Nejsi přihlášen
Kohoutek od nádrže
Zdarec. Tak sem dneska konečně koupil banďoura, je to sice 96ka, ale myslim pěknej. Mám takovej blbej dotaz. Zapomněl sem se zeptat co znamenají ty jednotlivý polohy u kohoutku, hlavně v jaký poloze je to zavřený, PRI? Jinak jaký máte postupy na startování, postíte kohout a chvilku čekáte, nebo hned startujete?
Re: Kohoutek od nádrže
PRI - volný průtok paliva
ON - otevřeno
RES - přepnutí ba rezervu
....pokud to necháš na PRI, tak ti nateče benzin do olejové náplně. Tento režim používej pouze po zimní přestávce nebo po čištění karbeců. Je to vlastně pro "zaplavení" karbců....
...stáhni si uživatelskej manuál http://www.suzukibandit.cz/osiris/bandit_600_2001.pdf tam to máš i nakreslený
pri = plnění karburátorů (vyschlejch)
...startovat můžeš hned, je to ovládaný podtlakem sání, takže jinak to neteče
(jen na "pri" to teče samospádem, ale tahle poloha se nepoužívá pro jízdu)
...přečti si to tam
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
kohout zavřít nejde, poloha PRI se používá na zaplavení karburátorů benzínem, třeba po zimě nebo po hodně dlouhým stání.....benzín měj normálně otevřenej, přijdi k motorce, zapni klíček, dej sytič, zmáčkni spojku a startuj........někdo ti řekne, ať při startování dáš trochu plynu(já to tak dělám), někdo ti řekne, že je to zbytečný........odzkoušej si, jak ti bude nejlíp chytat a tak to dělej
jinak vítej mezi námi......i když máš rok 96, ničemu to nevadí.......BANDIT je nesmrtelná motorka
"Lepší s Parkinsonem panáka rozlít,než s Alzheimerem zapomenout vypít"
Datel psal:....pokud to necháš na PRI, tak ti nateče benzin do olejové náplně. Tento režim používej pouze po zimní přestávce nebo po čištění karbeců. Je to vlastně pro "zaplavení" karbců....
A ještě taky až ti to chcípne až dojde benzín a než nahmatáš poslepu kohout tak zastavíš. Tak než vytlučeš baterku startováním, tak nejdřív použiješ to PRI
Strýcfajtr !!!
myslivec psal:Aha, takže když sem to nechal čtyři hoďky na PRI, tak můžu měnit volej jo? No potěš.
Zas takovej fofr by to byt neměl,pokud fungujou dobře ventilky v kyrbecu na plovákách,tak tam nic nenateče.Pro sichr se podívej jestli ti nějak rapidně nepřibyl olej v motoru,to by znamenalo že tam benál natekl,ale myslím že to bude ok.Jinak teda vitaj bandit pičo
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Tak mě napadá, řekněme po čištění karbců, dojetí benálu do chcípnuti a pod. to hodim na chvíli na PRI, jasný. Ale na jak dlouho? Na 5s, 10s, minutu? Nenudil ste se někdo tak brutálně že ste zkoušeli za jak dlouho na PRI natečou karbce ze sucha aniž by "přetekly"?
Ne asi
Nevím je na Béčku,ale když sem voživoval mladé Kawu ER5,tak to trvalo dost dlouho,než to začalo chytat,kolem půl hodinky,ale nevím jestli je to +- stejný na vostatních mašinách.Nikdy sem to na žádným bajku nepoužíval...
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
luig psal:Tak mě napadá, řekněme po čištění karbců, dojetí benálu do chcípnuti a pod. to hodim na chvíli na PRI, jasný. Ale na jak dlouho? Na 5s, 10s, minutu? Nenudil ste se někdo tak brutálně že ste zkoušeli za jak dlouho na PRI natečou karbce ze sucha aniž by "přetekly"?
Tak na cigáro, já nekouřim, tak to vždycky vodhadnu
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:luig psal:Tak mě napadá, řekněme po čištění karbců, dojetí benálu do chcípnuti a pod. to hodim na chvíli na PRI, jasný. Ale na jak dlouho? Na 5s, 10s, minutu? Nenudil ste se někdo tak brutálně že ste zkoušeli za jak dlouho na PRI natečou karbce ze sucha aniž by "přetekly"?
Tak na cigáro, já nekouřim, tak to vždycky vodhadnu
...minuta bohatě stačí...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Stránky: 1