlumičů cca 300, origo filtr cca 400 - 500, tmel a svařování mám grátis...
na začátek ti určitě stačí šestka, hlavně pokud jezdíš sám....pokud máš radši vyjížďky ve dvou, možná by se šikla 12....mám šestku a jsem zatím spokojenej i ve dvou...
opravit se dá spousta věcí,jsou ale rozdíly jestli hledíš na kvalitu,záleží na štěstí jak s tím prštíš mě se to povedlo nedávno oprava tak 1500,- což na to jakej sem blb vyjde ještě gut
jinak povinný ručení je stejně vysoký,ať máš jakej chceš obsah,pokud je teda nad 500 ccm
je fakt co se týče hadrů tak se asi šetřit nevyplácí,to se poznal na vlastní kůži,bunda od Brixtonu skrz,sice jen v jednom místě,ale to jen díky tomu,že sem včas vystoupil,helmu mám airoh warrior(nevím jak se to píše),a gut byla v nějaký zimní akci do trojky
Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
MAZI psal:MANAS NECHCI TĚ STRAŠIT Ale varior vyšel v testech nejhuř .... takže nesmíš padat na hlavu a airback ti to podrží
no strašit ,nestrašit když sem kupoval řešil jsem cenu,ale pokud jde vo to když už k něčemu dojde,že bych si měl hlavu rozbít,tak snad radši uplně,než jenom na půl,ikdyž se mnou by měli starosti protože bych se jim nevešel do toho sběrného pytle
2 Marcus:
před rokem jsem na tom byl stejně, takže ti dám příklad. Koupil jsem 6-ku/něco pod 80 hdr./, hned jsem vyměnil olej s filtrem za 1500,-, pov.ruč za 1700,-, hadry od Padany za 10000,-, boty za 3000,-, zadní pneu 3000,-, helma 8000,- a pak každá jízda zhruba za 500,-. Zatím jsem to nepoložil, takže další investice nejsou. Jinak vřele doporučuju, je to super relax po stresu v práci
bandit
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
hans psal:99 % lidí odtud ti např padanu pomluví, ale 99 % z nich s ní nemá žádný zkušenosti, jen to slyšeli a machrujou.....
nepamatuju se,že by tady něgdy 99% lidí pomlouvalo Padanu Právě naopak,na tomhle novém fóru co vím se snad Padana ani pořádně neprobírala.Na starém jo a tam bylo několikrát řečeno,že je to za slušnej peníz slušná kvalita i když s Dainesse se to srovnávat nedá,ale svůj účel splní.Jediné co se kritizovalo byly rukavice a to od několika lidí co je měli,takže nehaž všechny do pytle,řek bych,že sis to spletl s motorkari.cz kde házej na Padanu špínu a neznaj nic jinýho než PSI a Dainesse
TO Marcus:mašina je drahý koníček a to zatraceně drahý,takže počítej s tím,že jestli si ji koupíš,půjdou do ní veškeré úspory ani nevíš jak. V závislosti na pořizovací ceně se pak náklady zvyšují,je tam nepřímá úměra,čím nižší pořizovací cena,tím vyšší následné náklady. A pokud chceš náklady na provoz,tak to můžeme spočítat na dva roky,páč to je tak cyklus výměny někerejch dílů,takže náklady na nejbližší dva roky co tě čekaj:
pořizovací cena 75000
výbava:
přilba 4500
bunda 3500
kalhoty 3000
boty 2800
rukavice 1200
Takže jen výbava, v té nejnižší cenové relaci nějakých 16 litrů a to ji za dva roky budeš chtít oběmit,páč zistíš,že to nejni ono
provoz 2 roky, najeto 9 tis/rok = 18 tis/2 roky
řetězovka 3000
olej+filtr 3300
desky přední 1400
pneu 12000
pojistka 2400
benzin 34000
Takže si nachystej na následují dva roky 150 tis a to nepočítám spojené náklady, keré můžou nastat,tzn. pokuty, opravy, které mohou být způsobené stavem mašiny při koupi, případně další náklady spojené s opravou po kreši.
Takže si vopravdu dobře promysli,jestli to chceš proto,že chceš jezdit a věnovat se mašině,nebo proto,abys mohl přijet na diskotéku nebo koupaliště a ukázat sa po dědině,páč v tom případě si ty lováče nech a tahej holky k baru, vyjde ti to levnějc a budeš za věčího kapra
a jináč neber si to vosobně,já jen,že mladší brácha s tím taky přišel,prej nic jinýho než R6 nechce (v životě na mašině neseděl),tag sem se ho zeptal,estli ví co to stojí a on prej,že šak já nebudu jezdit tag moc jag ty,já jen tak po městě,trošku. Sem myslel,že mu zaliskám ušiska do hlavy (jo a love na to neměl,chtěl si je pučit vot maminy)
ale vyřešil sem to jednoduše,svezl sem ho trošku svižněji,že dyž slezl,tag sa mu klepali kolena,vot tý doby je klit
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
porizovaci cena 75000
hned po koupi olej,filtry,svicky,kontrola ventilu 3000
ujeto 700km a crash oprava asi 25000
gumy zatim jedny 3700 sada
benzin nepocitam
hadry Streetfighter(textil):
bunda 4500
gate 3500
boty 1500
helma Shark 4600
rukavice sem mel.
pak nejaky kraviny jako kukla,satek apod 500
retezovka 3700
celkem 125000 za dva roky, co sem majitelem. Najeto mam ted asi
7500. Tak si to preber.
no,kdyz to clovek tak s odstupem pocita, neni to levna sranda....
Second Class Citizen
1130 Café Racer
Taky přidám něco pro inspiraci:
náklady za 1. rok, najeto 16 000 km
PC: 100 000
pojistka: 1 500
olej, filtry apod.: 4 500
seřizovaní: 1 800
gumy: 10 000
desky: 800
benzín: by oko 32 000
bunda: ve slevě za 3 000
gate: 3 000
boty Oxtar: 4 000
rukavice Padana /snad vydrží/: 1 300
helma "pod rukou": 3 000
suma sumárum 162 000, slovy Stošedesátdvatisíckorunčeských, prostě není to prdel, ale za ten pocit to stojí
"Diesel bietet Kraft ohne Ende, im sportlichen Einsatz ist er gegen den Benziner aber chancenlos"
pokud zbude jeste nejakej ten desetnik na a tak je to v pohode Kdybych kvuli motyce nemohl jit minimalne trikrat tydne odbourat par mozkovych bunek, tak bych mel asi velky dilema (ale nejspis bych se sel nahlasit na protialkoholni a pak bych mel aspon vic lovacu na benzin)
Bandit-Kralik (Člen) 29.08.2007 09:43:32 Offline |
Do zacatku B12 nema smysl,zvlast jestli jsi jezdil jen s autem....B6 ma take hodne co naucit.Jinak ty ceny co jsou tady psany jsou priblizne u kazdeho stejne,tak nema smysl pripisovat dalsi....Proste o masinu se musis prubezne starat a to neco stoji....
První mašinu jsem si koupil letos, chopera za mněsíc jsem to prodal. Zoufale mne to nebavilo, jízda byla nuda.
A koupil jsem banďoura jednoznačně nejlíp utracený prachy za 46 let mojeho života. Nikdy jsem nezažil tolik radosti, za tak relativně málo peněz.
Pořizovací cena 55000
Servis(Olej, filtry, podtlaky, karbce,umiti retezu atd...bez svíček) 2500Kč(znamej servisak)
Helma 4000
Bunda 3500
Kalhoty 3500
Rukavice 1200
Boty 2900
Pojistka 2400/rok
Najeto mam 2500 km pac neni cas.ale ceka me retezovka 2800
jinak co jezdim takleju jen benzin a obcas to umeju
ale cekal sem ze me bude moto stat min a co teprv az se porande rozjezdim to bude za beno a vylety min 5000 mesicne kde to vemu
spotreba B6N 1997 normal jizda obcas rychla 6 litru ve dvou klem 6,5
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
nešlo vo naříkání,každej víme pro to tam dáváme a dávat budeme,nelitoval jsem nikdy ani koruny,někde se dávat mušej,co s něma,že jo.já jen,že po zkušenostech s mladým vím,jak si to někeří představují,že to je a jak se často hodně pletou
kupuj to a nerozmýšlej ... já jezdil do šoly na FZR 600 kua vydělával jsem si jak jsem mohl a šlo to , dneska ty školy to jsou samé prázdniny... :D jezdil jsem v pujčené přilbě nebo v krosové jak se jinak nedalo, v bombru v ryflach gladach... a co '? .. ale jezdil jsem ... nepotřebuješ byt značkově vyoblikany naleštěny buzík... duležite je jezdit ! . ... a na začátek 6stku a hezky pomalu !
Blu one.... old one
koldan: jsem ty čísla krapet nadsadil, no.....
ale je fakt, že na starým se pomlouvalo od padany kde co, nejen rukavice.....stejně tak jako nazran....
ale asi to byli ti mistři s dajnesama atd...
ale jak poudáš, za dobrou cenu odpovídající kvalita
(btw mám gatě i bundu od padany a )
gate a bunda jsou v pohode, ale ty rukavice .... po prvni jizde povolily ve vsech moznejch svech po sezone jdou na reklamacku (jinak jsou ale celkem pohodlny)
reklamuj hned a dojezdi to v pracákách....
nebo ti můžu za slušnou cenu pustit chirurgický, použitý jen jednou k rektálnímu vyšetření....
hans psal:jsem taky student, ty prachy se na to sehnat daj (dokonce i prací...), akorát si holt musíš krapet utrhnout od huby (hlavně půlitr)....
jak psal lůzr, tak to platí, dyk je to odborník....
jinak k hadrům: pokud na to moc nemáš, jako já, kup buď starší, nebo najdi levnější značky (levnější neznamená vždy šmejd).....
dobrý a "levný" hadry jsou od padany, brixtonu, geneze,...
99 % lidí odtud ti např padanu pomluví, ale 99 % z nich s ní nemá žádný zkušenosti, jen to slyšeli a machrujou.....
ceny náhradních dílů ti neřeknu....mám to popadaný, ale dycky to spraví svářečka (a s ní můj otec) a kit a červenej sprej (tam už funguju já)....
jinak ještě k lůzrovi: obložení kolem litru a víc na předek i zadek, olej do tlumičů cca 300, origo filtr cca 400 - 500, tmel a svařování mám grátis...
na začátek ti určitě stačí šestka, hlavně pokud jezdíš sám....pokud máš radši vyjížďky ve dvou, možná by se šikla 12....mám šestku a jsem zatím spokojenej i ve dvou...
Mám oblečení z geneze a jsem fakt spokojený.Není to žádný hyper super,ale z vlastní zkušenosti doporučuji.Za 10 klacků se dá koupit fakt dobře
Ohledně vybavení doporučuji:
www.geneze.cz
www.psihubik.cz
na PSI nabízejí kromě oblečení i ostatní vybavení(přilby,rukavice,...)
Motorkář je týpek tvrdej, na plechovky z výšky mrdej.
no dá se všechno pořídit levněji,ale pod deset kapříků se pro začátek těžko dostaneš,takže asi to chce rozmyslet,jestli o deset míň za mašinu a do hadrů ,nebo koupit motyku za vše co mám a postupně bez ježdění koupit výbavu
Je to jednoduche,je to jako narocna milenka,budes se k ni tulit,milovat ji,stale sledovat jestli neco nepotrebuje,tlacit do ni vsechny prachy,rajtovat na ni,a budes vecne bez penez.staci ne?
Männer sind primitiv,aber glücklich!
jura psal:Je to jednoduche,je to jako narocna milenka,budes se k ni tulit,milovat ji,stale sledovat jestli neco nepotrebuje,tlacit do ni vsechny prachy,rajtovat na ni,a budes vecne bez penez.staci ne?
To sedí.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ahoj chlapi nezbývá mi než s Vámi souhlasit je to drahá milenka, ale baví mě ji rozmazlovat a ona mi to vrací tím, že na ní můžu jezdit a je to vždycky nádhera. A že to stojí peníze hold každá sranda něco stojí.Koupil jsem ji nabouranou a už tenkrát to byla láska na první pohled.Ještě k tomu sehnat nějakou babu a sem spokojenej.
Kdo nezažil neuvěří, kdo zažil nepochopí.
Jsem jen hloupy informatik, ale nechce k tem nakladum na motorku prestat pocitat porizovaci cenu? Jasne...je to palka, ale tahle polozka je jen jednou a navic, kdyz se ta porizovacka z pravidelnych vydaju vypusti, tak to hnedka vypada lip. Preci kdyz kupuju byt, tak jako naklady taky resim najem, energie atd, ale uz tam nepocitam nakupni cenu.
Pak napr. mr.BSE ma za 2 roky naklady 125tis. Kdyz se od toho odecte porizovaci cena motorky, tak jsou naklady "jen" 50 tis. za dva roky, coz je tak 2,5 za mesic (setrit se musi i v zime). To uz preci nezni tak hrozne, jako ty pekeny sumy. 2500 spousta lidi prolije mesicne hrdlem....akorat nekdo svym a nekdo hrdlem od nadrze.
Kdyz do pekla, tak na poradnym koni :-)
Kryskak
Samozřejmě, pořizovací cena musí jít mimo náklady. A náklady jsou tak vysoké, jak vysoké si je uděláš, obecně nejde říct, kolik to bude, vše se odvíjí od toho, kolik najezdíš kilometrů, kolik jsi schopen na motorce opravit a upravit sám, kolik investuješ do úprav, jak drahé si kouoíš hadry a vybavení....
NEJEZDÍME RYCHLE, POUZE LÍTÁME PŘÍLIŠ NÍZKO
kryskak psal:Jsem jen hloupy informatik, ale nechce k tem nakladum na motorku prestat pocitat porizovaci cenu? Jasne...je to palka, ale tahle polozka je jen jednou a navic, kdyz se ta porizovacka z pravidelnych vydaju vypusti, tak to hnedka vypada lip. Preci kdyz kupuju byt, tak jako naklady taky resim najem, energie atd, ale uz tam nepocitam nakupni cenu.
Pak napr. mr.BSE ma za 2 roky naklady 125tis. Kdyz se od toho odecte porizovaci cena motorky, tak jsou naklady "jen" 50 tis. za dva roky, coz je tak 2,5 za mesic (setrit se musi i v zime). To uz preci nezni tak hrozne, jako ty pekeny sumy. 2500 spousta lidi prolije mesicne hrdlem....akorat nekdo svym a nekdo hrdlem od nadrze.
hele hlopej informatiku já psal náklady na nejbližší dva roky,což tím pádem zahrnuje i pořizovací cenu mašiny,nehledě na to,že právě vot týto pořizovací částky se pak odvíjej vostatní investice,takže jsou to nezanedbatelné data do našeho řetězce woe
Stránky: 1