Nejsi přihlášen
LosBanditos (Člen) 10.10.2007 15:21:40 Offline |
Re: Chcem dat prestriekat moto
Tak opískovat. To je nejlepší způsob, ale barvožrout taky poslouží dobře. Ohledně barvy. Tu koupíš v lažké lakovně. Na auta. Hlavně ná acetonové !!! Djovsložkové stačí. Já si stříkal snowboard dvojsložkou a 2 roky to drží jako hovado. Takže na motorce,,,,, no spíš někde položíš než, aby se to oloupalo.
LosBanditos adios !
K.a.s.y.m. (Člen) 10.10.2007 15:36:52 Offline |
osiris psal:Filous psal:...Osi??? ...si tu????
...ty kurvo
není náhodou tvoje druhé jméno barvičkář
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
...opískovat, jestli máš možnost je ok, ale pokud drží stará barva je to zbytečný, stačí zdrsnit
...barvu nejlíp 2K akryl, někdo preferuje komaxit, já moc ne - ten patří na poličky :))
...atd. ? tak těch atd. je mnoho, musíš konkrétně, nehodlám popsat stránku ;)
ps: fildo mám splněno ;) nechtělo se mi no :))
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Osiris: na rame mam niekde hrdzu, na zvaroch na stupackach a je doskriabany, niake hlboke ryhy nic take len doskriabany...Tak preto rozmyslam ze ho dam opieskovat ale potom sa neviem rozhodnut medzi komaxitom alebo obycajnym akrylom, bo som pocul ze ten komaxit nieje az taky pekny ako normalna farba...
...tak teda opískovat, antikorozní plnič, 2K akryl (eventuálně metalická báze a 2K bezbarvý akryl lak) případně 2K akryl-uretan
...určitě se ale najdou ti, kteří jsou spokojeni s komaxitem, vybrat si musíš sám
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
K.a.s.y.m. (Člen) 11.10.2007 13:09:22 Offline |
Já si nechávám dávat komaxit akorát tam kde to nějak trpí jako třeba nosíč ještě tak držáky stupaček.Jinak akryl už jenom kvůli lesku,ale taky jsou lidi ktrčří dávají jenom komax,ale neni to tak pěkný.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
jednou sem renovoval starou klasiku GPZ1100DFI a nechaval sem rám stříkat stříbrným komaxitem a na to ještě dávali čirej lak,ale taky práškovej.Vypadalo to luxusně,ale třeba na ráfky to bylo na ,protože toho byla dost silná vrstva a pak sme nebyli schopní vobut gumu
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
osiris psal:mr.BSE psal:mam komax na ramu a taky se leskne... 2.5kKc
...akrylát 97mi procentní lesk
...komaxit 78mi procentní lesk
...chápeš?
chapu
to je takle presne na percenta,jo? hmm,tak to mate kuci vod cuchaciho fochu pekne zmaknuty
Second Class Citizen
1130 Café Racer
na jak dlouho je práce všechno sundat, tak aby se dal samostatně nalakovat rám, nádrž, podsedlovka atd...taky o tom uvažuju, ale že si Bandita rozeberu sám a taky zkusím stříknout, však té barvy tam moc není...co je potřeba udělat s díly, pořádně obrousit smirkovým papírem, pak dát nějakou základovku nebo plnič a pak samotnou barvu? přez zimu bude času hodně, tak proč to nezkusit...jako náklady na materiál si myslím, že budou max do 2tis.
LosBanditos (Člen) 13.10.2007 11:57:00 Offline |
sipmart psal:na jak dlouho je práce všechno sundat, tak aby se dal samostatně nalakovat rám, nádrž, podsedlovka atd...taky o tom uvažuju, ale že si Bandita rozeberu sám a taky zkusím stříknout, však té barvy tam moc není...co je potřeba udělat s díly, pořádně obrousit smirkovým papírem, pak dát nějakou základovku nebo plnič a pak samotnou barvu? přez zimu bude času hodně, tak proč to nezkusit...jako náklady na materiál si myslím, že budou max do 2tis.
No nevím,2tisíce máš tak na barvu a klárlak.A kde máš plnič,vobčas nějakej kyt,šmírgle,ňáký to ředidlo.... S barvama a vostatníma vjecma co se dají koupit za hubičku su vyléčenej,rači si připlatím za vosvěčený značky.
sipmart: rozhodene to mas aj ze jeden az dva dni ak ti ma kto pomoct vybrat motor Za 2tis kupis tak max kilo farby a mozno aj lak, bez dokladu pochopitelne... Ak to chces mat pekne daj to radsej spravit lakosovi, bo potrebujes k tomu fakt profi naradie a hlavne bezprasne prostredie
Alfik psal:sipmart: rozhodene to mas aj ze jeden az dva dni ak ti ma kto pomoct vybrat motor Za 2tis kupis tak max kilo farby a mozno aj lak, bez dokladu pochopitelne... Ak to chces mat pekne daj to radsej spravit lakosovi, bo potrebujes k tomu fakt profi naradie a hlavne bezprasne prostredie
kilo?
Second Class Citizen
1130 Café Racer
Vážně tedy uvažuji o přestříkání celé moto....mám červenou pastelovou a jsou tam drobné oděrky a vady laku, taky už to někdy stříkané bylo, takže trochu jiný odstín některých dílů...chci se zeptat jak moc je složité motorku tak nějak odmašlit od rámu, co to obnáší, kolik práce a jestli se na to potřebuje speciální nářadí? máte někdo zkušenosti? a popřípadě, kdybych zachoval červený rám, jestli by se podle vás hodila nějaká barva na ostatní díly (nádrž, blatník, podsedlovka) tak aby to ladilo...bylo by to daleko jednodušší nastříkat jenom tyhle díly...chtěl bych něco originálního...možná takovou tu tmavší oranžovou, co má třeba Nissan Z350. díky za vaše poznatky
myslím tady tuhle barvu nebo jakou by jste ještě dali? nějakou atypickou... http://www.bestauto.cz/osobni-automobil … 86592.html nehodila by se tahle k červenému rámu, asi ne, že...:)
Editoval osiris (20.10.2007 13:21:25)
...žádný specijální nářadí na to nepotřebuješ, ale měl bys bejt aspoň trochu zručnej...Bandasku rozebereš za votpoledne, dyš se nebudeš hrabat v motoru...a barvu si dej jaká se líbí tobje, né?? ...to je jako dybych se tě ptal, esi se mi víc líbjej blondýny nebo brunetky
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Meloun psal:Alfik psal:A kolko?
Klíííd-to jen Mr.BSE pozorně četl některé příspěvky a teď dělá chytrýho,protože už ví,že se to počítá v litrech...
no hlavne s litrem barvy nastrikas liazku,ne?
Second Class Citizen
1130 Café Racer
tak dneska jsem se domlouval s malíře na motorky, za rám, nádrž, podsedlovky, přední blatník v jakémkoliv odstínu a barvě, samozřejmě metalizované, komplet s prací a veškerým nutným materiálem to dělá 3000 u něho mi řekl....takže do toho upřímně v průběhu zimy pudu, jen mi zbývá vybrat tu odpovídající barvu...co byste poradili vy? :) potřebuju inspiraci...:)
No myslím že pokud by stříkal rám,tak ten litr možná nebude k zahození,je tam myslím dost velkej prostřik
Zrovna se chystám v nejbližší době rozebrat endurko,fšechno vopískovat,hodit do komaxitu a poskládat si fešandu
chlapy myslím, že je to opravdu tak...je to dobrý a zkušený lakýrník, stříkal mi střechu auta v metalíze s nachystáním oblepením za 1000 a vše v pohodě, krásný povrch...prostě má dobré dodavatele na barvy a materiál, bere ve větším a myslím, že pokud dá za matroš třebas 1500, tak 1500 za práci, což to může nastříkat za den (s přestávkami u metly) je v poho, no ne...
VikecB12 psal:No myslím že pokud by stříkal rám,tak ten litr možná nebude k zahození,je tam myslím dost velkej prostřik
Zrovna se chystám v nejbližší době rozebrat endurko,fšechno vopískovat,hodit do komaxitu a poskládat si fešandu
Ve Veselce komaxitujou
delal sem tam ram a 2300 bez papiru
Second Class Citizen
1130 Café Racer
šílenej seš šílenej?
komaxitem rám za kolik že?
za celou kompletní motorku v krabicích sem platil 800 a když řikám kompletní,tak kompletní i s víkama z motoru,jenom bez plastů a nádrže
jako teda vopískování toho všeho stálo ještě pětikilo,ale byly toho asi tři zeleninový přepravky a k tomu rám
no tak asi sem no
abych pravdu rekl,taky se me to moc nezdalo,ale prej pod komaxem sou jeste jakysy vrstvy cehosi,aby lip drzel a tak...
nedelam do toho,tak sem to vzal a co uz ted
Second Class Citizen
1130 Café Racer
brousit to bude ten lakýrník za tu cenu co jsem uváděl....spíš by mě zajímalo jak moc je náročné toho Banďoura tak nějak odstrojit a v čem by mohl být zádrhel...já se jen bojím, abych to pak poskládal zase dohromady, tak jak to má být..:) nedělal to někdo, nemohl by mě poradit, že bysme vyměnili pár mejlů...někoho schopnýho...protože tady je taky plno šťouralů co k dané problematice vůbec neporadí a jen mají blbé kecy...:))
rozdělat a poskládat to není zas takovej problém,nejhorší je elektrika,musel sem si k těm konektorům nalepit papírovou pásku a popsat si co k čemu vede,ale jinak je to ok.Teda pokud je někdo kopyto,tak samozřejmě at se do toho nepouští.
Vždycky když sem skládal mašinu vod holího rámu sem měl dobrej pocit kdyš chytla a fšechno fungovalo jak má Jednou sem se zavřel v garáži asi na dva dny a rozebral sem srada,vyleštil rám,fšechno vypucoval a poskládal s nově volakovanejma plastama a a dva dny vyjela z garáže napucovaná voňafka Bylo to prostě supr,akorát mladá si vo mě myslela že sem se asi zbláznil,ale už se přispůsobyla
Alfik psal:Ja som si to zacal secko fotit bo som uz stracal prehlad ktora skrutka kam ide tak ked som skladal motor tak som mal pri sebe notebook a uistil som sa fotkami
...kua, to muselo bejt fotek esi sis fotil každej šroup
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Stránky: 1